Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Tavsiyeler (Okunulası değerde)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Tavsiyeler (Okunulası değerde)

Tavsiyeler (Okunulası değerde)
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
neanderthal
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Ordu/Fatsa/Eskisehir

MesajTarih: 09.12.2006 - 22:11    Mesaj konusu: Tavsiyeler (Okunulası değerde) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

( www.enduroturkiye.com 'dan alıntıdır )

1.Hareket halinde ve kafanda kask varken kulagin kasinirsa bu sorununu gozluk sapiyla gidermeye calisma. Ya cek bi kenara adam gibi kasi kulagini ya da bir sikorsky pilotu arkadisimin dedigi gibi, kulagina niyet baska yerini kasi. (Ben denedim. Tam konsantrasyonla mumkun bi hadise)

2.Bol pacali pantolon giyme. 100 km. uzerinde paca ruzgarla yukari dogru sivanip antikarizmatik bir hal aliyor ve ikide bir duzeltmekle olmuyor. Cek kenara. Adam gibi sok pacani corabin icine. Kendi karizmani kendin boz, ruzgara birakma.

3.Aerodinamik tasariminda harikalar yaratilmamis olan yuksek on camli, yan cantalari olan motora biniyorsan 120’den sonra heran türbülans etkisine girecegini ve bunun arka lastigin patlamis gibi seni siddetli yalpalamaya zorlayacagini hatirla. Dusmezsin belki ama “Odum patladi” tabirinin bir motor surucusu tarafindan boyle bir olay sonrasinda atasozu haline donustugu rivayeti var. Ben yasadim, sonra bir hafta kadar karsi cins senin icin hicbirsey ifade etmiyor.

4.Oyle walkman, radyo gibi seyleri motor tepesinde dinleme. Dinleyeceksen de slow muzik dinle. Davul soloda motor kullanmanin zorlugunu bilenler bilmeyenlere anlatsin.

5.Yokus yukari durunca sag elinin marifetlerine guvenip hem freni hem gazi zorlamaya kalkma. Koy sag ayagini arka frene, motor viteste bak keyfine.

6.Is stresi, ask acisi, hicran yarasi, patron sendromu, es fircasi, arkadas kazigi, bunalim, depresyon, jat lag, joint sonrasi, yetisme telasi, alkol etkisi, gec kalma endisesi, yagmur korkusuyla motora binme. Kisaca, binmeden aynaya bak. Gulumsuyorsan, tak bire devam et.

7.Aynaya asili seftali torbasi filan tasimaya kalkma. Ben gecen yil denedim, dusunce eziliyorlar.

8.Unutma, iki canta arasindaki bes kilodan fazla agirlik farki bele ve viraja zararlidir. Belinle ilgili imali sorulardan kacinmak icin cantani orantili yukle.

9.Disk kilidini taktigini her zaman hatirlayacak beyne sahip biri henuz dunyaya gelmedi. Ilk olmaya calisip zorlama. Unutursuuun. Disk kilidinin yuvarlak ucuna motor anahtarini sok ki rahat et.

10.Motorda basina tum felaketler iki sekilde gelir; duserek ve usuyerek. Bobreklerinin 40 derece sicakta bile ruzgara karsi koyamayacagini bil, belligini tak.

11.Su kaybini terlemek, terlemeyi islanmak olarak otomatige baglamis kafana, motorda bunun farkli oldugunu sok. Su ic, kola ic, ayran ic. Alkol icme.

12.Alkollu motor kullanmak normalden cok daha kolaydir. Asil zor olan durdugunda ayakta kalabilmektir. Bu aciklamadan sonra “Alkol aldiysak hic durmayacakmisiz” sonucunu cikartan arkadaslari ayrica tebrik ediyorum.

13.Ille de yoldaki bir cizgiyi takip etmek isteyen durtulerine, cop kamyonlarindan akan yagli sizintiyi pas gecmeleri gerektigini ogret. Gununu, haftani, saglik sigortani ve kaskonu cop etme. Beyaz cizgilerin asfalttan alti kat daha kaygan oldugunu da unutma.

14.Yagmur yagmaya basladiginda cek kenara tadini cikart. Iyice hizlansin, aqua planingini sonra yaparsin.

15.Vites degistirirken halen beyninden senin de duyabilecegin bir sekilde diger uzuvlarina “2nci vites birin ustundeydi” seklinde komut gidiyorsa, kaskinin ve diger malzemelerinin uzerinde oldugundan emin ol.

16.Otobanda kamyon, tir, otobus; yogun trafikte ise Reno 12, Sahin, Kango, minibus gibi araclardan, haa bir de bayan suruculerden uzak dur.

17.Takim elbise giydiginde daha agir adimlarla yurudugunu animsa ve kimseyle yarisma. Gorev paylasimi yaptik, o isi racingci kardesler yapiyor

18.Trafik acildiginda yanindaki aracin seni sikistirmasini istemiyorsan kirmizi isiga bak, onde oturan bayana degil.

19.Park ederken donemedin mi? Belin yerine koruma demirini dene, sonra da bunu isteyerek yapmissin gibi bir eda takin. Bu arada kontagi da hemen kapamayi unutma.

20.Cuma ve cumartesi geceleri ilerleyen saatlerde Ortakoy, Taksim, Kordonboyu gibi yerlerde sapsal sapsal gezinme. O sirada trafikteki ortalama promil 150 civarinda, unutma.

21.“Tersteker” diye birisi yok. Tamamen medya uydurmasi.

22.Koynuna ari mi girdi. Birak soksun, tadini cikart. Unutma romatizmaya da iyi geliyormus. Debelenme, debelenmeee.

23.“Aha da saga dönecektim” dediysen düz git. Git 30 km ileriden don.
a.“Nassi dondum ama helal olsun bana” sendromuna kapilirsin. Aliskanlik yapar,
b.Duz gidip 30 km ileriden donersen salakligina hayiflanip bir dahakine kavsaga gelmeden uyanik olur, kararini erken verirsin.

24.Benzin aldiktan sonra hemen gazlayip gitme. Karinin arkanda oldugundan emin ol. Tuvaletteki esini benzincide unutmak bir motorcunun basina gelebilecek en feci olaylardan birisidir. (Nedense bugune kadar kiz arkadasini unutan birine rastlanilmamistir)

25.Racing kullaniyorsan arkana erkek arkadasini alma (bayan degilsen tabi). Ver parasini, nereye gidecekse taksiyle ulassin. Adam biraz da odlekse yanlis anlamalara sebep olur, aklayamazsin kendini.

26.Chopper ile toprak yola girme, hele yokus hic cikma, hele hele toprak yokusta asla durma. On tekerlek frende kaya kaya geri gelir bir yerden sonra da yatarsin. Bunlari yasadiysan ve arkanda partnerin varsa, birine anlatirken “Kiz arkadasimla yattik” cumlesini kullanip milletin aklini karistirma.

27.Sadece kalin kafalilar kask kullanmaz, onlarin mazereti makul. Haa bir de ele gune daha karizmatik gozukecegim diye kafanin daha kolay kirilmasini saglayan taslardan asla kullanma. O nazi turu seylerin kafana takacagin ortadan kesilmis bes litrelik pet sise kadar seni koruyacagini unutma. Bu arada yolun duserse arada bir Okmeydani SSK acilin onundeki bankta bir sure otur, sigara ic, gelenleri izle. Fikrini degistireceksin.

28.Polis cevirdiginde o daha hic konusmadan sen mutlaka birkac sey soyle. Eksigin, fazlan, hatan, kusurun varsa ve onun bunu farkettigini biliyorsan hemen itiraf et, inkar etme. Yarim agizla konusup “Disimi cektirdim de cok uzgunum, farkindayim. Aslinda hic yapmam. Ikaz ettiginiz icin tesekkur ederim” filan de. (Yillardir denenmektedir ve yasamimda buna karsi koyabilen bir polise hic rastlamadim)

29.Kanalizasyon kapaklarinin kenarindan, tranvay rayinin uzerinden, grup suruslerinde arkadasinin sagindan, tikali yolda araclarin hemen solundan gitme. Hayat sigortan mi var; sen bilirsin.

30.Kendinle barisik ol. Birak herkes; korumali montunla, ceneli kaskinla, kislik cizmelerinle, kaskonla, zamani gelmeden aldigin yeni lastiklerinle, havali kornanla, ilave neon isiklarinla, fosforlu pantolonunla, yan sanayii koruma demirinle alay etsin. Hasta ziyaretine gitmek, kabulden evladir.

31.“Aaa ne guzel yazmis” ya da “Uyduramamis bile” diye icinden gecirme. Bak kenarda karizma puan tablosu, asagida da cevap secenegi var. Ver notunu, yaz yorumunu; biz de bilelim ne yaptigimizi.

Y.S.N.+: 21. soru haric tamami gercek ve bircogu tecrubeyle daimdir. 24. maddeyi yasamamak icin ise depo kapagi uzerinde fotograf bulundurma uygulamasina gecmek mantikli olabilir.
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Ozonic
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Alanya

MesajTarih: 09.12.2006 - 22:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

şşşşttt toprağım çaktırma daha önce defalarca verilmişti:)paylaşım için saol
Başa dön
Ozonic Çevrimdışı Ozonic Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
excavator_zx6
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: yunusların aradığı yerden

MesajTarih: 09.12.2006 - 22:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

uğurcum
http://www.motordelisi.com/ftopict-33320-ustalara.html+tavsiyeler

Üzgünüm Üzgünüm eline sağlık yinede Gülümsüyorum Bravo
Üye
Üye

MesajTarih: 09.12.2006 - 22:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum harikasın ya helal olsun döktürmüşsün valla kutluyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
Başa dön
aprilia_rsv Çevrimdışı aprilia_rsv Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
neanderthal
Cins Üye
Cins Üye

MesajTarih: 09.12.2006 - 22:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Üzgünüm arkadaşlar Üzgünüm Ama güzel di mi Çok gülüyorum
Ozonic
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.12.2006 - 23:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hı hı çok güzel Rauf"Airport"Gerz,Abinin anlatımına bayıldım. Alkışlıyorum

21. maddede Tekteker Arif diye birisiyok.tamamen medya uydurması demiş..
o maddeye katılmıyorum Göz kırpıyorum
tabi sende ki 21. madde tersteker diye bir sey yok olmus ama olsun Dil çıkarıyorum
Başa dön
neanderthal
Cins Üye
Cins Üye

MesajTarih: 09.12.2006 - 23:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Demiratli, tersteker diye birisi de var tekteker arifte Gülümsüyorum E alıntı olur o kadar Dil çıkarıyorum
eyesofblind
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 09.12.2006 - 23:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güzel oldu güzel.. Arada böyle şeyleri hatırlayıp keyiflenmek lazım yahu...

Sağol paylaşım için.. OK

Başa dön
eyesofblind Çevrimdışı eyesofblind Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Ozonic
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.12.2006 - 06:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

neanderthal,Tersteker'i ilk defa duydum Göz kırpıyorum ama var diyorsanız,vardır...

eyesofblind,Arada böyle şeyleri hatırlayıp keyiflenmek tabi ki lazım
fakat farklı başlıklar altında piyasaya sürüldüğü zaman en azından
kendi açımdan, değişik
paylaşımlar zannedip,baktığım'da dumura uğruyorum Delirdim

Görüşmek Dileğiyle....
Başa dön
eyesofblind
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 10.12.2006 - 10:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Demiratli, Arkadaşımız bakmış beğenmiş bizlerle paylaşmak istemiş. Paylaşmışta nihayetinde. Daha önce verildi niye verdin gibisinden ters tavırlar takınan arkadaşları her gün o kadar çok görüyorum ki artık rahatsız olmaya başladım. Ufacık bir dumur yaşamak arkadaşları mahçup etmekten iyidir diye düşünüyorum. Hepimiz kardeşiz burada. İnsan kardeşiyle paylaşmaktan mutlu olmaz mı? Daha önce on kere okumuş olsam,yine paylaşılsa verildi bu neden veriyorsun tekrar gibi bir tavır takınmam. Birkaç saniyemizi alır,gördüğüm birşeyse döner başka paylaşıma bakarım. Maksadım kimseyi rencide etmek falan değil, darılmayın bana. Sadece fikrimi söylüyorum.

Başa dön
eyesofblind Çevrimdışı eyesofblind Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ismailbilge
Üye
Üye

Nereden: istanbul/kartal

MesajTarih: 10.12.2006 - 10:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylasım guzl kardes elıne saglık bunu akıl edıp bı daha yayınlamak bıle bısey Bravo
Başa dön
ismailbilge Çevrimdışı ismailbilge Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
darkvenoxrider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Antalya, St.Petersburg/Rusya

MesajTarih: 11.12.2006 - 00:42    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Paylasim icin tesekkurler Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Bir de, birsey sormak istiyorum. Neden bu tarz seyleri ikinci kez (ya da daha fazla kez) paylasimina bu tepki nedir? Hayir bi soru falan olsa 2. 3. kez anlasilir bi tepki. Ama bi fotograf, bi video, ya da boyle bi yaziya bu tepki nedir. Paylasan kisi ya da bunu daha once gormemis insanlarin bulmalari icin site de bulunan on binlerce topic`e tek tek bakmalari mi gerekiyor?
darkvenoxrider Çevrimdışı darkvenoxrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 12.12.2006 - 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Paylaşım için teşekkürler.Çok güzelmiş ben ilk defa okuyorum
Başa dön
StrongeR Çevrimdışı StrongeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 12.12.2006 - 11:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kaçıncı kez oldu bilmiyorum ama yine de okudum yahu; bayağı bir eğlendirici... Yani nasıl diyeyim? Karikatür gibi baktıkça bakası geliyor insanın ama eğlendirirken öğretiyor işte! OK
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
pamati
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 12.12.2006 - 11:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline saglık bence cok faydasını göreceğiz Bravo
Başa dön
pamati Çevrimdışı pamati Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Mantar Pano Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.23 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal