Seri sıralamasında, Kawasaki Bolide ve Suzuki Hayabusa'nın hemen arkasında bulunan ZX-12R, artık 206 beygir ile uçmaya hazır gibi görünüyor.
Eğer bir ZR-12'niz varsa ve onu LKM servisine götürecekseniz, öncelikle kalbiniz sağlam olmalı. Motor sadece 206 beygire yükseltilmekle kalmamış, ayrıca yere çok daha sağlam basar olmuş.
ZX-12R'nin motor modifikasyonu, ilk olarak silindir kafalarının sökülmesiyle başlamış. Bu arada hava filtresi ve püskürtme sistemi de yenisiyle değiştirilerek güç arttırılmış. Tüm bu işlemler 3873 dolar'a mal olmakta.
Arkada özel yapım Akrapovic marka geniş egsozun kullanılması sayesinde motorun gücü çok net kendini belli ediyor. Eğer otobanda 300'ün üzerine çıkabilmek için uğraş veriyorsanız, ZX-12R tam size göre.
Teknik Özellikler
Motor yapısı:4 zamanlı, 4 silindirli motor
Krank mili:Beşli yatak
Subap:Silindir başına 4 adet
Subap zamanlaması:DOCH, zincirden tahrik
Soğutma:Sıvı
Karışım:Elektronik püskürtme
Ateşleme:Dijital ateşleme
Far/akü:12 V 290 W/12 Ah
fiyatı:14.200 EURO
İşte Resimleri
Nasıl Süper Bişey Dimi.... _________________ Aramayyn bizi lüks meyhane kö?elerinde , Biz a?k ?arabyny ?i?eden içenlerdeniz , Sormayyn bize a?k nedir diye , Biz a?k için can verenlerdeniz...!
En son CANAVAR5 tarafından 21.10.2004 - 09:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
deli bir arkadaşım var. tutturdu hayabusa diye bunu görmesin kafayı yer harika bir şey de çok fazla be abi bu kadar hız istiyorsa bir insan gitsin bir F16 ya binsin tabi binebilirse 8) _________________ MAKYNANIZDAN HIZLI 4 TEKER YOK! GAZA GELMEYYN.
Kayıt: Aug 25, 2004 Mesajlar: 244 Nereden: KAHRAMANMARA?/merkez
Tarih: 21.10.2004 - 10:06 Mesaj konusu:
Evet Görüşlerinizi alayım.. _________________ Aramayyn bizi lüks meyhane kö?elerinde , Biz a?k ?arabyny ?i?eden içenlerdeniz , Sormayyn bize a?k nedir diye , Biz a?k için can verenlerdeniz...!
Yanlis resimi koymussun bu eski zx12r yenisi görünüsündede biraz degisik ön tarafta farlar hava borusu falan degisik .!
2004 modelinde hatta önde radial fren kaliperi bile var!!
Bir de LKM den daha fazla beygir gücü cikaran var turbosuz nossuz 220 bg cikarabiliyorlar.Lkm referans degil yani !! Birde LKM motorlari cok yakit tüketiyor normalden cok !!
Haa sorarsan zx12r'e bu kadar masraf deymez bence !! Daha dogrusu onu hafifletmek tanki full halde 248kg olan zx12r'i sen 210 kg düsürdünmü motor gücünün yükselmesinden daha büyük performans alirsin..Hem daha hizli ivmeleniyor hemde virajlara daha kivrak giriyor !!
Daha iyisi git hemen zx10r yada yeni cikan 2005 model gsxr 1000 al gör neymis zx12r'i cizmek !!! _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Tarih: 21.10.2004 - 13:23 Mesaj konusu:
zx12 r aslında o kadar kilolu değil ve uzunn yolda zx12r nin geçemeyecegi makine yoook.buna inanın 1000 liktede zx10r harikaaaaaa hem hafiff hem beygirli tasarımıylada mükemmel hepinize sevgiler
meselaaa draglarda avrupa da nee 12 ler var hayabusaya toz attıran bizim türkiyede yok böyle ayar eden ve ya millet paraya kıyamıyooo anlamadım
-------------------------------------------------------------------------------------
Ardarda 2 mesaj WİSHNE tarafından birleştirildi.
-------------------------------------------------------------------------------------
zx12 r aslında o kadar kilolu değil ve uzunn yolda zx12r nin geçemeyecegi makine yoook.buna inanın 1000 liktede zx10r harikaaaaaa hem hafiff hem beygirli tasarımıylada mükemmel hepinize sevgiler
@ Ninja
Bak ninja kardesim ..Ben burada laflari uydurmuyorum!! Zx12r alip tankinida tam dolduruyorlar komple motoru tartiyorlar ve terazi 248 kg gösteriyor....Sen dikkat bilmedigin seyleri biraz arastirsan iyi olur ...
Haaaaa birde senin yasadigin yerde yollar hep dümdüüüüüüüzmüü????
Söyle 50-100 km kadar ha o zaman gecer 12 lik ama ..Ben sana kendi burada yasadigimi anlatsan sen inanmazsin 12 likler hayabusalar eksoz hatimi yapiyor burada..Tabiki sürücüye bagli..........
Merak etme yeni cikan gsxr 1000 son hizi 12 likten daha hizli olacak ve son hizdada(benim icin fazla önemi olmayan sey son hiz)12 ligi ekecek!!! _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Seri sıralamasında, Kawasaki Bolide ve Suzuki Hayabusa'nın hemen arkasında bulunan ZX-12R, artık 206 beygir ile uçmaya hazır gibi görünüyor.
Eğer bir ZR-12'niz varsa ve onu LKM servisine götürecekseniz, öncelikle kalbiniz sağlam olmalı. Motor sadece 206 beygire yükseltilmekle kalmamış, ayrıca yere çok daha sağlam basar olmuş.
ZX-12R'nin motor modifikasyonu, ilk olarak silindir kafalarının sökülmesiyle başlamış. Bu arada hava filtresi ve püskürtme sistemi de yenisiyle değiştirilerek güç arttırılmış. Tüm bu işlemler 3873 dolar'a mal olmakta.
Arkada özel yapım Akrapovic marka geniş egsozun kullanılması sayesinde motorun gücü çok net kendini belli ediyor. Eğer otobanda 300'ün üzerine çıkabilmek için uğraş veriyorsanız, ZX-12R tam size göre.Teknik Özellikler
Motor yapısı:4 zamanlı, 4 silindirli motor
Krank mili:Beşli yatak
Subap:Silindir başına 4 adet
Subap zamanlaması:DOCH, zincirden tahrik
Soğutma:Sıvı
Karışım:Elektronik püskürtme
Ateşleme:Dijital ateşleme
Far/akü:12 V 290 W/12 Ah
fiyatı:14.200 Euro
Bir kere senin burada resmini koydugun 2000 model zx12r ayrica uzerindekide standart ekzoz,
Silindir hacmini degistirmeden 206 hp cikartmak zx12 ten bir tek yolu var oda nitrous bunun haricinde istedigini eksozu tak ateslemeyi degistir, silindir kafasini sok, herneyse ne yaparsan yap mumkun degil :!: guven bana biliyorumda konusuyorum.... ha simdi imkansiz demiyeyim aslinda ama o motoru ne 14000 euro satin alabilir nede yolda sokakta kullanabilirsin
ayrica bu bilgileri nederen aldiysan web sitesini burada gorup girmek isterim cunku senin buraya yazdigin gibi silindir hacmini arttirmadan 206 hp su ana kadar mumkun olmadi olmussada kaynagini ogrenmek isterim
Alıntı:
Arkada özel yapım Akrapovic marka geniş egsozun kullanılması sayesinde motorun gücü çok net kendini belli ediyor. Eğer otobanda 300'ün üzerine çıkabilmek için uğraş veriyorsanız, ZX-12R tam size göre.
resimdeki zx12 tam anlamiyla fabrika cikisi bir motor hic bir ozelligi yok.O eksoz da fabrika cikisi takilan eksoz (evet cok genis bende o yuzden attim baska taktim) tekrar rica etsem bilgilerin kaynagini buraya yazarmisin. 2005 zx12 cikti ve 2004 ile ayni , 2003 ile 2 fark var aralarinde birincisi radial frenler ikincisi emme bogazlarina ilave edilmis ikinci kelebekler onun haricinde ayni birde tek renk siyah...
Not: zx12 hicbir zaman hayabusanin arkasindan gelmemistir, ya yanindadir yada bir adim ilerisinde. _________________ www.thecyclepro.com
Not: zx12 hicbir zaman hayabusanin arkasindan gelmemistir, ya yanindadir yada bir adim ilerisinde.
Burada yaniliyorsun yturan kardes !!!! ZX12R her zaman öndedir!!! Hatta virajli yollar geldimi hayaya 1000 basar :-D :-D :-D _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Kayıt: Jun 17, 2004 Mesajlar: 920 Nereden: Sivas-Bodrum-Ankara-İstanbul
Tarih: 25.10.2004 - 16:16 Mesaj konusu:
Estetik özürlü bu adamlar bence. Motor ne kadar iyi olursa olsun güzel görünmüyor gözüme. Hayabusa bundan daha yakışıklı. _________________ Time is BAD, Check your BACK !..
CBR600f Stunt Machine
Estetik özürlü bu adamlar bence. Motor ne kadar iyi olursa olsun güzel görünmüyor gözüme. Hayabusa bundan daha yakışıklı.
Gecenlerde dergide test yapilmisti !! Ankette yaklasik 500000 kisi cevap vermisti ve hayabusayi güzel bulan bir kisi vardi sadece!!
Bu sen olmayasin :!: _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5Sonraki
1. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız