Tarih: 02.09.2006 - 18:13 Mesaj konusu:
www.google.com a girip derby yazıp bulabilirsin.bilseydim söylerdim ama çalışmak lazım _________________ kaskynyn de?eri ne ise hayatynyn de?eride o kadar olsun
motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
yavaş gidersen yaklaşık 190bin faln yakıyor bildiğim kadarıyla
kusura bakma ama oha demekten başka elimden bişey gelmiyor min 190bin ise max 350bin demek anlamına gelir.
tarifin anlaşılyor ki 600rr'dan bahsediyosun
Tarih: 02.09.2006 - 19:42 Mesaj konusu:
cimmy85 demiş ki:
Alıntı:
yavaş gidersen yaklaşık 190bin faln yakıyor bildiğim kadarıyla
kusura bakma ama oha demekten başka elimden bişey gelmiyor min 190bin ise max 350bin demek anlamına gelir.
tarifin anlaşılyor ki 600rr'dan bahsediyosun
yıllardir bir çok 2 zamanli motosiklet kullandim gileradan aprilia ya kadar, halen kullanmaktayim.. 2 zamanli 125 cc performans motorlari normal kullanimlarda ortalama 4.5 litre yakıyor.. eger hts egzoz subabini acitirsan yani sürekli yuksek devirli ( turbolu diyolar bunun adina ama turboyla alakasi yok acilan sadece egzoz subabi) yakıtın 6- 6.5 litreye kadar cikar.. gerci her motosiklettte redline gidersen surekli.., yakıt artar . normal kullanimlarda 100 km de 3 litre yakan cbr 125 bile.. sürekli redline gidersen. 4. 4.5 litreye kadar yakmaya başlayacaktir.. 2 zamanlinin birde yag yaktıgını dusunursek.. tam sentetik 2 zamanli yagin litresi 15 milyon.. benzine ortalama 50:1 oraninda karisir.. 50 litre benzinde 1 litrede yag yakarsin.. bunuda yakıt masraflarina ekle.. ama inan 2 zamanli performans motorunun sesini ivmelenme ve süratini asla 4 zamanli 125 cc motorda bulamazsin. kullanim çok zevkli.. sesi ve artan devir sürekli seni gaza getiriyor.. su an bende gilera mxr 1992 model motor var. iki arkadasimdada cbr 125 var.. 2006 model .. yanıma bile yaklasamiyolar.. arasira kullandiklarinda.. cok farkli oldugunu ve müthiş zevkli oldugunu belirtiyorlar.. yakında kısmetse.. cbr lar ve benim makinanin videolarini cekip siteye koycaz..
arkadaslar cok tesekkur ederim.
bence (bir muhendis olarak yaptıgım fayda-maliyet analizine gore) cok da kötü deil
o zaman derbi gpr125 denemek istiorum: bu motor hakkında baska soyleyecekleriniz var mıdır? mesela bakım masrafları cok farkeder mi ve motor ömrü gibi?
Tarih: 05.09.2006 - 21:00 Mesaj konusu:
2 zamanlı motorların hırçınlığını,ivmelenmesini,karakterini bir 4 zamanlıda asla bulamazsın. (125cc kategorisinde) Bu motorlarin ömürleri az ancak, yüksek devirlerde çalıştığından dolayı, heleki bir derbi 125 aprilia rs 125 motor ömürleri 20.000kmye kadar düşüyor.
Ben 2 zamanlı motorların performansına katılıyorum ama benzin problemi inanılmaz oluyor ve bakımıda çok masraflı.2. el olarakda satarken çok zorluk çekiyosunuz. Bu sadece motosiklette değil deniz motorlarındada böyle. Bence performans istiyosan 125likle değil 4zamanlı 4 silindirli 600lük ara 2. el.2 zamanlılarla uğraşma artık.Benim fikrim bu. Ama gerek gilera olsun aprilla olsun, Derby olsun hepsi güzel makinalar.
daha önceden yamaha rx135 im ve aynı anda kullandığım gpz500 üm vardı.aynı mesafede 135 in(iki zamznlı) daha çok yaktığını hayretler içerisinde tespit etmiştim.
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
heleki performanslı bir 2 zamanlı rahatlıkla 600-750 lik makina ayarında yakar.
ortalama 20 bin km de piston degistirmen gerekir ben hep oyle yaptım gecmiste.. silindir rektifiyesi yok.. zaten silindirler: crom, nikel, silisyum kaplı oldugundan dolayi. oldukca sert ve asınmaya karsi dayanıklı.. yani çizilmiyor.. tek masrafın silindir contası ve piston olur.. ayrıca 2 zamanlılarda krang mili. fazla zorlanmaya maruz kalmaz.. dusuk kompresyon. ve kucuk piston capi yuzunden.. ayıca krang case yagi ayridir yani kirli yag motorun heryerinde dolasmaz.. crank case yagınıda kaliteli kullanirsan.. sorun olmaz. birde 125 cc 2 zamanlı performans motorlarinda krangı iyonla nitratlaştırıp dahada sert hale getiriyorlar.. 2 zamanlılarda kullandıgın yakıta ve yaga dikkat edeceksin.. yag tam sentetik olacak. ve yag pompasının ayarını kullanim durumuna gore yapacaksin.. performans kullanacaksan acacaksın.. bir diger dikkat edecegin konu buji. muhakkak orjinal olacak.. piyasadaki harcıhane ucuz bujiler olmaz. tırnagı eritir pistonun üstüne damlatır silindirin çizilerek motorunu kilitler sonra.. orjinal bujiler rezitanslı oluyor.. eger yeterince dikkat edersen. uzun yıllar guvenle kullanabilirsin..
su ana kadar kullandıgım 2 zamanlı motorlar: aprilia rs 125 extrema. gilera gfr.. gilera mxr.. gilera cx.. su andada 92 model gilera mxr sahibiyim..
2 zamanlı 125cc performans motorlarini yıllardır kullaniyorum ve bizzat kendi garajımda tamirini yapiyorum. bilgi almak isteyenler.. özelden mesaj atabilir.. elimden geldigi kadar yardımcı olmaya calisirim..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız