Tarih: 20.09.2006 - 10:50 Mesaj konusu: bayan motorculara neden takmış durumda bazıları anlamadım
bazı forumlarda rastladığım bi şey var motorla ilgili bişey sorulunca eğer karşısındaki bayansa çok ilgisiz konuşuluyo bide en basiti renk muhabbetinde nasıl olsa bayan cc yi geçmiş renk düşünüyo gibi bazı yazışmalar var nedir bu allah aşkına anlamış değilim
araba kullanırkende adam kırmızı ışıkta beklerken arabama arkadan vuruyo bayan olduğumu gördüğünde ise nerdeyse suçu benim üzerime atmaya çalışıyo bence örümcek ağında yaşıyoruz bazı konuları aşmak lazım ve tabiki her önüne gelene ehliyet vermemek SAYGILAR _________________ Laf senin a?zyndayken senin kölendir
a?zyndan çyktyktan sonra sen onun kölesi olursun
Tarih: 20.09.2006 - 10:59 Mesaj konusu:
senden bahsetmedim sadece, genel olarak yazdım bi çok kişi çok ters tepkiler veriyo ve ben trafikte karşılaştığım olaylara dayanarak paylaşmak istedim _________________ Laf senin a?zyndayken senin kölendir
Kayıt: Oct 19, 2005 Mesajlar: 2043 Nereden: SAFRANBOLU & ESKİŞEHİR
Tarih: 20.09.2006 - 11:05 Mesaj konusu:
Vallaha ben neden bahsettiğini pek anlayamadım kaçırdığımız birşeymi var forumlarda sevgili cmd, şunu kabul etmeliyizki bayanlar'ın çoğu (bakın hepsi değil çoğu) gerçekten araç kullanmaktan anlamıyor (motosiklet,araba...) inanın bana gerçekten çok hatalı araç kullanıyorlar bence bu önyargı bilinçsiz bayan sürücülerin çoğunluğundan kaynaklanıyor _________________ AB (rh) +
Tarih: 20.09.2006 - 11:05 Mesaj konusu:
trafikte olan şeylere kesinlikle katılıyorum ama bunlar sanki farklı konular sap saman ilişkisi olmuş biraz kusura bakma ama. Trafikte eşkiyaları özellikle bayan sürücülere özellikle diyorum çünkü sadece bayanlara değil saçma sapan hareketler üstüne kırmalar sıkıştırmalar ... yapıyorlar bu kesinlikle çok önemli ama scooter renginden alakasız bir konu. erkeklere de dedim çünkü bizim başımıza da aynı şeyler geliyor o yüzden ben hızlı kullanmayı tercih ediyorum yavaş gidince daha çok üzerine geliyorlar. Bu arada bir bayanın bir erkek motorcuya yaptıklarını ve vitara jeeple ilgili topicleri okumanı tavsiye ederim.
cmd, Güzel kardeşim burada pek ayrımcılık olmaz.. Ama daha motor üzerine binmemiş birisi erkek yada kız ben pembe motor istiyorum gibi ve benzeri soru sorarsa insanlarda tabiki dalga geçer.. Birde direk 1000 cc markası söyleyen bir kere arka koltuğa oturduğunda büyülenip motorcu çıkan kız tiplemelerinide söylemiyorum zaten.. Neyse cmd, adın ne bilmiyorum ama düzgün ve yerinde soru soran tüm arkadaşlarımızı zaten kolluyoruz.. Ben dahil kimse herşeyi bilemez.. Onun için bayanların sadece soruş tarzlarını değiştirmeleri yollarını açacaktır.. Yaşadığın trafik problemleri ne yazıkki kültürsüz insanlar ile yaşamak zorunda olduğumuzdan kaynaklanıyor.. Burada kimse hadi kızları sıkıştıralım niyetinde değil.. Böyle alınganlıklar yapma
Çok haklısınız valla ama burası böyle bi ülke işte Daha kadınların araba kullanmaları bile yadırganıyo, hele ki motosiklet. Ama özeliikle şehiriçinde motor kullanırken aynı sorunları bizler de yaşıyoruz, bunlardan en önemlisi de araç yerine konmamak. Her zaman kasten yapmıyolar bunu otomobilciler, çoğu zaman görmüyolar göremiyolar. Ben şehiriçinde giderken gözlerim fıldır fıldır etrafı gözlüyom hep, ayndan araba çıkıyo, önüne insan atlıyo, kedi çıkıyo köpek çıkıyo, kamyon ters yönden geliyo, dolmuş sinyalsiz dönüyo, taksici u dönüşü yapıyo ohoooo daha neler neler yaşıyoz iyice alıştık artık. Kavşakta kırmızıda beklerken bana yeşil yanınca iyice bakıyom bi etrafıma öyle çıkıyom her an her yerden birileri çıkabilir. Bi çok defa düştüm, kaza yaptım hemen hepsi karşı tarafın hataları yüzündendi. Tabi ki haklısınız ama sorunları sadece bayan sürücüler yaşamıyo ne yazık ki. _________________ Atsız yiğit, motorsuz delikanlı olmaz.
en azından kask kafanızda iken belli olmuyor cinsiyet ya araba kullanan bayan sürücüler ne yapsın onlar direk göz önünde sözlerinize katılıyor ve davranışları kınıyorum
Genelleme yapmayalım ama gerçekten çok kötü araç kullanan bayanların sayısı devamında dikkat! çok kötü araba kullanan erkeklerden fazla .
Ama hem bayan hem motorcu olmak da gerçekten cesaret işi bayan motorcuları kutluyorum sayıları inşallah artar.
Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:
Bu arada bir ekleme yapayım her forumda olduğu gibi bu forumda da bazı dalgacı arkadaşlar var kendileri eğleniyor ama çoğu topici ve konu sahibini yazanları çileden çıkartıyorlar onlarla gerçekten paylaşım için burada olanları lütfen karıştırmayın. Örnek 1. vitesde maksimum hız topici yazan yeni üye konu saçma da olsa bakın bi topic ne halde 400 - 500 yazan arkadaşlar var
Tarih: 20.09.2006 - 11:23 Mesaj konusu:
yok yok kask fLn da fayda etmiyor.O kadar çok sıkıştıran Laf atan var ki..
Ama tabi bunLarın hiçbirini duymamak Lazım.ÖzeLLikLe bayan sürücüyseniz..
Ama şunu da söyLemeLiyim ki,erkekLer trafik konusunda çok çok daha tecrübeLi.(benim fikrim)
Tarih: 20.09.2006 - 11:24 Mesaj konusu:
kötü araç kullanan bayanların sayıları epeyce fazla bunu kimse inkar edemez ama yapılan yanlışlardan biride bir kaç kişinin yaptığı hayatı herkez aynı davranıyomuş gibi görmek bu en büyük yanlışlardan biri
genelleme yapmak bu konuda haksızlık evet
fcpro teşekkür ederim öncelikle kardeş sıfatına layık gördüğün için ben ayrımcılık konusuna asla değinmedim burda var yada yok beni ilgilendirmez o ben sadece yaşanan bazı şeylere katılmadığımı söyledim senin bahsettiğin olay çok doğru motor kullanmamış birinin 600 yada 900 cc lik bi motor hakkında bilgi istemesi yanlış ama bunun yanında 600 lük bi makina sahibininde 125 cc lik makina alacak kişiyle dalga geçmeside yanlış ben sadece bunu belirtmek istedim soruları düzgünde sorsan hak verirsinki bazen pek işe yaramıyor _________________ Laf senin a?zyndayken senin kölendir
En son cmd tarafından 20.09.2006 - 11:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 20.09.2006 - 11:39 Mesaj konusu:
14 yaşında öğrendim araba kullanmayı 18 yaşında drag yarışlarına katılmaya başladım ama herşeyden önce ilk arabaya bindiğimde ben gerçekten bunu yapabilirmiyim dedim kendime yapacağıma karar verdiğim anda ise 18 yaşındaydım ve ehliyetimi o zaman aldım çok fazla agrasif araba kullanıyorum önceleri sakindim ama trafikteki bazı magandalar sağolsunlar onlar yüzünden araba kullanışım değişti genelde şapka takmaya gayret gösteriyorum çevremdeki herkez çok sinirli olduğumu söylüyorlar ama bi nedeni var istanbul bursa yolunda (sonradan karşımdaki aracın 180 le gittiğini öğrendim) bi aracın sıkıştırması sonucu takla attım emniyet kemeri sayesinde sadece küçük sıyrıklarla atlattım tüm bunların yanında acemi bayanların hatalarına en çok kızanlardan biriyim :P ve asla yol vermiyorum en son ters yola giren bi bayana yol verdiğimde arabama çarpmıştı tüm bunların yanında motor en büyük aşkım araba tamam ama motor konusundada önce kullanabilirmiyim ona karar vermem lazım araba kararım 4 sene sürmüştü bakalım ne zaman tamam derim anlatmaya çalıştığım bilinçli davranmam buna çok gayret ediyorum aşka kapılıp hayallerle adım atmıyorum ama tüm bunları yaparken yanımda birilerinin desteği olsun istiyorum umarım neden böyle bi konu açtığımı şimdi daha iyi anlamışsınızdır sizler gibi motor delisi dostlar kazanmak beni çok mutlu eder kimseyi kırmak yada yargılamak değil amacım umarım kimse kırılmamıştır ve umarım kendimi birazda olsun anlatabilmişimdir _________________ Laf senin a?zyndayken senin kölendir
Tarih: 20.09.2006 - 11:49 Mesaj konusu:
önce ehliyetimi alıyım eğitimimi tamamlıyım valla sıkıştıranlar filan umrumda olmaz istanbul trafiğinde çokca karşılaşabiliriz arkadaşlar ee artık laf atanlar filan olursa onlar benden korksun ben neden onlardan korkayımki değilmi ^2
Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:
you hani vitara jeeple olan olayın olduğu topic ten bahsetmişsinya orda benimde yazmış olduğum bi mesaj var o olayı biliyorum hatta bende başımdan geçen bi olayı orda yazmıştım istersen bi göz at olurmu benimde başıma ona benzer bi olay geldi tavsiyen için ayrıca teşekkür ederim _________________ Laf senin a?zyndayken senin kölendir
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız