İzin verirseniz,bu kez eleştirel düşünce ile karşınızda bulunacağım.
MD’ye mütevazı bir üye olalı henüz birkaç ay olmasına karşın,bu geçen süre zarfında ,tarafımın durduğu noktadan bakıldığında hepimizin bir çok eksikleri olduğu düşüncesine kapılmadan kendimi alamıyorum.
Açıkçası,neredeyse MD’nin kurulduğu tarihten beri (site yazılımının izin verdiği ölçülerde) tüm nickler tarafından kaleme alınan yazıları okumaya gayret gösterdim desem,sanırım çokta yanlış olmaz.
Yaptığım küçük araştırmalar çerçevesinde gördüğüm o ki;
MD ailesine çok kaliteli kalemler katılmışlar ancak,nedendir bilinmez bir süre sonra bavullarını toplayıp siteden ayrılmışlar.Kendilerini tanıma fırsatı bulamadığımız o arkadaşlarımızın, hala aramızda olmalarını arzu ederdim.
Ne yazık ki bu kan kaybına,site yöneticilerinin bir kısmının da ,adına,’’ profesyonel İnsan Yönetimi’’dedikleri,’’GİDENE KAL DENMEZ’’ felsefesiyle yaklaşmış olmaları kan kaybına yardımcı olmuş.
Lakin tarafımın inancı o ki; Katkı sağlayana ‘’KAL’’ diyebilmek,gerçek profesyonel anlayıştır.
Üzülerek ifade etmek istiyorum ki,yüksek ekonomik değerli motoru olan bir arkadaşımızın dahi,trafikte diğer sürücüler tarafından yok sayıldığı ülkemizde,yegane kurtuluşumuzun,
İnsanlara motosiklet kültürünü anlatacak,aşılayacak ve motosiklet yasalarının çıkarılması için uğraş verecek bir örgütlenmenin oluşumundan geçtiği inancında olanlardanım.
Sevgili üye arkadaşlarım.
Aşağıda örnek teşkil etmesi açısından telaffuz edeceğim arkadaşlarımızı,birkaç PM dışında hiç tanımadım ve hiçbir şekilde organik bağımda bulunmamaktadır.
Gördüğüm o ki,sevgili DD ,bu ülke yurttaşlarına ,karşılığında hiçbir özlük hakkı beklemeksizin motosiklet ve sosyoloji eğitimi vermek için tırmalayan ,ülkemizin aydın insanlarındandır.
Yine, hedef kitlesinin büyük bir kısmını genç arkadaşlarımızın oluşturduğu MD sitesinde,BLUENIGHT nickiyle yazarak ,ailede helper görevini üstlenmeye çalışan arkadaşımız,MD’nin adeta klavuz eğitimci misyonuyla karşılıksız elinden geleni yapmaya çalışan paydaşlarındandır.
Ayrıca,bu arkadaşlarımızın gayelerine ulaşmalarında,onlara omuz vererek destek olmaya çalışan birçok üye arkadaşımızın da bulunduğunu görmek mutluluk verici.
Peki,misyonu motosiklet kültürünü yaygınlaştırmaya çalışmak olan bir portalda,biz üyeler nasıl katkıda bulunuyoruz?
Hemen bakalım..
1-Forum kurallarını okumadan,içeriği forum kurallarına aykırı yazılar yazmayı çok seviyoruz.
2-Birbirlerimiz ile karşılıklı alış veriş yapmak yerine,didişmeye ve karşılıklı görüşlerimizi karalamaya bayılıyoruz.
3-Katkı sağlamaları açısından, aramızda daha sık görebileceğimiz yöneticilerin zamanlarını,bizim yaptığımız zırtapozlukları ayıklamaları için çürütüyoruz.
4-Büyük bir sorumluluk ve ciddiyet gerektiren,topic açma yetkimizi,çoğu zaman anlamsızca ve hoyratça kulanıyoruz.
5-Asıl gayemizin,birbirlerimizi yasalara uymaya davet etmek olması gerekirken,
160 km hızla,şehir içinde nasıl gazladığımızı anlatmaya çalışıyoruz.
6-Deneyimli arkadaşlarımızdan,daha fazla yararlanmak yerine,klavye başında yazdıklarımızla onları ziyadesiyle incitiyoruz.
7-……..
Elbette daha nice örneklendirmeler yapabiliriz..
.
Sonuç;
Biz MD paydaşları,asli amacımız olan, motosiklet kültürünün gelişmesine katkı sağlamayı unuttuğumuz vakit,
Ne yazık ki ,toplumda 2. sınıf araç sürücüsü hüvviyetinden sıyrılamayacağımız gibi,meydanda derdimizi anlayabilecek canlıda bulamayabiliriz.Çünkü;
Sizi anlayabilecekler,çoktan bavulunu toplayıp gitmiş olacaktır..
Kanımca çıkar yol, karşılıklı hata aramak değil ,değer katarak ekip olabilmektir.
DİYE DÜŞÜNÜYORUM..
Katkı sağlamanız dileği ile..
Saygılarımla..
En son kapadokya tarafından 29.08.2006 - 19:12 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 29.08.2006 - 18:13 Mesaj konusu:
hatasız kul olmaz diye bende başlayım kelimlerime
bende ilk üye olduğum zamanlar çoğu kez okumadan mesaj yazdım hatamı anladım gitmedim bu yazılarımdan ötürü silindim kızmadım nick mi değiştirip tekrar girdim zamanla anladımki hakan dinçeri yakından tanıdım dd reşat abiyle ufak bir tatlı muhabbet sonucu burada niçin neden ben eksiklerinde olan bulunduğumuzu anladım ve ilk fırsatta reklamını arkadaşlarıma dostlarıma yaptım üye olmalarını sağladım ben iyiliği karşılıksız yaparım şimdi ahmet sen ne anlatıyorsun dersen anlamsızca manasız yorumlar yapılsın ben bu insanın atılması tarafındanım gidene kal denmez kendi bileceği iş bu artı md nin eksikleri diye yazdığın bazı yazılara katılmıyorum kardeşim adama zorla bir şey yaptıramazsınki içinden gelirse okur elbette okusun keşke ama yazını ben bütünlükle beğendim eyvallah diyim allah yardımcın olsun kardeş bende içimi dökmüş oldum _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Kayıt: Aug 27, 2006 Mesajlar: 104 Nereden: Bursa / Orhangazi
Tarih: 29.08.2006 - 18:23 Mesaj konusu:
Kaydımı yeni yapmama rahmen oldukca uzun zamandır takip ettiğim bir yerdir burası.
Bir çok konuda haklısınız. Ama yazdıklarınız sadece bize has değil. Eski güçlü kalemler giderken muhakkakki yerlerini yeni güçlü kalemler dolduruyor. Bu sayede değişik bakış açılarını görme şansı yakalıyoruz. Gönül isterki kimse gitmesin ve yeniler gelsin. Ama insan tabiatına aykırı bir durum zaten. Vakti gelen gider.
Hız konusunda ise Super Sport sahibi bir kişinin kalkıpta 80 km hızla gitmeyi tavsiye etmesi bence samimiyetten çok uzak kalır. Veyahutta super sport sahibine bunu tavsiye etmek. Ancak aşağıdaki örnekteki gibi olabilir.
A şahsı: Geçen gün otobanda hız denemesi yaptım. 290 km/saat hızı görebildim. Elbetteki yaptığım hayatımı tehlikeye atacak büyük bir riskti.
şeklinde düzeltme olabilir. Ama bana buda samimi gelmiyor.
2 teker her zaman diğer vasıtalara göre daha riskli. Üstatlarında dediği gibi hafif kaza kavramı yok.
Düşünülmeden açılan konu başlıklarını incelediğimizde, genelde can sıkan durumlarda veya kişiye bağlı panik anlarında "hemen" çözüme / mutluluğa kavuşmak için aratılmadan düşünülmeden açılan başlıklardır. Bunun olması elbetteki yanlış.
Tarih: 29.08.2006 - 18:47 Mesaj konusu:
bizimde zaman zaman site olarak karışık dönemlerimiz olabiliri ama biz harika bir topluluğuz _________________ kaskynyn de?eri ne ise hayatynyn de?eride o kadar olsun
motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
Kayıt: Aug 10, 2005 Mesajlar: 1567 Nereden: İstanbul - Düzce
Tarih: 29.08.2006 - 21:43 Mesaj konusu:
Genelde bu siteye uye olanlari cogunlukla ilk baslarda forumun ciddiyetini tam bilmedikleri icin veya islerine gelmedigi icin yukarida sayilan olumsuz davranislarin cogunu sergileyebiliyorlar. Ancak bir muddet sonra kendilerinde ya degisme gozleniyor yada buraya girmeyi birakiyorlar. Bende ilk basta geyikcilerden biriydim ama sonradan ciddiyetin farkina varip kendime ceki duzen verdim(insallah bunu becerebilmisimdir).
Bir muddet sonra geyik yapanlar azalmasina karsin tekrardan yeni gelenler bu sayiyi gene arttiriyorlar. Bana kalirsa forum da daha kati kurallar uygulanmali ve ozellikle DD Amca`nin yaptigi 3 ihtar sayisi 1 e dusurulup ilk uyaridan sonra tekrar ayni davranis gozleniyorsa siteden uzaklastirilmali diye dusunuyorum.
Saygilar... _________________ Arkadaşlıklar Neden En Az Bir Çıkara Dayalı ???
Kayıt: Aug 27, 2006 Mesajlar: 104 Nereden: Bursa / Orhangazi
Tarih: 29.08.2006 - 22:10 Mesaj konusu:
MiC_CheCK demiş ki:
DD Amca`nin yaptigi 3 ihtar sayisi 1 e dusurulup ilk uyaridan sonra tekrar ayni davranis gozleniyorsa siteden uzaklastirilmali diye dusunuyorum.
Saygilar...
Bence insanlara zaman ve şans tanınmalı... Bu kadar katı kurallar çok güzel can sıkar. Canı sıkılan can sıkar.... diye gider bu zincir. İnsan kazanmak kaybetmekten daha zordur ama daha değerlidir...
Kayıt: Aug 26, 2005 Mesajlar: 1986 Nereden: KARŞIYAKA/İZMİR
Tarih: 29.08.2006 - 22:27 Mesaj konusu:
Yine güzel ve öğretici ve eğlenceli bir başlık. Hemen birkaç kelime de ben etmek istedim..
MD, 30.000 kişinin girip çıktığı, Türkiye nin belki de en geniş motosiklet portalıdır. Bu büyüklükdeki bir sosyal iletişim platformunu idare etmek, düzen içinde tutmak, elbetteki bilgi, uğraş/çalışma ,sabır ve herşeyden önce de istek gerektiren birşeydir. Başlığı açan arkadaşımız, ustaların çekip gittiğinden dert yanmış. Motosiklet ustası da tabiiki insandır, ve bazen yaptıklarından tatminsizlik duyar, sıkılabilir, kırılabilir.. Eğer gerçekten siteden ayrılması gerektiğini düşünüyor ve hissediyorsa yapacak birşey varmıdır? Bazı insanlar hayatları boyunca yaptıkları, zevk aldıkları birşeyin, ilerleyen yaşlarında "boş bir uğraş" olduğu kanısına dahi varabilirler.. Herkesin inişleri-çıkışları olabilir, herkes değişebilir, fikir değiştirebilir. Bunları da izlemek, değerlendirmek ve anlamaya çalışmak da olayımızın bir parçasıdır. Hayatın yansımalarıdır bunlar..
Önemli olan kişiler değildir. Gerçekten önemli olan şey, eğer motosiklet denilen şeyi bu kadar çok seven, ve onunla mutlu olan bu kadar insan varsa, onları başarıyla birlikte tutmaya devam edebilen MOTORDELİSİ portalının ayakta kalabilmesidir. Portal ayakta kalabilmeli ki, motosiklete gönül vermeye devam edenler oldukça buluşacak bir yere sahip olmaya devam edebilsinler..
Bu tıpkı hepimizin naçiz vücudunun birgün yok olacağı, ama Türkiye Cumhuriyeti nin ilelebet paidar .. kalacağı gibi bir kavram olup, aslında önemli olan şeyin emek ile, çalışma ile, güzelce oluşturulmuş kurumların, onu oluşturan fertlerden herzaman daha önemli olmasıdır.
Kurumları ayakta tutmak için yapılan çalışmalar "bir an" bile bırakılırsa, kurum derhal zayıflar. Kuruma hep ilgi gösterilmelidir, yorulmadan ve sürekli olarak.. _________________ GÖZLERİME BAK, MOTORCU OLDUĞUMU ANLARSIN... VEE MOTORCULUK MOTORDA DEĞİL MOTORCUDADIR....
Tarih: 29.08.2006 - 22:41 Mesaj konusu:
yine herzaman ki gibi güzel bir konuya değinmişsin.
MD çok büyük bir topluluk.Ama ara sıra bazı eksikliklerin meydana gelmesini normal karşılıyorum.tabii sınırı aşmadığı sürece.çünkü bu siteye sadece motosiklet hakkında tecrübesi olan,bilgili insanlar gelmiyor.tecrübesiz,tecrübelilerden bilgi edinmek isteyen,yeni motorcu arkadaşlarda geliyor.ama bazıları yeni şeyler öğrenmek isterken bazılarıda geyik peşinde oradan oraya koşuyor.ve sitenin ciddiyetini alt üst ediyor.
önemli olan eksikleri en az sayıya indirebilmek.30000 nüfusuyla MD 'nin elbette eksikleri olacaktır.ama bu eksikleri en az seviyeye indirmeliyiz.geyiğe,gereksiz başlıklara ödün vermemeliyiz.modların olduğu kadar üyelerinde görevidir bu _________________ Küçük hırsızlıklar el feneriyle;büyük yolsuzluklar deniz feneriyle yapılır...
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 30.08.2006 - 08:20 Mesaj konusu:
kapadokya, bu yerinde ve düzeyli özeleştirin için şahsında bu yönde yazılar yazan ve değişik bakış açıları ile bu topiğe katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ederek başlamak istiyorum söze.
30.000 üyemizin kayıtlı olduğu sitemizi hep yaşayan, nefes alan bir şehre benzetmişimdir.Bu benzetmemin sebebi; bu otuz binlik nüfusunun yanı sıra bazı arkadaşlarımızın (çeşitli sebeplerle) sitemizde pasif duruma geçmesi, ama her yeni gün aramıza yeni katılan üyelerimizin varlığı ile döngünün büyüyerek devam ediyor olmasından kaynaklanıyor.Yani aynen yaşayan bir şehir gibi.
Bu yönden bakmaya devam edersek...Eksiklerimiz yok mu?Elbette ki var.
Değişik bir bakış açısından olayı biraz daha somutlaştırmamı ister misiniz?
İstanbul'un eksikleri yok mu sizce mesela?Her bir İstanbullu onlarca eksik sıralayabilir size ama (bu ama çok önemli bence); bu eksikler İstanbul'u sevmelerine,orada yaşama arzularına engel mi?Kesinlikle hayır...
Peki İstanbul'un Valisi, Belediye Başkanı diğer ahalisi uğraşmıyorlar mı bu eksikleri gidermek için?Uğraşıyorlar hem de canla başla.Ama nüfusu milyonlarla ifade edilen koskoca bir şehri idare ederken, barındırdığı çeşitli etnik, kültürel, demografik vs. insanının her birini tatmin edebilmesi imkansıza yakın değil kelimenin tam anlamıyla İMKANSIZDIR.Çünkü alınan bir karar, bir kesimi ziyadesiyle memnun ederken, bir başka kesimi rahatsız edebilir,bu çok doğaldır.Bu böyle diye o karar alınmayacak mı,uygulanmayacak mı?
Örnekleri artırmamız mümkün ancak çok uzatıp da vaktinizi almak istemem.Ben bu siteye ve burada yaşananlara yukarıda somutlaştırmaya çalıştığım durum gibi bakıyorum.
Aynen SeyyahKedi'nin vermiş olduğu şu örnek gibi:
" Bu tıpkı hepimizin naçiz vücudunun birgün yok olacağı, ama Türkiye Cumhuriyeti nin ilelebet paidar .. kalacağı gibi bir kavram ... "
Hepinize tekrar teşekkürler,iyi ki varsınız. _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
Hatta yukarda verdiğim linkte bazı dostlarımız DD nin ağzından bana bu sitenin eğitim öğretim gibi bir amacı olmadığını iletmişler. O sebebten ben çokta umursamıyorum artık. Hakan_Dincer başkanın bişeyler yapması gerekir diyorum sadece. Hoş herşeyi ondan beklememek lazım belki ama yinede çıkıp bu sitenin amacının ne olduğunu, 30,000 kişinin bu sitede nasıl yönlendirileceğini ve ne amaca hizmet ettiklerini net bir şekilde anlatması gerekir.
Alıntı aşağıda mevcut. Binlerce yeni motosiklet kullanıcısına örnek teşkil edilmeyecek ve onlara şehiriçinde nasıl ön kaldırılır veya 180 km/h yapılır diye öğretime devam edeceklerse başarılarının devamını dilerim.
onlyrider demiş ki:
JustHappy demiş ki:
...Bizler Türkiye’nin en büyük Motosiklet forumu olarak binlerce üyemize gerek yazılarımızda gerekse forum içeriğindeki eğitici bilgiler ile yol göstermeye ve bilinçlendirmeye çalışıyoruz...
JustHappy bu sitenin böyle bir amacı bulunmamaktadır. Bunu Donald_Duck da başka bir topicte şöyle dile getirmiştir:
Donald_Duck demiş ki:
....Bu sitenin kurallari bu tipleri icine almamak uzere calisiyor. Kendileri duzgun, efendi surucu olmak isterlerse gelsinler, basimizin ustunde yerleri var.
Burasi devlet okulu da degil asker ocagi da, herkesi bunyemize almak diye bir zorunlulugumuz yok.....
Saygılar...
Ben artık genelde topiklere hiç cevap yazmıyorum. Sadece bana yararı olacak topik varsa ( ! ) girip okuyorum. Bu kadar. _________________
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 30.08.2006 - 09:40 Mesaj konusu:
JustHappy, o ilk alıntı yaptığın kısımla ilgili kesinlikle bir yanlış anlama olduğunu düşünüyorum.Sanırım sen de bu yanlış anlamanın kurbanı olmuşsun.
Donald_Duck farklı bir topicte gelişen yorumlara yanıt olarak "Bu sitenin kurallari bu tipleri icine almamak uzere calisiyor. Kendileri duzgun, efendi surucu olmak isterlerse gelsinler, basimizin ustunde yerleri var.
Burasi devlet okulu da degil asker ocagi da, herkesi bunyemize almak diye bir zorunlulugumuz yok....." demiştir ama bunu "DD, bu sitede eğitim-öğretim amacı güdülmüyor" dedi diye algılmaya çalışmak en başta Donald_Duck'a haksızlık olur.
DD'nin bu yorumu bir yazının içerisinden alınmış bir bölümdür sadece.Bildiğim kadarıyla o cevap şöyle gelişmiştir...
Yasadışı ve sitemizin de onaylamayacağı türden bir drag topiğiydi yanlış hatırlamıyorsam."Anahtarınızı alırım, tek tekerle geçerim" türünden söylemlerin olduğu bir başlık...
DD de "bu tür başlıklar burada yayınlanmasın, biz tasvip etmiyoruz" anlamında bir cevap yazmıştı.Onun üzerine "bu kişiler de MD üyesi değil mi,onları dışlamayalım" diyenlere karşılık olarak verilmiş bir yanıttır o alıntıda söylenenler.
Bu biraz da neye benzemiş biliyor musunuz?
Kutsal Kitap'ta "Namaz kılmayınız" yazıyor demiş biri.Ama bu sözün yer aldığı ayete bakıldığında "Alkollü iken namaz kılmayınız" yazdığı görülmüş.
Yani bir yazının içerisinden algılamak istediğiniz kısmı cımbızla çekip çıkartırsanız bu gibi sonuçlar çıkabilir karşımıza. _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
Tarih: 30.08.2006 - 09:40 Mesaj konusu:
JustHappy demiş ki:
Ben artık genelde topiklere hiç cevap yazmıyorum. Sadece bana yararı olacak topik varsa ( ! ) girip okuyorum. Bu kadar.
JustHappy senin bu yaptığına saygıyla karşı çıkıyorum.
forumda yazılarını beğendiğim,bu siteye yararlı olan ve değerli düşüncelerini bizlere iletmeye devam etmesi gereken birisisin. _________________ Küçük hırsızlıklar el feneriyle;büyük yolsuzluklar deniz feneriyle yapılır...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız