Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - DerbiGPR125 ne kadar yakıyor?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

DerbiGPR125 ne kadar yakıyor?

DerbiGPR125 ne kadar yakıyor?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
reo
Üye
Üye

MesajTarih: 02.09.2006 - 17:43    Mesaj konusu: DerbiGPR125 ne kadar yakıyor? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

selam arkadaslar
bizim meshur 2 zamanlı DerbiGPR125 ve benzerleri ne kadar yakar acaba? 4 zamanlı motorlardan fazla diyorlar ama; ne kadar fazla?

kullanan arkadaslar varsa cevaplarını bekliorum.
tesekkurler.
Başa dön
reo Çevrimdışı reo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
erosss
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: 34-59-32

MesajTarih: 02.09.2006 - 18:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

www.google.com a girip derby yazıp bulabilirsin.bilseydim söylerdim ama çalışmak lazım

motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
Başa dön
erosss Çevrimdışı erosss Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
befehl_1912
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: IZMIR KSK

MesajTarih: 02.09.2006 - 18:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yavaş gidersen yaklaşık 190bin faln yakıyor bildiğim kadarıyla

ÖZGÜRÜMÜZÜ UNUTMAYACAĞIZ...
ÖZGÜRÜMÜZÜ UNUTTURMAYACAĞIZ...
Başa dön
befehl_1912 Çevrimdışı befehl_1912 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
cimmy85
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 02.09.2006 - 18:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

kusura bakma ama oha demekten başka elimden bişey gelmiyor min 190bin ise max 350bin demek anlamına gelir.
tarifin anlaşılyor ki 600rr'dan bahsediyosun
Başa dön
cimmy85 Çevrimdışı cimmy85 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
titrettin
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 02.09.2006 - 19:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cimmy85 demiş ki:
Alıntı:

kusura bakma ama oha demekten başka elimden bişey gelmiyor min 190bin ise max 350bin demek anlamına gelir.
tarifin anlaşılyor ki 600rr'dan bahsediyosun

Emin ol 4 silindir bi motor gibi yakıyorlar ^1
Başa dön
titrettin Çevrimdışı titrettin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Ozgur_Ruh
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Bursa / Orhangazi

MesajTarih: 03.09.2006 - 00:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

2 zamanlı 125 CC sport gilera vardi zamanında bende.
emin olun 2 zamanlı motosikletlerin yakıt tüketimini hafife almayın. Sonra çok pişman olursunuz Gülümsüyorum
Başa dön
Ozgur_Ruh Çevrimdışı Ozgur_Ruh Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Yahoo Messenger MSN Messenger
candyman
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: EDYRNE

MesajTarih: 03.09.2006 - 00:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hafife alınmayacak kadar yakıyor ekonomik olduğunu sanma sakın sevgiler
Başa dön
candyman Çevrimdışı candyman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
doblocu38
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KAYSERY

MesajTarih: 03.09.2006 - 07:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

iki zamanlı ise yakar kardeşim.dört zamnalı ile mukayede edilmez bence.
Başa dön
doblocu38 Çevrimdışı doblocu38 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MythShaman
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 03.09.2006 - 21:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yıllardir bir çok 2 zamanli motosiklet kullandim gileradan aprilia ya kadar, halen kullanmaktayim.. 2 zamanli 125 cc performans motorlari normal kullanimlarda ortalama 4.5 litre yakıyor.. eger hts egzoz subabini acitirsan yani sürekli yuksek devirli ( turbolu diyolar bunun adina ama turboyla alakasi yok acilan sadece egzoz subabi) yakıtın 6- 6.5 litreye kadar cikar.. gerci her motosiklettte redline gidersen surekli.., yakıt artar . normal kullanimlarda 100 km de 3 litre yakan cbr 125 bile.. sürekli redline gidersen. 4. 4.5 litreye kadar yakmaya başlayacaktir.. 2 zamanlinin birde yag yaktıgını dusunursek.. tam sentetik 2 zamanli yagin litresi 15 milyon.. benzine ortalama 50:1 oraninda karisir.. 50 litre benzinde 1 litrede yag yakarsin.. bunuda yakıt masraflarina ekle.. ama inan 2 zamanli performans motorunun sesini ivmelenme ve süratini asla 4 zamanli 125 cc motorda bulamazsin. Dil çıkarıyorum kullanim çok zevkli.. sesi ve artan devir sürekli seni gaza getiriyor.. su an bende gilera mxr 1992 model motor var. iki arkadasimdada cbr 125 var.. 2006 model .. yanıma bile yaklasamiyolar.. arasira kullandiklarinda.. cok farkli oldugunu ve müthiş zevkli oldugunu belirtiyorlar.. yakında kısmetse.. cbr lar ve benim makinanin videolarini cekip siteye koycaz.. Alkışlıyorum
Başa dön
MythShaman Çevrimdışı MythShaman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
reo
Üye
Üye

MesajTarih: 05.09.2006 - 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaslar cok tesekkur ederim.
bence (bir muhendis olarak yaptıgım fayda-maliyet analizine gore) cok da kötü deil Gülümsüyorum
o zaman derbi gpr125 denemek istiorum: bu motor hakkında baska soyleyecekleriniz var mıdır? mesela bakım masrafları cok farkeder mi ve motor ömrü gibi?

tekrar cok tesekkur ederim.
Başa dön
reo Çevrimdışı reo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
cenkkut
Üye
Üye

Nereden: izmir/alsancak

MesajTarih: 05.09.2006 - 21:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

2 zamanlı motorların hırçınlığını,ivmelenmesini,karakterini bir 4 zamanlıda asla bulamazsın. (125cc kategorisinde) Bu motorlarin ömürleri az ancak, yüksek devirlerde çalıştığından dolayı, heleki bir derbi 125 aprilia rs 125 motor ömürleri 20.000kmye kadar düşüyor.
Başa dön
cenkkut Çevrimdışı cenkkut Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
mertaltinok
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 05.09.2006 - 21:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben 2 zamanlı motorların performansına katılıyorum ama benzin problemi inanılmaz oluyor ve bakımıda çok masraflı.2. el olarakda satarken çok zorluk çekiyosunuz. Bu sadece motosiklette değil deniz motorlarındada böyle. Bence performans istiyosan 125likle değil 4zamanlı 4 silindirli 600lük ara 2. el.2 zamanlılarla uğraşma artık.Benim fikrim bu. Ama gerek gilera olsun aprilla olsun, Derby olsun hepsi güzel makinalar.Dil çıkarıyorum
Başa dön
mertaltinok Çevrimdışı mertaltinok Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
yc_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.09.2006 - 21:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

5-6 litre arası yakar basarsan biraz daha artar...
Başa dön
yc_ Çevrimdışı yc_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.09.2006 - 21:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

daha önceden yamaha rx135 im ve aynı anda kullandığım gpz500 üm vardı.aynı mesafede 135 in(iki zamznlı) daha çok yaktığını hayretler içerisinde tespit etmiştim.

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

heleki performanslı bir 2 zamanlı rahatlıkla 600-750 lik makina ayarında yakar.
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MythShaman
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 06.09.2006 - 03:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ortalama 20 bin km de piston degistirmen gerekir ben hep oyle yaptım gecmiste.. silindir rektifiyesi yok.. zaten silindirler: crom, nikel, silisyum kaplı oldugundan dolayi. oldukca sert ve asınmaya karsi dayanıklı.. yani çizilmiyor.. tek masrafın silindir contası ve piston olur.. Dil çıkarıyorum ayrıca 2 zamanlılarda krang mili. fazla zorlanmaya maruz kalmaz.. dusuk kompresyon. ve kucuk piston capi yuzunden.. ayıca krang case yagi ayridir yani kirli yag motorun heryerinde dolasmaz.. crank case yagınıda kaliteli kullanirsan.. sorun olmaz. birde 125 cc 2 zamanlı performans motorlarinda krangı iyonla nitratlaştırıp dahada sert hale getiriyorlar.. 2 zamanlılarda kullandıgın yakıta ve yaga dikkat edeceksin.. yag tam sentetik olacak. ve yag pompasının ayarını kullanim durumuna gore yapacaksin.. performans kullanacaksan acacaksın.. bir diger dikkat edecegin konu buji. muhakkak orjinal olacak.. piyasadaki harcıhane ucuz bujiler olmaz. tırnagı eritir pistonun üstüne damlatır silindirin çizilerek motorunu kilitler sonra.. orjinal bujiler rezitanslı oluyor.. eger yeterince dikkat edersen. uzun yıllar guvenle kullanabilirsin.. Dil çıkarıyorum

su ana kadar kullandıgım 2 zamanlı motorlar: aprilia rs 125 extrema. gilera gfr.. gilera mxr.. gilera cx.. su andada 92 model gilera mxr sahibiyim..

2 zamanlı 125cc performans motorlarini yıllardır kullaniyorum ve bizzat kendi garajımda tamirini yapiyorum. bilgi almak isteyenler.. özelden mesaj atabilir.. elimden geldigi kadar yardımcı olmaya calisirim..
Başa dön
MythShaman Çevrimdışı MythShaman Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal