Tarih: 25.07.2006 - 17:12 Mesaj konusu: HAYABUSA ya da bindik!
Cuma akşamı istanbuldan Adana Osmaniyeye gitmek üzere yola çıktım.
MD den arkadaşlara da mesaj attım ama yol üstünde kimseye rastlamadım. Ankara çıkışı otobanda canım sıkılıyodu bi hayabusa gördüm.
Biraz sıktık 180 260 arası gittik. Neyse durduk tanıştık. Sabri ÖZKESE abimiz G.Antepte teknik motorun (suzuki kawasaki) servisiymiş. İstanbula mototala gelmiş. Makinanın beynini programlatmış. Şansa o da G.Antepe gidiyomuş. Osmaniye de yol üstü olunca sevindim
Yedik içtik sohbet muhabbet adanaya geldik otobanda makinaları değiştirdik. Ben ilk başta çekindim ama hayabusa başka bişey. Her devirde torku hissediyosunuz. Hele o carbon comple egsozun sesi yokmu!!
makina 3000~5000 km arası lastik istiyomus. standarta baglayınca 180 km ile gidiyor. biraz sıktım 240 falan oldum baktım sonu yok makinanında yabancısıyım gaz kestim.
Korkumun aksine kullanımı çok kolay bi makina. İnsana direk güven hissi veriyor. Virajları da 600f e göre daha kolay. Sıkıcam diye kendini yormuyosun.
bizdede 600f var ve bende hayabusa kullandım ancak hayabusada devir olmadığı için hızı hissetmiyosun o yüzden zevk 600f yada diğer devirli race ler gibi olmuyor.Bu işin son noktası 1000 lik race dir. _________________ Ankara Kale GRUBU
http://www.kale.com.tr/kale_grubu/kale_grubu.asp
Tarih: 25.07.2006 - 17:47 Mesaj konusu:
devri bulamayınca tabiki zevki çıkmaz motor da pek tecrübem yok ama arabadan bildiğim kadarıyla gerçekten hissetmek için devir şart _________________ kaskynyn de?eri ne ise hayatynyn de?eride o kadar olsun
motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
Kayıt: May 14, 2006 Mesajlar: 964 Nereden: Akbank'yn kar?ysy
Tarih: 25.07.2006 - 18:14 Mesaj konusu:
demogorgan, kesinlikle kardeşim son nokta. _________________ Çocuklarym olmadan asla diyorsanyz ALYYE ; Çocuklarym için birgece veririm diyorsanyz BYNBYRGECE yazyp 9030 a sms olarak gönderin
Sabri ÖZKESE abimiz G.Antepte teknik motorun (suzuki kawasaki) servisiymiş.
evet kendisi öylede, ama 2000 model altı motorlara bakmıyormuş, teknik bilgisi iyi olabilir ama esnaflığı 5 kuruş etmez o adamın biraz arkasından konuşmuş gibi oldum ama maalesef ismini duyunca dayanamadım yazdım...
bizdede 600f var ve bende hayabusa kullandım ancak hayabusada devir olmadığı için hızı hissetmiyosun o yüzden zevk 600f yada diğer devirli race ler gibi olmuyor.Bu işin son noktası 1000 lik race dir.
Cık cık cık.....Yalnış....Senin 10 000 devirde aldığın ivme ve torku adam cok daha düşükde alıyor....Yani olay sende ki 15 000 devirde değil....1000 lik 15 000 çeviriyosa ve redline ı 13 500 filansa (neredeyse değişebilir tabii markaya göre) adamda da 13 000 devir var ...12 500 kesinti yapıyo....Yani 1000 devir yada civarı için mi bu kadar serzenişte bulun muşsun...Yani bunu okuyan suzuki tekniker ve arge elemanları sana teessüflerini bildirir...Hayabusada hızı hissedemiyoruz yani...ENTERESAN... Yani benim gibi bir acemi bile düşünür ki; Sen hayabusa gazı sıkmamışsın....Yada o gazı çevirememişsin.....
SAYGILAR GARİBAN MOTORCU.... _________________ TC'de en derin modifikasyonlara imza atan adam...
LEGENDS ARE NOT DIE...
Tarih: 25.07.2006 - 19:18 Mesaj konusu:
mehmet_RR demiş ki:
demogorgan, kesinlikle kardeşim son nokta.
Arkadaşlar, bu inanış kesinlikle doğru.Superbike yarışları ve MotoGP cc lerine bir göz atın.1300 cc lik arge çalışmaları SportTouring motor içindir.Ayrıca Hayabusa' da da hız gayet iyi hissediliyor.Ancak olayı devir üzerine yoğunlaştırmayın.Kilo ve beygir oranı çok önemli.Hızı hissetmeniz için bu oranı motorunuz çok iyi yakalamış ve dengeli olmuş olması gerekir.Hayabusa 250 kg ve 175 Bg. Beygir başına düşen kilo 1'den yüksek. Oysa 1000cc lerde bu oran 1kg hatta altında.Kişisel fikrim 1000 son noktadır. _________________ BRASİL LA LA LA LAAAAA
beginner, öncelikle başlık battı bana hayabusaya derken ya ayrı yazılmaz Türkçe öğretmeni vs sanma beni öğrencilik hayatım boyunca Türkçe ve edebiyat dersleri hep zorladı beni , hatta bazen alt etti
herneyse hayabusanın gerçekten adı bile yeter artık bir hayabusa sahibi olmakta bize nasip olur inşallah
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
vay be 1313.mesajımdahayabusaya gitmiş 13 sayısına karşı her zaman bi sempatim vardır da bu arada son cümlemden hayabusa sahibi olmuşsun gibi bi izlenim oluşabiliyor inşallah oda olur ^1
gecen gun servısten motorumu almaya gıttgımde benım cep canavarının arkasında duruodu..ne ısı var burda antepten buraya gelmıs motorla dıe dusnuodum baya afilli bi aletti:)
Bence de yüksek tork ve tabi ki Hayabusa motor yırtınmadan hızlanabiliyor.Hayat buysa Hayabusa .Aynen katılıyorum beginner a.Ama çok yakar biraz pahalı motor o başka.Ama hakket kral motor. _________________ Baris der biraz tuzum ekmegim olsa
Buz gibi pinar suyundan bir testim olsa
Bir de söyle püfür püfür bir çinar gölgesi
Kaç kula nasip olur ki keyfin böylesi
geçen gün uzun bi aradan sonra tekrar bnm Hayabusaya bindim şölee bi sahilden beşiktaş meşiktaş gittim geldim alet başka gerçekten ama yol istiyor..Yani 1'i bitirip 2'ye atman için bile ciddi yol gerekiyor...
Sonra bnm canım sevgilim gsxr600'e bindim nedense bana tel maşa izlenimi verdi Hayabusa'yla sakin sakin hızlanıp durduğum yerde GSXR600'le kıyameti koparınca aynı zamanda varıyo o an dedim zaten gene ' yaaaa hayabusaaaa'
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız