Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - 600F Hakkında Soru? ACİL!!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

600F Hakkında Soru? ACİL!!

600F Hakkında Soru? ACİL!!
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
KaraRR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: IsTaNBooL

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:09    Mesaj konusu: 600F Hakkında Soru? ACİL!! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar merhaba..

1770km'de 2006 model bir 600F sahibiyim (0 aldım).

Motor 6bin devirde çok garip bir hırıltı çıkartıyor (giderken, tüm viteslerde?).. Bir zararı var mıdır?

Tamam, normal bir hırıltısı oluyor ama bu ses 6 bin devir çizgisinde ve her zaman oluyor, anlayamadım yani???

Sabahları marşa her zamankinden daha uzun basmazsam hemen çalışmıyor? Bu son 2 haftadır var, önceden yoktu??

YOSHIMURA Tri-Oval egzostum var ancak, arada patlama yapıyor?? (Çok değil)

Fikirlerinizi bekliyorum, ayrıca diğer tüm arkadaşlarla (özellikle 600F sahibi arkadaşlarla) tanışmak isterim...

Şimdiden sağolun...
kαγα™
Başa dön
KaraRR Çevrimdışı KaraRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
violinist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

offf offff offf abicim hayırlı olsun 2006 nın beynini gitmiş. bütün motorlar 6 bin devire kadar beyinsizdir (aynı bizim gibi) ordan öte kesiciler, yatık dengeleyiciler, zengin karışım sağlayıcılar (modellere göre değişir) ama bir motorsiklet 6 bininci devirde enterasan hareketlrde bulunuyorsa, oğlun olmuş denir. :3
KaraRR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ya ama bu sadece ses, 6500 vb de ses yok??? redline'a kadar da dayanıyo makina... gidişte bi sorun yok?
kαγα™
Başa dön
KaraRR Çevrimdışı KaraRR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
violinist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ozaman duymak lazım üstadım o dediğin sesi, 6000 üzerinde de performansında bir anormallik yoksa, sana MD de kimse yardımcı olamaz. duymak test etmek lazım, servise git bence. ve enterasan gelen bir ses ise hiç kullanma.
KaraRR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

performans aynı.. bir sorun kesinlikle yok.. Dediğim ses "trrrr" gibi bir ses... ? anlık ve hemen geçiyor.. belki benim evham yapmam ama yine de servise sormam şart galiba.. Üzgünüm
kαγα™
Başa dön
violinist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yanından tırrrr geçmiştir. dikiz aynasına baksaydın görürdün. hey allam ya ben de bişi var sandım. tırdır o tır
devil_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

violinist, wuhahahaha ben böylebi deli hiç görmedim Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
devil_ Çevrimdışı devil_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
KaraRR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

performans aynı.. bir sorun kesinlikle yok.. Dediğim ses "trrrr" gibi bir ses... ? anlık ve hemen geçiyor.. belki benim evham yapmam ama yine de servise sormam şart galiba.. Üzgünüm

Son Mesajdan 7 dakika sonra eklendi:

violinist dalga geçeceksen git başka yerde geç, burada ciddi bir soru sormuşuz sen makara yapıyosun ^2
kαγα™
Başa dön
THE_ONE
Süper Üye
Süper Üye
Image Hosted by ImageShack.us
" alt="" border="0" />

MesajTarih: 30.07.2006 - 20:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dostum 6000 devirdeki o ses egzantrik gergisinden geliyodur bence, ama emin değilim çünkü motor daha 1700 km deymiş, bütün racingler şehiriçinde sık kullanıldığında, sık fan açtığında özellikle yazın egzantrik gergisi ses yapmaya başlar, servise götürüp gergi zincirini sıktırırsın belki küçük bi ihtimal değişmesi gerekebilir, zaten motorun garantide olduğu için değiştiririrler zaten. 6000 devirde olan ses bundan kaynaklanabilir yani, aklıma gelen ihtimal bu, daha önce bu sorunu 600F te, 929 RR da ve R1 de yaşamıştım, R1 de gergi garantiden değişmişti.
Sabahları marşa uzun basmadan motorun çalışmaması da motorla değil, senle alakalı bi sorun. Daha 1700 km de motor, marşla ilgili ne sorunu olabilir ki? Fazla gaz verme, 600F in 2006 modelinde jigle var mıydı? yok galiba neyse sen fazla gaz verme o ilk marşta alır emin ol, koskaca Honda o, boru mu? Gülümsüyorum
Egzozun arada patlama yapmasına gelince; ya egzoz takıldıktan sonra senkron ayarları tam yapılmamıştır ya da hiç bi sorun yoktur, kompresyona girince egzozdan çıkan ufak sesler değildir bahsettiğin umarım?
Yardımcı olabilmişimdir inşallah.
violinist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 21:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oldun oldunnn acayip yardımcı oldun 1700 km. deki motora sekron ayarı da yaptık, egzantirik zincirini de gerdik, bujileri ve hava filtresini de değiştirseydik. : )))) hem koskoca honda borumu bu diyor, sıfır motora yaptığı muameleye bak yav, etme eyleme, dedik ya tırmış o sonradan fark temiş tır geçmiş yanından tıırrrrrrr demiş o da motordan geliyor sanmış :PPPPP
KaraRR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.07.2006 - 21:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

THE_ONE, cevaplar için teşekkür ederim... ben makinamı sabah ve akşam (hergün) yoğun trafikte kullandığımdan gergi ile söylediklerinde haklısın galiba.. Çünkü performansta hiçbir sorun yok... İlk çalıştırmada kesinlikle gaz vermiyorum, makina otomatik jigleli, ve 50 derece görmeden asla hareket etmiyorum...
Egzosta gelince, o sesler kompresyondaki sesler değil, daha çok birinci ve ikinci vitesteyken (kompresyondayken) aynı patlak egzost gibi pat paat diye patlama sesi ki; serviste bunun için "şanındandır" denmişti!!! Gülümsüyorum
İlk taktırdığımda patlamalardan ortalık inliyordu, bakımda düzeldi ve anlattığım kadar aza indi..

Yardımların için teşekkürler
kαγα™
Başa dön
blt69
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 31.07.2006 - 06:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ea6835,arkadaşım benimkide aynı sorunu yapıyordu serviste ayarladılar,
kafanı takma motorla ilgili bir problem değil,bende kafayı takmıştım bu sese ama bir dakikjada oldu,deponun altından bir yerden geliyor,şırıltı gibi bir ses,çokta rahatsız ediyordu,dediğim gibi sorun değil,servise git.
Başa dön
blt69 Çevrimdışı blt69 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
you
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 31.07.2006 - 07:52    Mesaj konusu: 600f Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benimde 2004 CBR 600Fim var msn'im yusufumarca@hotmail.com . Ben daha 6000 devirlere çıkmadığımdan bilemiyorum neden olduğunu Gülümsüyorum)) 600fi olanlarla tanışalım demişsin o bakımdan yazdım.
Başa dön
you Çevrimdışı you Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Pegasus32
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Izmir

MesajTarih: 31.07.2006 - 08:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selam. Benim 600F'de böyle bir problemim yok, ancak genel motor bilgime göre tüm motorlar belirli bir devirdem maksimum titreşim yaratır. Seninkinin devri de bu 6000 devir olabilir. Motorun performansında bir problem yoksa bu maksimum devirde bir başka yerden, örneğin plakadan vs bu ses geliyor olabilir. Eksoz konusuna gelince neden bu kadar erkenden orjinal eksozunu değiştirdin?
BOZ79
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Göztepe/istanbul

MesajTarih: 31.07.2006 - 08:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ea6835, dostum öncelikle hayırlı olsun Dil çıkarıyorum Ses konusunda birşey söyleyemeyeceğim çünkü gerek teknik bilgim gerek tecrübem buna elvermez.Zaten topu topu 2500 km. yaptım makineyle.Bende de 10-11 bin devir civarında bir ses geliyordu.Sanki metal bir parçanın vibrasyon sonucu çıkarttığı bir ses,bir zırıltı.Serviste baktılar birşey çıkmadı,teste çıkardılar gene yok.Şimdi bana da gelmio ses.Bana da egzantrik falan demişlerdi ama bu kadar erken km.lerde olması çok zor dediler.Gene de bir baktırmak lazım tabi Dil çıkarıyorum Bu arada tanışmaktan da keyif alırım,ne zaman istersen Gülümsüyorum
violinist, normalde bu tarz muhabbetlere girmem ama yardım için açılan bir başlıkta kendi çapında makara yapman hoş değil :nono: Yazdıklarına bakılırsa bu işi yutmuşsun sen.Espri yapacağına yardımı olacak birşeyler söyle de faydası olsun Dil çıkarıyorum

b rh(+)
Warning: bastard on board !!!
Başa dön
BOZ79 Çevrimdışı BOZ79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal