Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Honda Shadow fazla mı yakıyor?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Honda Shadow fazla mı yakıyor?

Honda Shadow fazla mı yakıyor?

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
gt1903
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 16.09.2006 - 15:40    Mesaj konusu: Honda Shadow fazla mı yakıyor? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Benim 2006 model yaklaşık 4000 km. de vt750c shadowum var. İlk sahibi benim. 14+4 lt. yakıt deposu var ve benzin göstergesi yok. Depoyu fulledikten sonra tripmetreyi sıfırlıyorum ve ortalama olarak 220 km. ( bazen 200 km. ) sonra benzin bitiyor bende rezerv depoyu açıp benziciye gidiyorum.

210 km. / 14 lt. = 15 km/lt. ( 1 litre benzin ile 15 km. )
yani kilometrede 18.5 kuruş. ( 95 oktan kurşunsuz = 2,78 ytl )

Bir kaç arkadaşımla konuştuğumda fazla yakıt sarfiyatı olduğundan bahsettiler bu koşullarda. Sizce de fazlamı yakıyor? Nerede sorun olabilir?

cevaplar ve yardımlar için teşekkür ederim.

Bravo
Başa dön
gt1903 Çevrimdışı gt1903 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
broken
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa/osmangazi

MesajTarih: 16.09.2006 - 16:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım konunla ilgili pek yardımcı olamıcam ama sana kendimden küçük bür örnek vericem
bak şimdi bende asya 150 t1 var tek silindiri olan bi scooter deyip çıkalım işin içinden Gülümsüyorum
bu motorun 11 litre doposu var .bigün depoyu fullettim... ( scooter kullanıyoz ya hani ucuz ve ekonomik aynı zamanda ergonomik ya... ) neyse lafı dolandırmayayım bigün depoyu fullettim sayacı sıfırladım ve testime başladım (yeni üye olduğun için hatırlamaya bilirsin çok sevgili arkadaşımızın birine rahat battığı için bir depo benzinle kim ne kadar gidiyor diye bir topik açmıştı )
işte aynı gün o formu okumamla birlikte benimde keyfim kaçmıştı
bir buçuk litrelik su şişesini de yedek benzinle doldurup çıktım yollara çünkü o lanet formu okumuş ve banada rahat batar olmuştu ne yapıp ne edip bir depoyla kaç kilometre gittiğimi öğrenmem lazımdı :hıım
en nihayetinde akşama kadar motorla gezdim ve yolda giderken tık diye benzin biiiiiiiiiitttiii.sayaca baktığımda 229 km yi gösteriyordu ve tabiiki scooter az yakıyo ekonomik diyerek salak saçma konuşanların ve asya motorun fabrikasını ben aradan çıkardım baya sıkı bir yağladım sonra tabi hemen soluğu serviste aldım ustacım dedim bu bukadar gitti ben biraz daha fazla bekliyodum dedim ustada bana sen çok şey bekliyon oldu olcak 500 gitsin deyince ustanında sülaleden birkaç kişiyi çıkarmış bulundum Bravo
şimdi sen kalkmışsın ben 750 lik baba bir motorla şu kadar gidiyorum çok mu az mı diye yazmışsın hiç yakıştıramadım senin gibi yakışıklıya Bravo çok falan değil güzel arkadaşım çok geliyosa sat onu kendine bir scooter al sonuçta 9 kilometre fazla gidiyo ama aradaki 600 cc fark nereye gidiyo onu ben pek anlamadım hadi kal salıcakla...
Başa dön
broken Çevrimdışı broken Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
jimmy_155
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: beylikdüzü/istanbul

MesajTarih: 16.09.2006 - 16:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benimde intruder 600 üm var şehir içinde 200 km yapıyorum şehir dışında çok ama çok değişiyor, 280 km ye kadar gittim..
yani bence senin motorunun yakıtı normal birde kullanışın çok önemli sakin bi şekilde kullanmayı dene belki biraz değişir..
son olarakta şunu söyliyim 600 üstü motorlarda hesaplamalar bana gereksiz geliyor, kuryeciyken km km hesaplardım işim buydu çünkü, ama artık umursamıyorum bence sende pek takma kafaya Göz kırpıyorum

www.yenigitar.com
Başa dön
jimmy_155 Çevrimdışı jimmy_155 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
don_juann
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: iskenderun

MesajTarih: 16.09.2006 - 17:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abicim haklısın 150 cc scootrlar inan kamyonm gıbı yakıo olmaz ole sey varmı ya ben olctum 1lt e 18 km gıttı kafayı yıcektm olmaz ole sey gıder cbr 125 e bınerm daha ıı ne den kotu 1 lt 40 km Dil çıkarıyorum
Lifeislie
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 16.09.2006 - 18:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:
yani kilometrede 18.5 kuruş. ( 95 oktan kurşunsuz = 2,78 ytl )

Bir kaç arkadaşımla konuştuğumda fazla yakıt sarfiyatı olduğundan bahsettiler bu koşullarda. Sizce de fazlamı yakıyor? Nerede sorun olabilir?

bende 2005 model var ama senin yanlışın var depo 10,6 litre 3,6 litre yedekle birlikte 14 litre oluyor..

bu durumda 210 km. / 10,6 lt. = 19,8 km/lt oluyor...

ve yaktığın yakıt normal ( benimle aynı değerlerde )

Konuyla çok alakası yok ama benim gözlemlediğim 2005 altı modelleri bilmiyorum 2005-2006 modellerde sağa doğru çekme var...motor kendini sağa doğru bırakıyor..önceleri çok dikkatimi çekmemişti, farkına vardığımda 2006 shadowu olan bir arkadaşa söyledim o da aynı şeyin farkına varmış , Antalya honda servisinde 2006 shadowu olan Ali Ustaya durumdan bahsettiğimde "Motoru sağa çekme sorunu yüzünden sattığını" söyledi..hatta ilk farkettiğinde inanamamış servise gelen tüm shadowlarda denemiş..

sizde de aynı sorun var mı??
coninja
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: tekirdağ

MesajTarih: 16.09.2006 - 18:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bence o kadar abartı yakmıyor.scooterlara bakarsan..
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 16.09.2006 - 18:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

biz de bir iki deneme degeri verelim:
-gt1903 un 100 km deki benzin sarfi-750cc motor icin: 14/2.1=6.7 lt
-broken in sarfi-150 cc scooter icin :11/2.29=4.8 lt
-Lifeislie in sarfi-750 cc motor icin : 10.6/2.29=5 lt

-bizimki honda dylan 150 cc scooter,halen 1500 kmcivarinda.:ilk 1000 km rodaj donemde ,egitim icin siksik frenleme,dusuk hizlarda sag-sol donus talimleri vs yaptik ve sarfimiz,100 km de 6 lt civarinda cikti.hizimiz ortalama 60 km yi gecmemisti.sonra hizimizi kademeli olarak 80 km civarina cikardik .simdilerde max.100 km ye kadar cikiyoruz,ama ortalama 70 km diyebiliriz.son sarf degerini olctuk.100 km de 3.5 lt civarina dustu.bu donemde de yine fren ve donus talimleri yaptik.ama ilkine gore cok daha az.rodajimizin guc bolumu de coktan bitmisti.hizimiz da,gordugunuz gibi,oyle tarzan hizi degildi.yakit sariyatinin dusmesinin ana sebepleri bunlar.umuyoruz ki bu deger ilerde,daha da dusecek.nekadar uysal kullanirsan o kadar duser.
sevgilerle
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
donence
Üye
Üye

MesajTarih: 16.09.2006 - 19:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar bende 2006 model shadow var. yedek hariç şehir içinde 240 km yol yapıyorum. şehir dışında yedek hariç 280 km yol yapıyorum. bu normal kullanımda. yani sıkıştırmadan. bence arkadaşın motor çok yakıyo. en son denemede 620 km yolda 70 ytl benzin yaktım. gt1903 senin motor çok yakıyo. benim kendi tecrübelerime göre.
donence Çevrimdışı donence Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Lifeislie
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.09.2006 - 19:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

donence

Alıntı:
Konuyla çok alakası yok ama benim gözlemlediğim 2005 altı modelleri bilmiyorum 2005-2006 modellerde sağa doğru çekme var...motor kendini sağa doğru bırakıyor..önceleri çok dikkatimi çekmemişti, farkına vardığımda 2006 shadowu olan bir arkadaşa söyledim o da aynı şeyin farkına varmış , Antalya honda servisinde 2006 shadowu olan Ali Ustaya durumdan bahsettiğimde "Motoru sağa çekme sorunu yüzünden sattığını" söyledi..hatta ilk farkettiğinde inanamamış servise gelen tüm shadowlarda denemiş..

sende böyle bir durum var mı?
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 16.09.2006 - 20:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

donencenin sarfi,620 km de 70ytl/2.78=25.18 lt yani 100 km deki sarfi
25.18/6.2=4.1 lt oldugu anlasiliyor.bizimkine gore cok makul bir deger.
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.09.2006 - 20:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

makul kullanımda bile 6,5-7,5 lt arası bir tüketim değeri gayet normaldir.bu her sııf için geçerli değerdir.
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 16.09.2006 - 21:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

geyik, senin o söylediğin litreleri ben şehiriçinde Reno Twingo aracımla yapıyorum (enjeksiyonlu 1150 cc motoru olan 800 kg. ağırlığında bir araçtır kendileri). Bravo
Ulan şu motosiklet denen araçlar gerçekten çok yakıyorlar. Tüp falan mı taktırsak, ne yapsak? :hıım

Yazılanları büyük bir keyifle okudum...

Motosiklet, motorunun devir aralığı çok fazla olan bir araçtır. Yakıt sarfiyatınız kullanım alışkanlıklarınıza bağlı olarak büyük farklılıklar gösterebilir. O kadar ki, bir depo benzinle her zaman aynı kilometreyi yapmanız bile mümkün değildir. Her seferinde farklı oranlarla karşılaşmanız büyük olasılıktır.

Stabil değerleri şehirler arası uzun yollarda yakalamak mümkün olabilir. Ancak, şehir içi sürüşlerde trafiğin akışına uyabilirseniz (fren kullanmadan sürmeyi başarabilirseniz), gazı açmak yerine vites yükseltmeyi, öte yandan frene asılmak yerine kompresörle yavaşlamayı becerebilirseniz çok çok daha az yakıt harcarsınız.

Motosiklette en ideal hacim 250 cc dir. Kimse bunun aksini iddia etmesin (eğer yakıt sarfiyatından laf ediyorsak)! Kendi motorumla defalarca yaptığım ilginç bir tespit var: Ben şu an kullanmakta olduğum cbx250 motosikletimle şehir içinde 100 km.de ortalama 3 - 3,5 litre aralığında yakıt tüketiyorum. Ancak şehirlerarası yola çıktığımda bu oran 3,5 - 4 litre aralığına çıkıyor.

Yani, benim motosikletim şehiriçinde daha az yakıt tüketiyor. Çünkü şehirlerarası yolda 8000 üzeri devirlerde sürekli sürmek durumunda kalırken, şehiriçinde ortalama 4500 - 6500 devir aralığında sürerim. Motorumun 5500 devir aralığındaki sesini öylesine içime işlemişimdir ki sağ elim otomatikman bu deviri yakalamakla meşguldur. Vites yükseltmek için dahi 7000 deviri asla geçirmem (ki şehir içinde buna hiç gerek kalmıyor zaten). Her zaman en uygun vitesi seçmeyi alışkanlık haline getirmişimdir. Ne gereksiz gaza yüklenirim ne de gereksiz yere kompresöre düşürürüm. Ve inanmayacaksınız ama amacım tamamen durmak değilse frenlere kolay kolay dokunmam! Bunca relaks sürüşüme rağmen ben bu motorla 100 km.lik tüketimlerde 3 litrenin altına asla inemediğim gibi, 4 litrenin üzerine de hiç bir zaman çıkamadım. Motorum şu an 7000 km.dedir.

Evet, ne diyordum? Yazılanları büyük bir keyifle okudum diyordum! Özellikle de broken'in yazısına bayıldım. Alkışlıyorum Çok hoş ve çok gerçekçi bir yorum yapmış.. Hem güldürmüş, hem düşündürmüş ve hem de gerçekleri olduğu gibi aktarmış... Elleri dert görmesin. Dil çıkarıyorum
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
gt1903
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 17.09.2006 - 11:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar bütün cevaplar için teşekkür ediyorum. Bravo

Lifeislie. haklısın benzin deposu rezerv dahil 14 lt.

Ben motorun sağa cekişine hiç dikkat etmemiştim. Ama bariz bişey olsaydı fark ederdim herhalde.
Başa dön
gt1903 Çevrimdışı gt1903 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 17.09.2006 - 13:21    Mesaj konusu: shadow yakıt tüketimi Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

- motorun sağa çekmesi muhtemelen egzoz sisteminin ağırlığının o yönde olmasıyla alakalı olabilir.

- motorununzun az yakmasını istiyorsanız karburatör ayarlarıyla bunu yapabilirsiniz. hava ayar vidasını yarım tur hava artacak (yani yakıtı kısacak) şekilde ayarlamanız yeterli olabilir. aşırıya kaçmayın zira bu ayar çok hassastır. karburatör tipine göre ana memeye basan iğnede ayar konumları da olabilir. ordan da ekonomi ve performans ayarları yapılmaktadır. en doğru ayarı servis yapar, yeterki şikayetinizi bildirin.
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
hermanRS
Üye
Üye

Nereden: Ystanbul/Bostancy

MesajTarih: 17.09.2006 - 14:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yukarıda broken ın yazısını okuyunca kawasaki er6f imi daha çoks ever oldum 15lt deposu war 20 ytl lik benzinle 120 km yapıyorum şehir içi full depo şehir dışı kırmızı ışık yanana kadar 240 km yaptım ki 160 dan aşağı sürat hiç düşmeden arada 200 lere dayadım :3 .bence 750 lik shadow un yakışı normal sanırım.motor denen meret pahalı bir zevk ama benzin eskisi gibi 1 milyon olsa gene biz ulan çok yakıyo dicez boşverin binin gitsin.yada param olmadığında benzin için yürüyorum sizde öyle yapın gayet ekonomik oluyor Çok gülüyorum
hermanRS Çevrimdışı hermanRS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal