Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Türkiye'de Enduro bitiriliyor mu?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Türkiye'de Enduro bitiriliyor mu?

Türkiye'de Enduro bitiriliyor mu?
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 23.10.2006 - 20:21    Mesaj konusu: Türkiye'de Enduro bitiriliyor mu? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Başlıktan da anlaşılabileceği gibi Türkiye'nin motoru olan Enduro motorlarının sayısı gitgide azalıyor.. Bunda satış ve pazarlama politikaları çok etkili.. Diğer türdeki motorlardan oldukça fazla seçenek var Türkiye'de..Her keseye uygun bir model çıkabiliyor. Ama enduroda ne yazık ki durum aynı değil. Başlangıç motorunu geçin üst sınıf bir enduro almak için 13.500 YTL'i gözden çıkarmanız gerekiyor. Bu da mecburen bizleri ikinci ele yöneltiyor. Türkiye'deki ikinci el piyasasının yüksek olmasının nedeni de bu esesında. Markalar bu enduroların satışından çok servisinden ve yedek parçasından kazanıyor..

Enduro'ya başlamak isteyenler maalesef bir kaç motor tercih edebildiği gibi, daha sonraları ara-geçiş motoru olmadığı için gene kısıtlı bir seçenek altına giriyor. Sıfır motosiklet olarak Enduro-Touring için başlangıç motorları ne yazık ki çok az. Ya çin malı cross-enduro tarzı bir motosikletle başlayacaksınız(125-150-200cc) ya da markalara bakacaksınız. Fiyat aralıklarımız da oldukça uçuk durumda 13 milyardan başlayan üst kademe fiyatlar, enduro kullanmayın dedirtiyor..Her sene Bir kaç model yelpazeden düşüyor. Dr650'ler bitti, NX4 falcon'lar bitti, KLR650 bitti..

Enduro-Touring'ten kastım ön tekerlek 19-21" olan iki kişi gezi yapılabilen off-roadta da bir şeyler verebilen. Super motoları bu kategoriye almıyorum. DR450 var mesela, ya da XT'in X modeli..

Suzuki'den başlayalım. Benim kriterlerimde V-strom enduro değil. Daha touring makina. Ama hadi onu da sayalım, yoksa Suzuki bu konuda sınıfta kalacak. DR650leri getirmiyor ne yazık ki..
Yamaha ise sadece bir modeliyle iddiaya giriyor. o da XT660. Fiyatı uygun olsa da benim için tek kişilik bir motosiklet. Bir de bir üst vergi dilime giriyor 3 cc ile..
Honda senelerdir yakaladığı satış başarısının devamını Transalp ile devam ettiriyor. Ama ne yazık ki NX4 falcon gibi ara motorunu getirmiyor artık. Varadero'da touring makina benim için..
Kawasaki er5 ve en500 motorunu da kullanan KLE500 ile iddialı. Benim için bu motor Enduro motor için fazla..Ama en azından enduro. Onun da tek ayıbı KLR650 gibi mükemmel bir enduroyu getirmemesi..Kawasaki için ne yazık ki olumlu yaklaşamıyorum, Z-moto'nun tek başın açırpınması beni mutlu edemiyor, ve nerdeyse hiç olmayan piyasası ( Enduro için) insanı alırken korkutabiliyor.
Aprilla Pegaso 650 ile istikrar yakalamış gibi. Benim içinde piyasası az olan bu motorun, fiyat-performans dengesini sağlamadığı..
Bmw'in düz 650GS'i yerine Dakar'ı daha bir enduro görüyorum..Ama malum fiyatı çok yüksek..Üst vergi dilimine 1cc fazlasıyla da giriyor ayrıca..
KTM'İn Türkiye'de internet sayfasını bile bulmanız çok güç..Ben bulamadım mesela..Harika bir motor her şekilde kabul ediyorum. Ne yazık ki pahalı servis, yedek parça durumları. Ve cross-offroad tarzı dışında enduro'ya hitap eden Adventure modelleri dışında model yok nerdeyse. Onlarda de adventure hesabı çift kişilik yolculuk yapılabilecek model iyice kısıtlı. İnternet sayfasını bulabilsem koyacağım ama dedim ya web sitesi bile yok :!: O yüzden resim ve fiyat karşılaştırmalarını buraya koyamıyorum. Ama emin olun ki kesinlikle ucuz değiller..Kesin rakam vermediğim için iletemiyorum sizlere..
Velhasıl kelam, olay bu kadar az motorun arasında dönüp dolaşıp fiyatlara geliyor. Türkiye piyasasında enduro başlangıcı olarak sunulan tek model olan

YAMAHA XT125 R'in fiyatı : 6.150 YTL .

Diyelim ki belli bir tecrübe yaptınız geçiş motoru arıyorsunuz. Ne yazık ki hiç markada YOK. Onu geçelim gelelim üst kademe fiyatlarına.. Nasıl bir uçurumdur ki fiyatlar 13.500'den başlıyor..

YAMAHA XT660 R - 14.250 YTL
HONDA TRANSALP - 16.500 YTL
SUZUKİ V-STROM DL650 - 17.750 YTL
KAWASAKİ KLE500 - 13.500 YTL
APRİLLA PEGASO 650 - 16.816 YTL
BMW F650 GS - 22.523 YTL
BMW F650 GS DAKAR - 23.721 YTL

En üst enduro kategorisinde fiyatlar tamamen uçuk.
YAMAHA - YOK
Honda - Varadero 1000abs - 24.250 YTL
Suzuki Vstrom DL1000 - 22.850 YTL
KAWASAKİ - YOK
Aprilla Etv Caponord 1000 ABS - 32.837 YTL
BMW 1200 GS Adv - 43.346 YTL
BMW 1200 GS - 39.384 YTL

Resimlerle inceleyelim:
BAŞLANGIÇ 1 Motosiklet

Yamaha - 125 XT

Honda - YOK
Suzuki -YOK
Kawasaki - YOK
Aprilla - YOK
BMW - YOK

GEÇİŞ 0(sıfır) motosiklet
Yamaha - YOK
HONDA - YOK
SUZUKİ - YOK
KAWASAKİ - YOK
Aprilla - YOK
BMW - YOK

ÜST 7 motosiklet
Yamaha - XT 660

Honda - Transalp

Suzuki - V-strom DL650

Kawasaki - KLE500

Aprilla - Pegaso 650 Trail

BMW - F650 GS

BMW - F 650 GS Dakar

UÇ NOKTA 5 motosiklet

Yamaha - YOK
Honda - Varadero 1000

Suzuki - V-strom dl 1000

Kawasaki - YOK
Aprilla - Etv Caponord 1000 ABS

BMW - R 1200 GS Adventure

BMW - R 1200 GS

[/url]

En son kivanckaplan tarafından 13.07.2007 - 17:09 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
aracnobia
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: samsun

MesajTarih: 23.10.2006 - 20:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline sağlık hocam çok güzel ve açıklayıcı olmuş hakikatten ülkemizde enduro sınıfında geçiş motoru yok ya 125-200cc yada 600
cadde_seytani06
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: başkent/ angara MD

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

abi gercekten bu motorlar çok pahalı
yamaha xt125 te motorunun ve biçok sitemin aynısı ybr de var sadece kasa ve iki jant için okadar para verilmez bence
fiyatları aynı seviyede olsaydı kesinlikle xt125 alırdım ama okadar paraya değmez

ankaranın gururu motorcu grubu
Başa dön
cadde_seytani06 Çevrimdışı cadde_seytani06 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Suzuki'nin Avrupa yakası bayiisi olarak,2005'te en çok satan 0km Suzuki olarak DL650,An400 Burgman'dan sonra geliyodu.Bu sene ise 2006 DL650 en çok sattığımız model oldu.

Her ne kadar sen DL650'i Enduro olarak kabul etmesende,V-Strom 2004 ve 2005 Alpenkönig-Alplerin Kralı yarışmasında 1. olmuştur.Ayrıca kendisinide Enduro-Touring klasmanında tanıtılmıştır.Eğer 'cantı tel değil' diyerekten enduro sınıfında saymıyosan sana zahmet Varadero'yu da o listeden çıkartman gerekmektedir.

Ancak sana hak veriyorumki Ara geçiş Enduro modeli yok.Bununda sebebi ara geçiş modeli motorları insanlar alırken'nası olsa satıcam' diyerek alacaklarından 2.el tercih etmeleleridir.

Suzuki DRZ-400 S mesele bence çok harika ve bi o kadarda yurt dışında popüler bir motor ancak DRZ-400 SM (supermoto) geliyor olsa bile DRZ-400 S (kros modeli gelmiyor)

En son ryangt tarafından 23.10.2006 - 21:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
ryangt Çevrimdışı ryangt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

türkiyede enduro değil hayat bitiyor abi sen ne diyorsun baksana adamlar ne fiyat koyuyor motorlara kim alıcak bunları o kadar parayı kim vericek alan adamda zengin ya almanyada yada yurtdışında çalışan bir türk olabilir alıyor motoru gidiyor yaşadığı yere.......anlatabildimmi...... Dil çıkarıyorum
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt, sen DL'ye enduro mu dersin, Touring mi dersin? Zaten kavramlardan ziyade Enduro model azlığı esas sorun. Varadero'da benim için touring..Eksik yazmışım..Editliyorum..

Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:

ryangt demiş ki:
Suzuki DRZ-400 S mesele bence çok harika ve bi o kadarda yurt dışında popüler bir motor ancak DRZ-400 SM (supermoto) geliyor olsa bile DRZ-400 S (kros modeli gelmiyor)

Kesinlikle harika bir makina katılıyorum..Sadece supermoto gelmesi de ilginç tabi. Ama tabanca gibi makina. Husabergleri bilirsin. 400lüğü acaip benziyor..Burak Ercan'la testten sonra karşılaştık, baya bir muhabbetini yaptık..

[/url]
Başa dön
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgili kıvançlaplan: Enduro denildiğinde yağmura çamura bata bata,hoplanıla zıplanıla yani yeni terim olarak hard-enduro motorlar bu işi gerçekten iyi bilenler aklına gelen motor cinsi.Ancak artık günümüzde Enduro tarzı motorlar asfalt içinde uygun kullanım imkanı sağlanılmaya çalışılmış dolayısıyla Enduro özelliklerinden feragat edilmiştir ve enduro-touring segmenti adı altında iyice yaygınlaşmaya başlamıştır.İlk olarak 1970'li yıllarda BMW tarafından enduro-touring klasmanın ortaya çıkartıldığını okumuştum geçenlerde.

DL'ye Enduro mu derim? DRZ 400S 'i düşünmezsek evet.Ancak DRZ400S'in yanında Enduro kavramından uzak kalıyor.Belki light-enduro en uygun tanım olabilir bence.Ya sence?

En son ryangt tarafından 23.10.2006 - 21:16 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Akira
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kıvançkaplan inceleme için teşekkürler,benim de bir süredir düşündüğüm birşeydi bu durum.

http://www.spormoto.com/ linkinden KTM Türkiye'nin sitesine ulaşılabilir, ama fiyatlara bakılmasını,kalp ve akıl sağlığı açısından önermiyorum,zira en düşük hacimdeki bir kros makinanın fiyatı 8.100 Euro.

En son Akira tarafından 23.10.2006 - 21:49 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi
Başa dön
Akira Çevrimdışı Akira Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt, eray bence V-strom'un olayı esasında motor teknolojisindeki gelişmeler etrafında Touring..Ben öyle inanıyorum ki yakında enduro diye bir kavram kalmayacak..V-strom'a bir nebze enduro denilebilir, ama gerek ön süspansiyon gerek lastik ebatları vs. daha çok touring özelliği daha fazla. Gene TA-VS karşılaştırması başlatmak istemem ama VS TA'ya göre daha touring. TA'da eskiye göre daha Touring. Motorun önce Deuville'de denenip TA geçmesi de buna neden..(600lük motordan 650e deuville geçti. sonra TA.Yakın zamanda da şu anki 700cc'in TA'e verilceği inancındayım).Yani diyeceğim o ki olay Touring'e kayıyor.

Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:

ryangt demiş ki:
...Belki light-enduro en uygun tanım olabilir bence.Ya sence?...

Evet bu güzel bir kavram, oldukça hoşuma gitti Dil çıkarıyorum

[/url]
Başa dön
onlyrider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Enduro her şeye biraz kabiliyeti olan ama hiç bir şeyi tam yapamayan motosiklet tipidir. Hız deseniz yoktur, yol tutuş vasatın altındadır, arazi deseniz onu da azıcık yapar, konfor deseniz eh işte biraz vardır, silip parlatmanız için nikelajları da yoktur. Sonuç itibarıyle çok amaçlı, iddası olmayan kullanım için aradığınız motosiklet tipi endurodur.

Asıl itibarıyle eduronun atası kros motosikletlerdir. Ama günümüz enduroları kros olmaktan çok uzaktalar. Yamahanın enduroları gerçek anlamda enduro kavramına en çok uyan motorlardandır. KTM den bahsetmeye gerek bile duymuyorum, fiyatları uçsa da dünyanın bir numaralı enduroları yine onlarda.

Bana göre 1000 cc lik motosikletlerin enduro sınıfında olması yanlıştır, bu motorlar özellikleri itibarıyle ne arazide, ne şehir içinde kullanışlıdırlar. Bu motorlar katır gibi yükleyerek uzun yola gitmek için dizayn edilmişler.

Enduro satışlarının azalması söz konusuysa bu tamamen arz talep meselesidir. Ancak benim gözlemlediğim kadarıyla artık insanlar daha çok amaca özelleşmiş motosikletlerle bu duygularını tatmin etme yoluna gidiyorlar. Örneğin hızlı bir motosiklet yanına bir ufak kross almak gibi...

Kalın sağlıcakla...
Dört motorcu? Kurulan forumu patlatır, yenisini kurar..." www.ssrider.com
Başa dön
onlyrider şimdi Çevrimiçi onlyrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Stromer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Berlin

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Honda FMX650 Türkiye de yok mu? Honda Türkiyenin Internet sayfasi bende acilmadi. gerci endurodan ziyade Supermoto olarak lanse edilmis
ama almanya sitesi Endurolar arasinda göstermis. 5790€ kdv dahil

1000cc lik motosikletlere zaten sadece enduro/funduro denmiyor ki,

enduro touring diye bir kavram var, ama herkes ayni sekilde düsünmek zorunda degil tabi ki.

gerci Honda konusunda haklisin Honda Varadero icin Enduro diyor.
bana göre ise melez.
neyse ben linki vereyim
sadece Touring olmayip sport Touring olan veya Enduro Touring olan motorlara da arkadaslarimiz bir göz atsin.
hem bugünkü endurolar Krosslar gibi olsaydi onlarada Kross derdik heralde extra bir kavram ortaya atmaya gerek kalmazdi.
http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=28616#646114

arz talep olayi da ülkemde cok enteresandir
mesela otomotivden bir örnek verelim
yillarca teneke sahin doganlar pazarlandi, halbuki ayni paraya dünyadaki baska ülkeler , cok daha kaliteli araclara binerken bize Tofas hep bu tenekeleri pazarladi (renault dahil ) toyota gelince mi isler degisti yoksa renault atak mi yapmisti bilmiyorum tam hatirlamiyorum ama arz talep her zaman gerceklere isaret etmeyebiliyor ülkemizde.

enteresandir Türkiye ye en uygun motortipi Enduro motorlar oldugu halde, az secenek olmasi

neyse uzatmayayim saygilarimla :hıım

En son Stromer tarafından 23.10.2006 - 22:04 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
Stromer Çevrimdışı Stromer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
onlyrider
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.10.2006 - 21:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dsyss kabul etmediğimi nereden çıkardın bu yöne bir beyanat mı verdim? Şok oldum Aç Hondanın sitesini bak bakalım varaderoyu hangi sınıfa sokmuşlar, bahsettiğim bu... Bana göre melez ırklar yok olmaya mahkumdur. Aynen katırların kısır olması gibi...
Başa dön
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 23.10.2006 - 22:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgili abilerim,bana kros ile enduroyu ayıran çizgiyi açıklarmısınız?Fakrları nelerdir?
biraz kafam karıştı da :hıım
Başa dön
onlyrider
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.10.2006 - 22:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Donald farklarını güzel anlatmış. Yukarıdaki linke bi göz at.
Başa dön
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 23.10.2006 - 22:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evt şimdi gördüm...O zaman DL650 lastikleri 19-17

enduronun 20-19
touringin 17-17 olması gerektiğinden adamlar herşeyiyle enduro-touring yapmışlar (:

Eğer Enduro,Kros motorlarının legal hale getirilmesinden meydana geldiyse Transalp bile Enduro olmaktan çıkıyor yahu :hıım
Tüm markalar Enduro-Touring klasmanında yoğunlaştılar demekki...

Africa Twin wardı eskiden zannedersem o tam Enduro sınıfına girmeye layık bir motor.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal