Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motor alacagim, boy konusunda dusuncelerim var.. (Yardım)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motor alacagim, boy konusunda dusuncelerim var.. (Yardım)

Motor alacagim, boy konusunda dusuncelerim var.. (Yardım)
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Akanzi
Üye
Üye

MesajTarih: 01.08.2006 - 13:19    Mesaj konusu: Motor alacagim, boy konusunda dusuncelerim var.. (Yardım) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Selamlar,

Bende sizler gibi motor ailesine katilmak istiyorum. 4 Tekerden sonra artik ruzgarida hissetmenin zamani geldi sanırım.

Yeni baslangic icin motor bakiyorum. Suan dusunduklerim
1- Aprilia Rs125
2- Cbr 125
3- Deer yada Modial MCT 250
4- Sizlerin fikirleriniz. ( Bu ilk 3 u degistirebilir.) Gülümsüyorum

Ama en onemli ve beni en cok dusunduren soru su. 1,63 boyla bu motorlari kullanabilirmiyim? Ayaklarim yere yetisir mi? Bu konuda yardimci olursaniz cok cok sevinirim.

Saygilar

Sinan Demir
Başa dön
Akanzi Çevrimdışı Akanzi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
devil_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 01.08.2006 - 13:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cbr 125 diyorum boyun yetişmiyecek olursa motorun boyunu düşürürsün az bişey ön amassör bölümünden Dil çıkarıyorum
Başa dön
devil_ Çevrimdışı devil_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
matrax_83
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: kastamonu

MesajTarih: 01.08.2006 - 13:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kardeş önce bi tanışalım bölümüne bak forumlardan orda bi tanış kendini tanıt sora topic aç sitenin kuralı bu yanlış anlama.Ben burda diyim aramıza hoşgeldin..En uygunu cbr 125 abicim yetişir ya sanmıyorum yetişmez ama devil_ kardeşimin bulduğu çözüm ollur.
Başa dön
matrax_83 Çevrimdışı matrax_83 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Bluenight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...::ÇORLU::...

MesajTarih: 01.08.2006 - 13:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Akanzi, öncelikle hoşgeldin aramıza.Arkadaşın "Tanışalım" forumuna yazmadan buraya topic açma demesi bir öneri olabilir sadece,iyi olur ama böyle bir kuralımız da yok,yanlış anlaşılma olmasın..

Gelelim soruna...Donald_Duck'ın "Motosiklet Teorisi" adlı kitabında bu konu ve pek çok konuyla ilgili değerli bilgiler var.Bu kitabı satın alabileceğin gibi (önerim budur),web versiyonunu da takip edebilirsin.Orada DD amcanın belirttiği şeylerden biri de bu boy mevzuu..Onun tavsiyesi şu şekilde; " almayı düşündüğünüz motosikletin üzerine bir oturun ve ayaklarınız yere tam basıyorsa,yani kendinizi güvende hissebiliyorsanız o motosiklet size uygundur "...Ama bu sadece boy ile ilgili kısmı.Bir motosikletin size uygun olup olmadığı yönünde pek çok kriter var.Motosiklet tecrübeniz bunların başında geliyor tabii...

Umarım bu bilgiler aydınlatıcı olabilmiştir,dediğim gibi devamını "Motosiklet Teorisi"nde bulabilirsin...Linkini aşağıda veriyorum.

http://donald.hypermart.net

Başa dön
Bluenight Çevrimdışı Bluenight Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
titrettin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 01.08.2006 - 14:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Deer ı unut bende var yüksek belki yetişir koltuğunu çok yüksek yapmışlar motorun.Benimki rahat yetişi ben 178 im bama 1.63 te zorlanırsın deerda tam basmaz.
Başa dön
titrettin Çevrimdışı titrettin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
csarvox
Üye
Üye

Nereden: Istanbul/Kemerburgaz

MesajTarih: 01.08.2006 - 14:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hocam selam benimde boy 1.63,önce CBR125 ile başladım gayette rahattım,ayaklarım tam taban olmasada ikiside rahatça yere değiyordu,daha sonra CBR600F alınca bayağı bi zorluk çektim çünkü artık anca parmak uçlarım yere değiyordu,sonra Amerika'dan Yanashiki firmasından 600F için özel düşürücü bir parça getirttim çünkü amortisörle fazla oynama taraftarı değildim,şimdi çok rahatım ayaklarım artık CBR125'teki gibi rahat rahat yere değiyor ve aleti kontrol edebiliyorum,büyük cc hariç boyu dert etme derim,kolay gelsin...
csarvox Çevrimdışı csarvox Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
KoRRhan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 01.08.2006 - 14:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cbr 125 en uygun makine şu anda sana gibi geliyor
Başa dön
KoRRhan Çevrimdışı KoRRhan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
aderans82
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: YST

MesajTarih: 01.08.2006 - 15:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yeni başlıyorsan cbr biraz tuzlu kaçar.çünkü düşürürsün ister istemez bi dünya masraf çıkartır..sonra satamzsında..en iyisi sen 2,el bi mondial mct250 al.devire devire kullanmayı öğrenirsin paranda cebinde kalır..nasıl olsa bi yaz sonra birazdaha kaliteli veya yüksek cc bi motor kullanmak isteyeceksin..öğrenmek için mct ideal!
Başa dön
aderans82 Çevrimdışı aderans82 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Akanzi
Üye
Üye

MesajTarih: 01.08.2006 - 15:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Oncelikle yardimlarinizdan oturu tesekkur edrim...

Tanisma bolumune yazma konusunda haklisiniz ilk konuyu acmadan bunu yazmak aklima geldi ama bilmiyorum neden elim gitmedi... Motor heyecani + islerden dolayi kafamin bulanik olmasi. ( Sabah 5 de mesayiye basladim ) Bu nedende kusuruma bakmayinn...

Tavsiyeler dogrultusunda biraz CBR125 arastirmasi yapayim. Eger bileniniz varsa. Max 3.000 YTL verebilirm. Kredi fln almayi dsunuyorum o yuzden.

csarvox, daha sonradan (onumuzdeki yaza kadar ogrenicem) 600f dusundugumden bana bu alcaltma konusunuda soyledigin icin cok saol. (bu kit neyi modifiye ediyor? ) Boyle bir morale ihtiyacim vardi acikcasi.

Gecen hafta kursa yazildim. Ehliyetsiz kullanmak istemiyorum cunku herseyin bir adabi var nihayetinde.

Bana Motor alirken nelere dikkat etmeliyim.(Eger motor satan tanidiklariniz varsa onerirsenizde cok sevinirim.) Onerdiginiz koruma aksesuarlarini yazabilirseniz...

Tanisalim bolumunede yarın bir mesaj yazacagim simdi anlamsiz birsey yazacagima yarın bos kafa ile guzel birseyler yazarim.

Simdiden cok tesekkurler

Sinan Demir
Başa dön
aderans82
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: YST

MesajTarih: 01.08.2006 - 21:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HIMMM DEMEK ÜÇ MİLYARIN VARR.ÖYLEYSE SEN ANCA 1950 YTL VEREBİLİRSİN MOTOSİKLET İÇİN.ÇÜNKÜ DİĞER ALACAĞIN MONT KASK DİZLİK ELDİVEN BELLİK VS VS 1050 YTL Yİ BULUR KABACA..BENDE SANA GÖRE MOTOSİKLET VARR.AMA ÖNCE EHLİYETİ AL YADA EHLİYETİ ALANA KADAR SANAYİİ SİTELERİNDE DOLAŞ..Göz kırpıyorum
Başa dön
aderans82 Çevrimdışı aderans82 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
back_rider
Üye
Üye

Nereden: Yst-Çemberlita?

MesajTarih: 01.08.2006 - 23:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benim boyumda 1.63 ben ybr'le başladım ilk başta ayaklarım yere tam basmadığı için biraz zorluk çektim ama alıştım şimdi rahatça kullanıyorum.
600f bende istiyorum ama şu amortisör olayını tam olarak öğrenmem lazım Üzgünüm
csarvox
Üye
Üye

Nereden: Istanbul/Kemerburgaz

MesajTarih: 02.08.2006 - 08:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:
csarvox, daha sonradan (onumuzdeki yaza kadar ogrenicem) 600f dusundugumden bana bu alcaltma konusunuda soyledigin icin cok saol. (bu kit neyi modifiye ediyor? ) Boyle bir morale ihtiyacim vardi acikcasi.

Hocam moralinin yerine geldiğine sevindim,o takılan parça 'lowering link' diye geçiyor,www.yanashiki.com adresinden bulabilirsin,neredeyse her türlü racing motor için özel yapmış adamlar,anladığım ve serviste takılırken gördüğüm kadarıyla amortisör bağlantı parçası oluyor ve bu kolun boyu ne kadar uzarsa motorun selesini o kadar aşağı çekiyor,parça orjinalinin aksine 2 değil 3 delikli,eğer en aşağıdaki deliğe takılırsa(ki bunu denedik)motor neredeyse tamamen yerde gidiyor fakat bu lastik ve orta sehpa açısından pek sağlıklı olmadığı için bir üst deliğe taktık ve yaklaşık 2-2.5 cm alçaldı artık çok rahatım kesinlikle herkese tavsiye ediyorum parçanın fiyatı 119$,amerika'dan 4-5 günde geliyor maximum,amortisörle fazla oynamak yerine bu parçanın takılması daha sağlıklı oluyor diyor servisler haberiniz olsun...
csarvox Çevrimdışı csarvox Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
YAMAHA-R1
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ISTANBUL/Bostancy

MesajTarih: 02.08.2006 - 08:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bencede ikinci el temiz bir mct 250 al. yere oldukça yakın hemde bir motor kullanmış olursun. cbr 125 hem pahalı hemde bisiklet gibi.1900e rahat rahat tertemiz bi mct alabilirsin Dil çıkarıyorum

http://www
Başa dön
YAMAHA-R1 Çevrimdışı YAMAHA-R1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Akanzi
Üye
Üye

MesajTarih: 02.08.2006 - 09:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MCT 250 Den. CBR600 e gecisde problem yasarmiyim? yaklasik MCT ile 1 yil tecrubden sonra...

Ama saniyorum ki bu boy probleminide hallediyorsak gecis sorun olmayacak diye dusunuyorum.

Sinan Demir
Başa dön
Acemiyim-Acemisin-Acemi
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul- Avrupa

MesajTarih: 02.08.2006 - 09:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Akanzi , öncelikle hoşgeldin.
Bende de boy sorunu var , benim motorum cbf 250 , ilk başlarda ben de ayaklarımın yere tam basmaması nedeni ile birkaç kez düştüm ,ama alıştıktan sonra tam duruşlarda motoru sola yatırarak ayağını tam yere basabiliyor , ağrılık merkezini buluyorsun.Bir de kırmızı ışıkda durduğun yere dikkat et , bir kez sol ayağım çukura geldi dengemi kaybettim.Korumalarını sakın ihmal etme , kask , mont , dizlik , eldiven , ayakkabı bunların hepsini senin güvenliğin açısından önemli , çoğu yer 12 taksit yapıyor zaten . Bu verdiğin parayı da kendine yaptığın bir yatırım olarak düşün.Bütçene göre yavaş yavaş motoru almadan tamamlamaya çalış.Eğitimi ihmal etme , ben ehliyeti almadan Honda motosiklet eğitimi güvenli sürüş 1 'e gittim , ehliyeti aldım , motoru aldım , bu ay içinde de Güvenli sürüş 2 eğitimi alacağım.Öğrendiklerin , yaptığın tekrarlar motora daha güvenli binmek için çok önemli. Forumları dikkatle okumanı tavsiye ederim , arama motorunu kullanarak aklına takılanlara da çözüm bulabilirsin.Aldığın motora uygun olursa mutlaka koruma demirini motoru teslim almadan taktırt , ilk başlarda işine yarabilir Gülümsüyorum
Acemiyim-Acemisin-Acemi Çevrimdışı Acemiyim-Acemisin-Acemi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.14 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal