Tarih: 10.07.2006 - 11:57 Mesaj konusu: Bir Usta Yok Mu Memlekette?........(Yeter yazık bana )
ÖNCELİKLE SELAMLAR....
MEMLEKETTE herkes usta forumlarda orda burdaİSTANBULDA ama malesef sözle usta bunlar anladığım kadarıyla !!!!!!!!!!!!!!!
bende bir tl1000 r SUZUKİ var, dertli oldum kanser oldum kurtaracak bir usta yok 5 tane usta gezdim harcadığım paralar ve zaman kaybıda cabası............
USTANIN biri üstünden parça çalar, diyeri tamam yaparız der sallar bi şeyi halledemez, diyer usta tamam oldu der yolda kalırım........bir diyerine götürürüz bu forumdaki arkadaşların tavsiyesiyle saglam giren motor bilmem ne problemiyle çıkar bide üstüne 1000ytl verip kamyonetin ustunde getiririm NEDİR BU ?
BEN inat ettim bu motora bineceğim diye ama tıkır tıkır çalışan makına şimdi ne olduysa çalışmıyorr
BU YAZIMI İNŞALLAH SAGLAM BİR USTA OKUR VE BANA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM HİÇ SANMIYORUM AMA YİNEDE DENİYORUM..
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
yolu buradan geçen bir usta varsa gelsin buyursun burda misafirimiz olsun basit bir problem yüzünden harap oldum
Tamamı büyük harf başlık atmak forum kurallarına aykırı olduğu için başlığı düzenledim...Web Team...
Seni anlayabiliyorum.Benzer bir durum benim başıma gelmişti 98 model ZX6 R ın debriyajından traktör gibi ses geliyordu 4 usta değiştirmeme rağmen sağlıklı bir çözüm bulamamıştım.
Florya sanayi sitesinde Beşir ustayı tavsiye ederim(05424247889)hala bu telefonu kullanıyordur sanırım.
Beşir usta laf kalabalığını sevmez,pek konuşkan değildir,kendi halindedir ve Kawasakinin Servis şefiliğinden ayrılmıştır.Bir miktar pahalı iş yapar ancak işçiliği temizdir.
Benim tanıdığım en iyi ustadır.
dostum bence motorunu uzun yıllar daha kullanmayı düşünüyorsan motorunun dilinden kendin anlamaya çalış derim ben
internetten araştır
kullanma kılavuzu yoksa onu bul
uğraş
başarabilirsin diye düşünüyorum
yardıma ihtiyacın olduğunda buradan bilen birisi çıkar diye düşünüyorum
Tarih: 10.07.2006 - 18:44 Mesaj konusu:
Merhaba ,
açıkcası bu yazıyı yazmamın nedeni konu ile alakam yada bir ilgim yok ama gözlemlediğim ve gerçeği yansıtmadığını gördüğüm bazı şeyler olduğundan dolayıdır.aracınızı gördüm inceleme fırsatı buldum.motosikletinizden hangi usta ne parçasını çalmış,hangi usta neyini kırmış,hangi usta nesini patlatmış bilemem benide ilgilendirmez ama son olarak götürdüğünüz servise;sağlam giren ve servisten arızalı başka bir problemle çıkan cümlesi yanlış tanımlanmıştır.serviste bozdular demektir.o arızaya sebep olduğunu belirtmeye çalıştığınız servisi ve elemanlarını yakından tanırım.aracınız kamyonetle geldiği günü hatırlıyorum.sorunları söylediniz araç lift e alındı ve kendi gözümle gördüklerimi söyleyeyim.grenajların boyası çok kötü durumda öyle bir tl1000r rengi dünyada yok,çiziği kırığı mevcut,aynalarınız daha kawasaki aynası uydurma derme çatma,radyatör karıştırılmış,elektrik tesisatı karıştırılmakla yetinmeyip abuk sabuk yerlerden kesilip değişik yerlere eklenmiş mantığını çözemedim buna istinaden bir sürü kod hatası vardı,enjektör bozuk motor rölantide durmuyor,devamlı teklemenin yanı sıra stop ediyor,debriyaj manetinin yerine herhangi bir fren maneti ters çevrilip debriyaj maneti diye takılmış ve sayılabilecek onlarca şey daha.kimse darılıp gücenmesin ama bu gelen araç çok kötü durumdaydı.kimden aldınız kim tamir etti bilemem ama motosiklet çok kötü durumdaydı.insanlar size yardımcı olmaya çalışıyor ama siz bu tür aracımı bozdular diye suçlamalarda bulunuyorsunuz.ayna almışsınız ikiside aynı taraftı hiç düşünmeden kendimden size bir adet ayna ile takas ettim kimsenin böyle bir zorunluluğu yok.servis çalışanları size defalarca nedenlerini açıklamakta motosikletin bu durumunun neden olduğunu ama siz anlamamakta diretmektesiniz.enjektör değişmeden o araç yürüyemez iki kere iki dört eder gibi birşeydir bu.arıza serviste olmuş olamaz enjektörleriniz makinaya bağlanıp test edildi bu hata burda da zaten gözüktü.aracım tıkır tıkır çalışıyor diyorsunuz ama http://www.motordelisi.com/ftopicp-412093-tl1000r.html#412093 yazısında motorumu tamir ettiremiyorum sorunları var diyorsunuz.ülkenin öteki ucuna araçlar gönderiliyor 1000 YTL gibi bir rakam bugüne kadar ödemedi hiç servise yollayan kişiler.maksimum otobüslerin istediği 100 YTL oluyor.o motosikletin on numara olması hiç bi zaman beklenemez iyi duruma gelecek kadar harcanacak parayla ayarında başka araçlar alınabilir ki uğraştıran bütün motosikletler için geçerlidir.benim burda amacım birini suçlamak birini korumak değil.uzun senelerini verip bir yerlere gelmiş insanları haksız yere doğru olmayan kelimelerle suçlanıp karalanmasını engellemek.bugün bir yerini yaparsınız yarın başka bir yeri sorun çıkarır bu tür bakılmamış,hor kullanılmış,bilinçsiz kullanıcı ve ustaların elinden geçmiş motosikletler.tl1000r serisinin kronik bir arızası,hastalığı yoktur düzgün bakıldımı bu makina sorunsuzdur uzun seneler testini bizzat yaptık.isterimki aracınız en ucuz şekilde istediğiniz gibi olsun hemen zevkle güle güle binin ama bu servisin elinde olan birşey değil.tamamen maddiyat,zaman,sabırla ilgili birşeydir.aracınızı almaya geldiniz üstümde şu an yapılan işlemler için yeterli miktarda para yok dediniz araç burda kalabilirmi dediniz tamam denildi,yada alayim 2 adet sıfır ayna versem gerisini nakit versem olurmu dediniz gene isteğiniz üzerine tamam denildi ve aracınız teslim edildi.sinirlenip aracınızı tekmelediniz insanlar sizi teselli etmeye çalıştı.hangi servis yapar bu kadar iyi yaklaşımı söyleyin bende oraya gideyim artık..insanların motosikletleri hakkında yorum yapmayı,konuşmayı sevmem ama konu itibariyle detayları belirtmem gerekmekteydi kimse alınmasın.motosiklet alırken uzman kişilere gösterin ve danışın ki bu tür sorunlarla karşılaşılmasın.iyi günler.. _________________ Let the good times roll.
www.motorparca.com
Kayıt: Jun 30, 2006 Mesajlar: 870 Nereden: :...TuzLa...:/İsT
Tarih: 10.07.2006 - 19:06 Mesaj konusu:
bak kardes benım tanıdığım bır adam var namı da ıstanbula yayılmıs bır usta buyuk makınalrı tamır edıyo ıstanbul tuzlada da neco usta ıstersen ben bır srım ama kafanı yorma onun ılacı odur kendısı honda da 10 sene calıstı
Tarih: 10.07.2006 - 20:14 Mesaj konusu:
bende o teknik resimler fazlasıyla var arkadaşlar burada atıp tutmaya gerek yok o motosikletin yani o leş motosikletin tamirini ben yaptım motor geldiginde calışır durumda değildi zaten ve biz bu motoru çalışır duruma getirdik motor arıza lambası yaktı C32.C33.C41 BUNLAR ENJEKSİON ve AP sensörü arızası bunları alırsan motorun düzelir dedik . ve şahsın belirtmiş oldugu rakamda 2 tane motor tamiri vardı ZX750 şase kırıgı komple boya.kimse kimsenin ekmeğiyle oynamasın lütfen parca olmadan o sorunu kimse halledemez saygılar :nono:
Tarih: 10.07.2006 - 20:37 Mesaj konusu:
arkadaşları yazılarınızı okudum...şöyle söyliyim burası hesaplaşma yeri değil ama...benimde başımdan geçen bi arızam oldu..kawasaki en 500 üm vardı..egzantirikten ses geliyordu..bulunduğum şehirde usta olmadığı için adapazarına gönderdim..özcan usta diye bir tamirciydi...sadece bana tavsiye ettiler..yolladım kargo ile sorun egzantirikti eyvalla dedim değişicek dediler ok.dedim para mühim değil dedim...motorum geldi..2 yıl önce 500 ytl verdim kargo falan 600 ü buldu..motorum geldi ben sadece makinasını yollamıştım..motoru bindirdik kasaya ve çalışmadı...ne yaptık ne ettiysek çalışmadı...sonuçta sorunu bulduk...sentesi kaçık ayarlanmış...sonra kendimiz biraz ayarladık ama iştte sonuçta devamlı bi patlama var egzosta..sonu gelmeyen patlama..aradım servisi böyle böyle oluyor dedim...egsozun hava alıyor dediler..ben egzosta hiç bir oynama yapmadım artı heryerini ince ince kontrol ettim..ve geçen yaz antalyaya gittiğimde..nebioğulları yamaha servisine götürdüm orada egsos subabının kaçırdığını söylediler...yorum yapmak istemiyorum kimseyi suçlamakta istemiyorumm...sadece bu kadar haklı haksız kimdir bilmiyorum ama biz avrupalı olamayız
Tarih: 10.07.2006 - 20:48 Mesaj konusu:
Alıntı:
BU YAZIMI İNŞALLAH SAGLAM BİR USTA OKUR VE BANA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM HİÇ SANMIYORUM AMA YİNEDE DENİYORUM..
fabrikası projesini çizen mühendis bile okusa düzelmez (baş belası bir model satma başkalarının da başını yakma sen o motoru yak bence derim ben sana ) şaka bir yana gerçekten poroblelmli bir makina allah sabır versin
Tarih: 10.07.2006 - 20:54 Mesaj konusu:
Demek ki bu motorun karıştırılmadık yeri kalmamış! Böyle bir durumda, ne yapsanız nafile gibi.. _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Kayıt: Jan 23, 2005 Mesajlar: 803 Nereden: istanbul-pendik
Tarih: 11.07.2006 - 07:18 Mesaj konusu:
motorparca...biz bu arkadasla o bahsi gecen motor hakkında bayagı yazıştık msnde..
maalesef tl 1000 serisinin bazı kronik sorunları vardır. yada en azından ulkemiz için vardır diyebiliriz. "L" tabir edilen yapısı nedeni ile ustaların sevmediği ve pekde araştırıp üzerinde durmadığı ve az sayıda olması nedeni ilede hak ettiği yeri bulamamış bir modeldir. şase yapısı bir çok modelden iyidir. ama elektroniğinde ve arka amortisör de çıkarttığı ve sıkça yaşattığı sorunlar kroniktir...
rica ederim bu motoru kullanan kullanmış olan herkes burada fikirlerini beyan etsinler...
ayrıca istanbulda pitstop yapamazsa tl 1000 i kimse yapamaz..
ama motorparca haklısın harcanacak paraya baska motor sahibi olunabilir...
sevgiler _________________ Motosiklet üstünde kalmak hayatta kalmaktyr!
(gti861suzuki@hotmail.com)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız