Bu motorlar karşı rüzgardan çok fazla etkileniyorlar (En azından benimki)
Rüzgarsız bir yolda 110 la gidebilirken aynı yolda rüzgar varken 90'ı geçemediğim oluyor.
motor 12 bin devir çeviriyor ve redline 10 bin de ,daha güçlü ivmelenmesi için her viteste 11-12 bin devire kadar çıkarmam bir fayda yaratırmı yoksa o devirde çekiş daha mı düşük olur yada zararlı mı olur motora.Merak ediyorum redline alanını kullanmayı. _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
iyi de Dostum Rüzgarlı bir Yolda 90'ı Geçemiyorsan Redline Yapsan Da Pek Bir Fark Olacağını Zanletmiyorum.En Fazla,taş Çatlasın 100 Olur... _________________ YeBeRe Reysing Tim !
Tarih: 19.07.2006 - 15:01 Mesaj konusu:
en iyi ivmelenme maksimum tork devri civarında olur. Redline da gitmenin motora zararı olduğu kesindir. Redline demek, yağlamanın motoru koruyamayacak dereceye gelmesi demektir. Gerek yok bence 3-5 km hızlı gitmek için motorun anasını ağlatmaya
Tarih: 19.07.2006 - 15:29 Mesaj konusu:
5. vitesle rüzgar yüzünden yada hafif yokuşta 90'ı geçemediğin durumlarda 4'e düşüp 95 hatta 100'ü görebilirsin ama alptoker'in dediğine katılıyorum, bencede gerek yok motoru o kadar üzmeye. Bizim etimiz butumuz belli sonuçta 80-90 ideal süratler bizim için -diye düşünüyorum-
Ya ayıptır sorması hangi motor dedin ybr mi 12.000 devir. yani devir saatinde yazan son rakam. Sen 4. viteste 12.000 devri (ki o motor 12.000 devir vurmaz, vurdu diyeli arkadan kime toplatacaksın) görüyorsan zaten motor 100km yi geçmiş demektir . 5. vitese takve bir 12.000 devir daha çevirt sonra 130 km yi görürsün.
NOT: motor rüzda, veya düz yolda bilemedin yokuş yukarı son hızı değişir ama hangi devirde kaç vurduğu değişmez. Yokuş çıkarken veya rüzgar arkadan esiyorsa motoru devirlendirmen zor olur bu doğru...
Tarih: 19.07.2006 - 15:58 Mesaj konusu:
bir yanlış anlama olmuş sanırım ,ben hayatımda redline ı geçmedim ,geçersem nasıl bir etkisi olur onu merak ediyorum. 4.viteste ne kadar hızlandıysam hızlandım 5 e geçtiğim anda zaten devirlenme duruyor 90-95 gibi(deli gibi rüzgar varsa) .bende genelde 5'e seri kullanımda 9500 devir gibi geçiyorum o da yaklaşık 90 km sürat yapıyor o hızdada ters rüzgar varsa imkanı yok motoru 5.viteste ivmelendirmenin . Hani belki 11 binde falan 5 e geçsem bir faydası olurmu merak etmiştim. _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
Tarih: 19.07.2006 - 16:24 Mesaj konusu:
Ixon, o sadece seninle alakalı bir problem değil, Motorun torku 5. vitesi çevirmeye yetmiyor demektir. Eğer devirli kullanıyorsan deponun üstüne doğru yat. Deponun üstüne yattığında rüzgar sürtünmesi azalacaktır. Daha kolay bir ivmelenme sağlayacaktır. En azından cbr 125 te böyle oluyor.
Tarih: 19.07.2006 - 16:36 Mesaj konusu:
fazla zorlama hepsi aynıdır 125cc motorların.daha fazla sürat için 250cc o rüzgardan kasıldığında 600cc o kasıldığında takribi 250 civarı kasılır rüzgar direncinden ,o da kasılırsa 1000 alıcan hiç rüzgarla uğraşmıcan _________________ 2008 600RR
Anlatılmaz YaşanıRR
Eğer devirli kullanıyorsan deponun üstüne doğru yat. Deponun üstüne yattığında rüzgar sürtünmesi azalacaktır. Daha kolay bir ivmelenme sağlayacaktır. En azından cbr 125 te böyle oluyor.
Ybr de Bunun Pek İşe Yarayacağını Sanmıyorum.Çünkü Önünde Cam yok Birşey yok.Ön Grenajlı Da Olsa Pek Bişey Farketmiycektir... _________________ YeBeRe Reysing Tim !
Tarih: 19.07.2006 - 17:06 Mesaj konusu:
ben de ybr kullanıyorum düz yolda rüzgarlı havada son hız 90-95 km arasında değişirken rüzgarsız havada 105 e kadar gidiyor redline a gelip vites değiştirsen de devir düşüyor motorun torku yetmiyor ayrıca naked a benzeyen tarzı yüzünden rüzgarın etkisi çok oluyo birde yüksek hızda 110 gibi motor dengesizleşiyor o yüzden 90 km ideal ybr için _________________ 2006 yamaha ybr gri
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız