Tarih: 24.08.2006 - 23:50 Mesaj konusu: yurt dısından alacagım motor
sayın md uyelerı ben betın antalyadan konuyu soyle acıklayayım;
ben unıversıte dolayından kıbrısa gıtmek zorundayım vede arkadasım daha kıbrıstan bugun dondu betın kıbrısta araclar cok ucuz gumruk var ama pek sıkı bır gumruk degıl ıstedıgın kadar ıckı falan getırtım dedı neyse konuyu dagıtmayayım
ben onceden dusundugum gıbı kıbrıstan motor almak ıstıyorum honda600rr fıyatı 10 mılyar cıvarındaymıs ama turkıyeye getırmek nekadara patlar gumruk pek sorun cıkarmıyormus.eger kıbrıstan motoru aldıgın zaman plaka kıbrıs plakası oldugu zaman her 3 ayda bır kıbrısa gırıs yapma zorunlulugu warmıs ama ben turk plakası almak ıstıyorum yanı turkıyeden motoru alınmıs yapmak ıstıyorum.
aranızda yurt dısından motor getırten varmı veya herhangı bır fıkrı olan varmı ıste kacpara olur turkıyeye getirmek ıste hangı belgeler lazım cok sorun cıkarmı gumrukte bunları ogrenmek ıstedım ılk once sıze md ye danısayım dedım ben kıbrısa ekım gıbı gıdecegım o zaman sorarım ama ılk once sıze danısayım dedım
topıc ı takıp edecegım yorumlarınızı beklıyorum
saygılarımla antalya betin
Tarih: 25.08.2006 - 00:00 Mesaj konusu:
kıbırstan tr ye sokmanın pek sorun olmadıgını ve maalıyetının yuksek olmadıgını duymustum kıbrısta yasayan bırının tr ye arac sokmasının cok daha kolay oldugunu bılıyorum _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
Kayıt: Aug 09, 2005 Mesajlar: 523 Nereden: Istanbul-Kozyatagi
Tarih: 25.08.2006 - 00:02 Mesaj konusu:
yine otv artııı kdv odeyeceksin astarı yuzunden pahalıya gelir. Sen iyisimi kıbrıs plakasıyla kullan 3 ayda bi giris cıkıs yap _________________ 80 günde devrialem yaptym bööle "alem" görmedim
Tarih: 25.08.2006 - 00:13 Mesaj konusu:
kawasakiglr demiş ki:
aha üçkagıtçııı betin, sen bittin görürsün birazdan
ne oldu yav ne dedımkıı ne uc kagıdı
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
Biker_BoyzZ, sokmak kolay ordan alıp turkıyeye sokup ayroyetten plaka almak bıraz yorucu ama tam nasıl olacagını sızlere md ye soruyorum
alestevardiya, otv almıyorlar ıste o avantaj zaten aracların yarısı otv nese eger benım kıbrıstan alıp turkıyeye sokmam17- 18-19 mılyar olacaksa hemen alırım 600rrlar 20 kusuraz en azından aksesuar parası cebımde kalır o yandanda dusunuyorum :!:
Tarih: 25.08.2006 - 00:15 Mesaj konusu:
betin, sokmak derken plaka almanın kolay oldugu olarak dedım ben yanı gırıs-cıkıs yapmak deıl _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
Tarih: 25.08.2006 - 00:42 Mesaj konusu:
bır almanyalı abım anlatmıstı bana kıbrıstan turkıyeye araba sokmak cok kolay ayrıca masraflarıda dusuk demıstı bende o yuzden dedım ama arastır yıne sen _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
Betin helal sana.Bu bilgin için sağol ben bi sorcam gümrük işlerinden anlayanlara , öğrenebilirsem sana özelden atarım mesaj .Bu kadar vergi varken bu üçkağıt çok haklı bi hareket bence ama ben hiç sanmıyorum ,yani gene de araştıracam ama bu vergiyi kuran devlet onu da düşünmüştür.İzin vermezler sana.Yarinden ayrı düşmüş gibi motorcuları motordan ayırıyolar.Sevenleri ayırmak günahtır.Gidin jeeplere binip mankenlerle çıkan emmilerden alın vergiyi. _________________ Baris der biraz tuzum ekmegim olsa
Buz gibi pinar suyundan bir testim olsa
Bir de söyle püfür püfür bir çinar gölgesi
Kaç kula nasip olur ki keyfin böylesi
Tarih: 25.08.2006 - 01:21 Mesaj konusu:
Biker_BoyzZ demiş ki:
bır almanyalı abım anlatmıstı bana kıbrıstan turkıyeye araba sokmak cok kolay ayrıca masraflarıda dusuk demıstı bende o yuzden dedım ama arastır yıne sen
kolay ya onun ıcın alacam otv falan almıyorlar ama az bırsey gumruktekılere yedırmek lazım okadar
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
krmjabreel, pm nı beklıyorum hem ben kıbrısa gıtıgımde mototrumun resmını nasıl aldıgımı gumruk ıslerını falan topıc acarım
yorumlarınızı beklıyorum artık sabaha okurum
Tarih: 25.08.2006 - 01:48 Mesaj konusu:
Yurt disindan araci sadece ithalatci firma getirebilir, sen getiremezsin.. Yani resmen ithal edemezsin.
Kesin donus yoluyla "Bedelsiz Ithalat" olabilir... Yani "Permi" lazim, o da sana bir adet kullandigin aracin icin verilir. vergisini vs. odersin, ve bu yolla Turkiyeden aldiginla ayni yada biraz daha pahaliya malolur. Eger kullanilmissa baska tabii (yani diyelim o motoru sen yurt disinda 4 yil kullanmissin gibi) o zaman ucuz olabilir.
senin düşündüğün olsa burada yani tr de motosiklet galericileri çoktan yaparlardı ama yapmıyorlar yada işlerine gelmiyor, bence astarı yüzünden pahalıya çıkar hiç girişme derim...
ayrıca honda 600rr ın avrupadaki fiyatı 9000$ yaklaşık 13.300 tl kıbrısta bundan daha ucuz olacağını sanmıyorum :hıım _________________ suzuki intruder
betin kardeşim işim dolayısı ile yurt dışından motor getırıyoruz ama 1 tek motoru ne ithal edebılırsın resmı olarak nede turk plaka yapabılırsın dıger yollardan yapmak ıstersende 10000 ytl yerıne bır okadardaha vermen gerekebılır dogru yoldan şaşma alt model al TC den al derım nacızene fıkrım
Yurt disindan araci sadece ithalatci firma getirebilir, sen getiremezsin.. Yani resmen ithal edemezsin.
Kesin donus yoluyla "Bedelsiz Ithalat" olabilir... Yani "Permi" lazim, o da sana bir adet kullandigin aracin icin verilir. vergisini vs. odersin, ve bu yolla Turkiyeden aldiginla ayni yada biraz daha pahaliya malolur. Eger kullanilmissa baska tabii (yani diyelim o motoru sen yurt disinda 4 yil kullanmissin gibi) o zaman ucuz olabilir.
Unut o fikri bence...
herhangı bır dıstrıbutor fırmaya danısmazsızın tıcaretını yapmamak kaydıyla ıthalat ıhracat ruhsatı varsa ıstenılen her turlu arac getırılebılır.
tek sorun dıstırıbutor fırma ıle gerck fırmanın sozlesmesınde bunu engelleyen bır madde olmaması.genel de de bu maddeyı koydurmaz satıcı fırma
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız