Tarih: 13.07.2006 - 17:42 Mesaj konusu: Disk mi kampana mı..?
Bu aralar tarlaya girmek için karar verdim bir çinli alıcam
200 lük olmasını istiyorum.
Arka frenleri disk mi olsun kampanamı sebeplerinide yazarsanız teşekkürler
Kayıt: May 22, 2006 Mesajlar: 355 Nereden: bring_me_to_life sölicem :D
Tarih: 14.07.2006 - 01:12 Mesaj konusu:
abi ne diosun sen bırak çin i min i ya düzgün bişey alsana abim bak piyasaya biraz daha para eklersin sen o paranın üstüne ii motor alırsın kullanırsında motordan zevk alırsın
Disk olsun... Tarlaya gireceğine göre su geçişi de yapacak ve çamurda da kullanacaksın Kampana frenler derin su ve çamur geçişlerinden sonra içine su alır, ıslanır ve kuruyana kadar tutmaz ...Kuruma süreleri de disk frenlere oranla oldukça uzundur . _________________ O RH +
*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
En son WHISKEY tarafından 14.07.2006 - 07:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
ya ne çinlisi!tarlada altında dağılır kalır çinliler senin!sen birde ona heybe filan takarsın!bana kalırsa bir tane rus malı al!ama illada küçük hacimli alcam dersen yamaha xt125'ler isteğini karşılayacak bir motor!
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
tabi yamaha xt zaten dısk frenlı yazma ihtiyacı duymadım!
Tarih: 14.07.2006 - 09:47 Mesaj konusu:
ahtapotusdeniz, denizin derinliklerinden çıkıp kıyılara gidecem, orada yüzen insanları yakalayıp dibe çekecem falan deseydin belki anlardım da... Tarlaya neden gidiyorsun? İşte orasını anlamadım! Yani amaç ne? Üzüm toplamak mı; bağcıyı dövmek mi? :hıım
Demem şu ki, tarlada motosiklet kullanma amacını yazarsan belki disk mi yoksa kampana mı olayına açıklık getire biliriz! Hatta kabak falan toplarım diyorsan, sepetli motosikleti de önere biliriz...
İki fren sisteminin de yerine göre avantajlı ve faydalı yönleri mutlaka vardır. _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarlaya giricem derken ben köyde yaşıyorum. tabi deniz de bizden 2 km uzakta eskiden ahtapottum 1 yaşındaki oğlum doğduktan sonra ahtapotus deniz oldum
yani asfalttan sıkıldım dağ bayır toprak yollardan gideyim biraz insanların fazlaca gezmedikleri yerlerde dolanayım istiyorum. Dolanırken sebze meyve görürsem isteyen arkadaşlarada toplarım.
Frenleri sormama sebebim ise 200 lük çinlilerin teknik özellikleri hemen hemen aynı tek fark arka disk veya kampana olması fiyatlarıda çok yakın o açıdan hangisi diye sordum.
herkeze teşekkür ederim
Tabiki disk fren kampana frenler Çokdaha kısa srede lastiği kilitlerler.
ayrıca=>
Disk frenler suları kampana tipi frenlere göre daha kolay savurduğundan ıslak şartlarda daha iyi bir performans gösterirler. Ama bu sudan etkilenmedikeri anlamına gelmemelidir. Eğer bir su birikintisine hızla girip vede fren yapmaya kalkarsanız, ilk birkaç saniye frenleriniz çalışmayabilir! Disk frenler daha iyi hava soğutması sağladıklarından performansları daha iyidir. Bazı disklerde ise performansı dahada arttırmak için hava kanalları da vardır. _________________ AB_RH_+POSITIVE+
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız