Tarih: 05.11.2006 - 21:45 Mesaj konusu: kisin yollarda siyah buz tehlikesine dikkat
bugunku vatan gazetesinden alintidir.paylasmayi yararli bulduk:
siyah buz nedir?-arac icinden (motor uzerinden) gorulemeyen seffaf,en az sabun kadar kaygan bir buz tabakasidir.ozellikle kopru,viyaduk ve dogrudan ruzgar alan yuksek kesimlerde olusur. yol islak gibi gorunur ancak ,bu,(siyah buz ) dur.
suruculer gece yollarda meydanda gelecek olan siyah buza dikkat etmeli ve asiri hiz yapmamali.
Tarih: 05.11.2006 - 22:04 Mesaj konusu:
antalya da buz ama dağlarına kar yağdı ve bu yüzden yemin ederim çok soğuk ya ısparta -5 derece şu an antalya da soğuk siz bakmayın yazın sıcak olduğuna
doğruu. herbuz kayar ancak "siyah buz" diye TABİR edilen seyir halinde iken gözün göremediği ve ışığı yansıtmayan, -ne oluyor tahuu- dedirten buzlanmadır. karayollarının levhalarına DİKKAT !!!!!
Tarih: 06.11.2006 - 19:39 Mesaj konusu:
geyik, hangi kara yolu levhalarına dikkat edelim belediye'ler
gerekli işlerini yapmamış bilee (tuzlama)
Yollar su an BUZ pateni gibii hala bi uygulama görmüş değilim
Tarih: 07.11.2006 - 00:37 Mesaj konusu:
Heyocan sagolasiniz, yerinde bir uyari bu. Siyah buz gorunmez... (siyah denmesinin sebebi o zaten.
Ayrica tuz da kaygandir. Tuzlanmis yola da guvenmeyin. Zaten o saf tuz degildir, kum-tuz karisimidir ve kumun ozellikle virajarda ne kadar tehlikeli oldugu malum.
konya da racing ciler motorları parklara bıraktılar. Ama diğer motorcu arkadaşlarımızın da aynı şekilde özellikle çevre yollarında dikkatli olmalarını tavsiye ederim. geceleri -5 ila -9 arası soğuk var
payllaşımın için teşekkürler dostum
Tarih: 13.12.2006 - 22:02 Mesaj konusu:
Siyah buz denilenin ne oldugunu ögrenmem 4 kaburga,sağ köprücük kemigime ve hasar görmüş akcigere mal oldu.Allah göstermesin sakat bişeymiş... _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Kayıt: Jan 22, 2006 Mesajlar: 5039 Nereden: yunusların aradığı yerden
Tarih: 13.12.2006 - 22:10 Mesaj konusu:
Türkiyemiz şöförleri bu siyah buza "tavuk kaydıran" da diyorlar.Gerçekten önemli bir nokta.Buzu farkedeceğimiz sırada firene bazsak olmaz,basmasak olmaz.Bu nedenle kışın motosiklete binmeyi acil bir durum olmadığı sürece tasvip etmiyorum Teşekkür ederim bu önemli uyarın için sevgili "heyocan" abi _________________
Kayıt: Oct 01, 2006 Mesajlar: 767 Nereden: istanbul/istinye
Tarih: 13.12.2006 - 22:34 Mesaj konusu:
evet arkadaslar siyah bus cok tehlıkeli stronger ve 2 arkadısımız kotu bı kaza atlattı. ölmmeleri mucize. ama kışın motoru kullanmamak benım ıcınde mucize gibi bir şey olsa gerek allah kımsenın basına zeval vermesın bende siyah buzda kotu bı kaza atlattım araba kotu dagıldı bende bır sey ama ii bir ders olsu bana. seizlerde her zaman dikkat cunku 2 teker ama buz kar yagmur hepsinde bındım c.teside işallah motorumu değiştircem kışında yenı aldığım motoru rafa kaldırarmam yaa eheuhue _________________ Bu Akşam Hüzünleri evde bıraktım, Kör kütük sarhoş oldum Umrumda DeğiLLL...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız