250 ccl'ik venox la geçende bi maximum hız denemesi yapmak istedim. Motosiklet 90km/s hıza kadar çok rahat çıktı ve gördüğüm son hız olan 110km/s hıza yavaş yavaş çıktı. Yani belki biraz daha gitme imkanım olsa 120km/s hızı geçe bilirdi.
Sizce bu hız 250cc'lik, çift silindirli, 27 bg'lik bi motor için nasıl? Şunu da belirtmem gerekir ki motorun kendi ağırlığı 197 kg ve bi de be. Ki bende pek zayıf birisi sayılmam. Motor henüz 600 km'de ve ilk bakımından yeni çıktı.
Tarih: 31.08.2006 - 17:51 Mesaj konusu:
Ben de TiGER 250 var arkadaşım Kanuni... 185 kg ve 20 beygir... Rodajımı yeni bitirdim zaman zaman aşıyorum kendimi, 140 km sürate kadar çıktım... Senin dediğin ölçülere göre hiç olmazsa 120-130 km yapmalı makinan... Belki zamanla... _________________
Maximum 130-140 ancak bu devir de sürekli intikal edersen hem uyuşmadık yerin kalmaz (titreşim) hem de, tahmin bile edemeyeceğin, hesapladığında ohaaaa diyeceğin bir yakıt sarfiyatı söz konusu, o motorsikletin seyahat hızı max 100km/h Bir de 600 km de olduğunu söylemişsin, bence 1000 den sonra o tür denemeleri yaparsan en azından o zamana kadar vibrasyondan dolayı gevşemesi muhtemel vidaları da elden geçirmiş ve tam güvenlik sağlamış olarak binmiş olursun. _________________ Dünyanyn 1 nolu delileri motorsiklet sürücüleridir... 2 ki?ilik oldu?undan, 2 nolu delileri de 1 nolu delinin arkasyna binenlerdir...
Ben bir keresinde o kadar hizli gittim ki, kendi plakami okuyordum. Valla!
Aksamlari da bazen kendime selektor atiyorum, sonra dikiz aynasindan yakaliyorum. Hem de yokus yukari. :3 _________________ Ozan
Kayıt: Jun 01, 2006 Mesajlar: 2260 Nereden: istanbul/bayrampaşa
Tarih: 31.08.2006 - 18:16 Mesaj konusu:
dostum bizim bi tanıdıkta kanuni 250C var (seyhan 250 değil) kendisi 85-90 kg civarı 155 aptım dedi ve hiç yalan sölemeyen birisi.bence sen motoruna performans dişlisi taktır 20-25 km farkettirir
Performans dişlisi 13 kw 233 cc bir motorsikletin hızına bişi ilave edebileceğini sanmıyorum, rüzgar ve basınca karşı koyacak gücü ve tork u mevcutlar ile sağlayamıyorken lodos ya da poyraza karşı teknik özelliklerinden ödün vermeden kullanın bence. bir de shadow-750
ye katılıyorum, aşırı titreşim yaratan bir motorsiklet çok sık bağlantıları da kontrol edilmeli, tavsiye edilen hız 100km/h. _________________ Dünyanyn 1 nolu delileri motorsiklet sürücüleridir... 2 ki?ilik oldu?undan, 2 nolu delileri de 1 nolu delinin arkasyna binenlerdir...
Tarih: 31.08.2006 - 18:47 Mesaj konusu:
arkadaşlar,chopper tarzı motorlar hız denemeleri yapmak için tasarlanmamış motorlardır.onda amaç sadece görünüm ve zevkli bir sürüş.herkesin vay be ne geçti dedirtecek aletler onlar.ama sen vınnnn diye geçersen milletin,yada arabaların yanından,chopper almanın ne anlamı vardı.alsaydın 600 lük bir makine onla hız denemesi yapsaydın değil mi....... :hıım _________________
honda rebel 250 ile 130 a çıktım ilk aldığımda merak dolayısıyla ancak poseidon arkadaşımızın söylediklerine tamamen katılıyorum zaten motor da hızlı gitmek ya da akselerasyon yapmak istemiyor..
Rebelden en keyif aldığım anlar sahil yolunda 70/75 kmh civarı yolun-rüzgarın ve kısmen manzaranın tadını çıkardığım anlardı şimdiye kadar...
Motorun isteklerine uyarsanız bu tür makinalar daha keyifli oluyor bence...
Tarih: 31.08.2006 - 21:20 Mesaj konusu:
250 cc kanununi nasıl 155 yapar ben inanmadım acıkcası hem hız yapacaksa 600rr a binsın _________________ gs-500....gsx-r 600....gsx-r1000...zx-6....xt660r...fazer-600....cbr-600f.......//www.youtube.com/watch?v=ynx2RCEA-U4
Kayıt: Aug 27, 2006 Mesajlar: 104 Nereden: Bursa / Orhangazi
Tarih: 01.09.2006 - 04:16 Mesaj konusu:
Venox agir olmasinin yaninda kendi sinifinin en güçlü motosikletidir.
Venox sahibi bir dostum hafif rampa aşağıya 160 görebildiğini söylemişti. 28 beygirlik bir makine.
Ama her durumda chopper alıp hız yaparım diyorsan, motosikletini yanlış sınıftan alıyorsun demektir...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız