Tüketicinin bilinçsizliği ve devletin duyarsızlığı yüzünden Türkçe büyük bir tehdit altında. Teknolojik donanım ve yazılım üreticileri ne tüketiciden ne devletten talep olunca, ek yatırım yapıp ürünlerine Türkçe desteği koymuyorlar. Cep bilgisayarlarının klavyelerinde Türkçe karakter bulunmuyor, yazılımlarda kullanılan standartlar birbirini tutmuyor.
Sonuçta bir cep telefonunda yazılıp gönderilen mesaj diğer cep telefonunda okunmaz oluyor. Bir bilgisayardan gönderilen e.posta mesajı diğer bilgisayarın ekranına Türkçe karakterleri bozulmuş olarak gidiyor. İnsanlar bu başı bozukluğa tepki göstermek yerine işin kolayına kaçıp kendilerinde pratik çözümler üretiyor. Yeni nesil Türkçe karakterlerin yerine aksak karşılıklarını, örneğin "ı" yerine "i", "ğ" yerine "g", "ş" yerine "s" kullanmak gibi bir alışkanlık edinmeye başladı.
Türkçemize ve Türkçeye özgü milli değerimiz alfabemize sahip çıkalım. _________________
[/url]
Tarih: 28.11.2006 - 12:05 Mesaj konusu:
kivanckaplan, teşekkürler abi çok önemli bir konuya dikket çektin _________________ SAHİP OLDUĞUNUZ HER DÜŞÜNCE NESNEL BİR GERÇEKLİK BİR KUVVETTİR
1-Karar verdimi uygulayacaksın
2-Uygularken tereddüt etmeyeceksin
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
Kayıt: Apr 20, 2006 Mesajlar: 202 Nereden: Ystanbul - Anadolu
Tarih: 28.11.2006 - 12:16 Mesaj konusu:
kivanckaplan
Umarım bu konuda oylarımızın boşa gitmediğini de görürüz... _________________ Vefasızlığı hiç yazmadık yüreğimizin günlüğüne.... hele ihanete uğrayacak tüm yolları kapattık...
Forumlarda chat dili dedikleri yazım şeklini (harfleri yutulmuş kelimeleri) kullanmamaya özen gösterirsek birbirimizi daha kolay anlar, güzel Türkçe'mizide korumuş oluruz, diye düşünüyorum!!!
doğru düşünüyorsun teyze..herkes daha duyarlı olması lazım bu konuda..bende şimdi farkettim benimde yazım yanlışlarım var.. _________________ Hergün güne? do?ar yeterki açyk olsun perdeler!!
Tarih: 28.11.2006 - 13:11 Mesaj konusu:
ysrdnc demiş ki:
doğru düşünüyorsun teyze..herkes daha duyarlı olması lazım bu konuda..bende şimdi farkettim benimde yazım yanlışlarım var..
Evet.''bende şimdi farkettim''cümlesindeki -de ayrı yazılır mesela.. _________________ GüzeLLik sıradandır ya onunLa doğarsınız ya da parayLa satın aLırsınız,önemLi oLan kendinizin ne oLduğunuzdur..
Tarih: 28.11.2006 - 13:14 Mesaj konusu:
Ben kendi adıma mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum ve gerekli özeni gösteriyorum. Herkes bu anlayışta olursa ufakta olsa bir adım atmış oluruz. _________________ GSXR 1000 K6 en mavisinden
www.istanbulracingteam.org
Tarih: 28.11.2006 - 13:16 Mesaj konusu:
Ben karamsarım. Akıntıya karşı kürek çekmekteyiz. İddia ediyorum; maalesef "ses bayrağımız" Türkçe yokolmaya mahkum bir dildir.
Ne yaparsak yapalım hiçbir düzelme olmadığı gibi daha da kötüye gidiyor durum. Doğal süreçlere ne kadar direnirsek direnelim mağlup olacağız.
Bizler gerçek anlamda Türkçe konuşan son nesilleriz. Eğitim sistemimiz ve bu sistemi düzenleyenler de bunlara önem vermediğine göre bireysel çabalarla düzeltme şansımız yok.
Elveda Türkçem, "ses bayrağım". Sensiz bu ülkenin bayrağını ne kadar yüksekte tutabiliriz; buna "herkes" yerine "herkeZ", "sen de" yerine "sende" diyenler ve farklarını anlayamayan arkadaşlarımız cevap versin. _________________ Honda CBR 1100XX Super Blackbird
Tarih: 28.11.2006 - 13:25 Mesaj konusu:
Evet arkadaşım özellikle senin gibilerin daha dikkatli olması gerekiyor. Mesela kelimeleri yazarken daha dikkatli olmalı, gönder butonuna basmadan önce önizleme yapmalı ki; eksik harf var mı yok mu görebilesin.
[quote] Evet.''bende şimdi farkettim''cümlesindeki -de ayrı yazılır mesela.. ve
[quote] herkes daha duyarlı olması lazım bu konuda..
sanırım oraya 'Herkesin daha duyarlı olması lazım bu konuda' yazmak istedin.
Tarih: 28.11.2006 - 13:34 Mesaj konusu:
Arkadaşlar çoğu kişi konuştugu gibi yazı yazıyor ve bu yüzden coğu kelime hataları ortaya cıkıyor. . . İngilizce'den Türkce'ye insanlar şirinlik olsun diye kendi kafalarından kelimeler türetiyorlar. . .
MD deki en buyuk anlatım bozuklugu bence ''Fotoğraf a'' ''Resim'' denmesidir. . . _________________ Liberavi Animam Meam! Fiat Yustitia Et Pereat Mundus!
Yarali Kalpler Team
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7Sonraki
1. sayfa (Toplam 7 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız