Ya arkadaşlar benim bi sorum olucak. Yolda hızımızı almış giderken durmak için vitesi bire kadar düşürmek sorun çıkarır mı?
Demek istediği şöyle örnekleyeyim;
Diyelim 70 km/s le 5. vitesle gideken kırmızı ışıkta (yada herhangi bi nedenle) durmak için debriyajı sıkıp 1. vitese kadar ard arda düşürmek ama debriyajı (tabi ki) salmamaktan bahsediyorum.
tabiki sorun olmaz .sen debriyajı bırakmadıktan sonra hiç bir sorun olmaz.zaten 5 ten bire baska nasıl indir meyi düşünüyorsunki.tek tek vitesleri indirip debriyajı salarak motor kompresörü yaptırarakmı.sen zaten normal olanını yapıyosun.4te kompresor,3te kompresor,2de kompresor,1 ve kırmızıda dur.bu zaten olmaz.
Tarih: 30.07.2006 - 16:25 Mesaj konusu:
eğer yokuş aşağı inmiyorsan, debriyajı sıkıp birinci vitese kadar düşmende bi sakınca yok. Ama eğer yokuş aşağı iniyorsan mutlaka viteste in!. Debriyajı sıkıp motorun daha fazla hızlanmasına izin verme. _________________ www.otodrom.tv
"Uçurumlary sevenlerin kanatlary vardyr..."
Tykla da gör...
http://s1.bitefight.net/c.php?uid=81917
Tarih: 30.07.2006 - 16:34 Mesaj konusu:
durmadan motoru 1. vitese atma bu 1 ve 2. side sen ne kadar debriyajı sıksanda 3 aşagıya vites düşürürken çat pat diye ses gelir bunun nedeni ise sürat yüksek olması küçük çaplı kompresor yaptırsan motora daha çabuk ve saglıklı durursun ama öyle vitesi 4 den 2 düşürerek kompresorden bahsetmiyorum o zaman vites dişlisini kırarsın
Tarih: 30.07.2006 - 16:41 Mesaj konusu:
Debriyajı bırakmadıgın surece isterse vitesler arasında zikzak ciz ... Ama bırakırsan motor oldugu yerde yıgılır teker kayar o hızdan o vitese dusunce ... Hem sanzıman hemde sen hasar gorursun allah göstermesin
Kayıt: May 14, 2006 Mesajlar: 964 Nereden: Akbank'yn kar?ysy
Tarih: 30.07.2006 - 16:55 Mesaj konusu:
zararı olur motor durmadan 1.videse almanın mantıgı yok zaten 1.vides kalkıs içindir _________________ Çocuklarym olmadan asla diyorsanyz ALYYE ; Çocuklarym için birgece veririm diyorsanyz BYNBYRGECE yazyp 9030 a sms olarak gönderin
Tarih: 30.07.2006 - 17:21 Mesaj konusu:
abi motor komprosöre biner ve buvvvvvvv olur sonra şanzıman cız olur tabi ozamanda tamirci amca şeker almış çocuk gibi sewinir _________________ KENDİMİ UNUTMAK İSTİYORUM YOL KENARINDAKİ BİRİKEN KURU YAPRAKLAR GİBİ
www.radyoasyon.tr.gg
LASTİĞİ YAK RUHUNU DEĞİL
"Diyelim 70 km/s le 5. vitesle gideken kırmızı ışıkta (yada herhangi bi nedenle) durmak için debriyajı sıkıp 1. vitese kadar ard arda düşürmek ama debriyajı (tabi ki) salmamaktan bahsediyorum. "
demiş... Buna bir ok kişi de şanzımanı eline alrısın cız olur falan demişler... Bunları diyen arakdaşlar birde neden boyle olacağını açıklarlarsa sevinirim... 1 yıldır bu işlemi yaparim bazen.. Hatta Honda kursundan sonra bu işlem daha da arttı... Daha şanzımanla ilgili bir sorunum yok... Bunu diyen arkadaşlar bir açıklarlarsa bizde bilgilenelim... _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
saatte 70 km hız ile giderken ( maximum hızı 100-110 km olan motorlar için söylüyorum) 5. vitesten seri şekilde 4,3,2,1. vitese atarsan şanzımanı zorlamış olursun her ne kadar debraja bassanda motor zarar görür. dikkat et. yavaşladıkça vites düşür.
vites ; gurup ve hiz dişlileri ile ayrıldığından, debriyaj her nekadar ayırıcı da olsa, yüksek hızda küçük vitese karşılık vermek, sekromenc ve grankın döndürdüğü grupa muhakkak istenmedik kasıntı ve sesler verebilir, bu yüzden, yükseltme devir ve hızında alçaltılması emniyet sekmanları ve sekromenc adına daha sağlıklıdır. Ama yine de nadiren kopartır bir tarafı fakat dişli kirişlerine zarar verebilir (zamanla)
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
bir de kawasaki kullanıcıları bu konuda daha dikkatli olsun. _________________ Dünyanyn 1 nolu delileri motorsiklet sürücüleridir... 2 ki?ilik oldu?undan, 2 nolu delileri de 1 nolu delinin arkasyna binenlerdir...
Kayıt: May 14, 2006 Mesajlar: 964 Nereden: Akbank'yn kar?ysy
Tarih: 30.07.2006 - 19:23 Mesaj konusu:
devil_, yapma be nasıl bı sey olmaz
ALLAH aşkına sen 70 le giderken debriyaj salmadan al bakayım 1 e ne oluyo
sonrada sanzuman ı alırsın eline :nono: _________________ Çocuklarym olmadan asla diyorsanyz ALYYE ; Çocuklarym için birgece veririm diyorsanyz BYNBYRGECE yazyp 9030 a sms olarak gönderin
mehmet_RR, valla yıllardır motora biniyorum 70 km hız la felan hiç bişey olmaz depriyajı sıkıp 1 e kadar indir hiç bişey olmaz tabiki firenleyerek yapılırsa daha iyi olur
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız