Tarih: 24.08.2006 - 06:03 Mesaj konusu: Motor Piyasasi Bitmis Arkadaslar
Arkadaslar
Piyasada oyle motorlar varki nasil alinmiyorlar hayretle izliyorum garajimda 3 motorum varken nerde ise gidip bir de 4.sunu alasim geliyor. Bi arkadasima motor bakiyorken tesadufen rast geldigim 2003 R1150R var ki... Bu motorun yenisi 30 milyar ama sahibi 13.5 milyara satiyor daha dogrusu satamiyor oolece mototal'da yatiyor. Arkadasim X9500 filan baba bi scooter bakiyordu. Yalvardim gel bu motoru al kacmaz bu alet diye ama almadi . Alet ABS cift buji entegre fren elcik isitma bijonlu jant tubeless telelever vs vs vs full teknoloji. Tabi racing filan degil ulkemzide naked bike'lar pek tutulmuyor da gidip de fazer vs alinacagina bu makine... Ölumsuz alet .
Neyse bi de 2004 Adventure var muadileri 21-25-30 milyarlarda ucarken (Yeni muadili 40+ milyar) adam istiyor 18 milyar. Yani walla gidip alacagim nerede ise de elimdeki 1150GS'i ne yapacagim?
Satmaya calistigim motorlarimdan digeri icin bisey yazmayacagim buraya reklama girmesin ama arkadaslar cillop gibi tertemiz sorunsuz motorlar cazip fiyatlarla satilamiyor. Diger yanda 10 milyarin altindaki ozellikle 7-8 milyarlik dokuntu racing'ler acaip gidiyor.
Not : Yukarida ornek verdigim 2 motor ve sahipleri ile hicbir bagim - tanidik olma durumum yok. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
Tarih: 24.08.2006 - 07:00 Mesaj konusu:
haklısın bberksan, kardeş. bende 4 ay önce fazer almıştım ama şimdi keşke almasaymışımda ikinci el uygun bir şey alsaymışım diyorum. bu arada epeydir gözükmüyosun sitede, yorum ve yazılarını ilgiyle takip ediyorum.
Tarih: 24.08.2006 - 07:14 Mesaj konusu:
komik gelecek ama bizim ülkenin koşulları bırak motor almayı servislerdeki basit bakımı yaptıramıyoruz nerdeyse anahtarı hibe edeceğiz .çok yüksek servis hizmetleri parçalarda uçuk rakamlar var.
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
servisin faturasını gören arkadaşlar hemen satmaya kalkıyor . araştırın bmw f650 30 bin bakımı ne kadar.
Tarih: 24.08.2006 - 07:20 Mesaj konusu:
abicim galiba durum ekonomik nedenlerden kaynaklarınıyor.
motor alacak olanlar zaten vergi artışından önce aldılar motorlarını.
bide şu var, memlekette olmadı densede yüzde 25'e varan oranda devalüasyon oldu.
dolar, euro arttı, faizler arttı, bir belirsizlik oluştu.
sürekli darbe alan türk insanı yine korktu gidişattan
Tarih: 24.08.2006 - 07:58 Mesaj konusu:
Otv , doviz zammi diye aglayanlar neredeler? Yok zam gelmese motor alacaktik yok soyle yok boyle...... Gecen yil $ 1.3'larda gezerken OTv artisi olmamisken 2.el motor kac para idi ise su anda ayni motor ayni fiyata alinabiliyor. 2.el piyasasi bu durumda yani. Sifir motorlarda zamlari genelde subvanse ettiler.
Gecenlerde bi Suzuki GSX1400 gordum 2004 model. Motor nasil alimli nasil kasli , kuheylan gibi daha sadece 3300 km'de yenisi su an olsa en az 20-25 milyardir. Sahibi 12.500 diyor 11'e filan da verecek. Birisi geldi 9'a almaya calisiyor motoru. Hadi 10-10,5 deyip 11'e baglamaya calissa anliycam. Yahu 9 milyar insaf be yaa. Boyle temiz guclu konforlu prestijli guzel makine ... GSX1400 Dolapderede (Sahibinden.com'da bulabilirsiniz) tavsiye ederim gidip bakin 11'e alabilirsiniz. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
Kayıt: May 25, 2006 Mesajlar: 107 Nereden: Karşıyaka - İzmir
Tarih: 24.08.2006 - 08:24 Mesaj konusu:
Bu fiyatları duyunca çok şaşırdım. SAdece bazı modellerde geçerli olan bir şey olabilir. Çünkü 2-3 haftadır Kle500 almak istediğim için internet sitelerine bakıyorum sürekli fiyat araştırıyorum.
Bu motorun sıfır kilometresi 5850 euro ve 10.800-10.700 civarında. Şu ilanlara bakın
Bunlar gibi birçok ilan var. Millet nasıl bir özgüvenle :!: motorunu sıfır motordan daha pahalıya satmaya çalışıyor anlamıyorum . Kim sıfırı dururken aynı fiyata hatta daha fazla fiyata ikinci el alır ki?
Motor piyasası bence de ölmüş ama bahsettiğiniz gibi talep açısından değil arz açısından ölmüş.
Tarih: 24.08.2006 - 08:31 Mesaj konusu:
bberksan arkadasım bahsettiğin motorlar hep az satılan piyasada cok az bulunun büyük hacimli motorlar.zaten onların piyasası hep düşük olur r1 su an 30,000ytl 99modeli 11,000 ytl büyük hacimli ve cok kilometreli motorlar satarken piyasası olmadığı için para yapmıyor tutulmuyor.
ötv diye ağlayanlardan biri olarak 600f zamdan önce 13,800 idi şimdi ise 17,450 su an az kullanılmış ikinci eli hadi zam öncesi sıfır fiyatımdan fazla bilgilerine sunarım _________________ 2008 600RR
Anlatılmaz YaşanıRR
aslında şu yönden bakmalısın olaya artık millet körü körüne motor almıyor araştırıp alıyor böylelikle BMW ye boşu boşuna para kaptırmamış oluyorlar...çünkü motoru sadece almakla bitmiyor yedek parçayı ve servisi de düşünmek gerek _________________ suzuki intruder
berksan hocam o rocksteri almak için uğraştım ama en500 ümü elden çıkaramadım mototalle mail attım dönmediler aklım o motorda kaldı ama maddi yetersizlik nafile sizin z750 içinde durum aynı motorumu satabilirsem ya sizle yada bmwci arkadaşla irtibat kurucam
Tarih: 24.08.2006 - 09:00 Mesaj konusu:
Bberksan, sana kesinlikle katılıyorum, yalnız dediğin olay racinglerde de geçerli şöyle ki ben 98 model Srad 750 yi 2 ay uğraştım satmak için ve 6.500 YTL ye sattım gitti en sonunda, şu anda kullanmış olduğum 2005 600 F i 12.750 ye kadar vereceğim arada sadece telefonla arayanlar oluyor (motorada 1 ay kadar önceden de 1.100 YTL lik Arrow eksoz takıldı, saat gibi garantisi devam eden ve yenisi 17.500 YTL olan motor), yine benim bildiğim motorlar var hem de racing sezonun başından beri ilanları var son derece temiz, fiatları da gerçekten cazip ama bir türlü satılmıyor, benim mantığım almıyor, motor piyasası ölmüş, ha bazıları sezon bitti diyebilirler ama dediğim motorlar sezon başında da satılıktı ve fiatları aynıydı , yok abi alacaksın sıfır bir makina minimum 5 sene kullanacaksın
Berksan örnek olarak vermiş olduğun motorların modellerini (yılını) yazarsan çok daha aydınlatıcı olur _________________ GSXR 1000 K6 en mavisinden
www.istanbulracingteam.org
onlyrider, dediği gibi arz talep meselesi ben hayatta enduro makinaya binmem mecbur kalmadıkça :hıım _________________ sevgimiz ortak makinamyz farkly sadece
http://www.motoalsat.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız