Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosikletinizi KIŞLAMAYA alacaksanız mutlaka okuyun!!!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosikletinizi KIŞLAMAYA alacaksanız mutlaka okuyun!!!

Motosikletinizi KIŞLAMAYA alacaksanız mutlaka okuyun!!!
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 04.11.2006 - 14:57    Mesaj konusu: Motosikletinizi KIŞLAMAYA alacaksanız mutlaka okuyun!!! Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Havalar soğudu,yağışlar tüm yurtda etkili olmaya başladı,tabiki bu biz motosiklet kulanıcıları için olumsuz koşulları beraberinde getiriyor.Peki motosikletimiz kışa hazırmı?
Bazılarımız güvenli bir garaja motosikleti bir dahaki yaz mevsimine kadar kapatmanın yeterli olacagını düşünebilir ama öyle degil..Bu süreç içerisinde ara sıra motosikleti 5-10 dakika çalıştırmanın yeterli olacagı düşünceside doğru degil.
Motosikletimizi bir kış boyunca kullanmıyacaksak yapmamaız gereken önemli şeyler var..

Örnegin YAĞ DEĞİŞİMİ,
Motosikletinizi kışlamaya bırakmadan önce son bir sürüş yaparak motorunuz halen daha sıcakken yağ degişimi yapmalısınız..Ve yağ degişiminden sonra en az 20 dakika motosikleti oldugu yerde çalıştırmanızda büyük fayda var..

Ve çook ÖNEMLİ..
Motosikletiniz kışın eger kullanılmıyacaksa mutlaka ve mutlaka deposunda benzin olmayacak..Yani yakıtı boşaltacaksınız..
Çünkü Benzin içerisinde olan “su” zamanla yoğunlaşır ve deponun içinde pas yapar..
Peki YAKIT ı nasıl boşaltacagız..Burasıda çok önemli arkadaşlar..
Motosikletiniz çalışır durumdayken benzin muslugunu OFF yani KAPALI konuma getirerek motorun kendi kendine stop etmesini bekliyeceksiniz,bunun sebebide karbüratörte ve benzin borularındaki yakıtında boşaltılması demek..Şimdi benzin muslugu kapalıyken deponuzu sökün ve içindeki yakıtı tamemen boşaltın,Deponuza mutlaka boşalttıktan sonra WD40 yada benzeri bir paslanmayı önleyici sprey sıkın,spreyin ucundaki plastik boru bunu kolaylıkla yapmanızı saglar..

EGZOZ ve diğer çıkışları kapatın !!!!
Bunu yapmanız demek motor blokunun iç kısımlarına hava girmesini engellemek demektir.
Egzoz çıkışını bir balonla kapamadan önce yine WD40 sprey sıkmanızda fayda var,yine hava filtresi girişlerinide kapamanızı tavsiye ederim..

AKÜ mutlaka sökülmeli..
Evet bunu sakın unutmayın,eger motosikletiniz kış uykusuna yatacaksa akü üstünde olmamalı..Söktüğünüz aküyü oda sıcaklıgında şarjlı durumda muhafaza etmelisiniz..

Bu yukarda yazdıklarım KIŞLAMA için olmazsa olmazlar..

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
nosscu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: mykonos,moskova,istanbul

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_Dincer, faydalı konulara parmak basmışsınız teşekkürler .

hadi yaffrum yii paramı eğledir beni Gülümsüyorum
PERT TEAM,PERT TEAM
Başa dön
nosscu Çevrimdışı nosscu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
HeavensQueeN
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: CEHENNEMYN DYBYNDEN

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan abi verdiğin bilgiler için teşekkürler Bravo
link te çok güsel yaww
acaba bigün bende etkinliklere katılırmıyım Üzgünüm burdan takip etsemde eminim yapılan etkinliklerin yerini tutmaz.en yakın zamanda görüşmek dileğiyleee...

En son HeavensQueeN tarafından 04.11.2006 - 15:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
HeavensQueeN Çevrimdışı HeavensQueeN Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Serter_Sert
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İZMİR

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_Dincer çok teşekkurler çok ıyı bır konu ve anlatım.
Başa dön
Serter_Sert Çevrimdışı Serter_Sert Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benım motorda yakıt muslugu yok,ayrıca oldugu yerde 20 dakıka calıstırırsam hararetten kavrulur yavrucağız Gülümsüyorum

güzel bilgiler ama her motora uygulanmaz..
beyazs
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul - Maltepe

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Depoyu nasıl sokecegiz? Motorum YBR 125.
Başa dön
beyazs Çevrimdışı beyazs Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
cenk3207
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: ysparta

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgili hakan_dinçer benim motorum fazer fz6 2005 model bu aküyü sökünce motorun beyni sıfırlamıyormu peki. buralarda o beyni yenileyecek yer yok birde motorda benzin musluğu yok. yada biz bulamadık. cevap verirsen sevinirim.
Başa dön
cenk3207 Çevrimdışı cenk3207 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
nozb
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan'a tesekkurler konuyu gundeme getirdigi ve bilgi verdigi icin. Ben de kis geliyor bir seyler yapmaliyim galiba diye endiselenmeye basladim. Fakat bazi sorularim var:

1. Motor enjenksiyonlu ve depo plastik ise depoda benzin kalmasinin bir mahsuru olur mu?

2. Kisin havalar iyi gittiginde ayda bir olsa da arada bir bineriz diye kapatmak istemiyorum moturu. Bu durumda haftada veya 10 gunde bir motoru 10-15 dk calistirsak, aku bosalmasin diye. Bunun bir sakincasi olur mu?

Bu arada, motorun guvenli kapali bir garajda oldugunu varsayiyorum.

Cevap verecek arkadaslara simdiden tesekkurler.
Başa dön
nozb Çevrimdışı nozb Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hakan,
klibi yeni calistirdik.MD nin gittikce guncel hayatimizin icine girmesi icin gosterdiginiz cabalardan oturu seni ve arkadaslarimizi kutluyoruz.daha iyi gunlere diyoruz.
sevgiler ve basarilarin devami dileklerimiz..
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
HeavensQueeN
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

"conan81"arkadaşım gaz vermicen,olduğu yerde vites takamıcağına görede devirsiz kullanımda söz konusu değil nasıl hararet yapıyo senin motosiklet?hem boşver ya senin motosiklete uygun değilse bilgileri dikkate alma eminim sen yeni teknikler geliştirirsin Dil çıkarıyorum
Hakan abi bilgi verdi,uygulandı
uygulandı,devam ettirilecek anlamına gelmiyo dimi Öfkeliyim
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 04.11.2006 - 15:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylaşım için teşekkürler hakan abi ben motora kışında bineceğim bende birkaç tavsiye vereyim dedim OK
1:motosikletinizin orta ayaklığı varsa orta ayaklığa alın yani lastiklerin yere değmesini engelleyin
2:iki lastiğinde yerden temasını kesin
3:hiç kullanmıyacaksanız üzerine birtane branda atın arada sırada bir açıp bakmak suretiyle
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
my_yasin85
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa

MesajTarih: 04.11.2006 - 16:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hakan_Dincer, abi klibi yeni izledim ne zaman çıkdı bilmiyom ama güzel bi tanıtım olmuş ellerine saglık Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
speedology
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 04.11.2006 - 16:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bir başka konu motorunuzu olduğu yerde çaıştırıp stop etmeyin en iyisi haftada veya on günde bir 5 km den az olmamak kaydıyla yol yapmaktır olduğu yerde çalıştırıp beş on dakika sonra stop ederseniz egsozun içinde kalan su buharı egsozunuzun çürümesine yol açar aslında kışlama çok detaylı bi iştir en güzeli ara sıra binip turlamaktır
Başa dön
speedology Çevrimdışı speedology Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 04.11.2006 - 16:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

HeavensQueeN demiş ki:
"conan81"arkadaşım gaz vermicen,olduğu yerde vites takamıcağına görede devirsiz kullanımda söz konusu değil nasıl hararet yapıyo senin motosiklet?hem boşver ya senin motosiklete uygun değilse bilgileri dikkate alma eminim sen yeni teknikler geliştirirsin Dil çıkarıyorum

kendi race motorun olunca anlarsın Gülümsüyorum
HeavensQueeN
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 04.11.2006 - 16:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

conan81 demiş ki:
HeavensQueeN demiş ki:

kendi race motorun olunca anlarsın Gülümsüyorum

brova arkadaşım hem racingin var hemde çok güzel tecaül-ü arif yapıyon
sen ne kadar maharetlisin öyle yaw Bravo
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal