Tarih: 14.11.2006 - 11:06 Mesaj konusu: zzr 1400 ve hayabusa ile ilgili karşılaştırma bilgisi
öncelikle bütün motor delilerine merhaba...
çok kısa bir sürüş deneyimi ile kawasaki zzr1400 ü çok turing ve yavaş bulup hayabusanın daha hızlı olduğunu iddaa etmek.bana kargaya yavrusu şahin gibi gelirmiş sözünü hatırlattı. artı olarak hayabusanın zzr1400 den daha estetik olduğunu söylemek bana göre aysel gürel' in hülya avşar'dan daha güzel olduğunu söylemek gibi bir şey.. bu bu arada kızıltoprakda herkes sina beyi tanır mototalın sahibidir. sina beyin mağazasında arkadaşın zzr1400 ünü test yaptığı mustafa beyin olduğu bir konuşmada sina bey adana bayisi vedat gencin standart bir zzr 1400 le üzerinde komple egsoz power commander hava filtresi olan hayabusa ile motorları test ettiklerini anlattı ve her seferde zzr 1400 ün 3-4 motor öne atılıp arayı açmaya başladığını anlattı hareket halinde 2 vites 3 üncü vitesle hızlanmalarda daha bariz fark yaptığını sina bey kendisi hayabusa ile kaç sene drag şampiyonu olmuş biri olarak anlattı.amerikada yapılan testlerde 0-400 arasını 9 saniyede alabilen tek motor oldu.tabiki standart haliyle.bu konuyla ilgili amerika www.kawasaki.com dan bilgi alabilirsiniz.
kawasaki zzr 1400 ün alt devirlerdeki sert akselerasyonunun olmamasının sebebi bu motosiklette kullanılan çok yeni bir teknoloji.Bu makineyle ne kadar sert birkalkış yaparsanız yapın motor tabiri caizse sopa gibi kalkıyor.yani debriyajı tekme atmıyor. ve dağılmıyor. bunu internetten yada motosiklet dergilerinden takip etmeyenler.zzr 1400 ün alt devirlerde baygın olduğunu düşünüyorlar. bu motoru hayabusa ile karşılaştırırken birinin 1999 model olduğunu birinin 2006 model enson teknoloji ile donatıldığını.arada hacim farkı beygir farkı tork farkı olduğunu.bilmesi gerekir.kawasakinin motosiklet üzerinde geliştirdiği tenolojiyi diğer japon üreticiler kawasakiden para vererek satın alabiliyorlar .bunuda kawasaki yaptıktan 5-6 yıl sonra alıyorlar. buna örnek verecek olursak herkesin bildiği ram air teknolojisi honda gelecek sene 600 rr da kulanıyor bu teknolojiyi.motosiklette üstten çift exantirik teknolojisini de ilk yapan lisans sahibi olan kawasakidir.mantık olarak düşünüldüğünde hiçbir üretici
yeni çıkardığı motoru bir sıfır mağlup oyuna sokmaz.bunu kawasaki özellikle hiç yapmaz .kawasakinin son yıllarda çıkardığı bütün makineler hepsi kendi kategorisinde best olmuş motorlardır.tabiki bu değerlendirmeleri yaparken kulaktan dolma bilgilerle değil avrupa amerika internet siteleri motosiklet dergilerinden bilgi almak gerekiyor .diğer türlü bakıldığında siz ne görmek isterseniz onu görürsünüz.
Kawa nın bir yeniliği daha var ki bunu ya 07 de yada 08 de cadde motorlarına uygulayacağı kesinleşen Blow-up twknolojisidir ki bu da GP de üretilip yarıştırılan motorların motor teknılojisidir.Edinmiş olduğum bilgilerde hatta yamahanın bu teknolojiyi satın aldığı yönündedir..Okuduğum dergi ve dış mihraklı dergi ve yazılarda...
ZZR 1400 adındaki gibi seri üretimde 1400 cc değildir ..Yanlış hatırlamıyorsam 135x küsür dü galiba..Ama ilersi için piston buyutme ve modifikasyona kolaylık sağlayacak bir bloğa sahip...Az bi para verip big bore tepeli piston konulup FENA bir artış alınabilinir... _________________ TC'de en derin modifikasyonlara imza atan adam...
LEGENDS ARE NOT DIE...
1299cc'ye 1352'cc hayabusa zzr1400'den daha sportif bi gorunume sahip 20salise için estetikten ödün verip hayabusamı değiştirmem, hayabusaya aysel gürel demek kawasakiyede hülya avşar demek, fikrini bildirmekten ziyade çamur atmaya dönmüş... _________________ suzuki gsxr750-suzuki gsx-1300R Hayabusa 99- cok iyi iyinin dusmanidir...
teşTeşbihte (temsilde) hata olmaz.
(Kimi zaman yapılan benzetmeler çirkin ve kaba da olsalar söze güç katmak için yapılırlar. Dolayısıyla bunların söz arasında kullanılmasından kimse alınmamalıdır.)
Beni yanlış anlamışsın !!
Son Mesajdan 29 dakika sonra eklendi:
Teşbihte (temsilde) hata olmaz.
(Kimi zaman yapılan benzetmeler çirkin ve kaba da olsalar söze güç katmak için yapılırlar. Dolayısıyla bunların söz arasında kullanılmasından kimse alınmamalıdır.)
değerli yazk01,
açmış olduğun forum için teşekkür ederim,kawasaki için türkiye genelinde nedense bir çekememezlik var gibi geliyor bana bilmem katılırmısın?Bu markaya zaten herkes binemez,binende bilendir bu markayı.Herkesin kendi motoru en güzelidir ama güzel ve daha iyi olanında hakkını yememek lazım özelliklede hayabusacılar;ben zzr1400'e rakip görmüyorum hayabusayı,o ancak zx12r rakibidir!!!!!
krallar zaten belli peki ya diğerleri bıraksınlar bu işleri _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
Evet Kawasaki sonunda başardı tebrik etmek ve Suzuki sahipleri olarak yenilgiyi kabul etmek lazım.7 yıl yemeden içmeden uyumadan gece gündüz boyunca çalıştılar ve 7 yılın sonunda tartışmaya meydan verecek şekilde olsa bile Hayabusa'dan daha hızlı bir motosiklet çıkardılar.Tartışma derken mesela bir tane aklı başında adam çıkıpta 1000RR ZX10'dan daha hızlı olduğunu iddaa edemez.Ama ZX10 ile GSXR1000 tartışılmaya değecek yakınlıklardadır.
Seneye Yeni Hayabusa gelince bi 8 yıl daha çalışıp daha iyisini yaparlar belki.Kawasaki firmasını tebrik ediyorum.
Evet Kawasaki sonunda başardı tebrik etmek ve Suzuki sahipleri olarak yenilgiyi kabul etmek lazım.7 yıl yemeden içmeden uyumadan gece gündüz boyunca çalıştılar ve 7 yılın sonunda tartışmaya meydan verecek şekilde olsa bile Hayabusa'dan daha hızlı bir motosiklet çıkardılar.Tartışma derken mesela bir tane aklı başında adam çıkıpta 1000RR ZX10'dan daha hızlı olduğunu iddaa edemez.Ama ZX10 ile GSXR1000 tartışılmaya değecek yakınlıklardadır.
Seneye Yeni Hayabusa gelince bi 8 yıl daha çalışıp daha iyisini yaparlar belki.Kawasaki firmasını tebrik ediyorum.
Arkadaşım gerçekten çok güzel yazmışsın . _________________ Dünyaya neden geldin hiç düsündün mü ?
ybr125 cbf250 cbf500
dl650v-strom
Seneye Yeni Hayabusa gelince bi 8 yıl daha çalışıp daha iyisini yaparlar belki.Kawasaki firmasını tebrik ediyorum
Olaya fazla duygusal yaklaşmıssın.. 1999 yılında hayabusa 175 beygir gücünde çıktı 2000 yılında çıkan zx12 190 beygir gücünde çıktı. olaya noktayı daha o zaman koydu kawasaki. bu arada eğer iyi takip ederseniz suzikinin spor motosikletlerde kullandığı teknolojinin bir çoğunu kawasakiden almıştır bunlar için her çıkardığı motosiklette kawasakiye lisans parası ödemektedir.bunu anlatmamdaki maksat kawasaki motosiklet teknolojisinde hep ilkleri yapmıştır. diğer japon motor üreticileri kawasakinin peşinden gelmiştir.kawasaki japonyanın 3 üncü büyük sanayisidir. savaş uçağından tututun deniz altında tünel açan araçlara kadar bir çok makine üretmektedir.bu bağlamda kawasaki motosikleti sokaktaki insanlara hitap edecek olan hiç bir ürünü olmadığı için sadece prestiji adına üretmektedir.bunun için yaptığı makineler muadilleri içinde hep best olmuştur. ve bundan sonrada öyle olacaktır.çünkü kawasaki diğer japon motosiklet üreticileri gibi olayın ticari boyutunu birinci sıraya koymayıp prestijlerini birinci sıraya koymuşlardır.bunu kawasakinin ürün gamında bulunan az ve öz modellerden anlayabiliriz. kawasakinin bütün modelleri (avrupa versiyonu) japonyada üretilmektedir.diğer markalar gibi fason olarak değişik ülkelerde üretilmemektedir.
Tarih: 14.11.2006 - 15:50 Mesaj konusu:
topicler yine marka kavgasına dönmez inşallah
Rodaj yapılınca fırsat bulursa bir uzun yol yapsınlar.Şöyle adapazarına kadar.Birde o zaman dinleyelim konforu,gidişi,yakıtı,yatışı,kalkışı...busa ile kafayı bozmadan
Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:
Arkadaşlar sitede 2 tane zzr1400 topic'i var.Ben bu mesajı yanlış topic'e yazmışım.Özür dilerim _________________ BRASİL LA LA LA LAAAAA
farketmez kardesim hepsi aynı işi görüyor ,çamur at izi kalsın _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
gsxr ların dogdugu tarıhı soylermısınız 96 olsa gerek bunu bılmek ıstedımde pıyasasa tam anlamıyla cıktıgı tarıhler sanırım bu sradlar 96 falan kendını gosterdı tahmınım daha dogrusu suzuki kawasaki yesıl yesıl zxr lar 89 da zzr lerı 90 da vay be suzukının sradlar daha dogrusu suzukı dıyım racın olarak tam anlamıyla kendını bu tarıhlerde gosterdı kawasaki ise super sportları ile zxr ları olsun zxr rr ları olsun zzr 1100 olsun 89-90-91 de ha bide 94 te kopek balıgından anımsatılma zx9r vardı ne kasaydı be soyle bı bakarsak eger 96 suzukı orantısına gore 89 kawa orantısı arada 7 yıl var 7 yılda kawann teknolejısını yakalamaya calısan suzuki tahminim bundan 8 yıl sonra kawanın cıkarttıgı makıne karsısında ismi bile kalmayacak
uzuldum suzukıye ya bide kawa bi motor yapmıstı 99 da cıkan hayabusaya karsı 2000 de 1200 cc lik motoru ile 190 beygirlik bi kus avcısı sanırım kawa 8 yıl calıssa 600 cc lik motoru ile 1300 cc lik kuslara meydan okuyacak evet buda cok mantıklı yaffff
Ben size bilimsel yaklaşayım Suzuki'nin Kawasaki'den satın aldığı tek teknoloji SRAD yani ram-air sistemidir.O sistemi alıp geliştirmiştir,kawasakinin getirdiği noktadan daha verimli hale getirip Pazara geri sunmuştur.Gerek Kawa gerek Yama hepsi Suzuki'nin geliştirdiği sistemi kullanmaya başlamıştır.Dolayısıyla işkembeden sallamayınız - 1
Suzuki Hayabusa ilk çıktığında 180 beygirdi 175 değil.Katalizatör sorunu yüzünden 175'e sonradan düşmüştür.200,000 km'yi gören Hayabusalar ortada cirit atarken 20,000'i görüpte kol çıkartmayan zx 12 yok denecek kadar azdır.Kawasaki'nin adını lekeleyen makine zx12'dir o da Hayabusa'dan daha güçlüsünü yapabilmektir.Daha güçlü olsalar bile her 10 karşılaştırmanın dokuzunda geri kalır.Çünkü motor gücü her şey değildir aktarım ve aerodinami denen şeylerde vardır.Ama bunu anlamak için eğitime yada Hayabusalardan kapak almaya gerek vardır.
Yani işkembeden sallamayalım - 2
İlk Supersport makine 1982 yılında Suzuki tarafından GSXR olarak çıkmıştır.Hatta 1985 sezonunda pistlerde yarışması şerefine 2005 yılında 20.yıl özel GSXR modeli çıkartmışlardır.Kawasaki o senelerde nerdeydi acaba?Açın bakın google 'a hangi SS önce çıkmış hangisi onu sonradan takip ve taklit etmiş? İşkembeden sallamayalım -3
Honda'nın Asimosu'nun olması CBR1100XX'i - ZX14 veya Hayabusa'dan daha hızlı yapmaz.Burda motosiklet tartışıyoruz.Dolayısıyla Kawasaki'nin jeti-uçağı-pedi-denizaltısı-treni olması ne kol çıkartan Zx12'leri Hayabusa'dan daha dayanıklı yapar ne de 2015 yılında çıkacak yeni ZZR bilmemkaçı seneye çıkacak olan Hayabusa'dan daha hızlı yapar.8 yıl boyunca bi ürünü yapıpta tartışmaya meydan verecek sonuçlar çıkarmak övünülcek değil utanılcak birşey. İşkembeden sallamayalım -4
23 yaşındayım 4 yaşımdan Swift GTi ile başlayan hayranlığım ve Suzuki Türkiye firması ile 1990 yılında başlayan iş ilişkerimiz 2007 yılında 17. senesini doldurcak.Suzuki ile ilgili her şeyi ben teknik olarak yada imkanlarım el verdiğince teorik olarak deneme yanılma yada dürüstlüğüne sonuna kadar inandığım insanların deneyimlerine güvenerek yazarım.Sayın Sina Afyoneri ise babamın arkadaşı olup kendisiyle bizzat tanışmışlığım ve diyaloğum vardır.Kendisinin ZXR'ı övüpte Hayabusa'yı yermesinin geçerli sebeplerini ben onu tanığdım ve amacının ne olduğunu bilerek gülümseyerek dinlerim.Sen ise marka fanatikliğinin gaza getirmesiyle dinlersin..Sen yada başkalarından ondan bundan duyduğunu işine geldiği gibi yorumlarsın senin gibilerde sana şakşakçılık eder.Ben ise teknik verilere,pratik denemelere dolasıyla deneyimlere dayandırırım.Sen önce bi kendini tanıt ondan sonra konuşmanı yap istersen..
Yani işkembeden sallama -5
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız