Tarih: 28.09.2006 - 19:25 Mesaj konusu: z750s ve fzr6 arasında kalmak
selam dostlar.daha önce de bu iki motor ile ilgili düşüncelerinizi ve yardımlarınızı istemiştim.ancak şimdi alıyorum şu anda z750s almak üzereyim ama aklımın köşesinde fazer var.evet dostlarım bana yardım ederseniz sevinirim.ne lanet birşeymiş bu ikilem de kalmak.fazerin servisi daha yaygın ve daha şık ikinci elide iii bunun yanı sıra z750s daha güçlü ve karizmatik ama servisi ve ikinci eli zor birde vegisi çok.
sitelerde bu iki motor hep karşılaştılırıyo ve fazer sanki daha bir tutmuş gibi.üstelik güç olarak zayıf ve egzoz sıcaklık veriyor artçıyı pişirir diye bir efsanesi olmasına rağmen.
bu iki motorun fiyatları hemen hemen aynı olmasıda benim arada kalmama neden olan faktörlerden biri
fazer rahat makına uzun yolda rahat edersın z750 naked tam bır street yanı rahat onarsın z750 ile bence kawa al derım cekıcılıgıde var _________________ http://img47.imageshack.us/my.php?image=tekwj7.jpg
Kayıt: Aug 14, 2005 Mesajlar: 126 Nereden: Ystanbul-Üsküdar
Tarih: 28.09.2006 - 19:31 Mesaj konusu:
Diğer özellikleri hakkında yorum yapacak değilim ama tip olarak fazerla mukayese bile kabul etmez bence. Ama ben fz ye aşığım da ondan da olabilir _________________ \ LIVE TO RIDE, RIDE TO LIVE ///
Fazer çok iyi bir makina, hem servisi, hem ikinci eli daha iyi...
Ancak Z750s'de çok iyi makina (ki mavi rengi çoook güzeeel)
Aklın hangisine daha çok yatıyorsa onu al bence... Hatta bayilere gidip ikisinin de üstüne otur, motorları bi' hisset... Sonra kararını ver, kolay gelsin! _________________ HeRKeS RoSSi!! DoKuNMa BaBa TıRT!!!
I dont ride fast, I fly low!
www.istanbulracingteam.org / TüySiKLeT TeaM
kαγα™
ben z1000 ve z750 hastasıyım yakınında durmam bile bana süper bi enerji veriyor bi zaman sonra fazerden sıkılırsın fakat z750den asla ve fazerin cook yüksek oldugunu hatırlatayım...bence dogru tercih z750 _________________ Plakasından belli 46'lık işte!!!
2006 CBR 600 RR PowerCommander & DynojetKit & Full Akrapovic
Tarih: 28.09.2006 - 23:38 Mesaj konusu:
eger z750s alıcaksan kesinlikle alma derim bir kawacı olarak çok tipsiz :hıım
ama dersenki s almıcam ozan i edersin çünkü yukarda resimdeki kafa granajı olmayan z750mükemmel..
s dersen ozaman fazer derm kesinlik _________________ Yava? gitme ezilirsin,Hızlı gitme ölürsün..
Tarih: 29.09.2006 - 06:05 Mesaj konusu:
Her ikiside cok iyi secenekler cok fazla dusunme fazla motorsuz kalma. http://www.motordelisi.com/ftopict-18124-z750.html+uzun+yol burada kisa bir kiyaslama var.
Vergi avantaji yilda 180 YTL bence onemli degil
Ben yandan egsoz olayini cok daha begeniyorum. Motoru dusurursen filan dezavantaj tabi ama kuyruk alti egsozun 2 tane olmasi (Degismek istediginde x2 masraf) ve seleyi isitmasi bi de ne biliiim tipi hic hosuma gitmiyor tabi zevk meselesi
Ben de eski bir fazer yeni bir Z750 sahibi olarak Z750S'leri daha cok begendigimi ifade edeyim. Daha rahat bir sele korumali kafa grenaji ... bence daha yakisikli.
Z750 ile Fazer guc tork olarak gercekten de karsilastirilmaz. Arada ciddi farklar var. Bu farki gormek icin pistte olmaniz da gerekmiyor. Kawa'nin vites gecisleri de cok yumusak .... sonucta daha yumusak karakterli bana gore.
Istanbul'da iseniz servisi dusunmeyin kesinlikle sorun yasamazsiniz. Bugun Fazer'in da kafa grenaji amortisor'u depo'su derseniz siparisle geliyor Z750'nin de. Sarf malzemeleri bence daha pahali degil.
En cok dusunmeniz gereken sey bu motorlarin her ikisinin de 2.elinin berbat olmasi daha dogrusu olmamasi. Bakmayin fazer iyi diyenlere ben satarken neler cektigimi iyi biliyorum. Su an Z750'm de satilik ve inanilmaz fiyatina ragmen arayan yok. Gecenlerde bi FZ6 vardi 2006 ve 10.000 YTL idi fiyati dusunun yani. Su anda arkadaslarimda fazer 2004-2005 2 tane var inanin soyledikleri kadar telefon edip arayip soran yok. Bu durum neden boyle ben acikcasi bilmiyorum. Turkiye'de varsa yoksa grenajli motor. 97 model hurda CBR600'e ZX-9 a adam 7-8 milyar veriyor (Sonra da bi hafta sonra mesaj yazip "kol cikardi naapiyim" diyor) ama 2006 canim Fazer'a 10 lira vermiyor.
Fazer'in daha cok satildigi dogru ama piyasadaki 2.el fazer sahibinden.com'da kayitli 129 tane var. Z750 ise 30 tane. Yani fazer alicisi acisindan 4 misli fazla secenek var. Neyse sonucta size tavsiyem boyle bir motor alacaksaniz 2.el almayi da dusunun (Tabi eger bir mali alip da 10 yil kullanirim demiyorsaniz). Mesela su anda 10.5 milyara Z750S var. Neyse daha fazla uzatmiyayim siz bilirsiniz.. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
hiç düşünme direk z750s al... ben bir senedir biniorum ve çok memnunum... eski eşim gitti fazer aldı ve attan inip eşeğe bindim diyor sürekli... kırmızı istersen benimki de satılık...
sewgi-ler
Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:
artı mutlaka S düşün çünkü yan grenajlar motora çok farklı bir stil katıyor...
ben bu motorla dağa taşa çıktım, otobanda 600lük spor motorlarla sıkıntıya girmeden gezdim... tek sorun 5-6 devir arası her kawasakide olduğu gibi:) titreşim yapar... eğer maksadın hız yapmaksa da 200den sonrasında malesef rüzgara karşı koyamıyorsun... _________________ CBR 600F
"Fani"
kawasaki glr cok doğru söylüyor. Kafa grenajsız olanı çok seksi fakat kafa grenajlıyı alacaksan ozaman fazer al bence de. Kawasaki çıplakken güzel, hatta bence hepsi. Ama uzun yola yağmur camurda cok gidiyorsan zor olacağı bariz. _________________ Suzuki GSXR 1000, Honda CBR 900 RR, Kawasaki ZX6R, Yamaha R6, Dragstar 650, Virago 535, Yamaha fzr 600, Aprilia RS 125
Tarih: 29.09.2006 - 08:45 Mesaj konusu:
çok ilginç... birisi şunu alıcam, sizcede iyimi diye soruyor ve neredeyse herkes hemfikir, çok iyi, gelişme var sanki. bencede motor performansı olarak z750 önde, ama iki motorun da üstüne otur, sağını solunu incele, hangisi içine siniyosa, daha bir hoşuna gidiyorsa onu al derim eğer performans kaygın yoksa. _________________ meleklerinizin uçabileceginden hizli gitmeyin
http://www.youtube.com/watch?v=RphuWXv3t2k http://www.youtube.com/watch?v=8EtejsGn5WI
oturmayi birak surmek de lazim bence kesinlikle _________________ Herhangi bir pazar günü kazanabilir veya kaybedebilirsin, esas önemli nokta sahada bir erkek gibi kazanabilmek veya kaybedebilmektir...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız