Kayıt: Feb 13, 2005 Mesajlar: 2581 Nereden: mykonos,moskova,istanbul
Tarih: 31.10.2006 - 14:53 Mesaj konusu: r1 ime castrol magnatech 10/40 yağ bırakan talihsiz.
maslak sanayii sitesine gittik ve gelmişken kışlık bakımlarımızı yaptıralım dedik.
tavsiye üzerine şakir şen kalaycının sahibi olduğu moto x adlı dükkanına girdik arkadaşın zx10 una yeni lastik değişiminden sonra .sıra benim r1 e geldi gelmez olaydı...
şakir kardeşime ben motosikletimin yağını bujilerini yağ ve hava filtrelerini değiştirelim dedim .
bende motosikletimin başında durmak istediğimi söylediğimde mümkün olmadığını söyledi ;bizde peki dedik.
herneyse değiştirmiş servis dışına çekilmiş motoruma bir baktım depomu 5 cm kadar çizmişler olan olmuş dedim sağlık olsun... epey geciktiğim için acil gebze istikametine doğru çıkmam lazım dedim servis ücretini ödedim ve yola koyuldum.oda ne makine 270 lerde redline yapmaya başlamazmı anladım bir problem var telefonla sordum ne yağı koydunuz diye dediki castrol magnatec 10 /40 . olayın akşamında alenalper arkadaşımla buluşup durumu anlattımm acil olarak yağ değişmemiz lazımdı yeniden 4 lt yağ ve filtre değişimi yaptıktan sonra makine 200-300 km kadar kullanıldıktan sonra kendine geldi.
şimdi; sormak isterim bu ilkkez gittiğim içinmi ,? bilinçlimi bilinçsizmi yoksa .nasıl olsa sezon bitti havalarda soğudu adam anlamaz denilerkmi yapılan bir haraketmiydi ?
açıkçası sayısız kupaları dereceleri ve yarışlarda özellikle hayranı olarak gittiğim (şakir şenkalaycının servisinde hem makinem hem cebime göz dikilmiş olması beni derinden düşündürdü .
amacım sizlerle yaşanılan bu gerçeği paylaşmak ve takdirlerinize sunmaktır. _________________
hadi yaffrum yii paramı eğledir beni
PERT TEAM,PERT TEAM
Bence bunu onun yüzüne söylemelisin. Zaten 5 cm gibi bi cizikten söz etmissin. Bi usta nasil olurda bi motosikletin bakimini yaparken 5cm gibi dehset bi cizik atar ? Basinda durmaniza izin verilmemis olmasida farkli bi sacmalik.. _________________ Speed up your life.
Killing me killing you..
geçmiş olsun arkadaşım senin adına üzüldüm depondaki çizik olayını nasıl sindirdin hayret verici _________________ tiky_rider@hot only for girls ssrider.com
Kayıt: Jan 22, 2006 Mesajlar: 5039 Nereden: yunusların aradığı yerden
Tarih: 31.10.2006 - 15:06 Mesaj konusu:
abi geçmiş olsun .ama bence motorun başından ayrılman hiçte iyi olmamış. keşke dursaydın benim şahsen hiç içim rahat etmez öyle bir durumda.tekrar geçmiş olsun _________________
Tarih: 31.10.2006 - 15:06 Mesaj konusu:
nosscu, geçmiş olsun abi.Şu motor serviste iken başında durdurmamalarını hala anlamış değilim.Acaba bu tarz salaklıklarınımı gizlemey çalışıyolar _________________
Tarih: 31.10.2006 - 15:11 Mesaj konusu:
Sorcy, depoyu gösterdiğimde önce kabul etmediler zaten o ara sinirlerim boşalmıştı.boyacı hasan ustaya dediler ve önümüzdeki hafta komple boyamamız gerektiğini söyledi yani kafadan 1 - 2 gün lazımdı .hadi onusindirdik diyelim .ya yağ geğişimine ne demeli araca uygun yağı motosiklete uydurmaya çalışmak.değiştiği bujiler r1 e enson takılması gereken ngk cr9e serisiymiş görünce deli oldum.araştırdım yağ yani magnatec molekül yapısı itibariyle kuru debriyaj sistemli araçlara uygun ama motorda asla olmaması lazım olan en son yağ .çünki debriyaj balatalarına yapışarak kaçırma yaptıran bir yağmış.şakir şen kalycıyı aradığımda bana her denilene inanma ama illaki istersen ben salı günü ankaradan geleceğim abi istersen gel için rahat olsun değiştirelim dedi ama ... hatalı buji ,hatalı yağ ve depo çiziği yettide arttı bile .bilmem anlatabildimmi? _________________
PERT TEAM,PERT TEAM
yetkili servis ...........en azından bir başı, muhatabın var,kafasına göre takılırsa şikayet ettiğinde karşında duran kurumsal yapı var. _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
Tarih: 31.10.2006 - 15:21 Mesaj konusu:
beRRhan, valla duracaktım ama bizim salak arkadaşlar abi sende güvenmeyi öğren atık deyip adamın yanında beni kitlediler.ama artık asla nuh derim ....
volkanR6, hemde ne kopma bağırıp çağırmadım ama anladılarsada nafile olmuştu çünki iş işten geçmişti.
excavatoRR, sağol abiciğim buda bana ders oldu .bu arada yeni pokemonunda hayırlı olsun allah iyi günleerde kullanmak nasip etsin laf aramızda( yeşil manyağıyımdır )
tuqruL, sağol prensipli adam imajı işte .birde dediklerinini verilen işi hakıyla yapsalardı ozaman taktir ederdim ama maaalesef _________________
PERT TEAM,PERT TEAM
Tarih: 31.10.2006 - 15:26 Mesaj konusu:
conan81, sağol benim aslan kardeşim .gitmedim tenezzül etmem bile kendimiz aldık yağıda bujileride yeniden alenalperle birlikte arkadaşın araba tamirhanesinde değiştim.en güzeli kendin göreceksin .ama zihniyetim şuydu tanışmışken bir katkımız olsun dostluk olsun idi sağolsunlar bana herşeyin para olduğu anlatıldı .sağlık olsun bir daha gidermiyim? ....... misali kutup ayısı olmuşuz haberimiz yok. _________________
PERT TEAM,PERT TEAM
Tarih: 31.10.2006 - 15:28 Mesaj konusu:
nosscu, Aynısı benim başıma gelmişti 2004 yılında. O zaman CBR600F3 vardı ve ünlü bi drag yarışçısı olan ustaya güvendik bıraktık motoru bakım vs bitti akşama doğru gittik aldık. Ardından anadolu yakasına geçtim ama motor bi tuhaf gitmiyo debriyaja bişey oldu dedim galiba bitmeye başladı diye düşünürken kızıltoprakta Kamil abiye uğradım anlattım durumu yeni bakım yapıldı vs. ilk sorduğu soru ne yağ koymuşlar oldu.. magnatec dedim ve o yağ olmaz motora dedi. Sonra döktük ESSO koyduk ne kadar fark etmişti... çocuklar gibi sevinmiştim.
Çok geçmiş olsun. Kimsenin yarışçığınına ününe bakıp iş yapmıcağımı o zaman anladım. _________________ 99 Titan.. 97 YZF600F.. 98 CBR600F3.. 00 CBR600F4.. 06 SES150 Dylan..
geçtıgımız ay arkadasım scotoruma otururken ayaklık yerının yan tarafını çizmişti hala basının etını yerım sen nasıl tahamul ettın hayret valla onu varya pişmiş tavuktan beter ederdım gercekten _________________ 250 R HYOSUNG
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Sonraki
1. sayfa (Toplam 8 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız