Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - HONDA Servis Ücretleri Ve Çifte Standartları!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

HONDA Servis Ücretleri Ve Çifte Standartları!

HONDA Servis Ücretleri Ve Çifte Standartları!
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
tifosi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İZMİR

MesajTarih: 22.08.2006 - 10:49    Mesaj konusu: HONDA Servis Ücretleri Ve Çifte Standartları! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HONDA Servis Ücretleri Ve Çifte Standartları! cucumber [26 Haziran 2006, 09:00]
Motorumun 6000 kilometre bakımını yaptırmak üzere 07.06.2006 tarihinde Ankara Honda Efe servisine gittim. 6000 kilometre bakımı yaklaşık 30 dakika içerisinde yağ ve yağ filtresini değiştirerek servis işlemlerim tamamlandı. Konu ücretlendirmeye gelince yapılan işlemler sonucu benden 142,5 YTL ücret istenince gerçekten şok oldum. İşlem açıklamasında 2 saat işçilik ve 2,5 litre yağ ve yağ filtresinden oluşmakta idi. 6000 kilometre bakımda başka hiç bir şey yapılmıyormuş.

Neticede parayı ödeyip çıktım fakat arkasında 2 defa Honda merkeze mail atmam rağmen henüz kimse konu ile ilgili bir cevap vermedi. Konuyu biraz daha araştırdığımda aslında orijinal motosiklet yağı kullanmadıklarını Castrol yetkililerinden öğrendim ( normal 10–40 araç yağı kullanıyorlar uygun gibi görünse de orijinal motosiklet yağı değil ). 14,5 YTL litre fiyatından faturalandırılırken aynı yağı piyasadan perakende olarak 6,5 YTL’ye alınabilmekte, 30 dakikada biten işlemi de 2 saat yazarak inanılmaz bir kar elde etmekteler. Dahası aynı işlemleri Honda Mototal İstanbul 1,5 saat işçilik yazmakta.

Bu nasıl bir çifte standarttır anlamak mümkün değil. Gerçekte burada konu olan durum biz motosiklet kullanıcılarına üst gelir muamelesi yapmak ve tam anlamıyla suiistimal etmekten başka bir şey değil. Yaklaşık olarak hesapladığımda 142,5 YTL faturanın 60 YTL’si tamamen ekstra ücretlendirmeden başka bir şey değil. Bu şekilde fiyatlandırmaya kimse dur diyemez mi? Herhangi bir bakanlık denetim yok mudur? İnsanlar güvenli olsun diye servise götürmek istediğinden mi servisler bu şekilde suiistimal edebiliyor müşterilerini? Bunun yanında hiç bir şekilde de araç ile ilgili bilgi vermediler. Bugün sanayide bile müşteriler ile çok daha iyi ilgilenilmekte. Daha ne diyeceğimi gerçekten bilemiyorum. Benden alınan 60 YTL zararımım tazmin edilmesi gerektiğini düşünüyorum.%

www.sikayetvar.com sitesinden alıntıdır..

arkadaşlar www.sikayetvar.com sitesinde dolaşırken bu şikayete rastladım.. belki bu şikayeti yapan arkadaşımızda MD üyesidir bilmiyorum. belkide buradada vardır bu konu. biraz araştırdım ama göremedim. o yüzden paylaşmak istedim.....

servisler arasında işçilik ve yedek parça fiyatları nasıl farklılık gösterebilir.
tifosi Çevrimdışı tifosi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
EROLL88
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 22.08.2006 - 11:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yuh be benım taksının yag yag fıltresı hava fıltresı benzın fıltresı motor koruyucuları fren bakımı+işlerı yapan delıkanlıya bahşiş + iç dış temizlik falan toplam 113 ytl verdım bır ay kadar oldu bu motor herhalde 19 lıtre yag alıyo 9 hava fıltresı bilmemkac tane yag fıltresı felan kullanıyo galıba
endurocu58
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 22.08.2006 - 11:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

usta malesef ülkemiz bu konuda böyle hem servis diyorlar serviste birde saat ücreti avrupdamı yaşiyoruz saat ücreti kimse çalişmiyor hoopp uyanın biz aylııkçı insanlarız aylıkçı gece 12 kadar çalişiyoz mesayısız bu kadar olmaz !!
Başa dön
endurocu58 Çevrimdışı endurocu58 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
gazz
Üye
Üye

Nereden: istanbul / düzce

MesajTarih: 22.08.2006 - 12:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

selam arkadaşlar bende bu konuda mağdur oldum biraz araştırdım özellikle honda bu konuda cok tutarsız her servis tuttura bildiğine yani üstelik bende honda türkiye merkeze birkaç tane mail attım ama hiç bir şekilde geri dönmediler gercektende bu sisteme bir standart gelmesi lazım
Başa dön
gazz Çevrimdışı gazz Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
CBR1000RRFireblade
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 22.08.2006 - 12:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben 1000RR 6000km bakımı için 100 YTL ödemiştim. Bence seni dolandırmışlar...
Honda CBR600RR7 : Leo Vince Race Full Titanium Competition, Dynojet Powecommander, Dynojet Ignition Module, Dynojet Quickshifter, Fren Tubo Brake System R&K Race Chain And Sprockets, Rizoma Grips, Rizoma Rearsets, Rizoma Fairing Guard
Başa dön
CBR1000RRFireblade Çevrimdışı CBR1000RRFireblade Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Can_RR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul / Avrupa yakası

MesajTarih: 22.08.2006 - 12:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar ben 1000 km.de yağ ve yağ filitresi değiştirmiştim.
Mobil 1 özel motorsiklet yağı koydular (15-50 di yanlış hatırlamıyorsam)
yağ filitresi de değiştiği için 4 lt yağ aldı. Filitre değişmese 3,5 lt alıyormuş.
Yağın litresi 23 küsür YTL idi. Yağ filitresi 14 dü sanırım ama verdiğim fiyat 127 YTL oldu. İlk bakım olduğu için işçilik almadılar ama saat ücreti servisin duvarında 30 YTL (KDV dahil ) yazıyordu.
Ben bunun her yerde standard olduğunu düşünüyordum.
Aracın servise girişinde bir form doldurulur ve giriş çıkış saatleri yazar. Bence saat ücretine itiraz edebilirsiniz. Ben şahsen cumartesi gidip motorun başında bekliyorum.

En son Can_RR tarafından 22.08.2006 - 12:39 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Can_RR Çevrimdışı Can_RR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
tifosi
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 22.08.2006 - 12:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

FKC, peki başka bir arkadaşımızın da HONDA CBR 600 F6 1000 bakımı aynı fiyat mı tuttu... Yaptıran varsa lütfen fiyatını yazsın..
mesela benim Transalp in 1000 bakımı %10 indirimle 73 ytl tuttu..
herkes motorunu ve bakımlarının ne kadar tutuğunu yazarsa standart varmı görürüz...
tifosi Çevrimdışı tifosi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
gazz
Üye
Üye

Nereden: istanbul / düzce

MesajTarih: 22.08.2006 - 12:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben 1000 km bakımı için 91 ytl ödedim
Başa dön
gazz Çevrimdışı gazz Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Can_RR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul / Avrupa yakası

MesajTarih: 22.08.2006 - 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tifosi bak benim de aklımı karıştırdın şimdi.
Gittiğim servis çok iyi bir servis ve patronunu tanıyorum.
Gerçekten bu işi layıkıyla yapan ender satıcı ve servislerden biri.
Ben de merakla bekliyorum diğer 600 F'ler 1000 bakımında ne kadar ödemişler. Tabi ne yağ kullanıldığını, yağın litre fiyatını ve filitrenin fiyatını da yazarlarsa sevinirim....
tifosi
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 22.08.2006 - 13:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gazz, motorunun modeli nedir..
azur
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Akbank'yn kar?ysy

MesajTarih: 22.08.2006 - 13:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence davanda haklısın devam et mutlaka bıe sekılde bı tekı gorecektır bu olayı pekı servıs muduru ıle gorustun mu benım motorun ilk bakımında yag(repsol) yag filtresi yıkama ve bir kaç işçilik toplam 70 ytl para verdım benım gıttıgım yerde yetkılı honda bayısı ve servısı bunda anormallik var Şok oldum

bu arada benım motorum 2006 1000 rr ve motor mısafır olarak 2 gunde kaldı otoprak ucretıde yok fiyatta ^1
tifosi
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 22.08.2006 - 13:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mehmet_RR, bu olay benim başımdan geçmedi,
Alıntı:
www.sikayetvar.com sitesinden alıntıdır..

north
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-bebek

MesajTarih: 22.08.2006 - 14:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

olay malsef cok uzucu we cok ayıp.umarım bu olay basına gelen arkadas hakkını sonuna kadar savunur.keşke orda 30 dakka bekledını soylıyıp neden 2 saat işçilik yazıklarını sorup sorustrsaydı.hondaya yakısmayan bır dawranıs
Başa dön
north Çevrimdışı north Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
ARRDA
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ) ANKARA

MesajTarih: 22.08.2006 - 17:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben efe hondada 1000 km bakımı yaptırdım yag fıltresı yag degısımı genel kontroller toplam 84 mılyon odedım.Sana neden bu kadar hesap cıkardılar anlamadım.Keske o anda fatura ıcerıgıne ıtıraz etseydın yada bakımı yaptırmadan once meblag hakkında bılgı alsaydın
Başa dön
ARRDA Çevrimdışı ARRDA Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cceennkk
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-tuzla

MesajTarih: 22.08.2006 - 17:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

burası türkiye :!: :!: :!: :!: :!: ..........
Başa dön
cceennkk Çevrimdışı cceennkk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.36 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal