Tarih: 23.10.2006 - 22:13 Mesaj konusu: Tekirdağ' Neden Kask Yok ?
Arkadaşlar merhaba şu an yol yorgunluğundan,çok düzgün yazamayabilirim.Bu sabah sevgili Erdent ile 09:00 suları rotayı Tekirdağ bölgesi olmak üzere belirledik.Hem ziyaret hem alışveriş vs.yapalım değişiklik olsun dedik.Ama yolda dikkatimizi çeken şu ki;Tekirdağ bölgesindeki motosiklet sürücülerinin yüzde doksanının kask takmadığını ,hatta bazı aile reislerinin motosiklete 3-4 kişiye varan yüklemeler yapıp tehlikeli şekilde seyrettiğini,büyük şaşkınlıkla izledik .Ne yazık ki foto makinasını unutmuş olmamız bunları belgeleyemedi.Şu zamana kadar hep Tekirdağ bölgesini kasklı korumalı olarak biliyorduk ama değilmiş .Bunun özel bir nedeni var mıdır?Yada o bölgedeki sürücülere korumanın önemi gerekli kurum kuruluşlar tarafından anlatılıp öğretilmemiş midir?Bu konuda cevap yazabilecek arkadaşlar var mıdır? Yoksa bizler MD olarak bu bölgedeki arkadaşlara durumun önemini anlatmalı mıyız?.Düşüncelerinizi bekliyorum saygılar. _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
En son freewing tarafından 23.10.2006 - 22:22 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sevgili freewing, Edirne den yazmama rağmen işim dolyısıyla her hafta Tekirdağ dayım.üzücü bir görüntü ile karşılaşmışsın,ancak Tekirdağ genelde kaskını kullanır,sanırım size denk gelmediler,yada motorlu polisimiz Muammer izinliydi.
Selamlar. _________________ KaWaSaKi KLE 500
freewing, evet sana katılıyorum. Herşeye bende şahidim ve çok üzgünüm ki foto çekemedik. Ama motosiklet kullananlar ile ilgili çok tehlikeli manzaralara şahit olduk bayramın ilk günü. Ana yolda giden YBR 125 üzerine 3 kişilik bir aileden, cross motorlarla tura çıkmış 4 kişi (tümü kasksız) gençlere ve birçok scooter..v.s.... Sanırım Tekirdağ Em.Md.lüğü de motosiklet kullanıcılarına karşı hiçbir yaptırım uygulamıyor ve bunun sonucunda böyle manzaralar kaçınılmaz oluyor. Umarız yakında buna bi çare bulunur.. Herkese iyi bayramlar. _________________ I wish your dreams ll become true!!
erden17@hotmail.com
ben edirnede hergün motorla bi yerlere gidip geliyorum hava şartları ne olursa olsun montumu ve kaskımı takıyorum gözümüde 4*4 16 açıyorum.
ama dediğinde doğru insanlar ailecek motora biniyorlar. buda türklerdeki boşvermişliğin bi örneği bence. _________________ .::LaserSailing::.
freewing, ben de bugün tekirdağ'dan döndüm. Ve bir tane evet, yalnızca 1 tane kask takan birini gördüm. Motosiklet kullanan sayısında inanılmaz bir artış var, fakat kask nedir bilmiyorlar..Bu arada sahilde parkeden kle500, maruider ya da varadero'dan birinde sen mi vardın? Acelem vardı, uğrayamadım.. _________________
[/url]
kivanckaplan, yoksa akşamüzeri meydan köftecisinin oradan beyaz xl ile geçen sen miydin _________________ There is no avoiding war it can only advantage of your enemy...
Tarih: 24.10.2006 - 09:24 Mesaj konusu:
çin malları piyasaya girdiğinden beri motor sayısı çok arttı özellikle nüfusu az olan illerde ve kırsal kesimde motor zihniyeti yok denilecek kadar az adamlar vermiş 2 milyar almış bi motor bakkala,tarlaya gitmek için kesinlikle küçümsemiyorum,motorları genelde kısa mesafede kullanıyorlar ve kaskın önemini bilmiyorlar ve önemsemiyorlar bu yüzden kask kullanmıyorlar diye düşünüyorum _________________ CBR 600 F
Kayıt: Oct 14, 2006 Mesajlar: 213 Nereden: izmir/Çanakkale
Tarih: 24.10.2006 - 10:04 Mesaj konusu:
Bu kesinlikle ordaki emniyet müdürlüğünün suçu.
Bir ara bucada da kaskla dolaşan çok az insan vardı. Sonra polis ceza kesmeye başladı. 1 hafta içinde o kadar çok ceza kesildi ki. Hatta 1 haftada 3 kere ceza yiyen bi insanla bile taniştim. Bu cezalardan sonra anladılar ki kask diye bişey varmış. Ve şimdi zorunluluktan taktığı kaskın onun hayatını koruduğunu bilmeyen biçok insan var. Bilse de bilmese de Buca'da kask takanların oraninda cok büyük bir artiş oldu.
Tarih: 24.10.2006 - 10:24 Mesaj konusu:
arkadaşlar ben tekirdağlıyım ve burada yaşıyorum bi yalnışınız olmasın burada en ufak scooterla gezen arladaşlar bile kask takar size öyle denk gelmiştir bundan 2 ay önce söyleseydiniz hak verirdim.denetimlerin fazla olmasından dolayı zorlada olsa takılıyor.(%90 kasksız demişsin kaç kişi gördün kasksız) ya gördüğün motorlar kiralıktır yada bayram vesilesiyle eşten dosttan akrabadan alınan motorsikletlerdir. _________________ bir mıh bir nalı kurtarır bir nal bir atı bir at bir komutanı kurtarır bir komutan bir orduyu bir ordu bir ülkeyi kurtarır.
Ben yaklaşık olarak bir yıldır onlarca kez T.dağ'a gidip geliyorum ailem orda yaşaığından dolayıda öyle günübirlik falan değil en az iki gün kalıyorum. Ve şunu söyleyebilirim. Tekirdağ'da kask kullanımı diye birşey yok. Bunu polisi ile bile konuştum hatta. Evet denetimler eskiye oranla var ama bunlar sadece evrak kontrolünden ibaret.
Kayıt: Jan 31, 2005 Mesajlar: 3241 Nereden: Adana-Mersin Civarı tüm MD- Mersin MD
Tarih: 24.10.2006 - 11:19 Mesaj konusu:
Arkadaşlar burada böyle ama yurt dışında kasksız motora insanlar binemiyor bile.burada polis arkadaşlar görmezden geliyo diyebilirmiyiz. _________________ Çektim içime , döndüm deliye . . .
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız