Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Tarihte ilk motosiklet

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Tarihte ilk motosiklet

Tarihte ilk motosiklet
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
twister1990
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Çanakkale

MesajTarih: 29.08.2006 - 14:57    Mesaj konusu: Tarihte ilk motosiklet Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

1885 yılında Alman mühendis gottlieb daimler tarafından yapıldı.çoğu yeri tahtadan yapılmıştı.4 tekerlekliydi.2 büyük tekeri,2 tanede çocukların bisikletlerinde olduğu gibi yanlarda küçük tekerlekler vardı.bu yüzden uzmanlar bunun 4 tekerinden dolayı motosiklet olup olmadığını düşündüler.ve sonunda dünyanın ilk motosikleti olduğunu kabul ettiler.bu motosiklet 10 kasım 1885 yılında yapıldı.ve ilk sürüşte 10 km yol yaptı.açıklamaları ingilizce olduğu için fazla ayrıntı yazamadım.
ilginç birşey değilmi?

En son twister1990 tarafından 29.08.2006 - 15:03 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
twister1990 Çevrimdışı twister1990 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
alp2006
Üye
Üye

Nereden: bursainegöl

MesajTarih: 29.08.2006 - 14:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşekkürler Alkışlıyorum
Başa dön
alp2006 Çevrimdışı alp2006 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 29.08.2006 - 15:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Araştırmacı,motosikletçi kardeşim benim,emeğine sağlık,temeltaşını da gördük böylece Dil çıkarıyorum

Başa dön
freewing Çevrimdışı freewing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Biker_BoyzZ
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Manisa

MesajTarih: 29.08.2006 - 15:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

demekkı anlıyoruz buradan araba ıle motorsıkletın yapımcısı ıcat eden gottlieb daimler Daimler in lakabı otomobilin babası ve aynı zamanda motorsıkletınde babası Gottlieb Daimler olmassa bız ne yapardık..... :efm
Başa dön
Biker_BoyzZ Çevrimdışı Biker_BoyzZ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Bluenight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...::ÇORLU::...

MesajTarih: 29.08.2006 - 19:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu fotoğrafa bakıp aynı anda günümüz motosikletlerini düşünüyorum da...

Aradaki fark için iyi ki bu yüzyılda doğmuşum diyorum. Çok gülüyorum

Tabiiki bu motosikletin kendi çağının ilk örneği olduğunu ve o zaman yaşamış insanlara ne kadar değişik gelebileceğini de düşünmeden edemiyorum... Bravo

Bu güzel paylaşım için teşekkürler twister1990... Göz kırpıyorum

Başa dön
Bluenight Çevrimdışı Bluenight Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kapadokya
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 29.08.2006 - 19:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili twister1990,

Bu ne güzel bir topic.. Dil çıkarıyorum
Bu aralar sitemiz, çok hoş motosiklet belgeselleriyle donanıyor.

Teşekkürler..Ellerine sağlık.
Başa dön
kapadokya Çevrimdışı kapadokya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
vulcan666
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: konya/ereğli

MesajTarih: 29.08.2006 - 19:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bunun egzosu ne marka muzzy gibi duruyor ama Çok gülüyorum
Başa dön
vulcan666 Çevrimdışı vulcan666 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
north
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul-bebek

MesajTarih: 29.08.2006 - 19:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aslında cok hos bırsey ewınızde salonun ortasına koyulabılecek cok guzel bır süs tarzı bısey Çok gülüyorum tabı paha bıcılemez orası ayrı bı konu
Başa dön
north Çevrimdışı north Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Ozgur_Ruh
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Bursa / Orhangazi

MesajTarih: 29.08.2006 - 20:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

twister1990 teşekkürler Üstat.

Benim hoşuma gitti. Bir tur atmaya müsade etmezlermi acaba Gülümsüyorum
Başa dön
Ozgur_Ruh Çevrimdışı Ozgur_Ruh Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
riko
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: istanbul/Kozyatağı

MesajTarih: 29.08.2006 - 20:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Özgür'cüm sağolasın,ellerine sağlık, güzel bir paylaşım olmuş.
Babana çok selamlarımı ilet. Dil çıkarıyorum
Başa dön
riko Çevrimdışı riko Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
erturkcan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR-BORNOVA

MesajTarih: 29.08.2006 - 20:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gercekten mukemmel bir bilgi bu paylaşım için sagol her motorcuyum diyenin bilmesi gereken bi bilgi Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

PRESTO GS 200 35 FE 433
Başa dön
erturkcan Çevrimdışı erturkcan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Pegasus32
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Izmir

MesajTarih: 29.08.2006 - 20:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Böyle topiclere hasretiz. Teşekkürler.
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 29.08.2006 - 21:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Co guzel twister1990, Dil çıkarıyorum

"ilk motor" diye baslik gorunce tuylerim dikildi "eyvah biri yine Hayabuisayla mi baslasam acaba" diye soruyor sandim Şok oldum ... Bakinca anladim ki kucuk ama guzel bir arastirma, cok begendim. Tam istedigimiz forum konulari bunlar iste... Bravo.

Evet Daimler in unlu "bone crusher" -kemik kiran- motosikleti. Gülümsüyorum Celik cemberli tahta at arabasi tekerlekleri ve hemen hemen hic bir suspansiyonu olmayisi, hele bir de o devirlerin parke tas yollarini dusunecek olursaniz neden buna "kemik kiran" dendigi daha iyi anlasiliyor degil mi? Bravo

Yanliz sunu unutmayalim ki bu ilk "benzin motorlu" motosiklet. Daha onceleri yapilmis buharli (buhar makinesine "motor" denmedigi icin bunlara motosiklet densin mi denmesin mi karar verilememistir) bisikletler de var.

Ilki Amerikadan, 1869 yili...

Bu arac komurle buhar uretiyor ve iki silindirli makinesiyle de arka tekerlegi donduruyor... (Kalin bir pantalon giymek sart sanirim Çok gülüyorum )

Bu da Fransadan yaklasik 1870lerde yapilmis.

Cok guzel degil mi... Ben bayildim dogrusu, bir sanat eseri...Pedallari da var ustelik.
Gülümsüyorum
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Arctura
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: iST

MesajTarih: 29.08.2006 - 21:31    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşekkürler. ilk motor 1885-2006=121 sene sonra neler üretileceğini hayal bile edemiyorum. Gülümsüyorum
Başa dön
Arctura Çevrimdışı Arctura Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kapadokya
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 29.08.2006 - 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili Donald_Duck,

Bugün bizlerin yaptığı nostaljik incelemeleri,50 yıl sonra kuvvetle muhtemel enerjisini Hidrojen/Elekrtrik den alarak çalışacak olan 2 tekerlekli araçlara binecek olan torunlarımız da, bu portallarda bizlerin bugün bindiği motorları inceleyerek,''Vay be,Zamanın BMW 1200 GS'sine bak !''diyerek mimiklerinde küçük tebessümler oluşacak mı dersiniz? Çok gülüyorum

Teşekkürler ..Ellerinize sağlık..

En son kapadokya tarafından 29.08.2006 - 21:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Başa dön
kapadokya Çevrimdışı kapadokya Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.24 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal