Kayıt: May 27, 2005 Mesajlar: 2526 Nereden: başkent/ angara MD
Tarih: 30.08.2006 - 20:32 Mesaj konusu: ceza yedim ama sizce hakettimmi?
dün sabah ilk servisimde acil bi ilaç çıktı tatlı tatlı gidiyorum bilenler bilir ankarada altındağ belediyesinin önünde bi kavsak var orda bi ara geçiş var. genelde hatta her zaman kırmızı ışık yanıyosa araclar orda durur karsı yoldan gelip ordan gececek olanlara yol verirler. gene öyle olmuş ben aralardan geçtim yolun en basına geldim baktım karsıdan gelen giden arac yok gectim karsıya. zaten ana yol.. yol hakkı kırmızıda yansa benim. ordada polis bey varmış yolu bu kez o kesmiş bende geçince hemen düdüğünü öttürdü aynadan baktım kosa kosa geldi sen niye geçiyon diye dedim yol bostu zaten acil ilaç götürüyorum trafiği tehlikeye atacak bi durum yoktu dedim sen nasıl gecersin ben orayı kapatmısım benim olduğum yerde ışık bile gecersizdir falan dedi bende tamam haklısın ama burdaki trafiği sende biliyosun yol musait olunca zaten herkes birbirine yol veriyo hem yol bos hemde yesil ışık yanmak üzere ben yolu senin kestiğini görmedim dedim bu yolu ben günde belki 30 defa kullanıyorum sen arabanın arkasında kalmıssın dedim evraklarımı istedi verdim herseyim tam tuttu ceza yazmaya basladı dedim abi bunda ceza yazılacak ne var onun kestiği yolu gecmiş olduğum için kural ihlali yapmısım doğru tamamda iki dakka sonra o benim yanımdayken kırmızı yandı gene herkes durdu gelene yol verdi gösterdim bak bu hersabah böyle sen yolu kesmesende orda arclar duruyo yok anlatamadım illaa yazacam dedi aynı yolun karsısında kırmızı ışıkta gecenin haddi hesabı yok ki ben kırmızı ışıktada geçmemişim zaten gectiğim yol hem ana yol hemde 10 metre biyer tuttu bana bide sende aracsın plakan var kurallara uyacaksın dedi bende bunu aynı sekilde baska sürücülere söylüyomusun hiçte arac yerine koyulmuyoruz biri sıkıstırınca gelip size söylesek basınızdan savıyosunuz dedim bu lafta zoruna gitti bak konusma sana bide polisin ihtarına uymamaktan 101 ytl ceza yazarım dedi ne alakaysa dedim kacsaydım naapacaktın dedim sende kacsaydın dedi bumu yani bizim olayımız plakayı katlayıp polis dur cektiği zaman basıp gitmeye tesvik ediyo resmen bende bidahaki sefere kacarım dedim işim bittikten sonra yolun karsısından döndüm kırmızı ısıkta gözüne bakarak ön kaldırıp gectim bi daha ki servis gene cevirdi niye öyle yaptın dedi bende sarı yandı arkamdaki araba korna caldı debriyaj elimden kaydı dedim haaaa dedi yaaaa adamlar sadece gözünün önünde olan ve durdurabileceği kişilere ceza yazıyo böylemi olması gerekiyo neden kendilerini sevmemem için çaba gösteriyolar neden full cakılı dolmuşcuları durdurunca adam abi bidaha olmaz deyince gönderiyolar neden aksama kadar ayakta yolcu yasak olmasını bile bile hemde gözlerinin önünde sıkıs tıkıs dolu dolmusa hala yolcu alacam diye uğrasanlara insiyatif gösteriyolarda bize gelince hemen cezayı döşüyolar biz motorculara neden hep bukadar acımasızlar bizim sucumuz nee _________________ www.tekizmk.com
ankaranın gururu motorcu grubu
En son cadde_seytani06 tarafından 30.08.2006 - 20:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 30.08.2006 - 20:39 Mesaj konusu:
Hoca biraz daha noktalama işaretleri kullanırsan derdini daha iyi anlatabileceksin. Tam anlamasam da kırmızıda geçmişsin galiba? Buna ceza yediysen fazlasıyla haketmişsin derim.
Alıntı:
..zaten ana yol yol hakkı kırmızıda yansa benim ordada ..
Bu ne demek anlayamadım trafik kuralları mı değişti?
Tarih: 30.08.2006 - 20:55 Mesaj konusu:
onlyrider, kalvyede yazmam pek iyi değil o yüzden biraz yazı karışık olmus benim kullandığım yol anayol arada geçiş yolu var lambalar daha ilerde kalıyo yani orda ışıklandırma yok geçiş hakkı benim yani yolun durumu ana yoldan gelen aracın yol vermesine kalmıs _________________ www.tekizmk.com
Ya ben bizim ülkenin kendi yarattığı kurallar konusunda şaşıyorum. Madem herkes kırmızıda geçiyor niye ışık koymuşlar. Bir de dünyanın hiç bir ülkesinde yok bizdeki gibi yurtdışı saat gece 24:00 kırmızı yanıyor etrafta kendinden başka hiçbir araç yok sürücü yeşili bekliyor geçmek için. Bu kuralın işlemesi için Türkiye'de eli maşalı biri olacak yurt dışında ise bu kuralsa saatin durumun hiçbir öneminin olmadığı yorum bile yapılmaması gerektiğini bildiği için bekliyor. cadde_ seytani06 ben senin olayının nerede olduğunu bilmem ancak diyorsun ki kırmızıda yansa yol hakkı benim kusura bakma bu hiç bir trafik kanununda yer almaz. Işık olmayan bir kavşakta isen sağdaki aracın yol hakkına sahip olduğunu aklından çıkarma ışık var ise kurala uyacaksın. Ben mecidiyeköy'deyim yaya olarak yürüdüğümde bile araca yeşil yanıyor ama oradan hiç bir araç geçmiyor millet kı*ıyla gülüyor ama ben kendi ışığımı bekliyorum. _________________ 2004 Gümü? BurgmAN400
kırmızı ışık konusu bira burada komik.almanyada gece otelimize dönüyoruz orada bisiklet yolu ayrılmıs vaziyette .sokağın başında kırmızı ısık yandı bir bisikletli ısıkta ortalama iki dakika bekledi.biz de otelin tersından bakıyoruz in cin top oynuyo.adam istifini hiç bozmadı yeşil yandı yolu kontrol etti ve paşa paşa yola cıktı.saat sabahın 4 ü ydü galiba.
türkiyede o ışıkta bekleyecek deliklanlı tanımıyorum ben.inip adamı öpesim geldi o dakikada.
Polis haklı. sen kırmızıda geç sonra yol zaten benimdi de bir de polise hava atarak ön kaldır. Polisin yerinde olsam trafiğin seyrini olumsuz etkileyecek araç kullanmaktan da ceza yazardım
Tarih: 31.08.2006 - 19:54 Mesaj konusu:
duffy, rebel_punto, olayı yanlış anlamışsınız bakın benim gittiğim yol ana yol ve o yolu kesen vede sol tarafta kalan bi ara geçiş yolu var yani bana paralel olan ana caddeden daha doğrusu bulvardan karsıya geciş var ve o ara gecişin 40 50 metre ilerisinde ışıklı kavsak var yani kavsakta kırmızı ışık yansada geçiş üstünlüğü benim burda bi yanlış varsa söyleyin ve o yoldada eğer ilerdeki kavsakta kırmızı ışığın yandığı görülebiliyosa araclar ara gecişten gecene yol veriyo vermese karsıdan gelen yol bosalana kadar beklemek zorunda yolun durumu böyle ama bu sefer yolu polis kesmiş ve benim yanımda pejo servis minibüsü olduğu için polisi göremedim ve yolda bostu bende doğal hakkım olarak gectim olay bu
üstüne bide bugün ceza yedim 49 ytl bu günkü cezada haksız sayılırım ama bundada ceza yazılacak bi durum yok yani dediğim durum herseye göz yuman polisimiz bunada yumabilirdi olay şöyle eczaneye girdim ilacımı bıraktım motora bindim sadece iki bina yantaraftaki eczaneye kadar kaskımı takmadan geldim bakın sadece iki bina orda polis durdurdu ve cezayı yazdı ve gelirken kaskımı taktığımı sonra niye cıkardığımı sordu aynı anda aynı sekilde baska bi arkadasada ceza yazdı yani benim yol boyunca kaskımı taktığımın farkında ama genede yazdı ve yolun sol tarafından kaskı olmayan bir çok motorcu geçiyo bana onları göstererek bak böyle geziyonuz sonra kaza yapınca canınız yanıyo dedi ben diyom onları niye durdurmuyon bak onlar hiç takmıyo adam bana yakalarsam yazarım diyo yani beni resmen kaçmaya tesfik ediyo ben her polis gördüğümde kacmanın yollarınımı aramam gerekiyo benim kızdığım konu bu bide bir çok şeyi görmezlikten gelip özellikle biz motorcuları görmeleri ben sabah 8 den aksam 7 ye kadar trafikteyim yani sürekli göz önündeyim ben derken motoru calışma amaçlı kullanan herkes ve herseyde bize patlıyo yani biz robotmu olalım her 15 20 metrede bi eczane var motoru bıraksam belki biri ilaç çalacak her 10 metrede bi kask çıkarıp takmak sizce nasıl olur bi deneyin ben zaten trafikte kaskımı basımdan çıkarmıyorum _________________ www.tekizmk.com
Ben soyle ozetleyeyim:
Polisi gormeyecek sekilde araclarin arasindan gecmen zaten tehlikeli (cogu kisi yapmiyormu? yapiyor, ama bu dogru demek degil) O minubusun onunden kucaginda cocuguyla bir kadin ciksa? Neyse komplo teorisine gerek yok. Birinci yanlis burada. Ikinci yanlisin; Polis'in dedigi "ben buradayken trafik isigindan ustunum" tarzi ifadesi dogru. Sana sonradan kask icin kestigi cezxalar saniyorum, memuru uyuz ettigin icin. Sonucta polisle tartismanin bir mantigi yok. Hele haksizsan hic mantigi yok.
Ben Turkiye'deyken elimdeki imkanlardan dolayi (tanidiklar, vs.) bir kere bile ceza yemeyebilirdim. Sirf birkac isim vermem yeterli olabilirdi. Ama ben ne zaman cezalik bir hata yaptiysam (cep telefonuyla konusmak gibi) gikimi cikarmadan cezami odedim (en azindan nereye gittigini bilyorum). Sucu islediysen uzatmanin anlami yok. O uzatanlar, kendini polisten ustun gorenler/yok yere tartisanlar yuzunden memurlara gina gelmistir diye dusunuyorum (en azindan o zamanlar oyleydi) _________________ Ozan
Tarih: 31.08.2006 - 20:30 Mesaj konusu:
fbracer, ben zaten hatalıysam hatamı kabul ediyorum ve aracların arasından gecerken herzamanda kontrol ederim ve yolun basına geldiğimde zaten durup kontrol edip geçmiştim polisin söylediği lafada sözüm yok haklı ama sorun bu ceza neden bi taksi yada dolmuş özel araba için gecerli değilde motorcu için gecerli
ayrıca kask için yediğim cezayı yazan poliste baska yerde baska polis ve onunla hiç tartışmaya girmemiştim cezayı yazarken itiraz ettim eğer ben trafikte tehlikeli yada kurallara uymadan kullanırken yakalansam ve ceza yesem gercekten hiç zoruma gitmez hatalıysam cezamı yer otururum ama özellikle son 3 4 aydır ankarda motorculara olmadık cezalar yazıyolar bu ayrımcılık neden daha bir ay önce numune hastanesinin karsısında eczaneye ilaç vermek için giren arkadasıma park yasağı cezası yazdılar ve yolun sağ tarafı araba dolu ve ceza sadece motora yazılıyo motormu yolu çok işgal eder arabamı benim konum farklı neden bütün kural ihlali yapanlara ceza yazılmıyoda sadece motorcuya yazılıyo eğer her hata yapana ceza yazılsa sesim çıkarsa adam değilim ama burda bi ayrım var motorcu ayrımı aslında tek sucumuz dediğin gibi bi kaç isim verememek eğer öyle bi imkanımız olsa sence hata yaptığımda ceza yermiyim ve ceza yemediğim zaman o polisler görevini yerine getirmiş oluyomu madem bi şey suçsa bu herkese suçtur dayısı olanada olmayanada _________________ www.tekizmk.com
Kask icin ceza yazanpolisin farkli polis oldugunun farkina varamamistim. Butun hikayeyi tam okumadan yuzeysel bir cevap verdim. Motorculara bir ayrim yapiyor olabilirler, son zamanda soylentilere gore burada da yapmaya basladi polisler. Umarim oyle bir sey yoktur. Ama madem oyle bir sey var, daha dikkatli olmanizi tavsiye edecegim. Iki adimlik bir yere bile kask takip gidin, ve park edilmeyecek yerlere (her ne kadar yer kaplamasa da) park etmeyin. Durup dururken de ceza yazmaya yeltenirlerse, o aman emin olursunuz ki motorlara karsi bir garezleri var. Ayrica dikkat ettinizmi? Hep ayni polisler mi? Bazen bazi bolgeleri surekli ayni memurlar takip eder. Eger ayni memurlarin bazi motorcularla sorunu omussa ceremesini baskalari cekiyor olabilir. _________________ Ozan
-----------
Tamamı büyük harf mesaj yazmayalım lütfen (küçülttüm) ayrıca verdiğin yanıtın direkt olarak başlık konusuyla ilgisi olduğunu sanmıyorum.Lütfen biraz daha dikkat.Bluenight.
Tarih: 31.08.2006 - 20:50 Mesaj konusu:
fbracer, polisler sürekli yer değiştiriyo bi hafta gördüğümüzü bidaha göremiyoz motorlara karsı bi garezleri kesin var sana şöyle söylesem anlarsın heralde kavsakta bekleyen polis bi motor görünce 30 metreden yolun ortasına çıkıyo adamı yolun ortasında durduruyo sağa çektirmeden kontağı alıyo evrakları istiyo umarım olayın boyutunu anlatabilmişimdir _________________ www.tekizmk.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız