Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Redline sonrası vites değiştirmek (YBR)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Redline sonrası vites değiştirmek (YBR)

Redline sonrası vites değiştirmek (YBR)
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Ixon
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 19.07.2006 - 14:49    Mesaj konusu: Redline sonrası vites değiştirmek (YBR) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu motorlar karşı rüzgardan çok fazla etkileniyorlar (En azından benimki)
Rüzgarsız bir yolda 110 la gidebilirken aynı yolda rüzgar varken 90'ı geçemediğim oluyor.

motor 12 bin devir çeviriyor ve redline 10 bin de ,daha güçlü ivmelenmesi için her viteste 11-12 bin devire kadar çıkarmam bir fayda yaratırmı yoksa o devirde çekiş daha mı düşük olur yada zararlı mı olur motora.Merak ediyorum redline alanını kullanmayı.
Başa dön
Ixon Çevrimdışı Ixon Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
SeloSino
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa/Turgutlu

MesajTarih: 19.07.2006 - 14:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

walla sevgili dostum bendede YBR var aynı seyi bende yapiyorum...bakalım cevaplar yorumlar ne olacak

SeLoo!
Başa dön
SeloSino Çevrimdışı SeloSino Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
buracQ
Süper Üye
Süper Üye
Image Hosted by ImageShack.us
" alt="" border="0" />

Nereden: izmir

MesajTarih: 19.07.2006 - 14:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

iyi de Dostum Rüzgarlı bir Yolda 90'ı Geçemiyorsan Redline Yapsan Da Pek Bir Fark Olacağını Zanletmiyorum.En Fazla,taş Çatlasın 100 Olur...
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 19.07.2006 - 15:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

en iyi ivmelenme maksimum tork devri civarında olur. Redline da gitmenin motora zararı olduğu kesindir. Redline demek, yağlamanın motoru koruyamayacak dereceye gelmesi demektir. Gerek yok bence 3-5 km hızlı gitmek için motorun anasını ağlatmaya
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
dantemo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2006 - 15:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rüzgarlı havada YBR ile 90km hız! Şok oldum Allah sizleri kazadan beladan korusun! Üzgünüm
buracQ
Süper Üye
Süper Üye
" alt="" border="0" />

MesajTarih: 19.07.2006 - 15:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Allah sizleri kazadan beladan korusun!

Hepimizi....!!!!
shado
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: kocaeli

MesajTarih: 19.07.2006 - 15:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

5. vitesle rüzgar yüzünden yada hafif yokuşta 90'ı geçemediğin durumlarda 4'e düşüp 95 hatta 100'ü görebilirsin ama alptoker'in dediğine katılıyorum, bencede gerek yok motoru o kadar üzmeye. Bizim etimiz butumuz belli sonuçta 80-90 ideal süratler bizim için Gülümsüyorum -diye düşünüyorum-
Başa dön
shado Çevrimdışı shado Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
rebel_punto
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2006 - 15:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

motor 12 bin devir çeviriyor

Ya ayıptır sorması hangi motor dedin ybr mi ? 12.000 devir. yani devir saatinde yazan son rakam. Sen 4. viteste 12.000 devri (ki o motor 12.000 devir vurmaz, vurdu diyeli arkadan kime toplatacaksın) görüyorsan zaten motor 100km yi geçmiş demektir Çok gülüyorum . 5. vitese takve bir 12.000 devir daha çevirt sonra 130 km yi görürsün.
NOT: motor rüzda, veya düz yolda bilemedin yokuş yukarı son hızı değişir ama hangi devirde kaç vurduğu değişmez. Yokuş çıkarken veya rüzgar arkadan esiyorsa motoru devirlendirmen zor olur bu doğru...
Başa dön
rebel_punto Çevrimdışı rebel_punto Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
gti861
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-pendik

MesajTarih: 19.07.2006 - 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok anlamsız....

maksimum tork ile maksimum beygir veren devir farklıdır.

e adı üstünde kırmızı çizgi yani tikkat :3
gti861 Çevrimdışı gti861 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Ixon
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 19.07.2006 - 15:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bir yanlış anlama olmuş sanırım ,ben hayatımda redline ı geçmedim ,geçersem nasıl bir etkisi olur onu merak ediyorum. 4.viteste ne kadar hızlandıysam hızlandım 5 e geçtiğim anda zaten devirlenme duruyor 90-95 gibi(deli gibi rüzgar varsa) .bende genelde 5'e seri kullanımda 9500 devir gibi geçiyorum o da yaklaşık 90 km sürat yapıyor o hızdada ters rüzgar varsa imkanı yok motoru 5.viteste ivmelendirmenin . Hani belki 11 binde falan 5 e geçsem bir faydası olurmu merak etmiştim.
Başa dön
Ixon Çevrimdışı Ixon Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 19.07.2006 - 16:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ixon, o sadece seninle alakalı bir problem değil, Motorun torku 5. vitesi çevirmeye yetmiyor demektir. Eğer devirli kullanıyorsan deponun üstüne doğru yat. Deponun üstüne yattığında rüzgar sürtünmesi azalacaktır. Daha kolay bir ivmelenme sağlayacaktır. En azından cbr 125 te böyle oluyor.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
rebel_punto
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 19.07.2006 - 16:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motorda 10.000 devri geçmemeye çalış
Başa dön
rebel_punto Çevrimdışı rebel_punto Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
volkanR6
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kusadası

MesajTarih: 19.07.2006 - 16:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fazla zorlama hepsi aynıdır 125cc motorların.daha fazla sürat için 250cc o rüzgardan kasıldığında 600cc o kasıldığında takribi 250 civarı kasılır rüzgar direncinden ,o da kasılırsa 1000 alıcan hiç rüzgarla uğraşmıcan Dil çıkarıyorum
volkanR6 Çevrimdışı volkanR6 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
buracQ
Süper Üye
Süper Üye
" alt="" border="0" />

MesajTarih: 19.07.2006 - 16:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Eğer devirli kullanıyorsan deponun üstüne doğru yat. Deponun üstüne yattığında rüzgar sürtünmesi azalacaktır. Daha kolay bir ivmelenme sağlayacaktır. En azından cbr 125 te böyle oluyor.

Ybr de Bunun Pek İşe Yarayacağını Sanmıyorum.Çünkü Önünde Cam yok Birşey yok.Ön Grenajlı Da Olsa Pek Bişey Farketmiycektir...
aracnobia
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: samsun

MesajTarih: 19.07.2006 - 17:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben de ybr kullanıyorum düz yolda rüzgarlı havada son hız 90-95 km arasında değişirken rüzgarsız havada 105 e kadar gidiyor redline a gelip vites değiştirsen de devir düşüyor motorun torku yetmiyor ayrıca naked a benzeyen tarzı yüzünden rüzgarın etkisi çok oluyo birde yüksek hızda 110 gibi motor dengesizleşiyor o yüzden 90 km ideal ybr için Dil çıkarıyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal