Tarih: 29.08.2006 - 14:57 Mesaj konusu: Tarihte ilk motosiklet
1885 yılında Alman mühendis gottlieb daimler tarafından yapıldı.çoğu yeri tahtadan yapılmıştı.4 tekerlekliydi.2 büyük tekeri,2 tanede çocukların bisikletlerinde olduğu gibi yanlarda küçük tekerlekler vardı.bu yüzden uzmanlar bunun 4 tekerinden dolayı motosiklet olup olmadığını düşündüler.ve sonunda dünyanın ilk motosikleti olduğunu kabul ettiler.bu motosiklet 10 kasım 1885 yılında yapıldı.ve ilk sürüşte 10 km yol yaptı.açıklamaları ingilizce olduğu için fazla ayrıntı yazamadım.
ilginç birşey değilmi? _________________ Küçük hırsızlıklar el feneriyle;büyük yolsuzluklar deniz feneriyle yapılır...
En son twister1990 tarafından 29.08.2006 - 15:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Araştırmacı,motosikletçi kardeşim benim,emeğine sağlık,temeltaşını da gördük böylece _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Tarih: 29.08.2006 - 15:12 Mesaj konusu:
demekkı anlıyoruz buradan araba ıle motorsıkletın yapımcısı ıcat eden gottlieb daimler Daimler in lakabı otomobilin babası ve aynı zamanda motorsıkletınde babası Gottlieb Daimler olmassa bız ne yapardık..... :efm _________________ 07 Yamaha Yzf R6
08 Yamaha Cygnus RS
Forever YAmaHA..
gercekten mukemmel bir bilgi bu paylaşım için sagol her motorcuyum diyenin bilmesi gereken bi bilgi _________________ kendini nokta gibi hissetti?in anlardabile birde bakarsyn ki anlamly bir cümlenin sonundasyn
Tarih: 29.08.2006 - 21:16 Mesaj konusu:
Co guzel twister1990,
"ilk motor" diye baslik gorunce tuylerim dikildi "eyvah biri yine Hayabuisayla mi baslasam acaba" diye soruyor sandim ... Bakinca anladim ki kucuk ama guzel bir arastirma, cok begendim. Tam istedigimiz forum konulari bunlar iste... Bravo.
Evet Daimler in unlu "bone crusher" -kemik kiran- motosikleti. Celik cemberli tahta at arabasi tekerlekleri ve hemen hemen hic bir suspansiyonu olmayisi, hele bir de o devirlerin parke tas yollarini dusunecek olursaniz neden buna "kemik kiran" dendigi daha iyi anlasiliyor degil mi?
Yanliz sunu unutmayalim ki bu ilk "benzin motorlu" motosiklet. Daha onceleri yapilmis buharli (buhar makinesine "motor" denmedigi icin bunlara motosiklet densin mi denmesin mi karar verilememistir) bisikletler de var.
Ilki Amerikadan, 1869 yili...
Bu arac komurle buhar uretiyor ve iki silindirli makinesiyle de arka tekerlegi donduruyor... (Kalin bir pantalon giymek sart sanirim )
Bugün bizlerin yaptığı nostaljik incelemeleri,50 yıl sonra kuvvetle muhtemel enerjisini Hidrojen/Elekrtrik den alarak çalışacak olan 2 tekerlekli araçlara binecek olan torunlarımız da, bu portallarda bizlerin bugün bindiği motorları inceleyerek,''Vay be,Zamanın BMW 1200 GS'sine bak !''diyerek mimiklerinde küçük tebessümler oluşacak mı dersiniz?
Teşekkürler ..Ellerinize sağlık..
En son kapadokya tarafından 29.08.2006 - 21:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız