Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - çok ince ayrıntı bir soru olabilir ama öğrenmemiz gerekli

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

çok ince ayrıntı bir soru olabilir ama öğrenmemiz gerekli

çok ince ayrıntı bir soru olabilir ama öğrenmemiz gerekli
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 30.11.2006 - 18:48    Mesaj konusu: çok ince ayrıntı bir soru olabilir ama öğrenmemiz gerekli Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şimdi arabaların lastikleri üzerinde atıyorum 195 50 R 16 88H yazıyor, şimdi 195 olan kısım mm cinsinden lastiğin yere değen kısmı 50 olan kısım mm cinsinden lastik yanağı R 15 ola kısım inç cinsinden jatn çapı işte olay 88H kısmında 88 bişeyin ölçüsü bilmiyorum ama H lastiğin kauçuk oranını gösteriyor, H olun ca maximum 210 km hıza kadar lastiğin güvenli sürüş özelliği oluyor T olunca en kötüsü bu 180 km hız V olunca 240 kh/s Y olunca 280 W olunca 300 km/s ve yağmur lastiği özelliği taşıyor R olunca arazi için felan gel gelelim ki motosiklette de bu ölçüler var mesela ybr de 51P yazıyor bu ne anlama gelir ya da diğer büyük motorlarda ne yazıyor ve ne anlama geliyor bunu bilen bir kardeşimiz beni aydınlatırsa çok sevinirim, lastik seçimi bana göre çok önemli ona göre alalım. Şimdiden teşekkürler...
Başa dön
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
tvs
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: :...TuzLa...:/İsT

MesajTarih: 30.11.2006 - 18:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayabusa2785, düşünmem lasım ? ya güsel kardeşim sen bu soruyu sormadan önce çok düşündünmü. Çok gülüyorum

Yzf r6 2006

Başa dön
tvs Çevrimdışı tvs Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
hayabusa2785
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)

MesajTarih: 30.11.2006 - 19:04    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tvs, evet abi kontrolsüz güç güç değildir, çok önemli aslında bu yani ben kullandığım arabadan biliyorum o harf çok şey farkkettiriyor
Başa dön
hayabusa2785 Çevrimdışı hayabusa2785 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Seda
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara

MesajTarih: 30.11.2006 - 19:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Klavyende bulunan nokta ve virgül gibi noktalama işaretlerinin kullanımının çok yararlı, aynı zamanda da ücretsiz olduğunu biliyor muydun?
Başa dön
Seda Çevrimdışı Seda Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 30.11.2006 - 19:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

88 taşıyabileceği yük anlamına geliyor. Onun bir skalası vardı.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
racingdelisi
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: İZMİR/çeşme

MesajTarih: 30.11.2006 - 19:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

ya güsel kardeşim sen bu soruyu sormadan önce çok düşündünmü.

OK Bravo
racingdelisi Çevrimdışı racingdelisi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
bayliner
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/anadolu

MesajTarih: 30.11.2006 - 19:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Seda demiş ki:
Klavyende bulunan nokta ve virgül gibi noktalama işaretlerinin kullanımının çok yararlı, aynı zamanda da ücretsiz olduğunu biliyor muydun?

puahahhahaahahahah
Başa dön
bayliner şimdi Çevrimiçi bayliner Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DoGaN_FaLcOn
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: çorum

MesajTarih: 30.11.2006 - 19:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Seda, Delirdim Delirdim Delirdim

motordelisi_19@hotmail.com
Başa dön
DoGaN_FaLcOn Çevrimdışı DoGaN_FaLcOn Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 30.11.2006 - 19:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ulan zaten üç santim aklım kalmıştı... Onu da dağıtacam şimdi...
Ben buraya gelmedim, bu başlığı görmedim... Acil bir işim çıktı... Gidiyorum...
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.11.2006 - 19:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

lastiklerin üzerindeki rakamların ne anlama geldiğini açıklayalım.
Örnek olarak P 205/50V15 ölçülerindeki lastiği alırsak:

İlk harf olan ‘P’, ‘Passanger Car’ anlamındadır.
Tam olarak karşılığı ‘Yolcu Otomobili’ ama biz sadece ‘otomobil’ diyelim.
Bu harf çok da önemli değil aslında, isterseniz gelin diğer harf ve rakamların anlamına bir göz atalım....

İlk rakam ‘205’, lastiğin mm. olarak genişliğidir. 205 mm. yani 20,5 cm.

İkinci rakama dikkat! Bu rakam ‘Aspect Ratio’ olarak adlandırılır ve ilkinden farklı olarak mm. veya cm. şeklinde bir uzunluk belirtmez.
Lastik yanak yüksekliğinin yani profilinin lastik genişliğine oranını belirtir ve % olarak ifade edilir.
205/50 boyutunda bir lastikte profil, lastik taban genişliği olan 205mm.’nin %50’si kadar, yani 205 x %50 = 102,5mm.’ dir.

Şimdi en önemli kısma geldik: Hız Değerleri... H, V, Z gibi harflerle ifade edilen bu değer,
astiğin normal şartlar altında uygun bir basınçla ve aşırı yüklenmeden çok uzun süreli olmamak şartıyla ne kadarlık bir hıza dayanıklı olduğunu gösterir.
En sık rastlanılanları şunlardır:

Q (max.160 km/s)
R (max.170 km/s)
S (max.180 km/s)
T (max.190 km/s)
U (max.200 km/s)
H (max.210 km/s)
V (max.240 km/s)
Z (240 üzeri)
W (max.270 km/s)
Y (max.300 km/s)

Genel olarak bir lastiğin hız değeri ne kadar büyük olursa,
yüksek hızlarda oluşan ısınmaya karşı o kadar dayanıklı olacağını söyleyebiliriz.
Özellikle modifiye edilmiş bir otomobilde stabilite, daha başarılı hızlanma, frenleme ve viraj kabiliyeti için bu tip lastik kullanımının şart olduğuna inanıyorum.
Bu sebeptendir ki aile tipi normal bir sedan otomobil için ‘S’ veya ‘T’ tipi lastikler yeterli olabilirken, bir Ferrari fabrikadan ‘Z’ değerinde lastiklerle çıkmaktadır.

Son harf olan ‘R’ stands for ‘Radial’ anlamındadır.

Son rakam, lastiğin üzerine oturduğu jantın inch olarak çapını verir.
Bu örnekte lastik 15inch’ lik bir janta monte edilebilir anlamındadır..

Kaynak..Motosiklet.net ten , shadow-vt

--------------------------------------------
Aşagıdaki kısım web den yürütme...

Lastiğin Üretim Tarihi:
DOT XJ J3 XJJX 208 ifadesinde
DOT: Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada onay sembolü
XJ: Lastiği üreten firma ve üretildiği fabrika kodu
J3: Lastik ölçüsünü belirten kod
XJJX: Lastik belirten kod
208: Üretim tarihi,lastiğin 1998'in 20.haftasında üretildiğini göstermektedir

Başa dön
AlenAlper Çevrimdışı AlenAlper Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
bayliner
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/anadolu

MesajTarih: 30.11.2006 - 20:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alenalper, teşekkürler
Başa dön
bayliner şimdi Çevrimiçi bayliner Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
deskator
Üye
Üye

MesajTarih: 30.11.2006 - 20:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alenalper

Böyle önemli bir soruya ciddiyet ile cevap vererek laf olsun diye cevap yazanlara ve gerçekten böyle bir konuda cahil olan meraklı kesime bilgi verdiğin için sana teşekkür ederim.
Başa dön
deskator Çevrimdışı deskator Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Cthulhu
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 01.12.2006 - 02:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

deskator demiş ki:
alenalper

Böyle önemli bir soruya ciddiyet ile cevap vererek laf olsun diye cevap yazanlara ve gerçekten böyle bir konuda cahil olan meraklı kesime bilgi verdiğin için sana teşekkür ederim.

Ne kadar ayıp ya,denilir mi öyle?Aklına gelmiş sormuş,güzel de bir üslupla sormuş cahil mi olunuyor yani böyle bir soru sorulunca?Laf olsun diye de açılmış bir başlık değil bence,mesajı atan kişinin diğer yazılarını da okursan gayet meraklı ve ilgili birisi olduğunu görürsün.Doğduğunuzda biliyor muydunuz ki bunları?Bilgi veren arkadaşlara da saygısızlık olmuyor mu bu?Bu forumun amaçlarından birisidir bu,bilgiyi genele yaymak,paylaşmak.Sorun kardeşim,üslubunuz yerinde olsun,eski başlıkları da araştırın,yoksa açılmış bir başlık,korkmadan sorun Bravo
slowokan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Balmumcu, Istanbul

MesajTarih: 01.12.2006 - 06:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Cthulhu demiş ki:
Ne kadar ayıp ya,denilir mi öyle?Aklına gelmiş sormuş,güzel de bir üslupla sormuş cahil mi olunuyor yani böyle bir soru sorulunca?Laf olsun diye de açılmış bir başlık değil bence,mesajı atan kişinin diğer yazılarını da okursan gayet meraklı ve ilgili birisi olduğunu görürsün.Doğduğunuzda biliyor muydunuz ki bunları?Bilgi veren arkadaşlara da saygısızlık olmuyor mu bu?Bu forumun amaçlarından birisidir bu,bilgiyi genele yaymak,paylaşmak.Sorun kardeşim,üslubunuz yerinde olsun,eski başlıkları da araştırın,yoksa açılmış bir başlık,korkmadan sorun Bravo

Cthulhu. deskator topic hakkında boş geyik yapanlar için söylemiş onu.

alenalper demiş ki:
İkinci rakama dikkat! Bu rakam ‘Aspect Ratio’ olarak adlandırılır ve ilkinden farklı olarak mm. veya cm. şeklinde bir uzunluk belirtmez.
Lastik yanak yüksekliğinin yani profilinin lastik genişliğine oranını belirtir ve % olarak ifade edilir.
205/50 boyutunda bir lastikte profil, lastik taban genişliği olan 205mm.’nin %50’si kadar, yani 205 x %50 = 102,5mm.’ dir.

Evet. Bunu birçok kişi yanlış biliyor.
GrandStreetRacer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 01.12.2006 - 07:09    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alenalper gerçekten çok güzel bir bilgi vermişsin. Teşekkür ederiz. Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal