Tarih: 01.08.2006 - 13:19 Mesaj konusu: Motor alacagim, boy konusunda dusuncelerim var.. (Yardım)
Selamlar,
Bende sizler gibi motor ailesine katilmak istiyorum. 4 Tekerden sonra artik ruzgarida hissetmenin zamani geldi sanırım.
Yeni baslangic icin motor bakiyorum. Suan dusunduklerim
1- Aprilia Rs125
2- Cbr 125
3- Deer yada Modial MCT 250
4- Sizlerin fikirleriniz. ( Bu ilk 3 u degistirebilir.)
Ama en onemli ve beni en cok dusunduren soru su. 1,63 boyla bu motorlari kullanabilirmiyim? Ayaklarim yere yetisir mi? Bu konuda yardimci olursaniz cok cok sevinirim.
Tarih: 01.08.2006 - 13:35 Mesaj konusu:
Kardeş önce bi tanışalım bölümüne bak forumlardan orda bi tanış kendini tanıt sora topic aç sitenin kuralı bu yanlış anlama.Ben burda diyim aramıza hoşgeldin..En uygunu cbr 125 abicim yetişir ya sanmıyorum yetişmez ama devil_ kardeşimin bulduğu çözüm ollur.
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 01.08.2006 - 13:49 Mesaj konusu:
Akanzi, öncelikle hoşgeldin aramıza.Arkadaşın "Tanışalım" forumuna yazmadan buraya topic açma demesi bir öneri olabilir sadece,iyi olur ama böyle bir kuralımız da yok,yanlış anlaşılma olmasın..
Gelelim soruna...Donald_Duck'ın "Motosiklet Teorisi" adlı kitabında bu konu ve pek çok konuyla ilgili değerli bilgiler var.Bu kitabı satın alabileceğin gibi (önerim budur),web versiyonunu da takip edebilirsin.Orada DD amcanın belirttiği şeylerden biri de bu boy mevzuu..Onun tavsiyesi şu şekilde; " almayı düşündüğünüz motosikletin üzerine bir oturun ve ayaklarınız yere tam basıyorsa,yani kendinizi güvende hissebiliyorsanız o motosiklet size uygundur "...Ama bu sadece boy ile ilgili kısmı.Bir motosikletin size uygun olup olmadığı yönünde pek çok kriter var.Motosiklet tecrübeniz bunların başında geliyor tabii...
Umarım bu bilgiler aydınlatıcı olabilmiştir,dediğim gibi devamını "Motosiklet Teorisi"nde bulabilirsin...Linkini aşağıda veriyorum.
Tarih: 01.08.2006 - 14:02 Mesaj konusu:
Deer ı unut bende var yüksek belki yetişir koltuğunu çok yüksek yapmışlar motorun.Benimki rahat yetişi ben 178 im bama 1.63 te zorlanırsın deerda tam basmaz.
Kayıt: Jun 11, 2006 Mesajlar: 92 Nereden: Istanbul/Kemerburgaz
Tarih: 01.08.2006 - 14:18 Mesaj konusu:
hocam selam benimde boy 1.63,önce CBR125 ile başladım gayette rahattım,ayaklarım tam taban olmasada ikiside rahatça yere değiyordu,daha sonra CBR600F alınca bayağı bi zorluk çektim çünkü artık anca parmak uçlarım yere değiyordu,sonra Amerika'dan Yanashiki firmasından 600F için özel düşürücü bir parça getirttim çünkü amortisörle fazla oynama taraftarı değildim,şimdi çok rahatım ayaklarım artık CBR125'teki gibi rahat rahat yere değiyor ve aleti kontrol edebiliyorum,büyük cc hariç boyu dert etme derim,kolay gelsin... _________________ CBR600F 05
Honda Civic Sport HB 05
yeni başlıyorsan cbr biraz tuzlu kaçar.çünkü düşürürsün ister istemez bi dünya masraf çıkartır..sonra satamzsında..en iyisi sen 2,el bi mondial mct250 al.devire devire kullanmayı öğrenirsin paranda cebinde kalır..nasıl olsa bi yaz sonra birazdaha kaliteli veya yüksek cc bi motor kullanmak isteyeceksin..öğrenmek için mct ideal!
Tanisma bolumune yazma konusunda haklisiniz ilk konuyu acmadan bunu yazmak aklima geldi ama bilmiyorum neden elim gitmedi... Motor heyecani + islerden dolayi kafamin bulanik olmasi. ( Sabah 5 de mesayiye basladim ) Bu nedende kusuruma bakmayinn...
Tavsiyeler dogrultusunda biraz CBR125 arastirmasi yapayim. Eger bileniniz varsa. Max 3.000 YTL verebilirm. Kredi fln almayi dsunuyorum o yuzden.
csarvox, daha sonradan (onumuzdeki yaza kadar ogrenicem) 600f dusundugumden bana bu alcaltma konusunuda soyledigin icin cok saol. (bu kit neyi modifiye ediyor? ) Boyle bir morale ihtiyacim vardi acikcasi.
Gecen hafta kursa yazildim. Ehliyetsiz kullanmak istemiyorum cunku herseyin bir adabi var nihayetinde.
Bana Motor alirken nelere dikkat etmeliyim.(Eger motor satan tanidiklariniz varsa onerirsenizde cok sevinirim.) Onerdiginiz koruma aksesuarlarini yazabilirseniz...
Tanisalim bolumunede yarın bir mesaj yazacagim simdi anlamsiz birsey yazacagima yarın bos kafa ile guzel birseyler yazarim.
HIMMM DEMEK ÜÇ MİLYARIN VARR.ÖYLEYSE SEN ANCA 1950 YTL VEREBİLİRSİN MOTOSİKLET İÇİN.ÇÜNKÜ DİĞER ALACAĞIN MONT KASK DİZLİK ELDİVEN BELLİK VS VS 1050 YTL Yİ BULUR KABACA..BENDE SANA GÖRE MOTOSİKLET VARR.AMA ÖNCE EHLİYETİ AL YADA EHLİYETİ ALANA KADAR SANAYİİ SİTELERİNDE DOLAŞ..
Tarih: 01.08.2006 - 23:16 Mesaj konusu:
benim boyumda 1.63 ben ybr'le başladım ilk başta ayaklarım yere tam basmadığı için biraz zorluk çektim ama alıştım şimdi rahatça kullanıyorum.
600f bende istiyorum ama şu amortisör olayını tam olarak öğrenmem lazım _________________ Rüzgar Nekadar Sert Eserse Essin,Kayadan Söküp Alabilece?i Sacede Tozudur.
Kayıt: Jun 11, 2006 Mesajlar: 92 Nereden: Istanbul/Kemerburgaz
Tarih: 02.08.2006 - 08:08 Mesaj konusu:
Alıntı:
csarvox, daha sonradan (onumuzdeki yaza kadar ogrenicem) 600f dusundugumden bana bu alcaltma konusunuda soyledigin icin cok saol. (bu kit neyi modifiye ediyor? ) Boyle bir morale ihtiyacim vardi acikcasi.
Hocam moralinin yerine geldiğine sevindim,o takılan parça 'lowering link' diye geçiyor,www.yanashiki.com adresinden bulabilirsin,neredeyse her türlü racing motor için özel yapmış adamlar,anladığım ve serviste takılırken gördüğüm kadarıyla amortisör bağlantı parçası oluyor ve bu kolun boyu ne kadar uzarsa motorun selesini o kadar aşağı çekiyor,parça orjinalinin aksine 2 değil 3 delikli,eğer en aşağıdaki deliğe takılırsa(ki bunu denedik)motor neredeyse tamamen yerde gidiyor fakat bu lastik ve orta sehpa açısından pek sağlıklı olmadığı için bir üst deliğe taktık ve yaklaşık 2-2.5 cm alçaldı artık çok rahatım kesinlikle herkese tavsiye ediyorum parçanın fiyatı 119$,amerika'dan 4-5 günde geliyor maximum,amortisörle fazla oynamak yerine bu parçanın takılması daha sağlıklı oluyor diyor servisler haberiniz olsun... _________________ CBR600F 05
Honda Civic Sport HB 05
Kayıt: Mar 16, 2005 Mesajlar: 618 Nereden: ISTANBUL/Bostancy
Tarih: 02.08.2006 - 08:31 Mesaj konusu:
bencede ikinci el temiz bir mct 250 al. yere oldukça yakın hemde bir motor kullanmış olursun. cbr 125 hem pahalı hemde bisiklet gibi.1900e rahat rahat tertemiz bi mct alabilirsin _________________ DÜZ YOLDA ESERIM, MAKASTA GEÇERIM, VIRAJDA KAYARIM. NE GTI NE STI NE GSI.HEPSI HIKAYE ! MOTORCUYUM BEN G E Ç I L M E Z I M ! ! ! since1998 Licensed by YAMAHA-R1
YAMAHA-R1 SERİ ÜRETİMİ OLAN "DÜNYANIN EN İYİ MOTORU!!"
Kayıt: Aug 10, 2005 Mesajlar: 33 Nereden: Ystanbul- Avrupa
Tarih: 02.08.2006 - 09:42 Mesaj konusu:
Akanzi , öncelikle hoşgeldin.
Bende de boy sorunu var , benim motorum cbf 250 , ilk başlarda ben de ayaklarımın yere tam basmaması nedeni ile birkaç kez düştüm ,ama alıştıktan sonra tam duruşlarda motoru sola yatırarak ayağını tam yere basabiliyor , ağrılık merkezini buluyorsun.Bir de kırmızı ışıkda durduğun yere dikkat et , bir kez sol ayağım çukura geldi dengemi kaybettim.Korumalarını sakın ihmal etme , kask , mont , dizlik , eldiven , ayakkabı bunların hepsini senin güvenliğin açısından önemli , çoğu yer 12 taksit yapıyor zaten . Bu verdiğin parayı da kendine yaptığın bir yatırım olarak düşün.Bütçene göre yavaş yavaş motoru almadan tamamlamaya çalış.Eğitimi ihmal etme , ben ehliyeti almadan Honda motosiklet eğitimi güvenli sürüş 1 'e gittim , ehliyeti aldım , motoru aldım , bu ay içinde de Güvenli sürüş 2 eğitimi alacağım.Öğrendiklerin , yaptığın tekrarlar motora daha güvenli binmek için çok önemli. Forumları dikkatle okumanı tavsiye ederim , arama motorunu kullanarak aklına takılanlara da çözüm bulabilirsin.Aldığın motora uygun olursa mutlaka koruma demirini motoru teslim almadan taktırt , ilk başlarda işine yarabilir _________________ CBF 250 CiCi
Gri
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız