Tarih: 13.09.2006 - 12:00 Mesaj konusu: Ormanda kontrolsüz kamp ateşi yakmanın sonu bakın ve görün
sevgili arkadaşlar bu topiği açmamdaki gaye geçen hafta yaptığımız üç günlük kamp süresince yaşadığım ve şahit olduğum bazı olaylar neticesinde doğan bir ihtiyaçtı.kampımızın ortasında kocaman hemde koca bir orduya yetecek kadar ateş olmasına rağmen kendilerini ayrı bir gurup hissi veren ismen tanımadığım bazı arkadaşlar gittiler hemde ibreleri olan ağaçların altında ateş yaktılar.kendilerine sözlü olarak kaç sefer ikaz ettimsede nafile ateşi söndürmediler.yağmursuz geçen kurak bir mevsim itibarı ile yangına hassas olan ormanlarımızda kamp yaparken lütfen etik kurallara uyalım ve uymayanları uyaralım.bu bizim insanlık görevimizdir.ormanlar gittiktensonra kamp yapacak bir alanımız olmayacaktır. kontorlsuz yakılan sadece birt çay demlemek için yakılan ateş sonucunda Taraklıda 75 hektar alan cayır cayır yandı.hemde içinde ne canlılarla beraber. şimdi yorumsuz resimleri ekliyorum yorumu size bırakıyorum.
[IMG][/IMG]
ateş düştüğü yeri yakmıyor bizim yüreğimizide yakıyor dostlar
[IMG][/IMG]
yanan canlıları bir düşünelim ateşle ancak tanrı cezalandırır
[IMG][/IMG]
kahraman askerim ne yapsın elinden bir şey gelmiyor
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Bir ağacın büyümesi tam yüz seneye tekamül ediyor
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Bu yangını çıkaran kişide çay demlemek için ateş yakarken bir şey olmaz demiş karısına yangın çıkıncada karısını ve çocuğunu bırakıp kaçmış
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
ya böyle ormansız ve ağaçsız yaşayacağız ormanları yok ederek
[IMG][/IMG]
suudi arabistana gidenler bilirler gitmeyenlerde gitsin görsünler
[IMG][/IMG]
yada böyle mutlu ve neşeli ormanlarımızla barışık olarak yaşayacağız.
[IMG][/IMG]
TERCİHİ ONA GÖRE YAPALIM VE LÜTFEN DİKKAT DİYORUM!
Tarih: 13.09.2006 - 12:20 Mesaj konusu:
Son iki fotoğraf hiç olmamış kusura bakma.
Türkiye'yi o koyduğun Suudi Arabistan fotoğrafına benzetmek isteyen, "Türkiye'yi küçük Arabistan" yapacağız mottosunu benimseyen bir iktidara oy veren, toplamda %30'u oluşturan bir seçmen kitlesi var. Onların kalbi kırılmıştır bu ifadeyi görünce.
Onlara göre vahşi bedeviler en üstün ırk, onlara benzememiz gerekiyormuş.
Bu yüzden ormanların yanmasında da bir sakınca yok onlar için. Biz de kendi derdimize yanalım. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Kayıt: May 04, 2006 Mesajlar: 3610 Nereden: aşkın olmadığı yerden
Tarih: 13.09.2006 - 17:27 Mesaj konusu:
XANDROS kusura bakma ama saçmalamıssın biraz adam ne topıgı açmış sen ne yazmıssın.ben sol görüşlü bir insanım ve ülkenin gidişatı iyi oldugu için desteklıyorum.bu topıge siyasetı sokmanaın ne anlamı var anlayamadım senı _________________
Tarih: 14.09.2006 - 08:26 Mesaj konusu:
Alıntı:
kusura bakma ama saçmalamıssın biraz adam ne topıgı açmış sen ne yazmıssın
clawman,
her yaz mevsiminin bir klasiği olarak yine orman yangınları yaşıyoruz, memleketin ormanları dekar dekar, hektar hektar elimizden çıkıyor, biliyorsun.
Mevcut iktidar orman yangınlarını engellemek için gerçek anlamda fark yaratacak önlemler alıyor mu? Almıyor. Yangın anında etkili sonuca varmayı sağlayacak söndürme uçaklarımız, helikopterlerimiz yeterli mi? Çok yetersiz, hatta yok gibi. Alınacak ya da kiralanacak mı? Bilinmiyor, sözkonusu değil. Abuk sabuk işlere istenince bol bol para bulunabiliyor mu? Evet.
Bu yangınları ben mi su sıkıp söndüreceğim? Bunu engellemek, etkin sonuçlar almak bir kamu görevi değil midir? Peki ne yapılıyor?
Ya da neden bir şey yapılmıyor? Birşey yapılmadığına göre orman kayıpları demek ki hiç de önemli bir şey değil onlar için. Ormanların önemini kavrayamayanlar sadece bedevilerdir.
Tüm bu sorular benim saçmalayıp saçmalamadığımı ortaya koyar. İnan ki senin haklı olmanı, benim saçmalamış olmamı isterdim.
Durum budur.
Sevgiler. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Kayıt: Aug 08, 2006 Mesajlar: 1151 Nereden: MANİSA - KONYA
Tarih: 14.09.2006 - 08:40 Mesaj konusu:
Son iki fotoğraf ile asker fotoğrafı çok saçma... Yangınlarla ne alakası var anlıyamadım, heralde koyarken yanlış koydun resmi...
Kusura bakma ama anladığım kadarıyla copy-paste yoluyla sokmuşsun, ona bir sözüm yok ama koyarken yanlış fotoğraflar koymuşsun be.... _________________ ersingunes45@hotmail.com
B-RH(+)
Ormanların korunmasında uzun ama gerekli olan bir yol küçük yaşlarda her çocuğa kendi sorumluluklarında yetiştirilmek üzere fidanlar vermek, onlarla ilgilenmelerini sağlamak. Bunu yaşayan insanlar bu konuda daha duyarlı oluyorlar. Tek bir ağaç dalına bile zarar gelmemesini dileyebiliyorum sadece. Ek olarak MD yetkilileri uygun görürlerse Orman Bakanlığına başvuralım, MD Ormanı oluşturmak istediğimizi söyleyelim, uygun bir yer verirler, bu konuda Orman Bakanlığı çalışmaları var.
devlet (hükümet demiyorum polemik olmasın) her piknik yapanın başına bekçi koyamazki :!: iğne çuvaldız meselesi.... bence konuyu hükümete veya devlete endekslemek yanlış, askerliğimi Türkiye'nin en büyük hastanesinde itfaiyeci olarak yaptım ve nelerle karşılaştım anlata anlata bitmez.... ormanlar için de durum aynı insanımız bu tür konulara çok aşırı duyarsız kalıyor.
Alıntı:
Bu yangını çıkaran kişide çay demlemek için ateş yakarken bir şey olmaz demiş karısına yangın çıkıncada karısını ve çocuğunu bırakıp kaçmış
bu adama ne demeli şimdi, kazık kadar çoluk çocuk sahibi adam, bunun gibiler heryerdeler trafikte de var, devlet veya hükümet bu koyunların da başlarına birer çoban dikemezki. ama olan ormanlarımıza oluyor yazık..
Tarih: 14.09.2006 - 09:54 Mesaj konusu:
Arkadaşlar sadece insan kaynaklı yangınlar bir sezonda çıkan yangınların yüzde99 unu oluşturuyor.Biz bununla ilgilensek daha iyi olmazmı bırakın siyaseti görüşleri.Çok garip bir olayda şimdi oldu .Tam bu yazıyı yazıyordum ve telsim orman yangınlarıyla ilgili bilgilendirici bir msj çekti.Yoksa bu bir işaret mi :P _________________ kaskynyn de?eri ne ise hayatynyn de?eride o kadar olsun
motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
Kayıt: May 04, 2006 Mesajlar: 3610 Nereden: aşkın olmadığı yerden
Tarih: 14.09.2006 - 11:01 Mesaj konusu:
hükümet mükümet siyaset miyaset koltukta oturup millete laf söylemek en kolayı hangımızın ekılı bır agacı varkı bu ülkede ne yaptıkkı bu ülke içinnn.daha bıse söylemıyorumm.içimize cekecek oksijen kalmadgında anlıcaz degerını _________________
Tarih: 14.09.2006 - 11:28 Mesaj konusu:
Alıntı:
sende hükümete karşı olan kinini burada kusmuşsun. Nerden nerelere çekmişsin konuyu..
kadiRR_delisi, Kadircim, beni bir sen anladın ama yanlış anladın
Alıntı:
hükümet mükümet siyaset miyaset koltukta oturup millete laf söylemek en kolayı
Haklısın. Orası "yan gelip yatma yeri" nasıl olsa, rahatlarını bozmasınlar. Bu işlere çözüm bulacak olan onlar değil, benim nasıl olsa.
Haydi o zaman, arzu ettiğiniz gibi çözümler önereyim size, dikili ağacım da olmadığına göre:
1) Hep beraber "canım orman güzel orman, sana yan bakan bulamasın derman" şarkısı söylenecek. Böyle bir şarkı yoksa vatandaşlardan para toplanıp acilen besteletilecek.
2) Herkes defterlerine kırmızı kalem ile "ormanları koruyalım" yazacak on kere. Sayfaya çiçek desenli kenar süsü yapmak serbest.
3) Yakılıp kel kalan ve yıllardır el sürülmeyen (ben sürmedim) Burgazada karşısındaki kıyıda ağlaşılacak.
4) Orman konulu kompozisyonlar yazılacak, bu tüm yurtta ve yavru vatan Kıbrıs'da törenlerle kutlanarak ödüllendirilecek.
Yansın canına yandığımın ormanları. Bu ülkenin entelektüeli bile bana "siyaset katıyorsun" diye bilmemne atıyorsa zaten bitmişiz biz. Siyaset bu işe yaramıyor sanki, o sanki bir çay partisi.
Yansın bütün ormanlar! Yanalım hep beraber! Medeniyet bize haram. Haketmiyoruz güzellikleri. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız