Havalar soğudu,yağışlar tüm yurtda etkili olmaya başladı,tabiki bu biz motosiklet kulanıcıları için olumsuz koşulları beraberinde getiriyor.Peki motosikletimiz kışa hazırmı?
Bazılarımız güvenli bir garaja motosikleti bir dahaki yaz mevsimine kadar kapatmanın yeterli olacagını düşünebilir ama öyle degil..Bu süreç içerisinde ara sıra motosikleti 5-10 dakika çalıştırmanın yeterli olacagı düşünceside doğru degil.
Motosikletimizi bir kış boyunca kullanmıyacaksak yapmamaız gereken önemli şeyler var..
Örnegin YAĞ DEĞİŞİMİ,
Motosikletinizi kışlamaya bırakmadan önce son bir sürüş yaparak motorunuz halen daha sıcakken yağ degişimi yapmalısınız..Ve yağ degişiminden sonra en az 20 dakika motosikleti oldugu yerde çalıştırmanızda büyük fayda var..
Ve çook ÖNEMLİ..
Motosikletiniz kışın eger kullanılmıyacaksa mutlaka ve mutlaka deposunda benzin olmayacak..Yani yakıtı boşaltacaksınız..
Çünkü Benzin içerisinde olan “su” zamanla yoğunlaşır ve deponun içinde pas yapar..
Peki YAKIT ı nasıl boşaltacagız..Burasıda çok önemli arkadaşlar..
Motosikletiniz çalışır durumdayken benzin muslugunu OFF yani KAPALI konuma getirerek motorun kendi kendine stop etmesini bekliyeceksiniz,bunun sebebide karbüratörte ve benzin borularındaki yakıtında boşaltılması demek..Şimdi benzin muslugu kapalıyken deponuzu sökün ve içindeki yakıtı tamemen boşaltın,Deponuza mutlaka boşalttıktan sonra WD40 yada benzeri bir paslanmayı önleyici sprey sıkın,spreyin ucundaki plastik boru bunu kolaylıkla yapmanızı saglar..
EGZOZ ve diğer çıkışları kapatın !!!!
Bunu yapmanız demek motor blokunun iç kısımlarına hava girmesini engellemek demektir.
Egzoz çıkışını bir balonla kapamadan önce yine WD40 sprey sıkmanızda fayda var,yine hava filtresi girişlerinide kapamanızı tavsiye ederim..
AKÜ mutlaka sökülmeli..
Evet bunu sakın unutmayın,eger motosikletiniz kış uykusuna yatacaksa akü üstünde olmamalı..Söktüğünüz aküyü oda sıcaklıgında şarjlı durumda muhafaza etmelisiniz..
Bu yukarda yazdıklarım KIŞLAMA için olmazsa olmazlar.. _________________
Kayıt: Jan 06, 2006 Mesajlar: 113 Nereden: CEHENNEMYN DYBYNDEN
Tarih: 04.11.2006 - 15:27 Mesaj konusu:
Hakan abi verdiğin bilgiler için teşekkürler
link te çok güsel yaww
acaba bigün bende etkinliklere katılırmıyım burdan takip etsemde eminim yapılan etkinliklerin yerini tutmaz.en yakın zamanda görüşmek dileğiyleee... _________________ sensizken senle oldum, içimdeki acıyı duydum, bedenime zehir oldun,dönüş varmı bilmez oldum,keşkeler çektim durdum,kurtar beni sensizlikten çok yoruldum(barış biraz gayret et:S)
En son HeavensQueeN tarafından 04.11.2006 - 15:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
sevgili hakan_dinçer benim motorum fazer fz6 2005 model bu aküyü sökünce motorun beyni sıfırlamıyormu peki. buralarda o beyni yenileyecek yer yok birde motorda benzin musluğu yok. yada biz bulamadık. cevap verirsen sevinirim.
Tarih: 04.11.2006 - 15:49 Mesaj konusu:
Hakan'a tesekkurler konuyu gundeme getirdigi ve bilgi verdigi icin. Ben de kis geliyor bir seyler yapmaliyim galiba diye endiselenmeye basladim. Fakat bazi sorularim var:
1. Motor enjenksiyonlu ve depo plastik ise depoda benzin kalmasinin bir mahsuru olur mu?
2. Kisin havalar iyi gittiginde ayda bir olsa da arada bir bineriz diye kapatmak istemiyorum moturu. Bu durumda haftada veya 10 gunde bir motoru 10-15 dk calistirsak, aku bosalmasin diye. Bunun bir sakincasi olur mu?
Bu arada, motorun guvenli kapali bir garajda oldugunu varsayiyorum.
Tarih: 04.11.2006 - 15:54 Mesaj konusu:
hakan,
klibi yeni calistirdik.MD nin gittikce guncel hayatimizin icine girmesi icin gosterdiginiz cabalardan oturu seni ve arkadaslarimizi kutluyoruz.daha iyi gunlere diyoruz.
sevgiler ve basarilarin devami dileklerimiz..
Tarih: 04.11.2006 - 15:57 Mesaj konusu:
"conan81"arkadaşım gaz vermicen,olduğu yerde vites takamıcağına görede devirsiz kullanımda söz konusu değil nasıl hararet yapıyo senin motosiklet?hem boşver ya senin motosiklete uygun değilse bilgileri dikkate alma eminim sen yeni teknikler geliştirirsin
Hakan abi bilgi verdi,uygulandı
uygulandı,devam ettirilecek anlamına gelmiyo dimi _________________ sensizken senle oldum, içimdeki acıyı duydum, bedenime zehir oldun,dönüş varmı bilmez oldum,keşkeler çektim durdum,kurtar beni sensizlikten çok yoruldum(barış biraz gayret et:S)
paylaşım için teşekkürler hakan abi ben motora kışında bineceğim bende birkaç tavsiye vereyim dedim
1:motosikletinizin orta ayaklığı varsa orta ayaklığa alın yani lastiklerin yere değmesini engelleyin
2:iki lastiğinde yerden temasını kesin
3:hiç kullanmıyacaksanız üzerine birtane branda atın arada sırada bir açıp bakmak suretiyle _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
bir başka konu motorunuzu olduğu yerde çaıştırıp stop etmeyin en iyisi haftada veya on günde bir 5 km den az olmamak kaydıyla yol yapmaktır olduğu yerde çalıştırıp beş on dakika sonra stop ederseniz egsozun içinde kalan su buharı egsozunuzun çürümesine yol açar aslında kışlama çok detaylı bi iştir en güzeli ara sıra binip turlamaktır
"conan81"arkadaşım gaz vermicen,olduğu yerde vites takamıcağına görede devirsiz kullanımda söz konusu değil nasıl hararet yapıyo senin motosiklet?hem boşver ya senin motosiklete uygun değilse bilgileri dikkate alma eminim sen yeni teknikler geliştirirsin
uygulandı,devam ettirilecek anlamına gelmiyo dimi
Tarih: 04.11.2006 - 16:22 Mesaj konusu:
conan81 demiş ki:
HeavensQueeN demiş ki:
uygulandı,devam ettirilecek anlamına gelmiyo dimi
kendi race motorun olunca anlarsın
brova arkadaşım hem racingin var hemde çok güzel tecaül-ü arif yapıyon
sen ne kadar maharetlisin öyle yaw _________________ sensizken senle oldum, içimdeki acıyı duydum, bedenime zehir oldun,dönüş varmı bilmez oldum,keşkeler çektim durdum,kurtar beni sensizlikten çok yoruldum(barış biraz gayret et:S)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız