Tarih: 13.07.2006 - 15:05 Mesaj konusu: 150 km ile giden mobiletler
Şaka gibi... Geçen hafta kanalın birinde haberde "Gaziantepli motorsiklet tutkunları" diye bir haber izlemiştim. Adamlar peugeot ve mobilet markalı 50 cc lik motorlarına, halk dilinde "düzmelerine" atlayıp yarışıyorlar. Bunu çeken kameraman arabayla 150 km ile takip ediyordu. Bundan 6 sene öncesine kadar bende de peugeot 103, 50cc lik motor vardı. Ve bu haber bana hiç inandırıcı gelmemişti. Taki iki gün evvel ybr ile 90 ile giderken yanımda bu motorlardan bir tanesi en az 130 la geçene kadar . Bende arkadan bastım belki yakalarım diye ama ne mümkün benim km 110 çıktı adam iyice uzaklaştı . Nedir bu işin sırrı. Dikkat edin 50cclik bir mobilete 250 cc lik motorunuzu geçtirmeyin. Gülerler sonra. :P
glardoni silindir pollini klape 21 21 ve 23 23 karbratör dahasını bir ara sayarım izmirde karşıyaka şemiklerde motorcu meço var onun motoruna 155 gördü diyorlar ama ne zamandır bu makinalardan yapılmıyor veya o yapmıyor _________________ elverengin@gmail.com
arkadaşlar bahsettiğiniz yer burası GAZİANTEP/NİZİP otoban yapım aşamasında yarışanlar eş dost belo, arkadaşımında dediği gibi o motorlara binilmez 1-benzin sorunu 2-trafik anında enseler şehir içinde 3-normal yolda gidemicek kadr yere yakınlar vs daha nicesi... otobona bile götürürken çogunu aaraba arkasında götürüyorlar herkes kendi çapında yarısıyor 50 ytl sine vs vs büyük oynayanda war motoruna yarısanlarda..ama resmen ölümle oyun.. :nono:
Tarih: 13.07.2006 - 19:06 Mesaj konusu:
dostum senın 50cc dedıgın motorlar ıle oynayıp110cc felan yappıyorlar dusun artık ellerıne senın ybr yı ver ondan sonra gor bak senın motorada 200 yaptırırlarr :P :P
Tarih: 13.07.2006 - 19:19 Mesaj konusu:
imkan meselesi bi yerde.Bizim gibi işi gücü olan,yaşama dair bişeyler yapma çabası olan kişilerin bi mobilette aylarını ayırcak zamanı, oluk gibi akıtacak parası yok.Ama isteyen yapar,sürerken de o riski göze alır _________________ 2003 ČβҐ 954 ŔŔ
Ben zaten 100cc lik güzelim hondamın orasını burasını değiştirip millete kendimi rezil rüsva etmem.Zaten scooterıma kuma getirdim 1 ay önce cbf500 performans açısından beni bir hayli tatmin ediyor ancak,ben hakikaten merak ediyorum neleri değişiyorda bu kadar güç farkı oluyor sonuçta scooter bu.Ne kadar geliştirilebilirki.
ellerıne senın ybr yı ver ondan sonra gor bak senın motorada 200 yaptırırlarr
Ustanın birtanesi Karburatörde oynama yapalım, Hava filitresini değiştirelim, Ön dişliyide küçülttükmü motorun 140 yapar demişti ama yakıt durumun nerdeyse ikiye katlanır diyince ^2 göze alamadım. :chu:
arkadaşlar bende aynısı vardı komple değiştirilmedik parçası kalmamıştı izmir meydan yolunda yarışlarda baya bi takıldım o yıllarda 120-130 lara rahatlıkla çıkabiliyorduk benim motoruda şemiklerden bayrak yapardı geçı şimdi iki ayaklı motor satışına başlamış ama . gerçekten pejoyla o hızlara çıkmak şuan kullandığım yebereden çok daha zevkliydi sürekliliği tartışılaz ama ybrnin
adamlar önce silindir ve karteli büyütüyorlar sonra beygirlik denilen büyük karbüratör,ince kayış ve kasnak,tekere 15 cm çapında puf dişli,memeleri de sonuna kadar açıyorlar al sana 160..ama hiç bi mantığı yok motor benzini sömürüyor ve de trafikte sesten dolayı işin çok zor....
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız