Siz hiç katil gördünüz mü ? Yurtdışındaki üniversitelerde zorlu eğitim sürecini tamamlayıp, ülkesine geldikten sonra hız meraklısı bir sürücünün tekerlekleri altında canını veren dünya güzeli bir kızı ?... Ve hızın yarattığı adrenalin fırtınasından yaşamın ölümlü yüzüne düşmüş sürücünün "ben şimdi ne yapacağım" diyen çaresiz yüzünü ??? Her gün aynada gördüğünüz suratın bir gün katil olabileceğini hiç düşündünüz mü ?
Hangi motor daha performanslıdır ? 0-100 arasını 7.4 saniyede mi 10.1 de mi alıyorsunuz ? En güzel makası kim atar ? Virajda yanlamak ne demektir ? Yeşil ışıkta nasıl kalkıyor hangi araçlara toz yutturuyoruz ? Hafif ticari aracım niçin 140 km hızın üzerine çıkmıyor ? Bu yollarda 90 km hız sınırlaması çağımıza uyuyor mu ??? Şehir içinde sol şeritte 120 km hızla seyreden araca sellektör yaptım ama yol vermedi adam denyo mudur ?...
Burası bir motorsiklet topiği ve bu sözcüklerin burada yeri yok. Burada performans konuşulur, hız konuşulur... İntenet kullanan, iyi eğitim görmüş bu kadar insanın yapacağı birşeyler de olamaz mı ? Bir yerden başlayıp, başlatıp kuralların herşeyden üstün olabileceğini insanlara anlatamaz mıyız. İleri sürüş teknikleri kadar emniyetli sürüş tekniklerini de yazamaz mıyız. Kırmızı'da durmanın, şehir içinde 50 km hızı geçmemenin önemini anlatamaz mıyız. Hızı kalkışı, yanlamayı yalnızca pistlerde deneyemez miyiz ? Bilmiyorum MD üyeleri olarak ortak ne gibi çalışmalar yapabilir insanları uyarabiliriz ...
Bir gün aynada gördüğümüz bu yüz de katil olabilir...
tabii ki haklısın,zaten bu tip topiklerde ^2 abanın altından sopayı gösteriyoruz _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
çok güzel bi yazı gerçekten doğru aşırı hız yaparak hem kendi hayatımızı hemde başkalarının hayatını tehlikeye sokuyoruz daha dikkat _________________ Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 07.07.2006 - 13:42 Mesaj konusu:
eko_r1, öncelikle bu yazdıklarına sonuna kadar katıldığımı belirtmek isterim.Hepsi çok doğru tespitler ve bu konuda inan motordelisi.com olarak elimizden gelen katkıyı,desteği sağladığımıza inanıyorum.
Bilinçli üyelerimizin bizlere verecekleri destekle çok daha fazla yol katedebileceğimize ve ülkemizde öncelikle motosiklet kültürünün gelişimine,sonra da genel anlamda trafik kurallarına uyulması konularına ağırlık verebileceğimize inanıyorum.
Hiç kimse unutmamalıdır ki;trafik diğer sürücülerle ortaklaşa kullandığımız bir platformdur.Burada yapacağımız her tehlikeli hareket,alacağımız her risk bizden çok trafiği kullanan diğer sürücüleri ve yayaları etkilemektedir.Bu yüzden de motosikletle yapacağımız adrenalin yüklü ve trafik kurallarına aykırı her hareketi,bu iş için özel olarak düzenlenmiş (trafiğe kapalı) pistlerde ve her türlü güvenlik önlemimizi alarak "motor sporları" mantığı içinde yapmalıyız... _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
...şehir içinde 50 km hızı geçmemenin önemini anlatamaz mıyız. Hızı kalkışı, yanlamayı yalnızca pistlerde deneyemez miyiz?...
Teori güzel fakat gerçeklerle bağdaşmıyor. eko_r1 acaba siz kendiniz bu kurallara uyuyor musunuz? Şehir içinde 50 km yi geçmiyor musunuz? Şehirlerarası yolda 70 km/h yi geçmiyor musunuz? Yeri geldiğinde düzlükte gazlamıyor musunuz? Kurallara uyalım, uyulmasına çalışalım da, ancak hayat kurallardan ibaret olmadığı gibi şehirlerarası yolda 70 ile gittiğinizde hayatın ölümlü yüzü bir kamyonun altında kendini size gösterecektir. Türkiyede kaç adet pist vardır? Bunları kullanabilme imkanı nedir? Her şey göründüğü kadar basit değil...
Saygılarımla.
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız