Tarih: 10.08.2006 - 20:55 Mesaj konusu: Sürüş Eğitimi Almak İsteyenlerin Dikkatine!!!
Sitenin bazi uyeleri surus egitimi almak ve daha iyi motor kullanmak icin can atiyorlar. Hepsine onerim Uluslararasi Sertifikali ve uzmanlarin oldugu toplu kurslari tercih etmeleri.
OMM, Honda ve BMW benim ilk aklima gelen bu konuda gecerliligi olan kurslari iceriyor. Lutfen gidip "Bu isin ustasiyim, benden iyisi yok" diyen ve bireysel egitim veren kisileri tercih etmeyin. Neredeyse hic bir faydasi olmuyor. Hatta yanlis yonlendirilmeniz bile sozkonusu olabilir.
Motorsiklet sadece sinyal vermekten, dogru frenlemekten ve iyi vites kullanimindan ibaret degil, sadece denge isi de degil. Motosiklet bir kültürdür. Ve toplu egitim veren kurslar sizi sadece motosiklet surusu konusunda degil bu kultur dogrultusunda da egitecektir.
Bazilariniz egitimlerin gereksiz pahali oldugunu dusunebilir. (motosikletine 10 kati odemistir oysa) Ya da motosikletini alirken maddi acidan kendini zorlayan arkadaslar kaska, monta, eldivene gelince "hepsi ayni isi yapiyor nasilsa" diyebilir, ya da daha da kotusu "ben dikkatli kullanirim, zaten sehir icinde yavas yavas gidecegim, korumaya ihtiyacim yok" diye kendini avutup tasarruf yapabilir. En azindan tasarruf yaptigini sanabilir. Egitime, giyisiye harcadiginiz parayi motosiklete harcadiginizdan daha cok onemseyin. Altinizdaki motosiklet sizi, sadece biryerden diger bir yere ulastirir, modeli ve tipine gore biraz daha sukse yapmanizi saglar. Oysa giyiminiz, korumalariniz ve dogru alinmis bir egitim hayatinizi ve surusunuzu uzatir.
Ve son dipnotum, iyi bir egitim almissaniz ve korumalariniz da tam takim giymisseniz bile hayatiniz sizin dikkatinize, serin kanliliginiza iki tekerlekli bir arac kullandiginizin bilincinde olmaniza baglidir. Yani hersey tastamam olsa bile bu size cesaret degil bilinc vermeli ve sinirlarinizi zorlarcasina gaza gelmemelisiniz. Eger motor kullanmayi performansin hissedildigi bir tutkuya cevirmek istiyorsaniz gidip yaris egitimi alabilir ve guvenli pistlerde gazlayabilirsiniz.
Guvenli ve uzun surusler.
Bir Dost
----------------
Tamamı büyük harf başlık yazmak "Forum Kuralları"na aykırı.Başlığı düzenledim.Bluenight.
Faydalı bi konu, ben tam 10 yıldır motora biniyorum ama kimbilir öğrenmem gereken ne çok şey vardır, gerçekten bu işten iyi anlayan bi kurumdan eğitim almayı isterim, İzmir'de düzenlenicek mi acaba bu tarz eğitim organizasyonları? Bildiğin kaliteli bi kurum ve de fiyatları hakkında bilgin varsa yazarsan sevinirim. _________________ Atsız yiğit, motorsuz delikanlı olmaz.
+1 The_One.. izmirde adam akilli profesyonel bi sirket olsa bende yararlanmak isterim.. Gerci sanirim biz hala kendimizi gelistirmekle devam etcez sanirim =) _________________ Speed up your life.
Killing me killing you..
bende eğitim araştırıyorum Beldeyamada istinyedeki yerinde eğitim yeri açmış orda eğitim veriyormuş yamaha motorlarıyla kalbimde fz6 fazer yatıyor eğer ehliyetsiz ve istedigim yamahayla eğitim veriliyorsa çok güzel olur
Tarih: 05.09.2006 - 18:50 Mesaj konusu:
Ben 16 senedir motor kullanmama rağmen hiç eğitim almamıştım. Tonlarca kaynaktan yararlanarak tüm tekniklerimi kendim geliştirdim. İleri sürüş teknikleri konusunda da zaman içerisinde kendimi geliştirdim. Buna rağmen BMW Rider Academy'de geçirdiğimiz 2 günün faydası oldu. En azından eğitmen gözüyle ne durumdayım onu öğrendim. Şimdi resimleri görüp de bu nasıl güvenli sürüş diyenleriniz olacaktır ancak bu hareketlerin çok faydası var.
_________________ Honda CBR600RR7 : Leo Vince Race Full Titanium Competition, Dynojet Powecommander, Dynojet Ignition Module, Dynojet Quickshifter, Fren Tubo Brake System R&K Race Chain And Sprockets, Rizoma Grips, Rizoma Rearsets, Rizoma Fairing Guard
Tarih: 05.09.2006 - 19:32 Mesaj konusu:
-mhmtg ye,bu onemli konuyu tekrar gundeme getirdigi ve cok faydali olacak oneriler sundugu icin tskler.
biz,gecen yil,honda nin sekerpinar-anadolu yakasindaki tesislerinde 2 tam gun guvenli surus egitimi almistik.10 ar kisilik guruplar halinde.motorlar,giyim kusam ,ogle yemekleri,ulasim hizmeti,kisi basi 180 ytl odemistik.bizimki ilk kademe idi.toplam 5 kademe de ileri guvenli surus teknikleri ogretiliyor.talep cok oldugu icin bize epey gecikmeli sira gelmisti.fazla bilgi honda bayilerinden veya internetten ogrenilebilir.
bizim honda dylan 4500ytl idi.yani egitim masrafimiz yuzde 7-8 lerde kalmisti.mhmtg cok guzel soylemis:
Alıntı:
Ve son dipnotum, iyi bir egitim almissaniz ve korumalariniz da tam takim giymisseniz bile hayatiniz sizin dikkatinize, serin kanliliginiza iki tekerlekli bir arac kullandiginizin bilincinde olmaniza baglidir. Yani hersey tastamam olsa bile bu size cesaret degil bilinc vermeli ve sinirlarinizi zorlarcasina gaza gelmemelisiniz.
tekrar tskler
-CBR1000RR :guvenli surus egitimine ek olarak
Alıntı:
Tonlarca kaynaktan yararlanarak tüm tekniklerimi kendim geliştirdim
diyerek diger egitim kaynaklarindan bahsetmis.
bunun icin bu isi ciddiye alan arkadaslar,sevgili DD nin motosiklet teorisi adli kitabi ve bulabilirlerse diger yazili kaynaklari da kullanmalilar.bizce,DD nin kitabi bir basucu kitabi olmali motorcu arkadaslar icin.
Tarih: 06.09.2006 - 17:16 Mesaj konusu:
paylaşımın ve görüşün için teşekkürler.gerçekten bende böyle olması gerektiğini düşünüyorum ve ilerde(daha çok yeniyim)bende bu tarz eğitmenlerle ve grup activiteleriyle kendimi geliştirmek istiyorum. _________________ kaskynyn de?eri ne ise hayatynyn de?eride o kadar olsun
motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
Tarih: 06.09.2006 - 18:57 Mesaj konusu:
kesinlikle çok önemle hassasiyet göstermemiz gereken bir konu ,bu topiğin tüm motosiklet sevdalılarına uyarı mahiyeti taşımasını dilerim. _________________ Mesuliyet yükü herşeyden,ölümdende ağırdır.(Mustafa Kemal ATATÜRK)
Evet olursa böyle bir aktivite katılmaya hazırım. Çok önemli ve hassas bir konu çünkü. Motorun üstüne binip gaza basıp frene basmakla bitmiyor çünkü iş.
Sürüş teknikleri ile ilgililenen arkadaşları aşağıdaki link ilgilendirebilir.Linkini verdiğim yerde eğitimin yanı sıra çeşitli testlerle kişisel riskinizide ölçüyorlar.Ayrıca kocaman da bir pisti var gibi gözüküyor. http://www.auto-drom.com/defansif.htm _________________ HATE THE SIN,NOT THE SINNER.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız