Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Boşta Giderken Vitese Atmak !!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Boşta Giderken Vitese Atmak !!

Boşta Giderken Vitese Atmak !!
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
crazy_cbr
Üye
Üye

Nereden: Denizli

MesajTarih: 31.07.2006 - 14:52    Mesaj konusu: Boşta Giderken Vitese Atmak !! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar kullandığım cbr 125 r motosikletimi kullanırken bazen olur ya karşıdan kırmızı ışığı görürsünüz motosikleti akışına bırakıp boşa atarsınız daha sonra ışık yanınca tekrar 2 veya 3 e atarsınız vitesi hızı hangi vitese uygunsa tabi bazen bu hareketi yaparken yani boştan tekrar 2 ye veya 3 e atarken cart cızzz şeklinde dişli sürtünme sesi geliyor o kadar problem oluyorki korkuyorum bazen durup tekrar kalkış yapıyorum Üzgünüm yada çok yavaşlayıp o sesin gelmemesini sağlıyorum bu benle ilgili bi problemmi yoksa motosikletin bi arızasımı var ayrıca 1 den 2 ye atarken çatçut diye ses çıkıyor Üzgünüm
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Biker_BoyzZ
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa

MesajTarih: 31.07.2006 - 14:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zamanla alısırsın benımde ılk baslarda oyle oluyordu ama sımdı olmuyo yanı alıskanlık gıbı bısı motoru zamanla cozuyorsun o yuzden sorun yasamıyorsun
Başa dön
Biker_BoyzZ Çevrimdışı Biker_BoyzZ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
crazy_cbr
Üye
Üye

MesajTarih: 31.07.2006 - 14:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim alışacak bi pozisyonum yok yani aynı motorla yaklaşık 2500 km yol yaptım uzun yolada çıktım şehiriçi de kullandım hatta tek teker yapıp lastik bile yaktım ama bunu bi türlü çözemedim aniden atayım diyorum olmuyor yavaş yavaş atmaya çalışsam zaten 2. vites dişlisi diye bişey kalmıcak
ecanmemis
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Ystanbul_kadykoy

MesajTarih: 31.07.2006 - 15:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ewet Biker_BoyzZ, un da dedıgı gıbı bı donem sonra motorunun dılınden anlamaya baslarsın....o dedıklerının yapmanda senın motorunu tanıdıgın tecrubelı oldugun anlamına gelmez artıstlıgı sewdıgın becerebıldıgın anlamına gelır bende 3 yıl 125 lık ybr bındım ama dedıklerını denemedım 100000 den fazla km yaptım belkıde ama hala dedıgın o sorunları yasıyorum
radiohead
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 31.07.2006 - 15:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Volan ile şanzımanın dönüş hızlarının farklı olması sebebiyle bu şekilde zor geçişler oluyor. Vitesi takmadan önce biraz gaz vererek bu durumu bir parça azaltabilirsin ama ne yazık ki aynı deviri tuttursan bile şanzımanın yapısından kaynaklanan (senkromeçsiz sıralı şanzıman) özelliğinden ötürü yine o sesleri duyacaksın. En iyisi hiç bu durumda kalmamak. Yani motor durmadan boş vitese almamak. Yanlışlıkla geçerse dediğim gibi bira gaz bir parça işi kolaylaştırır.
Başa dön
radiohead Çevrimdışı radiohead Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
crazy_cbr
Üye
Üye

MesajTarih: 31.07.2006 - 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Teşekkürler radiohead yani kısaca diyosun umutsuz vak a kesinlikle öle sesler çıkar yanii bakalım bide aklıma gelen bişey daha var benim debriyaj sanki az bırakıyor gibi o yüzden de olabilir diye düşünüyorum akşam bide debriyajı gerip iyice deneyeyim
dantemo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 31.07.2006 - 15:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende diyorum ki, kesinlikle tarif ettiğin sesler cıkmaz! Bunları yaparsan: diyelimki 5. vitesde seyir ediyorsun. baktın kırmızı yanıyor,attın boşa süzülüyorsun. Hızın yavaş yavaş düşerken yeşil yandı! o anki hızın hangi vitese uygun ise o vitese alıyorsun ve debriyajı (aniden bırakmadan) gaz vererek devam ediyorsun bunları yaptığın halde garip sesler geliyorsa ya hızına uygun vites geçmiyorsun yada debriyajın ayarsız
crazy_cbr
Üye
Üye

MesajTarih: 02.08.2006 - 08:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Pekiii hızım hangi vitese uygunsa direk o vitese nasıl atacağım kardeşim biliyorum çok düşüncelisin ama cbr 125 araba olmadığı için hızım 4. vitese uygunsa önce ikiye sonra üçe daha sonra dörde atabiliyorum ilk olarak 2 ye atarken çıkıyo ses verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bi çözümü yok sanırım bu olayın ben bu şekilde kullanmaya devam edeyim bi problem çıkarsada alsınlar motorlarını geriye bi daha honda monda istemem gidecem alacam mondial hiç olmazsa çin malı aldımda ondan bozuldu derim
edremit84
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 02.08.2006 - 11:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

peki ya cruiser ve diğer motorlar arasında vites farkı var mı? yani vites kutuları farklı mı? geçişler farklı mı?
Başa dön
edremit84 Çevrimdışı edremit84 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
speedycrew
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.08.2006 - 20:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım. öncelikle vitesi hiç bir zaman boşa almanı önermem bir çok risk taşıyor. debriyajı sıkmanı tavsiye ederim. hızın yüksekse ne yaparsan yap o dişli sesini kesemezsin.
Başa dön
speedycrew Çevrimdışı speedycrew Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
shadowmaster
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 02.08.2006 - 20:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Mekanik olarak bir cevap veremesem de ben de mümkün olduğu kadar bu yöntemi uygulamamanı öneririm. Uygun hız / uygun vites oranında tercihini yanlışlıkla düşük vitese kullanırsan arka lastik kitlenebilir, bu ciddi bir risk bence. Bir de varsay ki oradan çok hızlı sıyırp geçmen gerek, boştayken paniklemek yerine uygun vites ile yaklaşsan bence çok daha avantajlı olursun.
Başa dön
shadowmaster Çevrimdışı shadowmaster Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Ixon
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 02.08.2006 - 20:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

radiohead ' e katılıyorum. CBR nin yapısını bilmiyorum ama benim motorumdada(ybr) ,boşta giderken direk 2 yada 3 e atarsam vitesi (özellikle 2 ye atarken) o ses çıkıyor. Fakat boşta giderken o anda gittiğin hız ve atacağın vitese uygun olan devire kadar gaz açıp vites değiştirirsen o ses çıkmaz.(en azından bende çıkmıyor)

Misal 2.Vites 5000 devir yaklaşık 30 km ye denk geliyor YBR de
30 la giderken boştan 2 ye atmak istiyorsan,5 bin devir gaz açıp vites değiştirsen o ses çıkmıyor.
Başa dön
Ixon Çevrimdışı Ixon Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
maxell
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: IZMIR-Turgutlu

MesajTarih: 02.08.2006 - 20:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşım ilk olarak sana şunu söylemeliyim ki.. Vitesi boşa atman çok sakıncalı.. Işığa yaklaşırken gazı kapatıp kompresörle birlikte fren yapman daha güvenli yani motor freniyle birlikte sonra yavaşladıkça vitesi küçültürsün. Senin uygulamanda bu cart curt olaylarını olması normal Çünkü uygun uygun vitesi yakalamamaktan kaynaklanıyor. Ancak Normal sürat de giderken önüne ani bişey çıkarsa işte o zaman debriyajı sıkıp motoru tekere aktarma gücünü kestikten sonra Frenleri orantılayarak sıkman seni en hızlı ve en güvenli şekilde durdurmanı sağlayacaktır. Dil çıkarıyorum

Kawasaki ZX-6R
Başa dön
maxell Çevrimdışı maxell Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cihan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: çanakkale

MesajTarih: 03.08.2006 - 09:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vitesi boşa alıp gitmenin nesakıncası varki (bilmediğim için soruyorum) otomobillerde genlde bu şekilde yapılıyor.bende motosiklette böyle yapıyorum
kawasakiglr
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 03.08.2006 - 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

maxell demiş ki:
Arkadaşım ilk olarak sana şunu söylemeliyim ki.. Vitesi boşa atman çok sakıncalı.. Işığa yaklaşırken gazı kapatıp kompresörle birlikte fren yapman daha güvenli yani motor freniyle birlikte sonra yavaşladıkça vitesi küçültürsün. Senin uygulamanda bu cart curt olaylarını olması normal Çünkü uygun uygun vitesi yakalamamaktan kaynaklanıyor. Ancak Normal sürat de giderken önüne ani bişey çıkarsa işte o zaman debriyajı sıkıp motoru tekere aktarma gücünü kestikten sonra Frenleri orantılayarak sıkman seni en hızlı ve en güvenli şekilde durdurmanı sağlayacaktır. Dil çıkarıyorum
olay bu yazmıyım uzun uzun Dil çıkarıyorum
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4  Sonraki
1. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal