Tarih: 16.09.2006 - 00:57 Mesaj konusu: Gazcı Team(!) Hakkında
Bu topici açarken adı 'Gazcı Team' olarak geçen grubumdan hiç kimseye danışmadım,hiç kimsenin onay ve iznini almadım.Yazıma 'biz' diye başlayacaktım ancak site içi gruplaşma tarzı birşey yaşanmasını istemiyorum.
MD'ye ilk girmeye başladığım zamanlar 'ocakbaşı team - büfe team vs.' tarzı oluşumlar gördüm.Kendi aralarında bir grup kurduklarını,o gruba dahil olabilmenin pekte mümkün olmadığı,çok ciddi riskler alarak motor kullandıklarını düşünüyordum.Zaten yaşça benden büyüklerdi.Ayrıca gezi fotoğraflarında alkol alındığını gördüğüm de bana ırak bir grup olduğu kanısına vardım.Söz konusu 'Gazcı Team' kendisini dışarıya kapamış,kendi içersinde gruplaşmış,kendi grubu dışındakilere özellikle SS tarzı olmayan motorlara yukardan bakan tipler asla değildir.Öncelikle O önyargıyı-eğer sahip olanlar varsa başlarından silmelerini tavsiye ederim.
Siteye 2004 yılından beri üyeyim.Bu seneye kadar hemen hemen hiç bir buluşmaya gelmemiştim.Çekiniyordum.Sitedeki arkadaşlarımla tanışmadan önce,iş hayatımın dahi bu sektörde olmasına rağmen kendimle kafa dengi,hızı hızıma uygun,ne çok yavaş ne çok hızlı,genel-kültür seviyesi yüksek ve ALKOL KULLANMAYAN hiç bir motorcu arkadaşım yoktu.Çevremde ki motorcu insanlar ya yaşça benden aşırı büyük ya sürekli kafa 1 dünya motora binen ya beleşçi-aç ya da tamirci tayfaydı.Dolayısıyla motorla yaptığım gezilerden pekte keyif alamıyordum.Ya yalnız yol yapıyordum,ya da kafa dengi olmadığım insanlarla sıcak bi ortam olmadan,muhabbetlerinden keyif almadan isteksizce gezilere katılıyodum.
Bu sene 'Gazcı Harekatı 1 - Maşukiye' düzenlendi,adının gazcı olması tam bir geyikten ibaretti.Amaç 'gazlamak' değil,sahip olduğumuz motorlarla güzel yurdumun hiç görmediğimiz yerlerinden birine motorlarla gitmekti.7 kişi geldi.Serkan-Oğuzhan(ozzyozzy)-Bülent(demgah)-Mete(xandros)-Özgür(R6) ilk kez orda tanıştım.Sinan (conan81) daha önce md buluşması tanışmıştık ama samimi değildik.O gezideki herkes hem kafa dengi hemde hayatımda tanıştığım en efendi motorculardı.Oldukça şaşırmıştım çünkü hepside bnm gibi belirli bir işi olan-genel kültürlü-egosu kendisinden büyük olmayan ve yaşamdan aldıkları ne büyük keyiflerden biri bnmki gibi motosiklet olan ilk insanlardı.
Ardından başlayan sıcak dostluğumuz,kendi aramızda sürekli diyaloglar kurmamıza ve buluşup takılmalara döndü.'Gazcı Harekatı II' de yeni insanlarla da tanıştık grup biraz daha büyüdü.Herkesin kendi çevresinden kendi dengi arkaşları vardı.Uyuştuklarımız hala bizle,diğerleri değil,kimse kimseyi sevmek zorunda değil.Hepimiz birbirimizle MD sayesinde tanıştık.Sonra 'Gazcı Harekatı III-Edirne' düzenlendi,grubun yarısı Geziye katıldı diğer yarısı Erdek'teydi.Fotolar paylaşıldı,motorlarını deneyen insanlar sonuçlarını bizle paylaştı.İnsanların burda birbirini yediği 'hangisi Geçer' muhabbetini kendimiz kimsenin canını riske atmadan sakin bir şekilde paylaştık.
Yollarda gazlamanın tehlikeli olduğunu biliyorduk,belki daha önce hiç yapılmamış olanı yaptık ve internet üzerinden tanışan insanlar kendi aramızda pist kiraladık ve pistin tadına baktık.Yollardda gazlamanın ne kadar gereksiz ve saçma olduğunun kanısına vardık.Pist kiralayıp pisttde dönmek harekatlardan hem daha ucuza geliyordu uzun vadede,hemde kimsenin canını tehlikeye atmadık.Başımız da resmi eğitmenizmiz de vardı ambulansımız da :!:
'Gazcı Harekatı 3,5 Jadde-Kumburgaz' düzenledik adından da belli olduğu gibi tam bir harekat değildi,çünkü pistten sonra yollarda gazlamak saçma geliyordu bize,biraz muhabbet biraz da sidik yarışı amaçlı toplandık 11 motor,sohbetimiz muhabbetimiz aslan markaydı Kumburgaz'a gittik ve geldik.Arkadaşlığımız tamamen pekişmişti hiç tanımadığım insanlar aslında aradığım yol arkadaşlarımmış haberim yokmuş.MD sayesinde bir çok geziye katıldım ve kendimi geliştirdim,hiç aklımda olmayan 'Pist' deneyimi dahi MD'nin bize sunduğu forum ortamından yararlanarak sağladım.Bu yaz 10000km ye yakın yol yaptım kimisi için az kimisi için fazla ancak bu yolun yarısından fazlasını MD dostlarımla SEVEREK İSTEYEREK yaptım.
'Gazcı Team' herhangi bir plan-program-koordinasyon-feodalite dahilinde kurulmadı,yaptığımız gezilerde hep beraber olduğumuz için zamanla bu adı aldı.Biz dışarıya kapalı bir grup değiliz,hiç kimse bu grubu boş yere gözünde büyütmesin;Efendiliğini bozmayan-kendini kanıtlamak adına geziye katılanları riske atacak şekilde motor kullanmayan-bize ayak uydurabilecek-alkollü motora binmeyen-karşısındakinin fikirlerine önem veren herkes bizimle gezilere ve buluşmalara gelebilir.Biz yada en azından ben secere istemem ancak dürüst ve düşünceli olsun yeterli.
Olaki zamanla bu grup içersinde de anlaşmazlıklar çıkabilir ama çekememezlik çıkmaz.Sorunlar çıkabilir,çözümsüz değildir.Kullanma tarzını bir gün birinin riskli bulursam 'böyle kullancaksan gelme bi daha bizle' diyebilcek kadar açık sözlüyüm,aynı şekilde birisi bana derse de anlayışla karşılayabilcek olgunluktayım karşımdakinden de aynı olgunluğu beklerim.
Sitede bize oluşan önyargıyı anlamış değilim,sanki serseri tayfaymışız ve sitenin adını kötüye çıkartıyormuşuz gibi bi kanı alındı.Moderatörlükler bırakıldı,site yöneticileri kendi aralarında çıkmaza düştü..Biz ne yapmıştık ki?Bu forum sayesinde yeni dostlar edinmiş,birlikte gezilere gitmiş ve bunları tanıştığımız yerden diğer insanlarla paylaştmıştık.Pist kiralamanın ne kadar risksiz ve basit bişi olduğunu örneklemiştik.Ayrıca hiç kimseye yada hiçbir gruba bir nefretimiz yok.Ancak bize karşı süregelen bir nefret var.Hadi bi grup kompleksi,kişilik sorunları var çekemiyor?Diğerleri neden bu şekilde davranıyor? Sebep belirtilmeden topiclerimiz kitlenip siliniyor,neden diyoruz,cevap yok...Belliki bir cephe alınmış.
Eğer kötü örnek olduğumuzu düşünen varsa gerekçenizi mantıklı bir şekilde açıklayın bi daha paylaşmayız gezilerimizi,resimlerimizi,msnden hallederiz olur biter.Ama mantıksız ise sebepleriniz gidin bi doktora görünün olay kendinizde bitiyor.
Aşırı uzattım kimse okumucak şimdi bunları ): dediğim gibi biz site içersinde gruplaşmış,kendini peygamber sanan insanlar değiliz,efendi ve dürüst olan herkese kapımız açık.Yanlışı olan bu gruptan gitmez mi?Tekrarlarsa gider,bir gün banada kapıyı gösterirlerse bende üzülürüm ama giderim.Hayatta bir insanın sahip olabilceği en güzel şey arkadaştır.Ben MD sayesinde bir çok arkadaş edindim.Teşekkürler MD teşekkürler Gazcı(!) arkadaşlarm
En son ryangt tarafından 16.09.2006 - 01:17 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
bende bu gruba neden cephe alındığının farkında değilim hepsi çok güzel insanlar çekemeyenler bigün gitsin muhabbet etsinler herşeyin farkına varırlar... _________________ tiky_rider@hot only for girls ssrider.com
ryangt, kardeşim eline sağlık çok güsel ifade etmişsin....
şu an saat sabahın 4'ü yeni geldim ali ile drag ve roll on yaptık ama artık sıkıcı olmaya başladıı .... eve gelirken de düşünüyordum gazla gazla nereye kadar... sanırım artık bende piste girecem _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
eminatar@hotmail.com
Tarih: 16.09.2006 - 05:00 Mesaj konusu:
Eray bu yazıyı yazmak için gazcı komitesinin onayını almadın, hemen savunmanı istiyoruz. Bu tip yazıları yazmadan önce komiteye başvurman gerekir, yanında bir adet ikametgah, 2 resim ve son üç ay içinde yatırılmış elektrik faturasını da getireceksin.
Ellerine sağlık durumu güzel özetlemişsin, tebrik ediyorum. _________________ "Gördünüz mü az kalsın ölüyordum..."
www.ssrider.com
Gazcı harekatını uzaktan, zevkle okuyan biri olarak naçizane bir fikrimi paylaşayım müsadenizle.
Gazcı harekatı aslında bundan belkide bir yıl evvel olması gereken bir ayrımı (ama bir türlü insanlarin söylemeye dilinin varmadığı) sağlayan bir olay, bir kıvılcım oldu.
Çevremde ki motorcu insanlar ya yaşça benden aşırı büyük ya sürekli kafa 1 dünya motora binen ya beleşçi-aç ya da tamirci tayfaydı. Demişsiniz.
İşte, yazınızın yukarıdaki alıntı kısmında geçen motorcu tipleri hernekadar bir arada mutlu mesut yaşıyor görünse de aslında kazın ayağı öyle değil.
Buna bir çare bulunmadığı sürece bence bu şekilde olayların olmasını engellemek mümkün gibi gözükmüyor. Haa bunun bir çaresi var mıdır? Derseniz; herkez bir düşünsün fikirlerini ortaya döksün bence o da bulunur.
Tarih: 16.09.2006 - 07:11 Mesaj konusu:
Gerçektende bende bu sitede gördüğüm gerçek motorcuları tanıdıkça sevmeye başlıyorum.Önceden çevremde olan motorcu sıfatlı insanlara hayretle bakardım.Tek muhabbetleri ben seni geçerim,kız ve içki olan bir kültürleri olan insanları görünve ben motorcu olmam diyordum.Tıpkıryangt, ın dediği gibi hiçte bana göre değil.Ancak görüyorumki kültür seviyeleri yüksek ve güvenli sürüşe önem veren insanların olduğu bu portalda(her yerde iyinin yanında bir avuç kötü vardır) vakit geçirmek hem zevkli hemde bilgi sağlayabiliyor _________________ kaskynyn de?eri ne ise hayatynyn de?eride o kadar olsun
motor dedi?in suzuki gsx-r 750 gibi olmaly(azy karar ço?u zarar)
www.emkavet.com
demissin ya biri soylesin diye.... yani bu onyarginin sebebini.... ben tamamen disaridan bir gozle yazilarinizi okuyorum... simdi seninkini de okudum...
bence olay tamamen tek bi sebepten kaynaklaniyor.. yani topicteki tartismalarda hep bu yuzdan cikiyor...
Bence gerek topige yazanlar ve gerekse okuyanlarin cogu sizleri tanimiyor. Ve bence aranizda yaptiginiz GAZ geyiklerini kesinlikle ozelden yapmalisiniz.
geri donun okuyun... kim nasil basmis, kim kac gormus, viraji kacla donmus. vs vs.
Ben kesinlikle iyi neyitinize guveniyorum ve serseri motorcu olmadiginizi biliyorum. ki ZX636'nin yazilarini dikkatli okuyan herkes bunu farkeder.
FAKAT sizi tanimayan ve siteye yeni uye olan genc arkadaslari bi dusunun... siz kotu ornek olmak istemeseniz bile, sizi kotu ornek alacak bi suru arkadas var... _________________ 2. el motosiklet sitesi
www.motosikletpazari.com Ikinci Elde Motosikletin Tek adresi
Tarih: 16.09.2006 - 09:29 Mesaj konusu:
ben daha yeniyim md de ama söylediğin sözlere katılıyorum motorsiklet kullananlar serseri değildir bu ön yargıyı kaldırmamız lazım _________________ bir mıh bir nalı kurtarır bir nal bir atı bir at bir komutanı kurtarır bir komutan bir orduyu bir ordu bir ülkeyi kurtarır.
Yollarda gazlamanın tehlikeli olduğunu biliyorduk,belki daha önce hiç yapılmamış olanı yaptık ve internet üzerinden tanışan insanlar kendi aramızda pist kiraladık ve pistin tadına baktık.Yollardda gazlamanın ne kadar gereksiz ve saçma olduğunun kanısına vardık.Pist kiralayıp pisttde dönmek harekatlardan hem daha ucuza geliyordu uzun vadede,hemde kimsenin canını tehlikeye atmadık.Başımız da resmi eğitmenizmiz de vardı ambulansımız da :!:
deliemin demiş ki:
şu an saat sabahın 4'ü yeni geldim ali ile drag ve roll on yaptık ama artık sıkıcı olmaya başladıı .... eve gelirken de düşünüyordum gazla gazla nereye kadar... sanırım artık bende piste girecem
Sayın ryangt ve deliemin,
Sizlerin,yukarıdaki tespitleri yapmakla çok olumlu davranış gösterdiğinizi düşünüyorum.
Aslına bakarsanız,tüm bu hız topic tartışmalarında birkaç nick dışında (ki o polemiklerin baş aktörünün de kim olduğunu öğrendiniz), bir çok arkadaşın söylemeye çalıştığı da sizin yukardaki tespitlerinizle aynı idi zaten.
Ayrıca hız topiclerinden bir tanesini de açan taraf olarak,SS makinalara hayatımın hiç bir döneminde karşı olmamışımdır.Ancak;
Umuma açık olan trafikte yapılan aşırı hızı,hangi sınıf motor yaparsa yapsın her zaman karşı oldum .
Bu konuda görüşümün de, hayatımın sonuna kadar da değişeceğini sanmıyorum.
china demiş ki:
Bence gerek topige yazanlar ve gerekse okuyanlarin cogu sizleri tanimiyor. Ve bence aranizda yaptiginiz GAZ geyiklerini kesinlikle ozelden yapmalisiniz.
geri donun okuyun... kim nasil basmis, kim kac gormus, viraji kacla donmus. vs vs.
Ben kesinlikle iyi neyitinize guveniyorum ve serseri motorcu olmadiginizi biliyorum. ki ZX636'nin yazilarini dikkatli okuyan herkes bunu farkeder.
FAKAT sizi tanimayan ve siteye yeni uye olan genc arkadaslari bi dusunun... siz kotu ornek olmak istemeseniz bile, sizi kotu ornek alacakbi suru arkadas var...
Ben ve benim gibi düşünen arkadaşların konuya bakış açısını da,sayın china yukarıda gayet güzel açıklamış..
Sadece gazcı III'e katıldım ve alıntıdaki gibi kaygılarım var dı.[quote]
kendimle kafa dengi,hızı hızıma uygun,ne çok yavaş ne çok hızlı,genel-kültür seviyesi yüksek ve ALKOL KULLANMAYAN hiç bir motorcu arkadaşım yoktu.Çevremde ki motorcu insanlar ya yaşça benden aşırı büyük ya sürekli kafa 1 dünya motora binen ya beleşçi-aç ya da tamirci tayfaydı
ryangt
Altına imzamı atarım.Gazcı ekibinin yukadaki tanıma aykırı salt ''ortak (SS)motor sevdası''na sahip olmasına son derece memnunum.
Gazcı ruhlulara not :Bu aralar İş nedeni ile seyahatteyim.
İstanbula gelince sol aynalarınızda kadraja girip bir anda uzamaya can atıyorum _________________ Her sabah yeni bir umut.
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız