slm arkadaşlar.geçen gün arkadaşın abisi zorla motorumla tur atmak istedi.Adam ne kask taktı nede başka koruma . Motorumla yaklaşık 35-40 dakka dolaştı.Fakat adam hayatında ilk defa biniyormuş motora hemde 600f.Herkez cok kötü kazalar atlattığını söyledi.Debriyaj balatası ve Debriyaj saçlarını şişirmiş dediler.Burda yetkili servis yok.Acaba 35-40 dakkada debriyaj balatası ve saçlarının zarar görmesi mümkünmü ? Adam sürekli yarım debriyajla gidiyormuş yani karizma atayım derken batırmış motoru. Motoru aldığım zaman debriyaj hemen hemen 0 a inmişti.Yani görevini görmüyordu.1 cm bile sıksam boşa giriyordu.Sonra elciğin yanındaki vidadan azcık gevşetebildim ama olmadı.Ertesi gün motorcuya götürdüm.Sağ grenajın içinden düzeltti sorunu.Fakat sorunun balata ve saçlarda oldugunu söyledi.Fiyatları biliyorsanız 2 parçanın fiyatını yazın.Çünkü arkadaşın abisi ödettircek tüm masrafları.Bidahaa asla kimseye vermiyecem motoruu.
Tarih: 24.07.2006 - 22:24 Mesaj konusu:
adam benden 10 yaş büyük ne ettiysem adam kabul etti.Ölürsün dedim.Şakası olmaz dedim.Hatta arkama bin dedi kesinlikle olmaz dedim.yani yapabilecek bişe yoktu.
Tarih: 24.07.2006 - 22:29 Mesaj konusu:
önemli bişi degl balata,eger öderse ucuz atlatmışın.aynı dert bendede var çok yakın bi arkadaşım devamlı beraber dolaştıgmız.adam motoru kaldırmaktan başka bişi bilmiyo,istiyo bende yok diyemiyorm napcam nası desem kalbi kırılmaz acaba :hıım _________________ Yava? gitme ezilirsin,Hızlı gitme ölürsün..
Tarih: 24.07.2006 - 22:35 Mesaj konusu:
serkan_72, daha yeterince ders almamışsın. Motor emanet edilmez. O adam ölseydi veya sakat kalsaydı, bunun vicdani sorumluluğu var.
Merak etme, herkes kendini motorcu sanıyor, babam bile . Eski mobiletlerden kullanmış 30 sene önce ondan bahsediyordu.
Prensip meselesi diyip motorunu verme. Verip kötü olmaktansa, vermeyip kötü olmak daha iyidir. Birine verirsin motorunu, diğeri de ister. Bir de emanet ettiğin motorun hiç şakası yok, ssler hata affetmez, şakaya gelmez, hata yaptığında tebessüm etmez.
Kayıt: Aug 16, 2003 Mesajlar: 466 Nereden: Ankara-Beypazarı
Tarih: 26.07.2006 - 18:13 Mesaj konusu:
balata tanesi 10 dolar cıvarında,
balata sacı dsa 10 dolar civarı,
bir de kargo var. Parçaları ithal ettikten sonra balataları kendin de değişebilirsin. _________________ www.tolgacecen.com
1. 1993 Kawasaki EN 500 Vulcan(Kara şahin) (2004-2007)
2. 1998 Kawasaki Ninja ZX-7R (Yeşil gözlü sarışın) (2007-forever)
Kayıt: Aug 16, 2003 Mesajlar: 466 Nereden: Ankara-Beypazarı
Tarih: 29.07.2006 - 15:45 Mesaj konusu:
5 balata 50 $ yapıyor. Kargo da 30 $ desek. 80 $ =120 ytl halledilir.
Demek 280 ytl işçilik alıyor. Alt tarafı bir kapak sökecek ve debriyaj balatalarını yerleştirecek. Çok zor olmayan bir işlem.
Tarih: 29.07.2006 - 22:46 Mesaj konusu:
öncelikle sökülüp kontrolü yapılmalı.saçlarda çarpılma varmı yokmu diyede bakılmalı.çarpılma varsa sadece balata değişimi bir işe yaramaz.verilen fiyat komple saç ve balata içinse normal denebilir.600f in 5 adet balatası yoktur.hiç kimsede debriyaj seti değişimi için 280 YTL işçilik almaz.ne servisler var komik ücretler alıyor ne servisler var karşısındakini sağılacak inek gibi görüyor.işini bilen orta düzey fiyatlı bir yerdir önemli olan.yoksa servise gidilmezse bugün servis kapar,yarın motosikleti getirip satan kapar,ertesi gün devlet az motosiklet geliyor olsun genede ek vergi çıkartayim diye hemen işe başlar.her şey içinde servise gidilmez oda ayrı biraz becerikli olup bir vida için bile servise gitmemek lazım.her ülke fiyatı birbirini tutmadığı gibi illa örnek verilmesi gerekilirse burada 30.000 YTL olan motosikletler yurtdışında 10.000 USD olabiliyor.satıcılarmı kazıklıyor yoksa devletmi vergide coşuyor.karar sizin.. _________________ Let the good times roll.
www.motorparca.com
48 sterlin komple sac ve balata. Yaklaşık kargoyla 150 ytl ye gelir.
Geri kalanı işçilik. En fazla yarım saatini alır. Hatta kimse öğrenmesin diye sahibi yanında olmadan yapar.
Tarih: 30.07.2006 - 11:00 Mesaj konusu:
Arkadaşlar bir motorun debriyaj balatalarını değiştirmek o kadar kolay bir işmi ki böyle söylüyorsunuz, :!: ben Srad 750 inin 10 tane balatasını 10*25=250,00 YTL ye almıştım ve usta değiştirirkende izledim hemen öyle 2 dakikada olacak basit bir iş değil, biraz uğraş gerektiriyor, ama o kadarda 280,00 YTL gibi bir ücret alınacak ağır bir iş değil, bence sadece balatalar değiştirilirse el emeği 50,00 YTL hakkıdır. (şahsi kanaatimdir polemik yaratmayayım)
Serkan72 sende aç abicim Mototal"a nebileyim Özen"e bir telefon kargo ile göndersinler sana, sonuçta motor 600 F parçada hiç sorun yaşamazsın _________________ GSXR 1000 K6 en mavisinden
www.istanbulracingteam.org
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız