Motor kullanırken rüzgarın verdiği eşsiz haz dışında bir keyfim daha var sahilde gezerken yanımdan bir motorcu geçtimi kornaya basar "dıt" yapar başımıda selam verir gibi öne doğru hafifçe eğerim. motor keyfimi onunla işaretleşerek paylaşmak,sinerji yaratmak vs vs hoşuma gidiyor işte yalnııııız.selam çakarda selam alamadımmı acayip sinir oluyorum "hıyar selam veriyoruz öküz bunlar motorcu diil adammısın sen" gibi söyleniyorum içimden kısacası ".öt"oluyorum . bazende milet vermiyo diye bende vermiyorum.koca harley selam çakıyor bana bu seferde "ulanbak ben veremedim ayıp oldu adama diyorum" gözlemlediğim kadarıyla DURO'CULAR:herkese RACİNG:kendi aralarında
TRAVEL:kendi aralarında. VESPA:kimseye CHOPPER:kendi aralarında.
MONDİAL VS:haberdar değiller. EKİPMANSIZ KULLANANLAR:kimseye.
selamlaşma muhabbetine giriyorlar. ya siz ?
Kardeş yarama bastın.Yıllarca İstanbulda motor kullandım 4 senedir Alanya da kullanıyorum, alışmışıs ya ayırt etmeden her tarz motorcuya selam veriyorum aldığım karşılık da tip tip bakarak (nerden tanışıyoruz der gibi) geçip gitmek.O bakımdan artık tanıdıklarım dışında kimseye selam vermiyorum.Ama güzeldi be tanımasan da selamlaşmak, aynı keyfi paylaşan insanlarla.
ya bakarsin trafige gore musaitsen bi korna yaparsin, yolun ortasinda trafikte karpus kescek halimiz yok ki _________________ Herhangi bir pazar günü kazanabilir veya kaybedebilirsin, esas önemli nokta sahada bir erkek gibi kazanabilmek veya kaybedebilmektir...
Kayıt: Mar 21, 2005 Mesajlar: 7063 Nereden: ...:::iZMiR:::...
Tarih: 03.10.2006 - 12:59 Mesaj konusu:
Benimde çok hassas olduğum ve dikkat ettiğim bir konu bu.
Çok iyi bir konuya parmak basmışsın tebrik ederim.
İzmirde büyük cc li motorlarda yani genelde hobi kullanıcılarının %70-80 i
duyarlıdır ve selam verirler ve alırlar.
Ama çok yere gezilere gittim ve ne yazıkki ya bana denk gelmedi yada
gerçekten öyle heralde ki verdiğim selama karşılık alamadım.
Almanya da bulunduğum kısa süre içersinde gördüğüm selamlaşma şekli
çok hoşuma gitmişti aslında.Sol ellerinin işaret parmaklarını gösterecek
şekilde gidondan en fazla 20- 30 cm sol tarafa doğru çekerek selamlaş
maları birazcık tehlikelide olsa en azından yeni sürücüler için yada viraj içinde denk gelmesi durumunda yinede çok güzel.
Bukadarını yapamasakta bir dıt bile yapsak yan yana geçerken ne kaybederiz ki?
Ben herzaman yaparım yapılmasınıda beklerim. _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
[img]http://img395.imageshack.us/img395/7806/44522774ap3.gif[/img]
Tarih: 03.10.2006 - 13:29 Mesaj konusu:
Alıntı:
İzmirde büyük cc li motorlarda yani genelde hobi kullanıcılarının %70-80 i
duyarlıdır ve selam verirler ve alırlar.
Benden de bir Çin motoru gözlemi (Çin motorları konusunda taraf ya da muhalif değilim, nötr olduğumu bilerek okuyunuz)
Benim gözlemlediğim şu: Çin motoru kullanan+kasksız+korumasız olanların neredeyse tamamı korna selamının ne olduğundan bile habersiz. Zaten motorcu olmak gibi bir kaygıları yok. Ayağımı yerden kessin düşüncesinde.
Çin motoru kullanan+kasklıların ciddi bir kısmı,
Çin motoru kullanan+kasklı+korumalıların neredeyse tamamı selam alıyor. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
ben ızmırde ve kuadasında cok yasıyorum model ayırımı yapmaksızın selamlasıyorlar bende ızmır ve karsıyakalı olarak gordugum motorcu arkadaslara slm verırım alıp almamak onların bılecegı iş
Tarih: 03.10.2006 - 13:57 Mesaj konusu:
bir de öyle bi durum olmuşki, karşıdaki motorla göz gözesin biri çalmasa kimse çalmadan geçiliyor. ama bi dıt hemen karşılık geliyor. bi süre cevap alamayın insan birazda şartlanıyo heralde bu da çalmaz nasılsa die. ben ısrarla çalmaya devam ediyorum anlayana da anlamayana da.
uzun zamandır motora binenler iyi biliyodur. artık eskisi gibi diil motorculuk anlayışı. tamam trafiktten kurtul, zaman kazan, ayaklarını kessin ama motorsiklet bi kültür işi, yaşam şekli. herkes için olmayabilir normaldir de. yanlız motorculardan başkla kimse de geçerken birbirini selamlamıyor. bu önemli bişey.
ama bişi daha diyeyim; geçenlerde avrupadan anadolu geçişinde tam köprü ağzında benzinim bitti kaldım. neyse aradım arkadaşı beklerken hiç geçmediyse 100 motor geçti bikaç kuryeden başka kimsede dıt deyip ne oldu demedi. insanın ağarına gidiyo. birşeyler değişiyo ama olumsuz yönde gibi geliyo.
Tarih: 03.10.2006 - 13:58 Mesaj konusu:
bana, bırakın motor kullananları araba kullananlar bile selam veriyor...
yanılmıyorsam 1 ay kadar önceydi.. motoru arızalı birisine bakacam derken kaldırıma sürttüm motoru.. slm verme konusunda sadece korna kullanabilirim.. ellerimi pek kaldıramıyorum.. dengem bozuluyo... parmak oynatabilirim ama..
selam alan da veren de sağolsun... _________________ g?rd???me sevindim..
Vespacılar konusunda sonuna kadar haklısın arkadasım, bi insan bukadar kendi sınıfında prestij sahibi olmus motoru kullanırda,aynı zamanda denyo olur ya ? Allah icin birinizde dönüp bakın kim bu korna çalan kime çalıyo niye çalıyo? Race makine sahiplerinede burdan sesleniyorum size slm veren 50cc de olsa bi cvp verin kaldırmayın şu burnunuzu yukarı. _________________ Hyosung Comet 650 / Gilera Nexus 500
2007 Kırmızı
34 EN 9820
Tarih: 03.10.2006 - 14:18 Mesaj konusu:
Selamsız bandosuna devam:
Motoru ne olursa olsun, yanılıp da bir hanım sürücüye asla selam vermeyin. Selamınızı almayacağı gibi, kafasını da öbür yana çevirecektir. Asabınız bozulmasın.
İstisnalar mutlaka vardır ancak ben hiç rastlamadım. Bayan sürücülere korna ya da kafa selamı verdiğinizde otomatik olarak sapık yerine konuluyorsunuz. Bu yüzden bende şartlı refleks oldu, tanıdığım değilse hiç görmemiş gibi kafamı bile çevirmeden yanlarından geçiyorum. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9Sonraki
1. sayfa (Toplam 9 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız