Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motor Alım Satım İşleri

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motor Alım Satım İşleri

Motor Alım Satım İşleri
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
BORMUF
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 15.08.2006 - 17:56    Mesaj konusu: Motor Alım Satım İşleri Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Mrblar
Uzatmadan konuya gireyim. Malesef işten izin alıp bu işlerlen uğraşmam gerektiğinden, herşeyi tam olarak öğrenip mümkün oldugu kadar az sürede halletmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yeni bir motor alıyorum 2.el Yamaha ybr125 ve alım-satım işlemleri nasıl oluyor sitede arattım. Bazı şeyler buldum ama hala kafamda soru işaretleri var.
1-bu işe noterden başlıyoruz
alıcı; vergi kimlik nosu ve kimlik fotokopisi ile
satıcı; temiz kağıdıyla
noterde olması gerekiyor ve noter satışı gerçekleşiyor.
? Bu kısımdan sonra artık motoru alıp gidebiliyormuyum? Yani motor benim mi?Satıcının bu noktada işi bitiyormu?
2-Alıcı "yani ben" sigorta acentesine gidip trafik sigortası yaptıracam.
?Eğer satıcının trafik sigortası varsa benim yinede yeniden mi yaptırmam gerekiyor?
3-Vergi dairesine noter satışının fotokopisi, kimlik fotokopisi ve doldurulmuş Ek-1 belgesiyle gitmem gerekiyor ama muyanesininde mutlaka yapılması gerekiyormuş. eğer herşey tamamsa buradan temyiz kağıdı alıyorum.
? sorum şu hangi vergi dairesine gitmem gerek?
? alacağim motor 2005 model, muyanesi varmı yokmu şu an bilmiyorum, olsada olmasada ben genede, vergi dairesine gitmeden önce, motoru muayeneye sokmam mı gerekiyor? ki en çok bu konuyu merak ediyorum
4-trafiğe gidiliyor, evrak kayıt yaptırılıyor, arşivden dosyalar çıkıyor, ücret karşılığı Ruhsat kağıdı alınıyor ve yan odada daktilo ile doldurtuyoruz, ilgili görevliye veriyoruz ve belirsiz bir süreden sonra kendimize ait ruhsatı alıyoruz
ve işlemler bitiyor.
:?:Bu trafik tam olarak neresi, nerdedir bu yer?
Saygılarımla
Başa dön
BORMUF Çevrimdışı BORMUF Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
ihtiyarDelikanlI
Üye
Üye

Nereden: TunaLy, BA?kentin TAm ortasy RED CBRrr

MesajTarih: 15.08.2006 - 18:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

^1 bu kadar işlem sonrasında insan kendini kaybeder yav ^1
Başa dön
ihtiyarDelikanlI Çevrimdışı ihtiyarDelikanlI Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
melih253
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İzmir

MesajTarih: 15.08.2006 - 18:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dostum oncelikle vergi dairesine ( tasitlar vd. ) ruhsatla beraber gidip borcu yoktur kagidini aliyorsun..

Sonrasinda alici-satici beraber bi notere gidiyorsun orda noter satis islemi yapiliyor..

Burdan sonra motor artik alicinin oluyor..yani saticinin isi bitiyor..

Noter satisinin ardindan ruhsata bir kagit ibare yapistiriliyor zaten ( noter tarafindan )..Suresini tam bilmiyorum ama 1 ay civari olmasi lazim..Bu sure icinde alici olan kisi trafige gidip ruhsat plaka devri isini halletmesi lazim..

Trafik dedigimiz, senin nerede oldugunu bilmiyorum ama İzmir'de Tepecik ( yani İl Trafik Mudurlugu ) oluyor..

Oraya ruhsatinla beraber basvurunu yapiyorsun..

Muayene dedigin zaten ruhsatta yazar ne zaman yapildigi ve dolma suresi..

Saygilarimla..
Başa dön
melih253 Çevrimdışı melih253 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
echolak
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: geldim ben dünyaya, lütfen geri al1n beni imdaaaat !!!

MesajTarih: 15.08.2006 - 21:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ya benimde kafama tak1lan bisey var bende motor istiyorum ama senetle daha önceden ihlas holdingde çal1st1m pazarlamac1 olarak ve biraz senet islerinden anlar1m çünkü genelde birsey satarken senetle satard1k aç1kças1 motor al1rkende senetle almak istiyorum ama henüz bir yer bulamad1m kafamda 25 ve 150 cc lik motor var bir kaç adet ama söle 250 250 ödeyebilecegim bir yerden almak istiyorum nas1l olur sizce
eros_1983
Üye
Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 15.08.2006 - 23:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ankara da isen eğer Akköprü migrosun orda emniyet müdürlüğü var, hipodromun karşısında, orda C binasında hallediliyor tarfikle ilgili olan kısmı... Dil çıkarıyorum
Başa dön
eros_1983 Çevrimdışı eros_1983 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
BORMUF
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 16.08.2006 - 10:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Teşekkürler arkadaşlar özellikle melih253 size teşekkürler

melih253 demiş ki:
Dostum oncelikle vergi dairesine ( tasitlar vd. ) ruhsatla beraber gidip borcu yoktur kagidini aliyorsun..

Emin olmak için tekrar soruyorum bu işi satıcımı yapacak benmi?

Alacağım motor 1.5 yaşında, hiç muayenesi yapılmamış olabilirmi ?
Muayene olmadan temiz kağıdı veriyorlarmı ?
bu arada muayene ücretleri nedir ? (2005 ybr125 için)

Saygılarımla
Başa dön
BORMUF Çevrimdışı BORMUF Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
pers
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Balykesir

MesajTarih: 16.08.2006 - 10:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Aynen Mlih253 ün dediği gibi

aracın üzerinde plaka varsa zaten ilk muayenesi o tarihte yapılmıştır.

muayene :fenni muayene yani aracın şase ve motor numaralarının doğruluğu
Başa dön
pers Çevrimdışı pers Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
you
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 16.08.2006 - 11:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar bu noter satışından sonra 1 aylık süreyi kaçırırsak ne oluyor ben kaçırdım galiba.
Başa dön
you Çevrimdışı you Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
takoz
Üye
Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 16.08.2006 - 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

canım kardeşim :satıcı şahıs vergi dairesinden temiz kağıdını alsın,noterde buluşun satış gerçekleştikten sonra artık motor senin satıcı gitsin,sende motoruna bin ve ağır ağır ilerle istediğin yere,bundan sonra trafik işleri için bir ay süren var sakın geçirme bu süreyi,bu arada bir trafik takipçisine başvur o senin bütün işlerini 25 ytl(hizmeti için) gibi bir rakama halleder sende işinden kalmazsın tabii diğer harçlar vs hariç onları zaten vereceksin. hayırlı olsun.
Başa dön
takoz Çevrimdışı takoz Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
you
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.08.2006 - 11:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar o 1 ayı kaçırınca ne oluyor ?
Başa dön
fzrafer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 16.08.2006 - 12:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

100 milyon ceza bınıyor ustune aynısı bana oldu

Başa dön
fzrafer Çevrimdışı fzrafer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Ersin-45
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MANİSA - KONYA

MesajTarih: 16.08.2006 - 12:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

En iyisi sıfır almak valla bunlarla uğraşmak ölüm. Dil çıkarıyorum
Ersin-45 Çevrimdışı Ersin-45 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
you
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 18.08.2006 - 16:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

100 milyon ceza girdi demekki bana Gülümsüyorum)) Peki diyelim 1 ay daha geçti yine 100 milyon mu ödeyeceğim yoksa 1 seferlik mi bu ?

Son Mesajdan 48 saat 59 dakika sonra eklendi:

Arkadaşlar bu soruya cevap verebilecek kimse yok mu ?
Başa dön
hell0boy
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 09.10.2008 - 23:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben beyoğlu nda oturuyorum 2. el motor aldım devir işlemi için hangi trafik şubeye gitmem gerekiyor
Başa dön
hell0boy Çevrimdışı hell0boy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
izmirlihonda
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: valla 45(m@nisa) 06(@nk@r@) arası gidip gelıoz

MesajTarih: 10.10.2008 - 00:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

you demiş ki:
100 milyon ceza girdi demekki bana Gülümsüyorum)) Peki diyelim 1 ay daha geçti yine 100 milyon mu ödeyeceğim yoksa 1 seferlik mi bu ?

Son Mesajdan 48 saat 59 dakika sonra eklendi:

Arkadaşlar bu soruya cevap verebilecek kimse yok mu ?

dostum su ankı yasa ıle bı kereye mahsus oduosun o parayı Bravo
izmirlihonda Çevrimdışı izmirlihonda Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal