Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - kisin yollarda siyah buz tehlikesine dikkat

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

kisin yollarda siyah buz tehlikesine dikkat

kisin yollarda siyah buz tehlikesine dikkat
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 05.11.2006 - 21:45    Mesaj konusu: kisin yollarda siyah buz tehlikesine dikkat Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bugunku vatan gazetesinden alintidir.paylasmayi yararli bulduk:

siyah buz nedir?-arac icinden (motor uzerinden) gorulemeyen seffaf,en az sabun kadar kaygan bir buz tabakasidir.ozellikle kopru,viyaduk ve dogrudan ruzgar alan yuksek kesimlerde olusur. yol islak gibi gorunur ancak ,bu,(siyah buz ) dur.
suruculer gece yollarda meydanda gelecek olan siyah buza dikkat etmeli ve asiri hiz yapmamali.
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
taypen_bugra
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 05.11.2006 - 21:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valla kardeş bence bütün buzlar aynı hepsi kayar doğru değil mi???
Başa dön
taypen_bugra Çevrimdışı taypen_bugra Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.11.2006 - 21:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

taypen_bugra,
haklisin. ustelik sen antalyada buza karsi guvendesin. oraya gelince senden scooter kiralariz,biz de guvenli surus yapariz. Gülümsüyorum
sevgiler
Başa dön
taypen_bugra
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.11.2006 - 22:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

antalya da buz ama dağlarına kar yağdı ve bu yüzden yemin ederim çok soğuk ya ısparta -5 derece şu an antalya da soğuk siz bakmayın yazın sıcak olduğuna
Başa dön
taypen_bugra Çevrimdışı taypen_bugra Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
neanderthal
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Ordu/Fatsa/Eskisehir

MesajTarih: 05.11.2006 - 22:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Örn: Yalıköy virajı, Fatsa Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
taypen_bugra
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.11.2006 - 22:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ne olmuş orda çok mu kaza olyo
Başa dön
geyik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 05.11.2006 - 23:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

doğruu. herbuz kayar ancak "siyah buz" diye TABİR edilen seyir halinde iken gözün göremediği ve ışığı yansıtmayan, -ne oluyor tahuu- dedirten buzlanmadır. karayollarının levhalarına DİKKAT !!!!!
Başa dön
geyik Çevrimdışı geyik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 06.11.2006 - 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

taypen_bugra:
Alıntı:

bütün buzlar aynı hepsi kayar doğru değil mi???

demis.siyahla beyaz farkini gormezden gelmis Göz kırpıyorum

geyik:
Alıntı:

herbuz kayar ancak "siyah buz" diye TABİR edilen seyir halinde iken gözün göremediği ve ışığı yansıtmayan
diyerek taypen e siyah-beyaz farkini aciklamis.tskler
Başa dön
yamaha_YBR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANKARA/dikmen

MesajTarih: 06.11.2006 - 19:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

geyik, hangi kara yolu levhalarına dikkat edelim belediye'ler
gerekli işlerini yapmamış bilee Sinirlendim (tuzlama)
Yollar su an BUZ pateni gibii hala bi uygulama görmüş değilim Beğenmedim
Başa dön
yamaha_YBR Çevrimdışı yamaha_YBR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 07.11.2006 - 00:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Heyocan sagolasiniz, yerinde bir uyari bu. Siyah buz gorunmez... (siyah denmesinin sebebi o zaten.

Ayrica tuz da kaygandir. Tuzlanmis yola da guvenmeyin. Zaten o saf tuz degildir, kum-tuz karisimidir ve kumun ozellikle virajarda ne kadar tehlikeli oldugu malum.

Tuzlu yolda kullanirsaniz bir de onun sonradan motoru guzelce yikamasi var. Unutmamali. Tuz korosif (paslandirici) dir.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 07.11.2006 - 01:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Donald_Duck demiş ki:
.....Tuz korosif (paslandirici) dir.

Bu önemli bir nokta. Özellikle kışın kullananlar için.. Niye paslandı benim motorun demeyin sonra...

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
NighteXpresS
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 08.11.2006 - 12:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

konya da racing ciler motorları parklara bıraktılar. Ama diğer motorcu arkadaşlarımızın da aynı şekilde özellikle çevre yollarında dikkatli olmalarını tavsiye ederim. geceleri -5 ila -9 arası soğuk var
payllaşımın için teşekkürler dostum Bravo
Başa dön
NighteXpresS Çevrimdışı NighteXpresS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.12.2006 - 22:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Siyah buz denilenin ne oldugunu ögrenmem 4 kaburga,sağ köprücük kemigime ve hasar görmüş akcigere mal oldu.Allah göstermesin sakat bişeymiş...
Başa dön
StrongeR Çevrimdışı StrongeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
excavator_zx6
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: yunusların aradığı yerden

MesajTarih: 13.12.2006 - 22:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Türkiyemiz şöförleri bu siyah buza "tavuk kaydıran" da diyorlar.Gerçekten önemli bir nokta.Buzu farkedeceğimiz sırada firene bazsak olmaz,basmasak olmaz.Bu nedenle kışın motosiklete binmeyi acil bir durum olmadığı sürece tasvip etmiyorum Gülümsüyorum Teşekkür ederim bu önemli uyarın için sevgili "heyocan" abi OK
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/istinye

MesajTarih: 13.12.2006 - 22:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet arkadaslar siyah bus cok tehlıkeli stronger ve 2 arkadısımız kotu bı kaza atlattı. ölmmeleri mucize. ama kışın motoru kullanmamak benım ıcınde mucize gibi bir şey olsa gerek allah kımsenın basına zeval vermesın bende siyah buzda kotu bı kaza atlattım araba kotu dagıldı bende bır sey ama ii bir ders olsu bana. seizlerde her zaman dikkat cunku 2 teker ama buz kar yagmur hepsinde bındım c.teside işallah motorumu değiştircem kışında yenı aldığım motoru rafa kaldırarmam yaa eheuhue
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.17 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal