Rabbit'in "kelalaka görüp kilitlediği bir topicte Lowflyer'in aşağıdaki yorumu var ki okuduğumda oldum!
"İstanbul'da araç sürmek küçük yerleşim yerlerine göre çok daha kolaydır.
İstanbuldakiler Alanya'ya gelse ne yapar bilmiyorum. Özellikle de ben. Alanya'da motor sürmeye korkuyorum. İstanbul'dan geldiğim ilk zamanlar benim için çok zor oluyor.
Alanya'ya geleceklere şimdiden tavsiyem önünüzdeki ya da karşınızda ki aracın verdiği sinyale güvenmeyin (Arada bir verirler genelde vermezler).
Kırmızı ışıkta kesinlikle geçeyim demeyin. Burada ki motorlular genelde ışıkta beklemez. Kendinizi mal gibi hissettirecek bakışlara maruz kalabilirsiniz. Sen niye bekliyosun dercesine. Aldırmayın. Bekleyin.
Özellikle 23:00 den sonra dikkatli olun 23:00-04:00 arası gece hayatı için hareketli saatlrdir. Bu yüzden taksi bolluğu yaşanır. Gece çiçekler ve palmiyeler sulandığı için yol kenarında fazlaca su birikintisi olur. Kaymamak elde değil.
Ara yollardan her zaman dengesiz biri çıkabilir. Sizi görür ama önemli değildir.
Daha rahat olur diye çevre yolunuda pek kullanayım demeyin. Seyir terasından inen sarhoşlar kendi aralarında yarışabilirler. Gözünüzü dört açın. Zaten en çok kaza bu çevre yolunda oluyor. Arkadaşda çevre yolundaki kazayı göstermiş.
Uzun lafın kısası, her zamankinden çok daha fazla dikkatli olun"
Arkadaşımız öyle bir giriş yapmış ki daha ilk cümlesinde sigortam attı! İstanbul'da araç sürmek diğer şehirlerimize göre hatta küçük yerleşim yerlerine göre nasıl çok daha kolay olabilir; bu adam neler saçmalıyor böyle diyecek oldum! Ama devamını okuyunca...
Öyle diyorsa öyledir. Çünkü bu arkadaşımız iki şehri de yaşayarak tanıyan biridir. Anlattığı kadarı ile Alanya trafiğinde içler acısı bir durum söz konusu ve anladığım kadarı ile bu şehrimizde trafik denetimi son derece zayıf!
Gerçekten çok merak ediyorum; acaba diğer yerleşim yerlerimiz ne durumdadır? Diğer şehirlerimizde yaşayan üyelerimiz yaşadıkları şehrin trafik durumunu ve sürücülerin kurallara uyma alışkanlıklarını gözlemleyip burada bizlerle paylaşırlarsa, ileride o bölgeye gidebilecek arkadaşlar için faydalı bir bilgi birikimi olur diye düşünüyorum.
Sevgilerimle... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 15.07.2006 - 11:05 Mesaj konusu:
valla çanakkale/çan da en nefret ettıgım sey trafık.cunku araba kullananların motor kullananlara hıc saygısı yok . bır de arabaları oyle bır parkedıyorlarkı motorun bıle gecmesı ımkansız oluyor _________________ Dünyada bulundu?un müddetçe keder ve üzüntülerin gelip çatmasyny garip
görme. Çünkü dünya, vasfyna layyk olanlary ve tabiatynyn gere?ini ortaya
koyacaktyr.
Kayıt: Aug 30, 2005 Mesajlar: 340 Nereden: ANKARA Batykent
Tarih: 15.07.2006 - 11:24 Mesaj konusu:
ankaradayım ve sehrin trafigi cok güzel bence... köprü yapım calısmaları genelde ototbanarda oldugu için sorun yok.. cok seviyom ankaranın trafiğini.. ister hızlı ister yavaş istediğin gibi gidebileceğin bir şehir ankara _________________ Light the fires of Doom!
Arkadaşlar ben Alanyanın trafik kurallarını bilmem ancak İstanbulda motosiklet kullanmak bazen bizleri çileden çıkartacak öküzlerle karşılaşılmasına olanak tanıyor. nasılmı?? 2 günde aynı olay başıma geldi. süratim 150, sol şeritte gidiyorum, tüm diğer şeritler boş, yer 1.köprü yolu. 2 tane öküz aynı hareketi yaptılar. tamponuyla bana dayandılar. sağ şeride el kol hareketleriye zor kaçtım. yanımdan geçerken bağıra anıra küfrettiğimi duyuncada bana kenardan gitsene dediler. 2 sinede ulan bende bu asfalta bu yollara vergi ödüyorum ne kenardan gitmesi diye bağırarak küfrederek yorum getirip gerekli açıklamayı şekilli olarak emniyet şeridinde gösterebileceğimi söyleyince gazlayıp uzaklaştılar. Ortaya çıkan cevapsız sorular;
1) motosiklet kullanıcılarından aman abi deli olabilir diye bir tırsma söz konusumu??
2) kenardan gitmek ne demek?? ne kadar bir kenar var ortada söz konusu??
3) aman abi motosikletliler hakkında kötü düşünmesinler diye efendimi davranmalıyız yoksa kaskımızla adamın burnuna doğru inişmi yapmalıyız??
4) sprey gaz F650 GS de nereye konabilir bu tip öküzleri biraz olsun eğitebilmek adına??? (bunun için ciddi yer aranıyorum tavsiye dinleyebilirim-mont demeyin monttan gazı çekmek çok zor)
5) aldığım bunca eğitime ve aile terbiyeme ayrıca kavgacılığı üniversite yıllarında bırakmama rağmen canıma bilerek kastedildiğinde en berbat küfürleri ederek sinirlenmem normal mi??
6) bazılarınızın sende sol şeritten neden gidiyorsun dediğini duyar gibiyim. süratim 150 hatta belki biraz daha üstü. daha nereden gitmeliyim? herhangi bir şerit tıkamam söz konusu değil. kimseye rahatsızlık vermiyorum. suçlu benmiyim???
belki konuyla ilgisiz oldu ama içimi bir şekilde dökmem gerekiyordu sevgiler...
chaosbinder, nasıl otobanda çalışma var ya? Sen Eskişehir youna çıkmadın sanırım.. Tamamı inşaat sahasına dönmüş bir yol şu anda.. Kamyonlar,iş makinaları,toz toprak.. İnanın bembeyaz toz kaplanıo montum ve motorum.. Onun dışında Ankaralılarda henüz motor kültürü yok,önünüze kırıyorlar,sıkıştırıyorlar,hemen çekilebilirsiniz diye düşünüyorlar.. Hatta yayalar bile önünüze atlıyor,nasıl olsa motor,sağımdan solumdan geçer diye.. Başka da çok farklı bi durum yok..
aydın su an berbat şehri belediye delik deşik etti anca şehir içinde crosla gezebiliyoz trafik desen berbat bilirsiniz araba sürücüleri motosikleti takmıo o yüzden berbat bide arkadaşlar çok üzücü bi olay daha var trafik motosiklettleri topluyo şu anda aydında 1800tane motor topladılar _________________ MoToR UsTAsI
ARh(+)
süratim 150, sol şeritte gidiyorum, tüm diğer şeritler boş
demişsin..
hem de
BMWF650GSRA demiş ki:
bazılarınızın sende sol şeritten neden gidiyorsun dediğini duyar gibiyim. süratim 150 hatta belki biraz daha üstü. daha nereden gitmeliyim? herhangi bir şerit tıkamam söz konusu değil.
İyi de dostum,arkandaki adam senden daha hızlıysa, ve diğer şeritler boşsa (bu durumda güvenle şerit değiştirebilirsin) neden hala solda gidiyorsun? Bırak geçsin.. Unutma ki sol şerit sollama şerididir.. Sadece sollarken kullanmalısın.. Adam senden hızlı olduğuna göre,çekileceksin,sollayacak seni..
Adam senden hızlı olduğuna göre,çekileceksin,sollayacak seni..
tamam bunu zaten araba kullanırkende yaparım haklısınız eyvallah. ama yol istemek yerine motorun arka lastiğine dayanmak????
yani tam açıklamak gerekirse sol şeritten gidiyorsunuz tüm şeritler bomboş az önce kontrol etmişsiniz aynayı arkada boş. hava güzel gazlıyorsunuz motosiklet el verdiğince, ama aniden öküz arka lastiğinize kadar dadanmış olarak beliriyor. onun yerine fazla yaklaşmadan yol istense, zaten 5-6 sn de bir aynalardan arkayı kolluyorsunuz onu görecek ve çekileceksiniz.
yahu bu motosiklet aman fazla yaklaşmayayım ani harekette altıma giriverir demek gibi insani bir düşünce yok. onun yerine motor hacmi düşük arabayı sol şeritten atmak gibi motosiklete arkadan aban dur.
Alıntı:
Unutma ki sol şerit sollama şerididir..
bunu asla unutmadım zaten.
genede fikirdir eyvallah ama hırsızda hiç mi suç yoktur??? yoksa hırsız benmiyim??
BMWF650GSRA, son yazdığın mesajın tamamına katılıyorum.. Tabi ki,böyle sollama olmaz.. Ama ben bu dediklerini orta şeritte bile yaşadım,allah bu adamları bildiği gibi yapsın ne diyim..
Ya ben Ankara dayım .Her yerde olduğu gibi Ankara da da çok bilinçsiz insan hayatını hiçe sayan sürücüler var.Ama genel olarak iyi bi trafik var ama ana yollarda çevre yollarında yol yapım ve de kaldırım söküm yeniden yapım ve de 1 yıl geçmeden yeniden yapım çalışmaları tüm hızla devam etmekte.
chimeraby_, sağol dostum.
tüm arkadaşların eminim başına 1000 kez gelmiştir bu. yurt dışında gidenler bilir motosiklete kimse yaklaşmıyor bile. biz burada forumlarda boşuna dövünüyoruz. çok değil bir ay önce bir arkadaşımızı bu şekilde kaybettik.
motosiklet kullanıcıları olarak ciddi bir eylem düzenlemek vs hiçmi aklımıza gelemiyor????
Kayıt: Jun 19, 2006 Mesajlar: 217 Nereden: bu dünya benim memleket
Tarih: 15.07.2006 - 13:05 Mesaj konusu:
150 km ile giden bir motorun arkasına birden araba gelemez 200 km ile bile geliyor olsa enaz 30 saniye aynanızda görünür demekki adamlar size uzun zaman sellektör yapmış görmemişsiniz biraz daha dikkat edin dostum _________________ deli ruh
istanbul veya alanya deyil tr nin heryerinde manyak dolu nasıl kullanacan nasıl sürecen adam gözgöre göre tepene çıkıyo tr nin heryerinde bu türler mevcut sıkca raslana biliyo
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız