Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - motorsikletçi kimdir, kimler motorsikletçi kabul edilir.

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

motorsikletçi kimdir, kimler motorsikletçi kabul edilir.

motorsikletçi kimdir, kimler motorsikletçi kabul edilir.
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
lombardo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.10.2004 - 20:27    Mesaj konusu: motorsikletçi kimdir, kimler motorsikletçi kabul edilir. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar motorsiklet uzun zamandır tutkum olmasına rağmen henüz bir tane alabilmiş değilim.

internetteki araştırmalarımda bu işe yıllardır gönül vermiş kişilerin olduğunu gördüm hatta filmlerde gördüğümüz o içki içip kavga çıkaran motorlu çetelerin aksine bu işin teorisinin bile yazıldığını öğrendim.

kafama takılan şey ise şu.

motorsikletçi kimdir. motorcu olabilmek için enaz 5 motor alıp satmış ne biliyim farklı motorları kullanmış yada 10 sene bu işle uğraşmış olmak mı gerekli yada benim gibi motoru bile olmayan kişiler motorcu kabul edilirmi. bir scooter alıp bir kaç yüz kilometre yol yaptıktan sonra ne oluruz.

Yada 30 senelik bir motorcu yolda tekeri patlamış bir scooter görse ;
bu sadece bir scooter gerçek bir motorcu değil diyemi düşünür.

motorsikletçi kimdir.? kim değildir.? ?
Başa dön
lombardo Çevrimdışı lombardo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 07.10.2004 - 20:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Motosiklet olayinin %90i mental "kafanin icinde" olup bittiginden motosiklete olan ilgi duzeyine bagli olarak her ilgileneni bu kefeye koyabilirsin. Ornegin sen onlardan birisin.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
BeYgiR
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: almanya

MesajTarih: 08.10.2004 - 01:10    Mesaj konusu: Re: motorsikletçi kimdir, kimler motorsikletçi kabul edilir. Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

lombardo demiş ki:

Yada 30 senelik bir motorcu yolda tekeri patlamış bir scooter görse ;
bu sadece bir scooter gerçek bir motorcu değil diyemi düşünür.

Almanyada motorcu ve scooterci ayrimi yapiliyor.
Mesela iki motorlu karsilastiginda mutlaka selamlasirlar, ama scootercilarla kattiyen selamlasilmiyor burada.

Benim gördügüm kadariyla Türkiyede bukadar asiri bir ayrim yapilmiyor örnegin scooterlara bile motor deniyor, bizim burada scootera asla motor diyen olmaz.

selamlar
Başa dön
BeYgiR Çevrimdışı BeYgiR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
CHE_GUEVARA
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 08.10.2004 - 08:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Donald_Duck demiş ki:
Motosiklet olayinin %90i mental "kafanin icinde" olup bittiginden motosiklete olan ilgi duzeyine bagli olarak her ilgileneni bu kefeye koyabilirsin. Ornegin sen onlardan birisin.

+1
oki
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: aNKaRa

MesajTarih: 08.10.2004 - 08:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Karşısındaki farklı bir marka kullanıyor diye gıcık olunuyor... Şok oldum
şaka gibi... Üzgünüm
Başa dön
oki Çevrimdışı oki Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Vae_victis
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.10.2004 - 10:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Olayın özünde bir felsefe var. Tabii bu benim inandığım. Hatta eskilerin at biniciliği gibi bir şey bu. Belki komik gelebilir ama seninle hareket eden, seninle bir olan, araziden bağımsız bir hayat bu. DD'nin dediği gibi olay mental yani zihinsel. Öğrenmenin sonunun olduğuna inanmıyorum çünkü öğrenilecek şey sonlu değil. Motorculuğa gelince açıkcası bunu açıklamak çok zor. "Motorcu, insanın kendisine yakışanı giymesidir" diyesim geliyor sadece Gülümsüyorum :-D Çok gülüyorum
Başa dön
Vae_victis Çevrimdışı Vae_victis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
servetenler
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ?anakkale biga erdek bandyrma

MesajTarih: 08.10.2004 - 10:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

türkiyede başka marka makina kullanıyor diye gıcık kapıcak kadar motorsikletçi düşmanım olmadı nerde olursa olsun ne marka olursa olsun tanışmak için can atarım makinanın güzelliğini kendi makinam ile kıyaslarım acaba bunada binmek dahamı güzel derim bir ay geçmez onunda zevkini almak için bindiğim makinayı satar onun peşinden koşarım acaba kaça kaç model temiz makina alırım diye sitleri dolaşırım haaa birde yalancı olmaz motorcu .... var ise var...! yok ise...! alıcak ise ne marka alıcağını utanmadan bir bilen ile sohbet eder gerekir ise onun çizdiği yoldan motor alır bence motorcu birde yoldada olsa ona en yakın arkadaşı gibi adını bilmeden sohbet edebilmektir
Başa dön
servetenler Çevrimdışı servetenler Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
realbiker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir, Alsancak

MesajTarih: 08.10.2004 - 10:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

--motorize iki tekerlek üzerinde yol alan yani motosiklet tanımına uyan her aracı kullanan kişiler "motosikletli"dir. bunun ucuz-pahalı, eski-yeni, küçük-büyük ayrımı yoktur, yapanlar objektif yorumlamadan uzak davranış sergiler.

iki teker+motor+sürücü bu tanım için yeterli üçlemedir!

--eğitimini alan kendini geliştirmeye çabalayan kişi "motosiklet kullanıcısı"dır

--ticari ya da gönüllü olsun, "motosiklet kullanıcılığının" yaygınlaşmasını bilinçli ve güvenli olarak kullanılmasında çaba sarfeden, organizasyonlarda yer alan her şartta motosikleti ile seyahat edebilen ve topluma motosikletin ve motosiklet kullanıcısı olmanın getirilerini objektif biçimde akarabilen kişi ise "MOTOSİKLETÇİ"dir.

sanat gibi... ya da bir nevi fanatiklikle (hooliganlık değil) bağdaştırılabilir. fenerbahçelilik, vejeteryanlık, tarikatçılık gibi... değerli zamanını ve emeğini harcamalı, bilgini paylaşmalısın bu uğurda

En son realbiker tarafından 08.10.2004 - 10:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
realbiker Çevrimdışı realbiker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
flowrider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 08.10.2004 - 10:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

lombardo, önce bazi yerlesmis yanlislari düzeltmek lazim.Mesela motorsiklet degil motosiklet yazilir.Yani arada bir r fazla yazmissin.

Sordugun sorunun cevabi motosiklet felsefesi denen seyi kapsar.Bu konu icinde sayfalarca sey yazilabilir.Herkese göre de farkliliklar icerir.

Bana göre de motorcu motosiklet kullanan ama bunu kuralina göre belli bir disiplin icinde kullanan kisidir diye özetleyebilirim.

?MER UZMA
HONDA CBF 1000 A
Başa dön
flowrider Çevrimdışı flowrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Dae666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara [ aslen 35? :P ]

MesajTarih: 13.10.2004 - 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorsikletci motorsiklet satarak gecinen ki$iye denir..
$aka! Çok gülüyorum
Başa dön
Dae666 Çevrimdışı Dae666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 14.10.2004 - 00:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Benim gördügüm kadariyla Türkiyede bukadar asiri bir ayrim yapilmiyor örnegin scooterlara bile motor deniyor, bizim burada scootera asla motor diyen olmaz.

Almanya yı bilmem ama burda İZMİRR de Motosiklet Pist Şampiyonası'nda yarışan arkadaşlardan..
Barış TOK___________Scooter Kullanıyor
Tolga UPRAK ________Scooter Kullanıyor
İlter Savtak ________Scooter Kullanıyor
Burak Albayrak____-Scooter Kullanıyor.

Hiç biri gündelik yaşamda Büyük Motosiklet kullanmıyorlar..
Altlarında çok şirin Scooter lar var..
Bende 10 yıllık Motorcuyum ve şu anda Scooter Kullanıyorum..
Bence Almanya da bir gariplik var..
Aslında dogru olan Şehir içi trafikte scooter kullanmak..Düşünsene sıkışık bir trafikte altında Hayabusa var..ne anladım ben o güzelim Hayabusa dan..
Motosiklet tıpkı bir kıyafet gibidir..Giyilcek yer var giyilmiyecek yer var..
Bir spor salonuna giderken smokin giyermisiniz,yada bir davete katılırken eşorfman..
Motosikletde şöyle örnek vereyim..
Şehir içinde R1 ,1000 RR,Hayabusa ile iş görülmez..
Bunun aksine bir otobanda yada şehirler arası uzun bir yolculuktada scooter tercih edilmez..

Scooter İtalya'da ve çin de hayatı daha yaşanır kılan bir araçtır ve kesinlikle Motosiklet sınıfındadır..
Scooter kullanan arkadaşlara "Motorcu degil" nasıl diyebiliyolart Almanya'da..Adam belki benim gibi yıllarını motosiklete vermiştir ama o an için scooter kullanıyodur..
Ne demek Scooter kullananlara motorcu denmez..
Ben çok adam biliyorum daha dün Motorun ne olmadıgını bilipde yeni motor kullanmaya başlayan ama karşısından gelen selam vermediği scooter lı adam belkide bu işi yemiş mıçmış bir Barış TOK olabilir..Yada Kenan Sofuoğlu...
bence olaya bu gözle bakanlar Motorcu olamaz..Çünkü onun motosiklet den anladıgı sadece Pahalı ve büyük motora binen motorcudur mantıgıdır..
Halbuki böyle düşünenler hiç bir zaman "Motorcu" kalıbına sokamadıgım tiplerdir..
Lafım Scooter kullanaları dışlayanlara..Mesaj sanırım yerine ulaştı...
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Hollanda- Konya

MesajTarih: 14.10.2004 - 00:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Ayni olay burada da var.. Bence Türkiyeyi buralarla karsilastirmayin. Bence bu yazilan olayin asil sebebi sudur, mesala Hollanda da bisiklet ve scooter,mobilet türü araclarin yolu ayridir. Bu araclar icin cok düzenli gidis gelisli yol yapilmis ve bu sebebten dolayi cogu yerde zaten büyük motor kullanicisi ile scooter kullanicisi pek ayni yolda karsilasmiyor. Birde sunu ekleyim, birde buralarda 50cc in üzerindeki scooterlarin alicisi yok. Tr'de ki gibi 125 ve üstü scooterlar talep olsa belki büyük motor kullananlarin motor gözüyle bakar scooterlara.
ZXRosman Çevrimdışı ZXRosman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 14.10.2004 - 00:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eheh etmeyin arkadaşlar İnternette 1000 lerce scooter sitesi var ve çogu almanyada ..Özellikle Scooter Tuning olayı bir çılgınlık avrupada.
Bakın adamlar nasıl olayı ciddiye almışlar..

Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Hollanda- Konya

MesajTarih: 14.10.2004 - 00:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_R1, ben scootera binilmiyor demedim.. 50cc üzeri scooterlarin kullanicisi yok sayilacak kadar az ve kullanan cogu kisi 15 ile 21 yas arasi gencler. Selam verecegin adamin akli bir karis havada seni zaten görmez, bu karsilikli bir aliskanlik olmus. Bu arada sari scooter Hollanda sitesinde alinti Gülümsüyorum .
ZXRosman Çevrimdışı ZXRosman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
bornova
Üye
Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 14.10.2004 - 07:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hah şöyle dostlar ağzınızdan bal damlıyor, üzmeyelim scooter'lıları Gülümsüyorum
Başa dön
bornova Çevrimdışı bornova Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.43 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal