Tarih: 11.09.2006 - 08:17 Mesaj konusu: İlk kazamı yaptım
Cumartesi akşamı saat 19h00 civarlarında, anadoludan avrupa yakasına geçerken, Çamlıcaya doğur çıkan yol ile Çamlıca gişelerden gelen yolun birleştiği noktadaki emniyet şeridinde kaza yaptım. Köprü yolundaki aşırı trafik nedeniyle emniyet şeridine girip, ufak ufak hızlanmadan gidiyordum. Birleşme noktasında her zaman polis arabası olur. Polis arabasını geçtikten sonra, sağdan gelen yol nedeniyle trafik iyice tıkandığından hızımı daha da düşürüp (3. vitesle giderken 20 km hıza ve 2. vitese inmiştim) nerdeyse durmaya kendimi hazırlıyordum. Çünkü bir kaç metre sonra emniyet şeridi bitecek ve 2 yol birleşecekti. Ben de durup, arabaların arasına girerek yeniden en sağa geçip oradaki emniyet şeridine geçmeyi planlıyordum. Bu nedenle iyice hızımı düşürüyordum. Bir aracın arka tampon hizasındayken (ben emniyet şeridinde ve sağdan gidiyorum), arabanın sağa sinyal vermesiyle direksiyonu sağa kırması bir oldu. Yani hatırladığım son şey arabanın sinyali. Mesafe ve zaman o kadar kısaydı ki, benim ne kendimi sağa atabilme, ne de frene basabilme şansım olmadı ve adamın sağ ön kaportaya çarptım. Galiba çok hafif sağa kaçmışım ama yeterli gelmedi. Sol ön tarafla vurunca motorla birlikte sola doğru yatıp hafif bir yuvarlandım. Herkes yardıma koştu tabii. Ben özellikle hemen yerden kalkmadım, üzerime doğru gelip yardım etmek isteyenleri de elimle durdurdum, uzak durun işareti yaptım. Çünkü bana yardım etmek isterken daha kötü bir şey yapabilirlerdi. Ben önce kendimde bir şey olup olmadığını dinledim ve ondan sonra yerden kalktım. Kaskımı hemen çıkartmadım. Kendimden emin olduktan sonra kaskı çıkarttım ve motoru yerden kaldırmalarını istedim çünkü benzin akıyordu. Bu arada full koruma olduğumu söylememe gerek yok herhalde. Sol dirseğimde ufak bir sıyrıkla ve sol kalçamda çarpmadan kaynaklı hafif bir ağrı ile olayı atlattım. Gece de eve gelince ağrı kesici ve koluma sürdüğüm merhemle geceyi ağrısız sızısız, rahat bir şekilde geçirdim.
Ben yavaş gitmeme rağmen çarpma her zaman şiddetli olur. Korumalarımın tam oluşu (dizlik, eldiven dahil) daha fazla bir yara veya hasar almama engel oldu. Lütfen korumaları ihmal etmeyin, aman hava sıcak bir kask yeter demeyin. Full koruma ile geziyor olmanıza rağmen bir kez bile üşengeçlik edip takmamazlık yapmayın. Unutmayın ki her zaman takarsınız, bir kez takmadığınızda kaza sizi bulur.
gevezehanim, geçmiş olsun Arsu'cum.Sen de birşey olmamasına sevinmemle birlikte kaza yapmış olmana da üzüldüm.Bunun ilk ve de son olmasını dilerim.
Tekrar geçmiş olsun.. _________________ Anlayamadılar anlattıklarımda mana var,içlerinde mağaralar,haklısın birazcık dar.Annem ağzı bozuk olandan haz etmez.Anne bu kez affet ama bunların hepsi ayni ....
Kayıt: May 31, 2006 Mesajlar: 1443 Nereden: ...::ÇORLU::...
Tarih: 11.09.2006 - 08:51 Mesaj konusu:
gevezehanim, geçmiş olsun abla...
İnan ki ucuz atlatmışsın ve her zaman takdir ettiğim tam koruma kullanımı çok işine yaramış anlaşılan.
Sana hiçbir şey olmaması sevindirici, motosiklette de fazla birşey yok anladığım kadarıyla, yaptırılır olur biter.Önemli olan sensin, gerisini boşver.
Paylaştığın için ayrıca teşekkürler, ders alınması gereken çok nokta var anlattıklarında.
* En başta emniyet şeridine "zorunlu haller dışında" girmeyecekmişiz.
* Ne kadar yavaş olursak olalım her zaman önümüze direksiyon kırılma ihtimali "her zaman" varmış.
* Kask ve tam korumasız bakkala bile gitmemeliymişiz.
* Kendimizi yerde bulduğumuzda ve bilincimiz yerindeyse (önce bunun için şükredip), iyi niyetle yardıma koşanlara ilk etapta aceleyle yanlış bir şey yapmamaları için engel olmalıymışız.
Bak bir sürü ders çıkarttık, bir kazadan. Tekrarından korusun Allah, ablamı ve hepimizi; biz de bu dersleri kendi kendimize çıkartalım, yaşanmışlığa gerek kalmadan.
Tekrar büyük geçmiş olsun.
Not:Bu arada bilerek VIP'ye açtığını farzedip başlığı "Genel"e taşımıyorum ama farketmez dersen oraya taşıyayım da ders alacak arkadaşlarımızın sayısı artsın.Ama tamamen sen bilirsin. _________________ Kask ve Tam Koruma,Daima...
Rabbit, ve Bluenight, çok teşekkür ederim. Ben gerçekten ucuz atlattım. Bületncim, başlığı nerde açayım diye düşündüm ama bir karar veremediğim için burda açtım. İstersen sen genele taşı, dediğin gibi dha çok kişi görüp ders çıkartabilir buradan. Bu arada sana da çıkarttığın dersler için teşekkürler
Kayıt: Aug 08, 2006 Mesajlar: 1151 Nereden: MANİSA - KONYA
Tarih: 11.09.2006 - 10:20 Mesaj konusu:
gevezehanim, ilk başta geçmiş olsun dileklerimi bildirmek istiyorum. Çok talihsiz bir kaza geçirmişsin, insan ne kadar dikkat ederse etsin, olacağı varsa oluyor işte.
KASK VE KORUMALARI taktığın için büyük bir alkış gönlümden sana geçen..
Alıntı:
Lütfen korumaları ihmal etmeyin, aman hava sıcak bir kask yeter demeyin.
Ne yazık ki; insanlar onu bile yapmıyor, bırak korumaları kask bile takmıyorlar... Aliağa dragına gittiğimde gördüm ki o kadar insan kask takmadan gelmiş...
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 11.09.2006 - 10:25 Mesaj konusu:
gevezehanim, ana demişim yazıyı okur okumaz büyük geçmiş olsun çok üzüldüm ama korumalı olduguna sevindim allah beterinden saklasın _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Ben motoru parkettiğim yerde bile 2 mt götürmem gerektiğinde en basitinden eldivenim yoksa rahatsız oluyorum. Korumasız kendimi gerçekten çok eksik hissediyorum. Hele ki bu kazadan sonra daha bile özen göstericem.
vay be... geçmiş olsun Arzu. _________________ [SIGPIC]http://i304.photobucket.com/albums/nn169/redstormr1/rr%20with%20haya/IMG_0841_edited-1.jpg[/SIGPIC]
Tarih: 11.09.2006 - 13:38 Mesaj konusu:
Merhaba Arzu, her şeyin bir ilki vardır, şanslısın ki bu ilk son derece zararsız vuku bulmuş... Allah beterinden saklasın, hepimiz için de ders alacak bir yanı olsun... Tekrar tekrar geçmiş olsun... Kendine iyi bak! _________________
çok geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun _________________ Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız