Kayıt: May 25, 2006 Mesajlar: 107 Nereden: Karşıyaka - İzmir
Tarih: 26.07.2006 - 08:15 Mesaj konusu: Annelerin şikayeti üzerine ceza!!!
Anneler şikâyet etti, motosikletlere ceza yağdı
AKP'li Topuz motosikletli gençlerin ailelerinin şikâyeti üzerine fotoğraf makinesiyle yola çıkınca denetim arttı. Dokuz günde 125 bin YTL ceza kesildi
26/07/2006
YURDAGÜL ŞİMŞEK (Arşivi)
ANKARA - İstanbul'daki motosikletçileri takibe alan AKP'li Gülseren Topuz, yollardaki denetimlerin artmasını sağladı. Fast-food şirketlerinde çalışan gençlerin anne-babalarından, "Çocuklarımız siparişleri zamanında yerine götürmek için kendilerini tehlikeye atıyor" diye şikâyet alan Topuz, bir gününü İstanbul trafiğinde geçirdi. Plakasız, kasksız, kurallara uymayan motosiklet sürücülerini tek tek fotoğraflayan Topuz, İstanbul Emniyet Müdürü Celaleddin Cerrah'ın kapısını çaldı. Cerrah, denetimleri artıracakları sözünü verdi ve sonuçlarını da gün gün Topuz'a gönderdi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Topuz'a gönderdiği bilgiye göre, 11 Temmuz-19 Temmuz arasında yapılan denetimlerde motosiklet sürücülerine toplam 125 bin 391 YTL'lik ceza kesildi. 771 motosiklet sürücüsü trafikten men edilirken, 862 motosiklet sürücüsü mahkemeye sevk edildi. Denetimlerde 1808 kasksız ve 532 belgesiz sürücü tespit edildi.
Topuz, kaskların çoğunun koruma özelliği olmayan Uzakdoğu malları olduğunu gördüğünü belirterek, "Motosikletler geçen yıl sadece İstanbul'da 741 kazaya karıştı. 811 kişi yaralandı, 13 kişi öldü" dedi. TÜİK istatistiklerine göre 2004'te 1 milyon 210 bin 710 olan motosiklet sayısı 2005 Ekim ayında 1 milyon 406 bin 476'ya ulaştı. 10 yıl önce trafiğe çıkan motosiklet sayısı 819 bin 922'ydi. İstanbul'da kazaya karışan araçların yüzde 7.31'i motosiklet.
AKP'li Topuz, bu yıl okullardaki şiddet olayları nedeniyle seçim bölgesinde 'tebdil-i kıyafet'le internet kafeleri tek tek gezerek 'riskleri' rapor haline getirmişti.
Kayıt: Jan 23, 2005 Mesajlar: 803 Nereden: istanbul-pendik
Tarih: 26.07.2006 - 08:28 Mesaj konusu:
e zaten sürekli olarak yapılması gereken şeyler değil mi bunlar... _________________ Motosiklet üstünde kalmak hayatta kalmaktyr!
(gti861suzuki@hotmail.com)
Tarih: 26.07.2006 - 08:52 Mesaj konusu:
denetimlerin artmasını canı gönülden istiyorum.....artık kendimi arabalardan çok mermi gibi giden scooterlerden kolluyorum........ _________________ Always Innovate , Never Imitate
yahu kullanılan kaskların koruma özelliği olömayan çoğu ucuz çin malları diyolarda, niye bu çin mlaı kaskların yada belli standartlara uymayan kaskların ülkeye girişini ve satılmasını engellemiyorlar
f--a, bravo lafı ağzımdan almışsın.Önce dağıt millete sonra tırmala dur.Avrupa ülkeleri ithal domatesi biberi dahi binbir türlü teste sokarken,bizde yolgeçen durumu.yazık yazık,önce çuvaldız olayına girmek lazım bence _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
ceza yassınlar iyi olur 13 yaşındaki çocuk bile motora binip cadde sokak gesiyo kazk yok pilaka bile olmayan motorlar var eskiden daha İYİ İDİ ucuz motorlar çıktı herkez aldı şimdide motor terörü estiriyolar daha çok iyi günler tercübeli binici sayısıda çok az daha ne faturalar kesilecek motorculara görün bakın
Kayıt: May 25, 2006 Mesajlar: 107 Nereden: Karşıyaka - İzmir
Tarih: 26.07.2006 - 12:20 Mesaj konusu:
Garip bir haber açıkçası. Benim dikkatimi asıl çeken nokta bu kadar büyük çaplı bir olayın çıkış nedeninin sipariş elemanlarının anneleri olması :!: Yani olay bu kadar basit mi?
Yarın öbürgün bu annelerimiz "Bu motorlar çok pahalı evlatlarımız alamıyor" dese motor fiyatları ucuzlayacak mı
Not: Motordelilerini ilgilendirecek bir haber olarak gördüğüm için paylaşmak istedim. Haber konuları ayrı bir yere mi açılıyor bilmediğim için GENEL altında açtım konuyu.
arkadaşlar izmirde de durum aynı bu arada bu arada ben de ceza yiyenlerden biriyim 2 hafta sonra ehliyet alıcak olmama rağmen dayanamadım ve ege üni. kampüs girişinde polis tarafından çevrildim...(kaskım kafamdaydı ve herhangi bir kural ihlali yapmadım)
650 ytl yedim
bu arada polislerin tavrı üzerine de tez yazılır
tamam yaptığım yanlıştı ama terörist muamelesi gördük resmen...
Tarih: 26.07.2006 - 17:00 Mesaj konusu:
ben de uygulamalari siddetle savunuyorum.Hatta son bir haftadir ayni poils beni ceviriyor.Ben her seferinde " tesekkurler iyi is yapiyorsunuz" diyorum.Polis bu gun yine ordaydi beni gorunce "sen gec" dedi _________________ nereye bakarsan oraya gidersin
Tarih: 26.07.2006 - 17:05 Mesaj konusu: aman ne guzel afferin sayın vekil!!
esselam
sayın topuz ismi ile müsemma uygulamalara devam ediyor kendi capında
aileleri bir üç kuruş için bebelerimiz ölümü göze alıyor diyor ve vekilin bulduğu cozum üç kurus kazanmaya caba sarf eden insanlara milyon kuruş ceza yazdırmak... bravo be bu mantık ancak benim ulkemde olur...
bravo bi daha
böyle insanların vekil hatta bakan ve hatta başbakan olduğu memleketimde
taze soğanlar bile hormonla gelişiyor ne deyim artık 'yoksa izahi işte mizahı'
güzel bi uygulama tabiki. ehliyet almam daha bi ay var sanırım ama dayanamaz motoru bu süre içinde alırsam die polislerle şimdiden anlaşıyorum gördüğüm yerde abi motor alıcam ama daha ehliyet yoq beni çevirmeyin valla kask takıcam diorum bakarız diolar
ceza yassınlar iyi olur 13 yaşındaki çocuk bile motora binip cadde sokak gesiyo kazk yok pilaka bile olmayan motorlar var eskiden daha İYİ İDİ ucuz motorlar çıktı herkez aldı şimdide motor terörü estiriyolar daha çok iyi günler tercübeli binici sayısıda çok az daha ne faturalar kesilecek motorculara görün bakın
zl1000 sana katılıyorum buşekilde davrananlar yüzünden bütün bir camia karalanıyor.Bu işi gerçekten bilinçli yapanlarda bu gidişle daha çooook kendilerini paralayacak EĞİTİM, EĞİTİM diye ama burası TÜRKİYE :hıım
isterizki herkez bilinçli olsun.Hersabah E-5 bostancı tuzla arası işe gidiyorum kurye arkadaşların haricin de kask takan yok gibi birşey bu nasıl bir mantık nasıl bir düşüncedir bir türlü çözebilmiş değilim. Belkide ''CAHİL CESARETİ'' dedikleri budur heralde. :hıım
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız