Tarih: 14.08.2006 - 18:09 Mesaj konusu: ..sıcaklar ve tam koruma
Arkadaşlar, herkese selam,
Tam korumadan asla ödün vermeyen bir sürücü olarak bu sıcaklarda sürüşe; mont+kask+eldiven+dizlik dörtlüsüyle ancak 15 dk. kadar dayanabiliyorum. İnanılmaz terliyorum. Acaba sorun bende mi yoksa herkeste aynı dert var mı? Ya da yazlık mont alsam daha mı iyi olur?? Görüşmek üzere..
Muhtemel tabiki, özellikle de şehir içi trafiğinde en doğal şey. Siz bu davranışınızdan asla ödün vermeyin. Devamlı tam koruma, en uzun şehir içi trafiği (dura kalka) yarım saat sıkışmaz bu da tuz kaybından öldürecek kadar terletmez zaten. _________________ Dünyanyn 1 nolu delileri motorsiklet sürücüleridir... 2 ki?ilik oldu?undan, 2 nolu delileri de 1 nolu delinin arkasyna binenlerdir...
full korumadan odun vermeyen bırı olarak bende cok terlıyorum ama yapılacak pek bırsey yok...mumkun oldugunca aksam gezıyorum...tabıı yazlık mont cok farkedıyor en azında dusuk hızlada terı kurutuyor
En son ZX-636R tarafından 14.08.2006 - 18:25 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5508 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 14.08.2006 - 18:29 Mesaj konusu:
C.tesi günü Çanakkaleye giderken, Tekirdağ'ı geçtikten sonra bir molada sıcaktan bunalıp kaskı ve deri montu sissy bar'a bağlıyordum.
Sağolsun Mete kardeşim (Xandros) beni bu büyük hatadan vaz geçirdi ve 15 dakika sonra kaza geçirdim.
Kafamı asfalta öyle hızlı vurmuşumki,arkadaşların dediğine göre 1 dakika kadar baygın kalmışım. Kaskın tam şakak kısmı bayağı zedelenmiş ve çarpmanın şiddetinden köprücük kemiğim kırık ama kaskım ve Mete sayesinde bu yazıyı yazabiliyorum.
Kazalar her zaman en beklemediğin anda oluyor dostum,korumadan ödün vermeyin. :nono: _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
riko, cok gecmıs olsun kardesım guzel bır gezıye cıktınız tatsızlık olmus ama aramızda olman bıle baska bır guzellık....arkadaslar kendımıze dıkkat edelım etrafda cok kasap var ve bır ok kadarda gorunmez tehlıke
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5508 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 14.08.2006 - 18:38 Mesaj konusu:
ZX-636R, sağol kardeşim,herşeye rağmen güzel arkadaşlarla güzel bir gezi yaptık.
İnşallah benimki bu siteye yazılan son kaza olur. _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
riko, çok geçmiş olsun.Temennimiz o ama kaza geliyorum demiyor..Farklı bir şey ama balkon kapısını her akşam kapatırdım.Bir akşam kapatmadım hırsız girdi...
Korumalar da öyle.marşa bastıktan sonra ilk 1 km de bile kaza yapmayacağını hiç kimse garanti edemez.Tam korumaya mutlaka dikkat edelim... _________________
Tarih: 14.08.2006 - 18:56 Mesaj konusu:
riko,
abi ben biraz temkinli adamımdır, hep olumsuz durum senaryoları tasarlamaya çalışırım kafamda. Sonuçta bu bir Rus ruleti. Bir tek merminin rast gelme ihtimali düşüktür ama ya rastgelirse? Evliyiz, çoluğumuz çocuğumuz sevenlerimiz var, onlara karşı iyi olmaya çalışma sorumluluklarımız var, kaldı ki yalnız bile olsak değer mi buna? İlla ölünecek diye bir şey yok, ölmeyip sürünme ihtimali de var.
veilofdarkness,
Ben de bazı anlarda sıcaktan fenalık geçiriyorum. Bazen bu bunalma motor kullanırken hata yapmaya sebebiyet verecek kadar da olabiliyor. Reflekslerin zayıflaması, algı azalması, asabiyet şeklinde tezahür edebiliyor. Ama en kötü durumda bile kask, bot ve eldiven kullanıyorum hep. Botlarım yanlarından hava alabiliyor, bunaltmıyor, deri eldivenlerim yazlık tip, zaten eller bunalmaz, kask dersen vizörü açık tutup sürüyorum.
Baktım ki sıcak yüzünden asabiyet oluşup halde birilerine saldırma eğilimine giriyorum, gidip gölgelik bir yerlerde su vesaire içip durumu düzeltiyorum. Şekerli ve tuzlu içecekler de çok işe yarıyor, bu sıcak günlerde vücuttan su ve elektrolit kaybı aşırı seviyede oluyor zira.
Korumaları kullanmaktan yüksünmeyin. Sucuk gibi terleseniz bile gider duş yaparsınız, mesele kalmaz elbet. Ama ya kötü durum senaryosu oluşursa?
Alınacak bir risk değil korumasız gezmek. Çünkü çok ucuz, çok aptalca. Koruma ekipmanı ile de yaralanma olabilir ama en azından insan "ben elimden gelenin en iyisini yaptım, en azından müsterihim" diyebilmeli.
riko, sana daha güvenli bir kask alalım flip-up filan, kaskın daha iyi olsa orada bayılmazdın sanırım. İnsan alışıyor ona da.
veilofdarkness, emin ol korumalara harcadığın her kuruşa değer, servet tutsa bile.
Korumadan gercektende ödün vermemek lazım, Ben karşıya gidip geliyorum akşamüstü köprünün halini bilenleriniz vardır motorla dahi gidilmiyor,kan ter icinde köprüyü geciyorum ama olsun birazcik terlemenin kimseye zararı yok. _________________ Hyosung Comet 650 / Gilera Nexus 500
2007 Kırmızı
34 EN 9820
Tarih: 14.08.2006 - 19:15 Mesaj konusu:
riko, cok gecmis olsun, iyiki arkadasını dinlemissin
Ben gobekten dolayı korumalar olmasa da terledigim icin inceldigi yerden kopsun diyerek tam koruma geziyorum, markete bile oyle gidiyorum _________________ Volkan Ustabay
Yamaha R6S
Suzuki DL650 V-Strom ABS
www.istanbulracingteam.org
Full deri tulum, eldiven, kask ve cizme ile yazin dolasiyorum tabiki terletiyor fakat terlemekmi daha iyi yoksa Allah göstermesin bitarafini kiripta hayatin boyunca sakatmi kalmak daha iyi. Bunlari dusundugum zaman korumalarimi seveseve giyiyorum.
Kardesim korumalari takmaya devam et kendi iyiligin icin.
Kayıt: Jun 19, 2006 Mesajlar: 217 Nereden: bu dünya benim memleket
Tarih: 14.08.2006 - 21:14 Mesaj konusu:
riko arkadaş geçmiş olsun,ucuz atlatmışsın,köprücük kemiği kırığına rağmen motorunu bırakmayıp getirmeni ise çok takdir ettim. bunca tatlı su motorcusunun yanında azmin ve direncin müthiş. Mete hızır gibisin dostum bak sayende hasar az olmuş nede olsa tecrübelisin,geçenlerde düşmüştün dimi. Allah hepinizi korusun arkadaşlar.
yazlık korumalara gelince,zaten herşey yazılmış ama benimde tuzum bulunsun.
spidi yazlık mont,eldiven,çizme,bellik kullanıyorum. dizliklerimi ise hep içime giyerim normal gezerken bile çıkarmıyorum.şehir içi durkalklar dışında hiç sıkıntı çekmedim 50 derecede bile. kasksız zaten marşada basmam.
biraz taviz çok pahalıya mal olabilir,biz dikkatli olmaya devam edelimde takdir Allahtan _________________ deli ruh
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız