Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Vites değiştirmek

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Vites değiştirmek

Vites değiştirmek
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
darkvenoxrider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya, St.Petersburg/Rusya

MesajTarih: 30.07.2006 - 16:06    Mesaj konusu: Vites değiştirmek Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ya arkadaşlar benim bi sorum olucak. Yolda hızımızı almış giderken durmak için vitesi bire kadar düşürmek sorun çıkarır mı?

Demek istediği şöyle örnekleyeyim;

Diyelim 70 km/s le 5. vitesle gideken kırmızı ışıkta (yada herhangi bi nedenle) durmak için debriyajı sıkıp 1. vitese kadar ard arda düşürmek ama debriyajı (tabi ki) salmamaktan bahsediyorum.

Çünkü 2 den 1'e düşürürken motor bi silklenme yapıyor. Bi yardım be ?
darkvenoxrider Çevrimdışı darkvenoxrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
xciting
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 30.07.2006 - 16:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

blader ben soruyu pek anlamadım :hıım :hıım

Son Mesajdan 55 saniye:

blader sen ole yaparsan şanzımanı cebine kat servise götür Çok gülüyorum Çok gülüyorum
xciting Çevrimdışı xciting Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
safak52
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 30.07.2006 - 16:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tabiki sorun olmaz .sen debriyajı bırakmadıktan sonra hiç bir sorun olmaz.zaten 5 ten bire baska nasıl indir meyi düşünüyorsunki.tek tek vitesleri indirip debriyajı salarak motor kompresörü yaptırarakmı.sen zaten normal olanını yapıyosun.4te kompresor,3te kompresor,2de kompresor,1 ve kırmızıda dur.bu zaten olmaz. Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
Başa dön
safak52 Çevrimdışı safak52 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ischmann
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 30.07.2006 - 16:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eğer yokuş aşağı inmiyorsan, debriyajı sıkıp birinci vitese kadar düşmende bi sakınca yok. Ama eğer yokuş aşağı iniyorsan mutlaka viteste in!. Debriyajı sıkıp motorun daha fazla hızlanmasına izin verme.
http://s1.bitefight.net/c.php?uid=81917
Başa dön
ischmann Çevrimdışı ischmann Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mukus
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 16:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hiç bi sorun olmaz ama dikkat et debriyajı bırakma :P sonra cidden kendini yerde motoru tamirde bulabilirsin Üzgünüm
Başa dön
mukus Çevrimdışı mukus Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_kurt_
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: antalya/side

MesajTarih: 30.07.2006 - 16:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

durmadan motoru 1. vitese atma bu 1 ve 2. side sen ne kadar debriyajı sıksanda 3 aşagıya vites düşürürken çat pat diye ses gelir bunun nedeni ise sürat yüksek olması küçük çaplı kompresor yaptırsan motora daha çabuk ve saglıklı durursun ama öyle vitesi 4 den 2 düşürerek kompresorden bahsetmiyorum o zaman vites dişlisini kırarsın
Başa dön
_kurt_ Çevrimdışı _kurt_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
meLanchoLie
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: UsaK M.D.

MesajTarih: 30.07.2006 - 16:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Debriyajı bırakmadıgın surece isterse vitesler arasında zikzak ciz ... Ama bırakırsan motor oldugu yerde yıgılır teker kayar o hızdan o vitese dusunce ... Hem sanzıman hemde sen hasar gorursun allah göstermesin
Başa dön
meLanchoLie Çevrimdışı meLanchoLie Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
azur
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Akbank'yn kar?ysy

MesajTarih: 30.07.2006 - 16:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zararı olur motor durmadan 1.videse almanın mantıgı yok zaten 1.vides kalkıs içindir
rockmoto
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 30.07.2006 - 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abi motor komprosöre biner ve buvvvvvvv olur sonra şanzıman cız olur tabi ozamanda tamirci amca şeker almış çocuk gibi sewinir Gülümsüyorum
Başa dön
rockmoto Çevrimdışı rockmoto Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
devil_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 17:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hiç bi sorun olmaz hem firen leyecen hem düşecen vites depriyajı bırakmıyacaksın tabiki Gülümsüyorum
Başa dön
devil_ Çevrimdışı devil_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Ante
Photographer
Photographer

Nereden: Kripton

MesajTarih: 30.07.2006 - 17:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

darkvenoxrider,

"Diyelim 70 km/s le 5. vitesle gideken kırmızı ışıkta (yada herhangi bi nedenle) durmak için debriyajı sıkıp 1. vitese kadar ard arda düşürmek ama debriyajı (tabi ki) salmamaktan bahsediyorum. "

demiş... Buna bir ok kişi de şanzımanı eline alrısın cız olur falan demişler... Bunları diyen arakdaşlar birde neden boyle olacağını açıklarlarsa sevinirim... 1 yıldır bu işlemi yaparim bazen.. Hatta Honda kursundan sonra bu işlem daha da arttı... Daha şanzımanla ilgili bir sorunum yok... Bunu diyen arkadaşlar bir açıklarlarsa bizde bilgilenelim...

Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
Başa dön
Ante Çevrimdışı Ante Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
rebel_punto
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 18:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

saatte 70 km hız ile giderken ( maximum hızı 100-110 km olan motorlar için söylüyorum) 5. vitesten seri şekilde 4,3,2,1. vitese atarsan şanzımanı zorlamış olursun her ne kadar debraja bassanda motor zarar görür. dikkat et. yavaşladıkça vites düşür. Dil çıkarıyorum
Başa dön
rebel_punto Çevrimdışı rebel_punto Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
violinist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vites ; gurup ve hiz dişlileri ile ayrıldığından, debriyaj her nekadar ayırıcı da olsa, yüksek hızda küçük vitese karşılık vermek, sekromenc ve grankın döndürdüğü grupa muhakkak istenmedik kasıntı ve sesler verebilir, bu yüzden, yükseltme devir ve hızında alçaltılması emniyet sekmanları ve sekromenc adına daha sağlıklıdır. Ama yine de nadiren kopartır bir tarafı fakat dişli kirişlerine zarar verebilir (zamanla)

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

bir de kawasaki kullanıcıları bu konuda daha dikkatli olsun.
azur
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Akbank'yn kar?ysy

MesajTarih: 30.07.2006 - 19:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

devil_, yapma be nasıl bı sey olmaz
ALLAH aşkına sen 70 le giderken debriyaj salmadan al bakayım 1 e ne oluyo
sonrada sanzuman ı alırsın eline :nono:
devil_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 19:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mehmet_RR, valla yıllardır motora biniyorum 70 km hız la felan hiç bişey olmaz depriyajı sıkıp 1 e kadar indir hiç bişey olmaz tabiki firenleyerek yapılırsa daha iyi olur
Başa dön
devil_ Çevrimdışı devil_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal