Tarih: 01.10.2006 - 15:16 Mesaj konusu: Öyle tuttu ki yakında Mondial'ı Türkiye'de üretecekler
Motosiklet sektörünün önde gelen markalarından Mondial�in sahibi Uğur Şirketler Grubu, yakın bir zamanda Türkiye�de de üretime geçmeyi planlıyor.
Grubun yönetim kurulu başkanı Zeynel Abidin Takmaklı, halihazırda Çin�de imal edilen kendi markalarının yakaladığı başarı üzerine bu karara vardıklarını belirterek, �Bu işe girişirken aceleci davranmak istemiyoruz. Elimizdeki yedek parça bize büyük avantaj sağlıyor.� değerlendirmesinde bulundu. Ticari soğutma sanayiinin dünyadaki sayılı markaları arasında yer alan Uğur Şirketler Grubu, mermer, tekstil, inşaat, kimya ve medikal alanlarda da faaliyet gösteriyor. 2004 yılı sonlarında bayilerinden gelen yoğun talep doğrultusunda motosiklet sektörüne adım atan grup, tescilli Mondial markası ile birlikte 7 ayrı modelle motosiklet sektörüne giriş yaptı.
Üretim için görüştükleri 7 Çin firmasından 4�ü ile anlaşmaya vardıkları bilgisini veren Takmaklı, kısa sürede yakaladıkları satış başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yedek parça ve servis hizmetlerinin önemine vurgu yapan Zeynel Abidin Takmaklı, Aydın-Denizli karayolu üzerindeki yeni fabrika açılışında önemli mesajlar vererek, �Mondial�in marka haline gelmesinde yedek parça, servis ve bakıma verdiğimiz önemin büyük katkısı oldu. Bu işte yedek parçanın önemi çok büyük. Elimizde 10 milyon dolarlık yedek parça mevcut. İleride yan sanayiden de faydalanarak, yavaş yavaş üretimi Türkiye�ye kaydırmayı düşünüyoruz.� ifadelerini kullandı. Yaptığı yatırımlarla kısa zamanda farklı beklenti ve tarzlara yönelik 50 cc�den 250 cc�ye kadar değişen 20�ye yakın modeli motorseverlerin beğenisine sunan Uğur Şirketler Grubu�nun yeni modelleri çok yakında bayilerdeki yerini alacak.
Türkiye�de motosiklet kullanımı 2003�ten sonra hızla arttı. 2002 yılında 18 bini bulan toplam satış rakamı 2005 sonunda 258 bine ulaştı. Geçen yıl pazardan en büyük payı 68 bin adetlik satış rakamıyla Uğur aldı. _________________ MoToR UsTAsI
ARh(+)
mondialle ben demin yunanistan sınırına gittim pazarkuleye o yolda 100 km hıza çıktım canavar gibi maşallah ilerde artık ne arıza çıkarır bilemem ama motor üzerinde pratik yapmam için ve ayağımı yerden kesmesi açısından çok iyi bence _________________ .::LaserSailing::.
Tarih: 01.10.2006 - 21:01 Mesaj konusu:
Ülkeme hayırlı olsun... Çok fazla insana motor kültürünü aşılayan ve ilk motoru olma şansını veren bir marka... İnşallah güzel yerlere gelir ve daha nice motor sevdalısı arkadaşımıza öncü olur... Herkesin motora binme hakkı vardır. Sadece parası olanların değil... Mondial'e başarılar... _________________
bu haber çok eski çok önce okumuştum ben bu yazıyı.
insanlar mondiali ucuz olduğu için alıyor türkiye ye fabrika kurulursa fiyatlar artar ve kimse almaz..... _________________ KALYONCU MOTOR MOTORSiKLET SATIS SERViS YEDEK PARÇA
evet çok ucuza verebiliyolardı malesef çünki ürün kalitesinden ve garanti den artık tamir etdikleri parçaları gönderiyolar. _________________ MOTOSİKLET 23 [ Tarzımız - Kalitemiz ]
bunlar ince hesaplar önümüzdeki sene itibarı ile üretim yeterlilik belgesi olmayanlar yani üretim için yeterli donanıma sahip olmayan firmalar ithalatta büyük zorluklar yaşıyacaklar şu an türkiyede benim bildiğim iki firma var üretim yapabilen bunlar ramzey ve kanuni diğerleride alel acele bişeyler yapmaya uğraşacaklar kanımca ama fiyatlarını arttırma yoluna gidecekleri kesin
Tarih: 05.10.2006 - 08:53 Mesaj konusu:
laseronur, zaten tek amac ayagını yerden kesme baska bı ıse gelmez artı ne kadar ayagını yerden keser mechul:o ben 125KT ıle 8 ayda 10000 km yol yaptım hıc yolda kalmadım ama bıde gel bana sor hergun elın uzerınde olucak bıde yolda cektıgın ıskence cabası ^2 sen sımdı bın marka bı motora o zaman bu makınaların oyun oldugunu anlarsın helekı bunların yanında hedıye edılen kasklar konusmak ıstemıyorum cok tanıdıgım mondıal zede var ^2 ^2 _________________ artık motorsuz:(
msn/mail: jestelektronik@hotmail.com
CaNeRRR
Kayıt: Aug 08, 2006 Mesajlar: 1151 Nereden: MANİSA - KONYA
Tarih: 05.10.2006 - 16:16 Mesaj konusu:
Valla Türkiye bu tür güzel gelişimlerde bulunuyor, eskiye göre çok değişiklik görüyoruz..
Umarım başarılı olur Mondial Türkiye'de.
Forumla alakasız bir not, Ali abi derslerden gözümü açamıyom desem yeridir :P arada bir uğrucam ama şu anda olduğu gibi, her şey iyi gidiyor. Herkese sevgiler. _________________ ersingunes45@hotmail.com
B-RH(+)
Kayıt: Jun 30, 2006 Mesajlar: 870 Nereden: :...TuzLa...:/İsT
Tarih: 05.10.2006 - 16:21 Mesaj konusu:
mondial kötülemek gibi olmasın ama kalas gibi motor üretiyo birde türkiyeye fabrikayı taşırlarsa yandık desenize fiyatlar %150 artar ve kimse motor almaz mondial ilk önce sağlam motor üretsin bir alan 1 gün sonra geri geliyo bayiye.! _________________
Yzf r6 2006
Tarih: 06.10.2006 - 07:24 Mesaj konusu:
Alıntı:
mondialle ben demin yunanistan sınırına gittim pazarkuleye o yolda 100 km hıza çıktım canavar gibi maşallah ilerde artık ne arıza çıkarır bilemem ama motor üzerinde pratik yapmam için ve ayağımı yerden kesmesi açısından çok iyi bence
kardeş sen beni görmüştürsun bende sınırda oturuyom ama biz konumuza dönelim gerçeği sölemek gerekirse çin malları 5 para etmez mondial değil sadece adamar sadece görüntüye çalışıyolar kaliete diye bir şey yok çin felsefesi şudur 2 sene kullan kaldır çöpe at biraz da o var kalite motor istiyosak japon malı alcaz _________________ YOLUMUZA ÇİZGİ ÇEKENİN ASFALTINI SÖKER ATARIZ !!!
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 06.10.2006 - 07:36 Mesaj konusu:
bu tutmaktan ziyade yeni vergi sitemine karsı bi çözüm!
türkiyede üretim bandı olmayan motosikletlere 200dolar ile 350 dolar arasında ek vergi geliyor çünkü! her mondial 500ytl daha pahalanırsa kim alır sizce??oyuzden buna mecburlar!!! _________________
Bence mondial garanti koşullarını ve servislerini yeniden gözden geçirmelidir. Çünkü Bende mondial kullanıcısıyım. Nisan ayında aldığım motorumu doğru dürüst yapan bir servise rastlayamadım. www.sikayetvar.com sitesini incelerseniz, İnanılmaz olaylara tanık olursunuz. Ben defalarca uyarı anlamında mailler atmış olmama rağmen halen değişen bir şey olmadı. Motorumu sendelemesi nedeniyle servise götürdüm. Geri aldığımda motorum 40 Km hızı zor yapıyor eskisinden daha kötü sendeliyordu. Daha sonra başka bir ustaya parayla yaptırdık. Ne zaman sonra Karataş servisindeki usta 5000 km yapmış olan motorun hava filtrelerine nasıl olup da bakılmadığına aklı ermedi. Kendisi temizledi hava filtresini ve motor o günden beri teklemiyor. Adana'da koskoca servislerin yapamadığını Karataştaki Ustanın yapması ilginç. Mondial öncelikle Müşteri memnuniyetini sağlamayı öğrensin... Garantili motoru insanlar niye alırlar ki... Her servise gidişte para ödenecekse garanti ne oluyor? O zaman niye yeni motor alıyoruz. Ben hesapladım teknik servislere verdiğim ücretleri de motorun fiyatının üstüne koyduğumda 400 cc'lik bir 2 el suzuki burgman alabiliyorum. Bence fabrika kuracaklarsa önce müşterilerini memnun etsinler. Ben sağda solda bir çok motor tamir dükkanında yeni malları görünce açıkçası kahrolurum. Demek ki servsler işe yaramıyorki motorları sağda solda tamir ettiriliyor. N yalan söyleyeyim Teknik servisinin 40 YTL istediği arızayı 15 - 20 YTL ye yaptırmak varken niye gidip teknik servise yaptırıp kazıklanayım. Hadi ben olanak bulup yaptrıyorum... Kendimde yapabiliyorum. Tüm parasını Mondial motora bağlayan garibanlar ne yapsın? _________________ " Hyzlynyn aptaly ölü, Akyllysy diridir..."
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız