Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - İlk Motorsikletim (Hoş Bir Anı)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

İlk Motorsikletim (Hoş Bir Anı)

İlk Motorsikletim (Hoş Bir Anı)
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
34-35
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul-Yzmir

MesajTarih: 26.07.2006 - 14:32    Mesaj konusu: İlk Motorsikletim (Hoş Bir Anı) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Forumda dolaştıkça, aklıma ilk meotorsikletim geliyor. Hissettiklerimi sizinle de paylaşmak istedim.

15-16 yaşındayım, takmışım kafama mutlaka bir motorsiklet istiyorum. Bütün kış babama yalvarıyorum, bir türlü olmuyor. Sonra bir şekilde karnedeki yüksek notlar karşılığında anlaşıyoruz. Artık dört gözle yazın gelmesini bekliyorum. Çeşmealtı' ndaki yazlığa gidince motorsiklet alınacak, babam ikna olmuş. Derken kış bitiyor, karne bomba motorsiklet garanti. Yazlığa taşınıyoruz, babam 'Cuma günü alıyoruz motorsikletini' diyor. Sevinçten ölmek üzereyim, Cuma gelmek bilmiyor.

Çarşamba günü babam eve geliyor, suratı bir karış. Şantiyedeki motorsikletli elektrik ustasına araba çarpmış Kemalpaşa yolunda, hastaneye babam götürmüş. Diyor ki; 'Motorsikleti unut, ben evladımı kendi elimle ölüme yollayamam. '

Aman allahım, dünya başıma geçiyor. Biliyorum ki ne desem babam ikna olmayacak. Ağlamalar zırlamalar hepsi nafile, evden kaçmayı bile ciddi ciddi düşünüyorum. Sonra karar verip kendimi odama kilitliyorum. Tam iki gün, yemek bile yemiyorum, sadece su. Babam ilk gün eve geldiğinde anneme soruyor ne yaptığımı. Annem odadan çıkmadığımı, yemek yemediğimi söyleyince kapının önünden uzun uzun konuşuyor, ama nafile. Motorsiklet istiyorum!.. İkinci gün direniş zaferle sonuçlanıyor, babam 'Tamam ulan inatçı keçi, alacağım motorunu.' diyor, havalara uçuyorum.

İzmir Üçkuyularda kocaman bir motorsiklet dükkanı var o zamanlar, şimdi ismini hatırlamıyorum. Babamla oraya gidiyoruz, aman allahım cennet burası olmalı. Neyse orada çok canayakın bir 'amca' var, sanırım sahibi. Babamla uzun uzun konuşuyorlar. Ben de öyle de bi çalışmışım ki dersime; adam birşey söylüyor, hemen anlatıyorum ordan burdan öğrendiğim teknik detayları.

En sonunda adam dayanamıyor, o zaman yeni yeni çıkan, aşık olduğum scooter' ları gösterip 'boşver bunları' diyor.

-Sen bu işi kıvıracaksın anlaşılan, ne zamandır böyle heves görmedim, gel seni motorcu yapalım.

Allahım hem seviniyorum adam beni övüyor, hem korkuyorum şimdi pahalı bir motor gösterecek, babam da almayacak diye. Derken 'amca' hayallerimi yıkan sözlerine başlıyor:

-Bak aslanım, siz şimdi babanla gidin bir Peugeot moped alın, Panther diye bir modeli var, aynı büyük motorlar gibi. Bu yaz onu kullanıp motora iyice alış, önümüzdeki yaz o motorla gel, söz onu alıp sana buradan çok güzel bir motorsiklet vereceğim.

Söylenecek sözler bitiyor tabi, doğruca Urla' daki Peugeot bayisine gidiyoruz.(Bayi dediğim aslında beyaz eşya dükkanı!..) Ben motora binip gideceğim sanıyorum, adam demez mi motorsiklet serviste monte edilecek diye!.. Aklımı kaçıracağım artık, geciktikçe gecikiyor bir türlü binemiyorum motora.

Neyse yüklüyoruz motorsikleti kamyonete, ver elini Urla Sanayi Sitesi, Sabri Usta ve Oğulları!.. Motorsiklet monte edilip, garanti belgeleri falan dolduruluyor ve bana teslim ediliyor. Sevinçten öleceğim. Daha 2 saat önce aşık olduğum, başka hiçbir alternatifi kabul etmediğim havalı Scooter' lar aklımda değil. O zamanki deyişimle 'allahın mobiletine' tutulmulşum.

Motorun ilk çalıştığı anı, ilk kez üstüne oturuşumu, ilk gaz verişimi hala unutamam!.. Hayatımın en güzel yazını geçiriyorum. Annemin izin vereceğini bilsem, odama çıkaracağım motorumu, o kadar seviyorum işte.

Her hafta sanayiye Sabri Usta' nın dükkanına gidiyorum. Bazen kırık bir sinyali değiştirmek, bazen de sıf oradaki motorsikletleri görebilmek için. Hayatımın en önemli derslerinden bazılarını öğreniyorum o dükkanda. Mesela 'emanet atın ölümü tez olur' diyor Sabri Usta, 'motor düşürenindir, sen sen ol başkasının motorsikletine binme'.

Bir gidişimde kocaman bir kasa duruyor dükkanın ortasında, üzerinde İngilizce yazılar. Ne olduğunu soruyorum, Sabri Usta 'artık daha sık gel, yarın görürsün ne olduğunu' diyor. Ertesi gün gittiğimde kasa açılmış, kocaman bir Harley Davidson duruyor yanında. Ama öyle bildiğiniz gibi değil, uzun çatallı, köpek balığı yüzgecine benzeyen egzostları olan inanılmaz bir alet. Tam 10 gün sürüyor o motorun montajı ve ayarları, Sabri Usta kimseye elletmiyor. Ona saygım bin kat daha artıyor o motoru görünce. Sonra başkasından öğreniyorum, meğer Sabri Usta Türkiye' nin en önemli motor ustalarından biriymiş.

Neyse, ertesi yaz babam 'Şimdi bi dünya para verdirme bana' diyor, 'Bak motorun yepyeni, bu sene de bunu kullan seneye alırız yeni motorunu.' Tamam diyorum hiç üstelemeden. Seviyorum ben motorumu!..

Bir sonraki yaz Üçkuyular' daki o kocaman dükkana gidiyoruz babamla. Bir sürü motorsiklet var, eski aşkım scooter' lar göz kırpıyor. O amca yine orada. Konuşunca hatırlıyor bizi, 'Ne oldu, gelmediniz?' diyor. Bir şekilde anatıyoruz durumu. Hadi bakalım diyor, 'madem öğrendin bu işi gel sana güzel bir motorsiklet bulalım'. Bir saat motorlara bakıyoruz, ama gösterdiklerinin hiçbirini beyenmiyorum. Vitesli ama çirkin, güzel ama pahalı. Derken aklıma eski sevdam geliyor. Boşverin bu motorları, ben scooter alayım diyorum. Amca biraz bozuluyor, ama sen bilirsin diyor. Yakışıklı scooter' ları görünce babamın da aklına yatıyor bu iş. Bakıyoruz, bakıyoruz ve bir Sfera' m oluyor. Allahım ne mutluluk!.. Sabri Usta 'Bunların motoru toz alıyor, bu Urla' da masraf açar' diyordu ama babama söylemiyorum artık.

Bir efsane yaz daha geçiriyorum. Ama Peugeot' umu da özlemiyor değilim. Öyle ya, Sfera hızlı ve rahat ama biraz narin. Peugeot olsa geçeceğim yollara girmeye çekiniyorum. Hem neme lazım, zaten motor pahalı, bir düşersem babam canıma okur!.. Peugeot' yla düşünce bir şey olmuyordu ya, onu özlüyorum aslında. 3-30 paraya 2 sinyal, 2 ampul almak yok artık, dikkat edilecek!..

İşte böyle motordelileri. Hiç aklımdan çıkmayacak, muhteşem günlerdi. Motorsikleti olsun olmasın, herkes için güzel bir yazı olmuştur umarım. Dört tekere geçişin ardından uzun süre sonra yine motorsiklet sevdası sarınca, ister istemez o günleri hatırlıyorum. Sizinle de paylaşayım dedim.
Başa dön
34-35 Çevrimdışı 34-35 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 26.07.2006 - 14:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

34-35, içten anlatımın için teşekkürler... Yalnız motoRsiklet değil motosiklet:)

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mazot
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Yzmir/Urla... famagusta/Cyprus

MesajTarih: 26.07.2006 - 14:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel anılar gercektende.. Gülümsüyorum Gülümsüyorum

paylasımın için tesekkür ederim. urladaysan karsılasırız belki... Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
mazot Çevrimdışı mazot Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kapadokya
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.07.2006 - 15:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili 34-35,
Benim de ilk motorum Peugeot'tu.. Senin anılarını okurken, bir an bende o eski günlerime uzandım...O gün bu gündür 2 teker benim sevdam olmuş,bende adrenalini ve bireysel özgürlüğü çağrıştırmıştır..Süregelen zamanda 4 tekerim olmasına karşın hiç bir zaman keyif vermemiş , yalnızca ihtiyacım olduğunda karşılayan bir araç olarak kalmıştır hayatımda.
Yazını çok beğendim...Teşekkürler, kal sağlıcakla..
Başa dön
kapadokya Çevrimdışı kapadokya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
34-35
Üye
Üye

MesajTarih: 26.07.2006 - 15:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ante demiş ki:
34-35, içten anlatımın için teşekkürler... Yalnız motoRsiklet değil motosiklet:)

'Motorsiklet' - 'Motosiklet' yanlışlığı için özür dilerim.

ahmet535 demiş ki:
çok güzel anılar gercektende.. Bravo Bravo

paylasımın için tesekkür ederim. urladaysan karsılasırız belki... Çok gülüyorum Çok gülüyorum

Sevgili Ahmet535 malesef Sfera ile geçen o mutlu yazdan sonra İstanbul' a yerleştim. 8 yıldır da buradayım ve işler nedeni ile artık gelemiyorum pek İzmir' e. Ah bir denk gelse de Güvendik' e çıkabilsem tekrar motosiklet sırtında.
Başa dön
34-35 Çevrimdışı 34-35 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
-spawn-
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Levent, İstanbul

MesajTarih: 26.07.2006 - 15:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sanırım bu olayların hepsınde aynı dıyaloglar geçiyor Gülümsüyorum
-spawn- Çevrimdışı -spawn- Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
erosss
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34-59-32

MesajTarih: 26.07.2006 - 15:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok hoş sanki gözlerimle görmüşüm gibi anlatmışın.gerçekten iyi bi yaz geçirmişindir.ah ben hiç öyle küçükken babama naz yapamazdım.canıma okurdu valla Çok gülüyorum

motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
Başa dön
erosss Çevrimdışı erosss Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
hadoken
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 26.07.2006 - 15:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hikayenin ilk paragrafı benim hikayemle aynı 2. paragraf kaza yapması hariç bende motorumu almaya gidiyorum ilk kez kullanıcam yıl 2005 yaş 15 Gülümsüyorum plakaları getiren arkadaş trafikte tıkanıp kalıyor ve saatler geçiyor gelmiyor sonra babam dedi yarın alırız eldiven ve dizliğimle uyudum o gece rüyamda motorsiklet ustasıydım ertesi gün aldım 5.km den sonra sanki önceden motorsiklet kullanmış gibi gezdim
Başa dön
hadoken Çevrimdışı hadoken Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alonecombatant
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 26.07.2006 - 16:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline sağlık ve bunları bizimle paylaştığın için saol Göz kırpıyorum
evet motoRsiklet değil motosiklet olacak doğrusu Göz kırpıyorum
Başa dön
alonecombatant Çevrimdışı alonecombatant Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ilteber
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Resim hosting: YollaYap.com" alt="" border="0" />

Nereden: ankara

MesajTarih: 26.07.2006 - 16:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bana ilk aşkınızı anlatsanız deseler büyük ihtimal ilk motorumdan bahsederim herhalde Çok gülüyorum
Başa dön
ilteber Çevrimdışı ilteber Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 26.07.2006 - 17:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

34-35, gerçekten güzel hikaye Üçkuyularda Bp'nin karşısındaki galeri olabilir mi?bu dediğin ? Gülümsüyorum Dil çıkarıyorum

Başa dön
freewing Çevrimdışı freewing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
34-35
Üye
Üye

MesajTarih: 26.07.2006 - 17:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freewing demiş ki:
34-35, gerçekten güzel hikaye Üçkuyularda Bp'nin karşısındaki galeri olabilir mi?bu dediğin ? Gülümsüyorum Dil çıkarıyorum

Doğrudur!.. Hala yerinde mi bilemiyorum ama. Uzun süre oldu gitmeyeli...
Başa dön
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 26.07.2006 - 17:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

34-35, Türkay abiyle uzun süreden bu yana bende görüşemiyorum,ama bildiğim kadarıyla oradalar hala,çok iyi insan ve çok iyi esnaftır kendisi.

Başa dön
freewing Çevrimdışı freewing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
neanderthal
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Ordu/Fatsa/Eskisehir

MesajTarih: 26.07.2006 - 17:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu güzel anıyı bizimle paylaştığın için sağol 34-35. Ha bir de merak ettim, şimdi kullandığın motosiklet hangisi??
Frezya
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 26.07.2006 - 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel ve içten anlatmışsın.ne olsada ılkler unutulmuyor :3
Başa dön
Frezya Çevrimdışı Frezya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal