Tarih: 15.08.2006 - 14:24 Mesaj konusu: Bulgaristan - Nessebar Gezisi
Aslında zaman zaman düşünüyorum bizim Romanyadan yaptığımız geziler sizi ilgilendiriyormu diye ama paylaşmadan da edemiyorum. O nedenle çaresiz okuyacaksınız.
Romanya’da 22,600 km yol yaptık iki sene boyunca, artık beredeyse geçtiğimiz yollardan artık ikinci kez geçmeye başladık, bu nedenle değişik yerlere gitmek sevdası bizi en yakın olan Bulgaristan’a doğru yönledirdi ve geçen hafta Nessebar’a gitmeye karar verdik.
Nessebar, Avrupanın en eski yerleşim birimlerinden biri, Burgazın yaklaşık 60-70 km kuzeyinde küçük bir adacık, ama karaya yaklaşık 100 metrelik bir yol ile bağlı.
Cuma’dan yola çıkacağız, Calarasi – Silistre sınır kapısından çıkarak sahile geçeceğiz ve Karadeniz kıyısından Albea – Varna yolu ile Nessebar’a ulaşacağız.
Perşembe günü hava yağmurlu, hava raporları Perşembe günü yağmurlu, Cuma gününü kapalı gösteriyor, Cumartesi – Pazar ise güneşli, ama ne kadar güven olur ki ?
Cuma sabahı, hava kapalı, gök gürültülü, sanki yağmurlu bir havanın habercisi, yağmurluklar çantanın en hızlı ulaşılabilir yerinde her zamanki gibi. Üç motor 9:00 da benzincide buluşuyoruz, dördüncü arkadaşımız Cumartesi gelecek, 9:20 de hareket ettik ve 10:30 da Calarasi’ye vardık. Tunayı feribot (!) ile geçeceğiz
Feribot denilen araç romork ile itilen irice bir saldan başka bir şey değil gördüğünüz gibi.
Karşı tarafta yanaşacağımız iskele de bu ;
Silistre ile Ostrov iç içe geçmiş sınır kentleri, hatta bazı mahalleler nerede ise iç içe ve aralarında dikenli tel var.
Feribottan Silistrenin bir mahalesi ;
Hayır, hayır orası havaalanı değil, yakına gidip göremedim o uçağı ama sadece bir dekor, sanırım Bulgarlar eskiyen uçakları dekor olarak kullanmayı seviyor.
Sınır kapısı çok kalabalık değil ve bize öncelik veriyorlar ;
Yaklaşık yarım saat içerisinde Bulgaristana geçtik ;
İlk konaklama noktamız, sınırdan 83 km sonra Dobriç kasabası. Benzin de alacağız orada, yolun ilk yarısı oldukça berbat, asfaltta derin çatlaklar var, lastiği kaptırmamaya dikkat etmek gerek, ikinci yarı ise oldukça iyi.
Dobriç’de OMV de benzin ikmali ve kahve molası, hiç kimse İngilizce konuşmuyor, arkadaşlarımın morali bozuk anlaşamıyoruz diye, ama herkes Türkçe konuşuyor nerede ise ve ilk kez yabancı diyarlarda (Azerbeycan dışında) anadilimle başkaları ile anlaşabiliyorum, havam çok yüksek burada.
Benzin istasyonunun arkasında bir Pazar yeri var, kocaman Türkçe bir pankart “Hergün İstanbul” yazıyor, yolun karşısında ise eskilerden kalma bir polis kontrol noktası, kimbilir insanlar neler hissediyordu oradaki polis onlara baktıkça ?
Ama artık arlında sadece kavun, karpuz satılıyor.
Yola devam, 35 km sonra Bulgaristan!ın oldukça meşhur tatil yerlerinden Albea hedefimiz. Albea’nın içinde bir tur atıyoruz,
bir iki resim çekiyoruz,
Bir daha sefere burada kalmayı planlıyarak yola devam ediyoruz.
Nessebar’a 100 km yolumuz var, yol hem güzel hemde manzaralı, ama Varnayı’da şöyle bir görmeden olmaz deyip Varna’nın içine giriyoruz. Buraya kadar hiçbir motora rastlamamıştık, Varna girişinde başka motorlar ile karşılaşmaya başlıyoruz, burası da Romanya gibi, tüm motorcular sol ellerini kaldırarak selamlaşıyor.
Fotoğraf çekemeden çıkıp yola devam ediyoruz. Yoldan bir manzara ;
Ve Nessebar’dayız, Nessebar aslında anakaraya 100 metre yol ile bağlı 500 metreye 500 metre boyutlarında küçük bir ada.
Aşağıdaki resimlerden de gçreceğiniz gibi Büyükada ile ESKİ Bodrum karışımı bir yer, meydandaki kahve nerede ise eski Bodrum Azmakbaşında sabahları poğaca yediğimiz kahvenin aynısı.
Evler bizim eskş evleri andırıyor, kalıntılar, bizim kalıntılar ile nerde ise aynı, sokak satıcıları da öyle.
Balıkçı motorları hiç de yabancı değil.
Otelin arkasında motorlarımız.
Sahilde bir çok gezinti teknesi var, turistleri alıp koylara götürüyorlar, hepsi gulet, bazılarının sahipleri ile konuştum hepsi Bodrum ve Antalya yapımı. Resim çekmeyi unutmuşum.
Yemekler çok güzel, leziz ve ucuz.
Pazar sabahı 10:30 da dönüş yoluna koyuluyuz, bu sefer amacımız sahilden Balçık’a kadar çıkıp sınırı Fetesti’den geçmek. Yol çok keyifli, güzel virajlarla dolu. Saat 13:00 sıralarında Balçık kasabasına varıyoruz, burası da bir sayfiye kenti, çok gelişmemiş kendi halinde bir yer.
Şehrin meydanında motorlarımızı parkediyoruz, park bekçileri çok güzel Türkçe konuşuyor yine. Kaskları çıkarır çıkartmaz yüksek perdeden çalan çingene müziğini duyuyoruz, düğün varmış yukarıda.
Sahilde, küçük,salaş bir lokantada karnımızı doyuruyoruz ve en kısa zamanda burada kalmaya gelmeyi planlıyoruz kahvelerimizi içerken.
Motorlarımızın başına dçnüyoruz ve yola çıkmaya hazırlanıyoruz, marşa basıyorum – hiç ses yok, ayak pedalını, vitesi control edip bir daha deniyorum, nafile. Motoru iterek çalıştıyoruz, farlar da yanmıyor. Daha öncede başıma gelmişti, takdırdığım sis farları yüzünden. Bir daha olmaz demişlerdi ama oldu.
Yapacak bir şey yok, yola devam.
Balçık çıkışında Çek arkadaşımız Karel ve arkasında kasabanın camii.
Buradan sonra yol hem güzel hemde tenha, sınıra kadar neredeyse 80 km hiç bir araca rastlamadık diyebilirim, farlarım yanmadığı için diğer motorların arasında gidiyorum, tedirkinlik var.
Akşam 20:00 de Bükreşteyiz – odometere 920 km. _________________ [b]Flood - VTX 1300 S[/b]
[img]http://www.tkaraca.com/motor/images/sig2.jpg[/img]
Hocam süpper gezi olmuş, resimleri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Memleketime kısa bir yolculuk yaptım sayenizde, çok özlemişim en kısa zamanda gidip ziyaret etmeyi planlıyorum bakalım kısmet olursa inşallah. bayramda bi rusya turum var ordan da bg ye geçip güsel bi tatil yapıcam...
tekrar teşekkürler _________________ Dostluğumuz baki..
Kayıt: May 14, 2006 Mesajlar: 964 Nereden: Akbank'yn kar?ysy
Tarih: 15.08.2006 - 14:52 Mesaj konusu:
harıka olmus ama bırde sole toplu bı foto cekınseydınız
neyse .... _________________ Çocuklarym olmadan asla diyorsanyz ALYYE ; Çocuklarym için birgece veririm diyorsanyz BYNBYRGECE yazyp 9030 a sms olarak gönderin
Tarih: 15.08.2006 - 15:10 Mesaj konusu:
Alıntı:
Aslında zaman zaman düşünüyorum bizim Romanyadan yaptığımız geziler sizi ilgilendiriyormu diye ama paylaşmadan da edemiyorum. O nedenle çaresiz okuyacaksınız.
Flood, bizim canımıza minnet!
Alışık olduğumuz gezi raporlarından çok farklı bunlar. Bambaşka ülkeler, bambaşka coğrafyalar, uzak sandığımız oysaki bize çok yakın olan komşularımız.
Keşke bu gezi raporları daha çok olsa, bu tür gezilere çok fazla vaktim olmadığı için bu gezi raporları içimdeki arzuyu bir nebze de olsa dindiriyor hem de bu raporları bir tür rehber gibi görüyorum _________________ I.R.T.
Kayıt: Jun 01, 2006 Mesajlar: 2260 Nereden: istanbul/bayrampaşa
Tarih: 02.09.2006 - 07:00 Mesaj konusu:
paylaşım için sağol
Alıntı:
dostum şimdi ayıp ettin sen gez yaz bizde okuyalım tabiki. _________________ 02 blue HONDA ACTIVA (fırpır)
MD SCOOTER TEAM eksi 120 Km/h (istesede zaten artı 120 Km/h olmuyo ) (A RH -)
Tarih: 02.09.2006 - 09:51 Mesaj konusu:
Bulgarisatan güzel bi ülke gittikçe baya gelişiyo ve nerdeyese hrkes türkçe biliyo bilmese bile kesin anlıyo ne dedğini.Ben kışın Şumen,Oburstag fln oralara gitmiştim.Patoloşka bide pidemsi bişiyleri var çok güzel tadı bide garip bi peynirleri ama geri yalan ben 1 hafata sadce onları yedim
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 03.09.2006 - 08:29 Mesaj konusu:
Flood, yine harika gezilerinden biri olmuş.Ben de yorumda bulunan arkadaşlara katılıyorum ve bu güzel gezi raporlarının devamını diliyorum.
Fotoğraflar harika, çok merak edip de bir türlü görmeye fırsat bulamadığım çok güzel yerlere gitmişsiniz.Nessebar'a bayıldım, hele o eski sokaklar, evler ve kalıntılar el değmemiş Ege kasabaları gibi.Emeğine sağlık...
Sağlıklı ve güzel günlerde, kazasız belasız nice gezilere inşallah. _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız