Tarih: 25.07.2006 - 18:26 Mesaj konusu: Full koruma diye bağırıyoruz ama...(kaza)
Arkadaşlar sabahtan beri açacam topici,malum gün boyu konu takibi,iş güç derken ancak fırsat bulabildim.
Motosikletin ülkemizde gitgide yaygınlaşmasını tabiiki hepimiz olumlu karşılıyoruz ama.....İşte amalara gelince iş karışıyor.125 lik bir dünya model marka vs çıktı,içinde motosiklet hevesi olan bir çok kişi bu makinelerden aldı,belli belirsiz,tecrübe var yada yok kaskını takan yollara bıraktı kendini,sonra bekle gelsin kaza haberleri oram uf oldu buram kırıldı,125 e acil şu parça falan filan, fındık fıstık durumları meydana geldi.Ciddi olanları yazmıyorum.
Daha bu sabah işe gelirken küçük bir kaza gözümün önünde oldu.125 lik repsol,aniden yola çıkan çocuğa çarpmamak için ön arka fren full ve kaçtığı yöne direksiyon kırmasıyla kendini yerde buldu.İyiki kask vardı kaskın çarpma sesi motorun düşerken çıkardığı sesten daha tok desibeli fazla=darbenin ne denli olduğunu siz düşünün artık.Kontra tekniğini uygulasaydı sadece heyecan olurdu ve geçerdi.Sürücü o anlık sersemlikle ne yaptığını bilemez halde motosikletini kaldırmaya çalışıyordu ama başarısız.Yardım ettim birlikte kenara çektik,geçmiş olsun dedikten sonra ,şuurun açık olup olmadığını anlamak için birkaç can sıkıcı soru,herşey tamam,sürücü bir an evvel tekrar motosikletini çalıştırıp yola dewam etmek istiyor,buna müsaade etmedim kontak anahtarını bir çırpıda alıp bu sefer fiziki hasarlara baktık beraberce(anahtarı aldığım zamanki bir bakışla bir daha hiç karşılaşmak istemem doğrusu)Sol dirsek kötü durumda,sol diz kapağı kötü durumda,freebag'de bulunan maxi boy yarabantlarını yapıştırdıktan sonra verdim anahtarı en yakın acil serviste baktırmasını söyledim.Teşekkür bile etmedi.Olayın sıcaklığındandır normal dedim yoluma devam ettim.İşte full koruma dediğimiz olayın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha görmüş oldum. _________________ Genel görelelik yasasının özü büyük fotoğrafı önceden görmektir...
"Meister"
Kayıt: Nov 30, 2005 Mesajlar: 557 Nereden: Kuşadası/İstanbul
Tarih: 25.07.2006 - 19:19 Mesaj konusu:
freewing, Kesinlikle haklısın kardeşim. Geçen gün de bizim evin önünde bi kaza olmuş. Sadece kask olan bi genç scooter ile kaza yapmış, kolu bacağı kan içindeymiş. Babam da hemen motor tehlikeli sen de büyük motor istiyosun genç çocuk yaralandı taksi ile hastahaneye götürdüler bak falan demeye başladı. Babamla bu konu üzerine baya tartıştık. Motoru seven fakat çok korkan bi babam var ve korumalıklar olsaydı yaralanma falan olmazdı dedim, içi rahatladı adamın.
Alıntı:
Allah ne verdiyse basıyorlar
Capital1, Evet 125cc scooter ile R6’ya yakın takip yapan, taciz eden gördüm ben tabi tozu yemesiyle kaldı _________________ Yamaha FZ 6 (98 hp)
Tarih: 25.07.2006 - 19:34 Mesaj konusu:
Abi bende de rx115 var.ama ben küçük bi ilçedeyim 3500 kişilik.merkezde en kralından 1500 olsa.herkes beni tanıdı zaten nasıl bi deli olduğumu.motorun sesini duyan tam siper yapıyo.abartmıyorum çoçuğun biri beni duvara tercih etti.gerçi hafif çarptı ama ben daha tehlikeliyim tabi.ilk fırsatta ist gelip MD tişörtümüde alıyım.tamamdır)
Tarih: 25.07.2006 - 19:55 Mesaj konusu:
arkadaşlar ewet koruma çok önemli bende korumazsız yaptığım bi kazada sol diz kapağımı yaralamıştım.önemsemedim ama şu an diz kapağımdaki duyular ölü yani küçük dokunmalarda fln his yok diz kapağının derisinde...küçüktee olsa kazadan sonra hastane şart... :!: :!: :!: :!: :!:
gecen gunde asya motorun tepesinde gencecik bir bayanı korucan diye arabamı haşat ediyordum. kız uslu uslu gidiyor ama YANLIS SERİT _HIZDA. 30 km ile bjk yönunde gitmez kimse dümdüz diye köklüyorlar neyse iki makascıyı kendi aynamda gördum ki ole bir makas atacagını düşünüm scooterın dibine girmekle birlikte cift seridi kapatmak zorunda kaldım. tabii bayan surucu kask dısında birsey takmadığı gibi NE YAPIYORSUN yuz ifadesiyle laf etti. Ben daha ne diyim... AKACAK KAN DAMARDA durma lafı cukkkkk diye oturuyor valla.
Full korunmalı motorcu.Ancak bazen sıcak havalar bazen üşengeçlikten bazen cahillikten insanlar korunmadan motora biniyorlar.Vücudun hayati önem taşıyan baş,bel vs. gibi parçalrı muhakkak korunmalı.Dizler ve dirsekler hareket kabiliyetini sınırlayıcı zararlar verebilir yaralanmalarda.Ancak birisi sizi sırtınızdan itse en önce elleriniz yere doğru yönelir.Eldiven önemi de unutulmamalı.Eğer benim gibi racing tutkunuysanız ise kaza ve yaralanma riskiniz yüksek olduğundan korunmama gibi bir cahillik yapılmamalı.Bazen yollarda havalı havalı gözlükleri ve t-shirt'leriyle muhtemelen arkadaşının motorunu kullanan insanlar görüyorum ve tecrübeli bir motorcu olarak çok acıyorum.Çünkü muhtemelen henüz bir racing'ten düşmemişler.Allah yardımcıları olsun.Mutlaka korunun.
ewty ama bazen malum hava koşulları dediğin gibi Paris 10R yani her zaman dikkat etmiyor millet.Katılıyorum bu konuda mümkün olduunca dikkat etmek lazım _________________ Baris der biraz tuzum ekmegim olsa
Buz gibi pinar suyundan bir testim olsa
Bir de söyle püfür püfür bir çinar gölgesi
Kaç kula nasip olur ki keyfin böylesi
Tarih: 25.07.2006 - 23:27 Mesaj konusu:
sana teşekkür bile etmemiş
ama büyük ihtimalle kazanın verdiği psikolojik şok tan dolayıdır.
güzel konuya değinmişsin.
korumasız motosiklet kullananlara hayret ediyorum.
sizin hayatınız bu kadar değersizmi.?
yok şehir içindeyim bişey olmaz,hızlı gitmicem takmıyım kaskı bişey olmaz,hava çok sıcak bunaltıyo takmayayım bişey olmaz,beni görsünler altımda süper makina var kasktan görünmüyom görüneyimde karizma olayım mantığıyla motosiklet kullananlar bir an önce kendinize gelin,yoksa hiç gelemeyeceksiniz.
ister şehir içi,ister şehir dışı,ister markete ekmek almaya giderken olsun.kaskınızı takın.insanlar yolda yürürken kafa üstü düşünce beyin kanamasından ölebilirken,motosikletin üzerinde olup da kaskını takmayan,bunları düşünebilecek zekada olmayan insanlardır.
arkadaşlar bizler kaskımızı hep takalım,takmayanları uyaralım :!:
kompozisyon gibi oldu demi _________________ Evinden dışarı çıktığında marşına basıp çalıştırabileceğin bir motosikletin varsa eğer; bu birçok şeye değer
motosikletaski@hotmail.com
ister şehir içi,ister şehir dışı,ister markete ekmek almaya giderken olsun.kaskınızı takın
twister1990, kaza oranlarına bakarsak şehiriçi olanlar daha sık karşımıza çıkıyor ne yazıkki,anlattığım olay da bunlardan biriydi sadece,yinede böyle durumlara karşı belçantalarınızda yada bagajlarınızda büyük boy yarabandı bulundurmayı unutmayın hastaneye kadar idare eder.
(scan yapıp ekledim)
_________________ Genel görelelik yasasının özü büyük fotoğrafı önceden görmektir...
"Meister"
Kayıt: Jan 23, 2005 Mesajlar: 803 Nereden: istanbul-pendik
Tarih: 26.07.2006 - 11:24 Mesaj konusu:
günün birinde e5 te sahil yolunda yada caddede bir sucuyu pizzacıyı yada serserice kullanan ve aynamda kör noktada kalmaya ısrar eden bi arkadaşı alacam altıma....öyle gereksizce agresif hesapsız ve kör noktada kalarak kullanıyorlar ki.... _________________ Motosiklet üstünde kalmak hayatta kalmaktyr!
(gti861suzuki@hotmail.com)
Tarih: 26.07.2006 - 17:56 Mesaj konusu:
full koruma her zaman her sicaklikta full koruma inadina full koruma
benim canim kiymetli ve her zaman full koruma ile kullanirim ve bu vucut bize verilen bir emanet .Onu en iyi sekilde korumaliyiz. _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
Tarih: 26.07.2006 - 18:27 Mesaj konusu:
bencede full koruma yapmak gerekır bende ıtıraf edıyorum cbr125r kulanıcısıyım bende sırf kask takıyorum ama dusuncede felc oluyor ama kendıımı fullemeye calısacam:)
flowrider,
%100 katılıyorum , sıcaklık mı önemli canımız mı veya bizi bekleyenlermi buna karar vermek lazım
ilk başlarda zorlanıyordum aman şimdi kim kuşanacak bu kadar diye söylşene söylene kuşanıyordum , ancak 1 ay önce sağ ve sol kol omuza kadar kazınmış bir arkadaşı görünce daha keyifli kuşanıyorum artık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız