Arkadaşlar kullandığım cbr 125 r motosikletimi kullanırken bazen olur ya karşıdan kırmızı ışığı görürsünüz motosikleti akışına bırakıp boşa atarsınız daha sonra ışık yanınca tekrar 2 veya 3 e atarsınız vitesi hızı hangi vitese uygunsa tabi bazen bu hareketi yaparken yani boştan tekrar 2 ye veya 3 e atarken cart cızzz şeklinde dişli sürtünme sesi geliyor o kadar problem oluyorki korkuyorum bazen durup tekrar kalkış yapıyorum yada çok yavaşlayıp o sesin gelmemesini sağlıyorum bu benle ilgili bi problemmi yoksa motosikletin bi arızasımı var ayrıca 1 den 2 ye atarken çatçut diye ses çıkıyor _________________ CBR 125 R Her Zaman!!
Tarih: 31.07.2006 - 14:54 Mesaj konusu:
zamanla alısırsın benımde ılk baslarda oyle oluyordu ama sımdı olmuyo yanı alıskanlık gıbı bısı motoru zamanla cozuyorsun o yuzden sorun yasamıyorsun _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
benim alışacak bi pozisyonum yok yani aynı motorla yaklaşık 2500 km yol yaptım uzun yolada çıktım şehiriçi de kullandım hatta tek teker yapıp lastik bile yaktım ama bunu bi türlü çözemedim aniden atayım diyorum olmuyor yavaş yavaş atmaya çalışsam zaten 2. vites dişlisi diye bişey kalmıcak _________________ CBR 125 R Her Zaman!!
Kayıt: May 04, 2006 Mesajlar: 168 Nereden: Ystanbul_kadykoy
Tarih: 31.07.2006 - 15:03 Mesaj konusu:
ewet Biker_BoyzZ, un da dedıgı gıbı bı donem sonra motorunun dılınden anlamaya baslarsın....o dedıklerının yapmanda senın motorunu tanıdıgın tecrubelı oldugun anlamına gelmez artıstlıgı sewdıgın becerebıldıgın anlamına gelır bende 3 yıl 125 lık ybr bındım ama dedıklerını denemedım 100000 den fazla km yaptım belkıde ama hala dedıgın o sorunları yasıyorum _________________ life begins 150 mph
Volan ile şanzımanın dönüş hızlarının farklı olması sebebiyle bu şekilde zor geçişler oluyor. Vitesi takmadan önce biraz gaz vererek bu durumu bir parça azaltabilirsin ama ne yazık ki aynı deviri tuttursan bile şanzımanın yapısından kaynaklanan (senkromeçsiz sıralı şanzıman) özelliğinden ötürü yine o sesleri duyacaksın. En iyisi hiç bu durumda kalmamak. Yani motor durmadan boş vitese almamak. Yanlışlıkla geçerse dediğim gibi bira gaz bir parça işi kolaylaştırır.
Teşekkürler radiohead yani kısaca diyosun umutsuz vak a kesinlikle öle sesler çıkar yanii bakalım bide aklıma gelen bişey daha var benim debriyaj sanki az bırakıyor gibi o yüzden de olabilir diye düşünüyorum akşam bide debriyajı gerip iyice deneyeyim _________________ CBR 125 R Her Zaman!!
Bende diyorum ki, kesinlikle tarif ettiğin sesler cıkmaz! Bunları yaparsan: diyelimki 5. vitesde seyir ediyorsun. baktın kırmızı yanıyor,attın boşa süzülüyorsun. Hızın yavaş yavaş düşerken yeşil yandı! o anki hızın hangi vitese uygun ise o vitese alıyorsun ve debriyajı (aniden bırakmadan) gaz vererek devam ediyorsun bunları yaptığın halde garip sesler geliyorsa ya hızına uygun vites geçmiyorsun yada debriyajın ayarsız _________________ dikkatli ol! torunlaryny motorla gezdir!
Pekiii hızım hangi vitese uygunsa direk o vitese nasıl atacağım kardeşim biliyorum çok düşüncelisin ama cbr 125 araba olmadığı için hızım 4. vitese uygunsa önce ikiye sonra üçe daha sonra dörde atabiliyorum ilk olarak 2 ye atarken çıkıyo ses verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bi çözümü yok sanırım bu olayın ben bu şekilde kullanmaya devam edeyim bi problem çıkarsada alsınlar motorlarını geriye bi daha honda monda istemem gidecem alacam mondial hiç olmazsa çin malı aldımda ondan bozuldu derim _________________ CBR 125 R Her Zaman!!
arkadaşım. öncelikle vitesi hiç bir zaman boşa almanı önermem bir çok risk taşıyor. debriyajı sıkmanı tavsiye ederim. hızın yüksekse ne yaparsan yap o dişli sesini kesemezsin.
Mekanik olarak bir cevap veremesem de ben de mümkün olduğu kadar bu yöntemi uygulamamanı öneririm. Uygun hız / uygun vites oranında tercihini yanlışlıkla düşük vitese kullanırsan arka lastik kitlenebilir, bu ciddi bir risk bence. Bir de varsay ki oradan çok hızlı sıyırp geçmen gerek, boştayken paniklemek yerine uygun vites ile yaklaşsan bence çok daha avantajlı olursun.
Tarih: 02.08.2006 - 20:32 Mesaj konusu:
radiohead ' e katılıyorum. CBR nin yapısını bilmiyorum ama benim motorumdada(ybr) ,boşta giderken direk 2 yada 3 e atarsam vitesi (özellikle 2 ye atarken) o ses çıkıyor. Fakat boşta giderken o anda gittiğin hız ve atacağın vitese uygun olan devire kadar gaz açıp vites değiştirirsen o ses çıkmaz.(en azından bende çıkmıyor)
Misal 2.Vites 5000 devir yaklaşık 30 km ye denk geliyor YBR de
30 la giderken boştan 2 ye atmak istiyorsan,5 bin devir gaz açıp vites değiştirsen o ses çıkmıyor. _________________ Dream as if you'll live forever,Live as if you'll die tomorrow..
----------
YBR 125
Arkadaşım ilk olarak sana şunu söylemeliyim ki.. Vitesi boşa atman çok sakıncalı.. Işığa yaklaşırken gazı kapatıp kompresörle birlikte fren yapman daha güvenli yani motor freniyle birlikte sonra yavaşladıkça vitesi küçültürsün. Senin uygulamanda bu cart curt olaylarını olması normal Çünkü uygun uygun vitesi yakalamamaktan kaynaklanıyor. Ancak Normal sürat de giderken önüne ani bişey çıkarsa işte o zaman debriyajı sıkıp motoru tekere aktarma gücünü kestikten sonra Frenleri orantılayarak sıkman seni en hızlı ve en güvenli şekilde durdurmanı sağlayacaktır. _________________ "Atına atla.. yüreginin götürdügü yere git..!!! hadi go!!!!!"
Tarih: 03.08.2006 - 09:22 Mesaj konusu:
vitesi boşa alıp gitmenin nesakıncası varki (bilmediğim için soruyorum) otomobillerde genlde bu şekilde yapılıyor.bende motosiklette böyle yapıyorum _________________ beni öldürmeyen her?ey beni güçlendirir
Tarih: 03.08.2006 - 13:15 Mesaj konusu:
maxell demiş ki:
Arkadaşım ilk olarak sana şunu söylemeliyim ki.. Vitesi boşa atman çok sakıncalı.. Işığa yaklaşırken gazı kapatıp kompresörle birlikte fren yapman daha güvenli yani motor freniyle birlikte sonra yavaşladıkça vitesi küçültürsün. Senin uygulamanda bu cart curt olaylarını olması normal Çünkü uygun uygun vitesi yakalamamaktan kaynaklanıyor. Ancak Normal sürat de giderken önüne ani bişey çıkarsa işte o zaman debriyajı sıkıp motoru tekere aktarma gücünü kestikten sonra Frenleri orantılayarak sıkman seni en hızlı ve en güvenli şekilde durdurmanı sağlayacaktır.
olay bu yazmıyım uzun uzun _________________ Yava? gitme ezilirsin,Hızlı gitme ölürsün..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız