Tarih: 24.07.2006 - 23:41 Mesaj konusu: Benzin + Katkı Maddesi kullanımı sonuçları?
Özellikle 125 cc motorlarda bir performans farkı yaratırmı benzinle beraber katkı maddelerinden kullanmak? _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
Tarih: 25.07.2006 - 07:07 Mesaj konusu: motor katığı
Hayır, yararlı değildir. Çünkü motorun ihtiyacı olan tüm katıklar kaliteli bir motor yağında zaten vardır. Yapışan ve viskozite artıran olmak üzere iki gruba ayrılan katıklar, motor yağının katık dengesini bozarak uzun vadede motora zarar verir. Otomobil üreticileri dışarıdan katık kullanılmasını tavsiye etmezler. Motor yağı katığı kullanmanın sakıncaları şunlardır:
Yağa sonradan ilave edilen katıklar, motor yağının mevcut katıklarıyla reaksiyona girip yapısını bozabilir. Bu durumda genelde yağda katılaşma şikayetleri oluşmaktadır
Yine bu katıklar, silindir duvarlarında daha iyi yağlama için açılan honlama çizgilerini tıkar. Bu da yağın silindir duvarlarına tutunmasını zorlaştırarak yağ filminin oluşmasını engeller ve motor aşınmasını artırır.Umarım tatmin olmuşssundur.Temiz sürüşler diliyorum...
Tarih: 20.09.2006 - 18:13 Mesaj konusu:
sakın sakın sakınnnnnnn ne yaga ne benzine nede karbüratör temizlemek için katkı sakın kullanmayın kötü sonuçlar dogruyor ben direkten döndüm _________________ YAMAHA FZR 1000 EXUP GENESYS
Kayıt: Aug 16, 2003 Mesajlar: 466 Nereden: Ankara-Beypazarı
Tarih: 03.11.2006 - 19:20 Mesaj konusu:
Ben karbüratör temizleyici kullandım. Motorun çekişi çok düştü. Depo yedekteyken tekrar doldurdum, sonuç yine aynı. Depoyu 2 kez doldurdum ama sonuç değişmiyor. Sonra benzini boşalttım, benzinin rengi kahverengine dönmüş. Depoyu tekrar temiz benzinle doldurdum, motor düzeldi. Kesinlikle, benzin katkıları zararlıdır. _________________ www.tolgacecen.com
1. 1993 Kawasaki EN 500 Vulcan(Kara şahin) (2004-2007)
2. 1998 Kawasaki Ninja ZX-7R (Yeşil gözlü sarışın) (2007-forever)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız