Bir haftadır konuşup yazıştığımız Selman kardeşimizin kabrini ve talihsiz bir kaza sonucu 5 aydır Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi görmekte olan Turgut arkadaşımızı ziyaret etmek için Karaca Ahmet mezarlığının Zeynep Kamil girişinde toplandık... Havanın yağmurlu olması şartları zorlasa da MD grubu olarak tam saatinde oradaydık...
Sadece hava şartları değil, kabir ziyaretine gelen bir çok araç ve bunun yanında mezarlık alanındaki inşaat çalışmaları, İstanbul trafiğinin sıkışıklığını ahiretin bekleme salonuna da taşımıştı. Güç bela ilerleyip kendimizi bu karışıklıktan sıyırdık...
Sadece gezmelerde, sosyal ortamlarda değil, yeri geldiğinde acıları da paylaşmayı, bir arada bunu hafifletmeyi, aramızdan ayrılan arkadaşlarımızı da unutmadığımızı göstermek istedik... Bu kabir ve hastane ziyaretimize katılmak isteyip de hava muhalefeti ve başka mazeretlerinden dolayı gelemeyen arkadaşlarımızı da temsilen oradaydık. MD olarak oradaydık, isimler şahsiyetler böyle ortamlarda son planda kalıyor.
Gerek motorla, gerek otoyla gelen bir avuç MD üyesi, Selman kardeşimizin kabri başında, onu unutmadığımızı MD olarak her zaman kalbimizde yaşayacağını göstermek istedik. Dualarımız onun ve cümle ölmüşlerin ruhu içindi... 30 bin yüreğin temsilcisi olarak bu ulvi vazifemizi yaptık. Allah geride kalanlar sabır, ölenlere de rahmet eylesin...
Arkadaşlar nasılsa birgün öleceğiz mantığıyla olaylara yaklaşmayalım, geride kalan ve bizleri bizden çok düşünen ailelerimizin de sorumluluğunu her gaz açışta hatırlayalım...
Selman için bütün dualarımızı okuyup, yaklaşık 5 aydır hastanede yatmakta olan Turgut arkadaşımız için tekrar yola koyulduk... Havanın yağmurdan güneşe dönüyor olması, buruk kalplerimize ilaç gibi geldi, her geçen dakika güneş daha bir ısıtmaya başladı ortalığı...
Hastaneye geldiğimizde motorlarımızı kapının önüne bırakıp, merdivenlerde bir hatıra fotoğrafı çektikten sonra Turgut’un yanına çıktık...
Ben ilk defa ziyaret etmeme rağmen daha iyi durumda olduğunu gördüm. İlk zamanlarına göre şu anda çok çok iyi bir haldeydi. Sandalyesinde oturmuş, gelenlerle konuşuyordu. Onu hiç yalnız bırakmayan ailesi ve motorcu arkadaşlarıyla bir arada olmaktan çok mutlu olduğunu hissettim.
Benim gibi Turgut’u ilk defa hastanede tanıma şansını bulan arkadaşlar da vardı. Durumu daha iyi olmasına rağmen, ister istemez onun yerinde kendimizinde olabileceğimizi hatırladık. İyi günde kötü günde MD olarak kenetlenmemizin önemini anladık... Her yolu düşen MD arkadaşlarımızı 5 dakikalarını ayırıp Turgut kardeşimize moral takviyesinde bulunmalarını tavsiye ediyorum... Hepimizin başına gelebilecek bir olay... Manevi desteğe ihtiyacı var, yani sizlere bizlere... Anadolu yakasında oturup, bu hastaneye yakın olan arkadaşların kapıdan bile “merhaba” demesi onun için büyük nimet... Bazı şeyler ilaçla tedavi olmuyor, ruhen desteklenmesi gerekiyor...
Gökhan arkadaşımız Turgut’a bütün MD adına bizim anahtarlığımızı hediye etti... Her zaman yanında olduğumuzu anlattı, GVZhanım Korukent’teki bowling turnuvalarının Turgutsuz hiç tadı olmadığından bahsetti, tüm arkadaşlar kendisini en kısa sürede yine aramızda görmek istediklerini belirttiler...
Evet arkadaşlar Turgut’un bütün MD’ye selamları var, sizi bekliyor, her zaman yollarda 2 teker üstünde görüşemeyebiliriz, bir gün bir hastane odasında belki de bir kabir başında toplanırız... Sahip olduğumuz bu kültürü her aşamada yaşayalım.... Turgut’un anneciği ve orada bulunan yakınları ne kadar mutlu oldu... Motorcu arkadaşları geldiği için... Bu sevinci mutluluğu çok görmeyin... Gidin, görün Turgut’u... Yarın tekrar motoruyla aramıza geldiğinde, gezilere katıldığında yüzüne bakacak yüzümüz olsun...
Allah hepimizi kazadan beladan korusun, dert verip derman aratmasın... Sağlıcakla kalın... _________________
Kayıt: Jun 07, 2005 Mesajlar: 410 Nereden: Zonguldak/Merkez
Tarih: 15.10.2006 - 15:30 Mesaj konusu:
HULK, abi keşke bende yanınızda olmayı ve sizlerle turgut arkadaşımızın yanında olmayı cok isterdim.cok yerinde bi ziyaret olmuş emeği gecen herkese cok teşekkürler.en kısa zamandada eski sağlığına kovuşmasını ve aramızda olması için tek yapabileceğimim dua mı eksik etmeyeceğim.saygılarımla..
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1501 Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21
Tarih: 15.10.2006 - 16:15 Mesaj konusu:
turgutu gördüğüme çok sevindim. en son 1 sene önce kendisini görmüştüm. şahsen tanışıyorduk. çok hoş, iyi yürekli ve cesaretli bir delikanlı. olan tüm olaylara rağmen yaşama sevincini asla yitirmemiş. Allah onu ailesini ve bizleri korusun. lütfen Turgutu tanısanız da tanımasanız da ziyaret edin onun için manevi destek herşeyden çok önemli. uzun zaman sonra turgutla yeniden konuşmak çok güzeldi. en kısa zamanda aramazıa dönersin inşallah Allah ailesine sabır ve tüm acılara katlanabilmek için güç versin.. _________________
ANY 21
Gerçek dostluklar bugünler için değil midir zaten..Dostlarını herdaim hatırlayan ve onları yanlız bırakmayan ,bugünü organize edip katılım gösteren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum..
Turgut'u daha daha iyi görebilmek umuduyla.. _________________ Anlayamadılar anlattıklarımda mana var,içlerinde mağaralar,haklısın birazcık dar.Annem ağzı bozuk olandan haz etmez.Anne bu kez affet ama bunların hepsi ayni ....
Tarih: 15.10.2006 - 17:12 Mesaj konusu:
MD grubunun büyüklüğü işte içinde yaşadıgı bu VEFA duygusundan gelmektedir.
Biz burda aynı saatlerde HUZUREVİ nde yaşlılarımızın ellerini öperken siz İstanbuldaki dostlarımızın bu harika VEFA gösterisi beni oldukça duygulnadırdı..
Turgut arkadaşımızın kazasının ilk gününden beri MD forumlarındaki en çok izlenen topic TURGUT un topici oldu..
Gönlümüz hep onunla birlikte.. _________________
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız