Tarih: 15.08.2006 - 17:56 Mesaj konusu: Motor Alım Satım İşleri
Mrblar
Uzatmadan konuya gireyim. Malesef işten izin alıp bu işlerlen uğraşmam gerektiğinden, herşeyi tam olarak öğrenip mümkün oldugu kadar az sürede halletmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yeni bir motor alıyorum 2.el Yamaha ybr125 ve alım-satım işlemleri nasıl oluyor sitede arattım. Bazı şeyler buldum ama hala kafamda soru işaretleri var.
1-bu işe noterden başlıyoruz
alıcı; vergi kimlik nosu ve kimlik fotokopisi ile
satıcı; temiz kağıdıyla
noterde olması gerekiyor ve noter satışı gerçekleşiyor.
Bu kısımdan sonra artık motoru alıp gidebiliyormuyum? Yani motor benim mi?Satıcının bu noktada işi bitiyormu?
2-Alıcı "yani ben" sigorta acentesine gidip trafik sigortası yaptıracam.
Eğer satıcının trafik sigortası varsa benim yinede yeniden mi yaptırmam gerekiyor?
3-Vergi dairesine noter satışının fotokopisi, kimlik fotokopisi ve doldurulmuş Ek-1 belgesiyle gitmem gerekiyor ama muyanesininde mutlaka yapılması gerekiyormuş. eğer herşey tamamsa buradan temyiz kağıdı alıyorum.
sorum şu hangi vergi dairesine gitmem gerek?
alacağim motor 2005 model, muyanesi varmı yokmu şu an bilmiyorum, olsada olmasada ben genede, vergi dairesine gitmeden önce, motoru muayeneye sokmam mı gerekiyor? ki en çok bu konuyu merak ediyorum
4-trafiğe gidiliyor, evrak kayıt yaptırılıyor, arşivden dosyalar çıkıyor, ücret karşılığı Ruhsat kağıdı alınıyor ve yan odada daktilo ile doldurtuyoruz, ilgili görevliye veriyoruz ve belirsiz bir süreden sonra kendimize ait ruhsatı alıyoruz
ve işlemler bitiyor.
:?:Bu trafik tam olarak neresi, nerdedir bu yer?
Saygılarımla
Dostum oncelikle vergi dairesine ( tasitlar vd. ) ruhsatla beraber gidip borcu yoktur kagidini aliyorsun..
Sonrasinda alici-satici beraber bi notere gidiyorsun orda noter satis islemi yapiliyor..
Burdan sonra motor artik alicinin oluyor..yani saticinin isi bitiyor..
Noter satisinin ardindan ruhsata bir kagit ibare yapistiriliyor zaten ( noter tarafindan )..Suresini tam bilmiyorum ama 1 ay civari olmasi lazim..Bu sure icinde alici olan kisi trafige gidip ruhsat plaka devri isini halletmesi lazim..
Trafik dedigimiz, senin nerede oldugunu bilmiyorum ama İzmir'de Tepecik ( yani İl Trafik Mudurlugu ) oluyor..
Oraya ruhsatinla beraber basvurunu yapiyorsun..
Muayene dedigin zaten ruhsatta yazar ne zaman yapildigi ve dolma suresi..
Kayıt: Apr 22, 2005 Mesajlar: 1751 Nereden: geldim ben dünyaya, lütfen geri al1n beni imdaaaat !!!
Tarih: 15.08.2006 - 21:30 Mesaj konusu:
ya benimde kafama tak1lan bisey var bende motor istiyorum ama senetle daha önceden ihlas holdingde çal1st1m pazarlamac1 olarak ve biraz senet islerinden anlar1m çünkü genelde birsey satarken senetle satard1k aç1kças1 motor al1rkende senetle almak istiyorum ama henüz bir yer bulamad1m kafamda 25 ve 150 cc lik motor var bir kaç adet ama söle 250 250 ödeyebilecegim bir yerden almak istiyorum nas1l olur sizce _________________ [php]<a href="http://imageshack.us"></a>[/php]
Teşekkürler arkadaşlar özellikle melih253 size teşekkürler
melih253 demiş ki:
Dostum oncelikle vergi dairesine ( tasitlar vd. ) ruhsatla beraber gidip borcu yoktur kagidini aliyorsun..
Emin olmak için tekrar soruyorum bu işi satıcımı yapacak benmi?
Alacağım motor 1.5 yaşında, hiç muayenesi yapılmamış olabilirmi
Muayene olmadan temiz kağıdı veriyorlarmı
bu arada muayene ücretleri nedir (2005 ybr125 için)
canım kardeşim :satıcı şahıs vergi dairesinden temiz kağıdını alsın,noterde buluşun satış gerçekleştikten sonra artık motor senin satıcı gitsin,sende motoruna bin ve ağır ağır ilerle istediğin yere,bundan sonra trafik işleri için bir ay süren var sakın geçirme bu süreyi,bu arada bir trafik takipçisine başvur o senin bütün işlerini 25 ytl(hizmeti için) gibi bir rakama halleder sende işinden kalmazsın tabii diğer harçlar vs hariç onları zaten vereceksin. hayırlı olsun.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız