Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Köprüden Kaçak Geçmişim. Hukuki haklarım ?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Köprüden Kaçak Geçmişim. Hukuki haklarım ?

Köprüden Kaçak Geçmişim. Hukuki haklarım ?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Lowflyer
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Alanya-Ist

MesajTarih: 23.12.2006 - 01:14    Mesaj konusu: Köprüden Kaçak Geçmişim. Hukuki haklarım ? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu akşam Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçerken Boğaziçi köprüsünü kullandım. KGS sahibi değilim. Plakamda 07 ....
Köprüden geçtikden sonra gişelere gelmeden amirliğin önünde motorumu durdurdum.

Geçiş ücretini ödemek için içeriye girdim. Plakamı söyledikden sonra bana 66 YTL borcum olduğunu söylediler.
Tarihlerini sordum. Haziran ve Ağustos döneminden kalma bir borçmuş.
İki tarihte Benim İstanbul'dan Antalya'ya motosikletle gittiğim tarihlere isabet ediyor.
Böyle birşey olamayacağını, geçiş ücreti için amirliğe uğradığımı ve üst katta ödeme yaptığımı ifade ettim.

Memur, makbuzu getirirseniz sorun olmayacağını aksi taktirde cezayı ödemek zorunda olduğumu söyledi.

O makbuzu bulamazsam, atmışsam..
Ben elime her tutuşturulan kağıdı saklamak zorundamıyım.
Cezayı ödemek istemiyorum. 66 YTL değil 1 YTL dahi olsa ödemem. Ben geçiş ücretini ödedim. Niye beni aptal yerine koymaya çalışıyorlar anlayamıyorum.

Bu durumda ne yapabilirim. Fikri olan var mı ?
Başa dön
Lowflyer Çevrimdışı Lowflyer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
onurnas
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Söke/aydyn

MesajTarih: 23.12.2006 - 01:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Lowflyer,
Gökhan makbuzun amacı zaten ileride böyle olay olursa bunu engellemek için kişinin elinde belge olması.O makbuzu umarım atmamışsındır.Eğer atmışsan korkarım ki cezayı ödemek zorundasın.ödemezsen Çok faiz binmez ama motorun vizesini yaptıramazsın.

97-98 Kinetic honda,98-00 Kymco spanking,00-04 Honda Titan,04-07 Kawa zx6r,07-... Yamaha FZ6
Başa dön
onurnas Çevrimdışı onurnas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
neanderthal
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: Ordu/Fatsa/Eskisehir

MesajTarih: 23.12.2006 - 01:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Lowflyer, geçmiş olsun kardeşim, yapabileceğin pek bir şey yok Üzgünüm
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 23.12.2006 - 01:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gökhan kardeşim üzülme ben senin adına bol bol köprüden kaçak geçerim Çok gülüyorum
Başa dön
ryangt Çevrimdışı ryangt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ALPER600
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: FEar Of ThE DaRk:)

MesajTarih: 23.12.2006 - 01:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ver kurtul inadınada gözleri önünde kıvır plakayı bas geç Gülümsüyorum
Bluenight
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ...::ÇORLU::...

MesajTarih: 23.12.2006 - 01:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

onurnas demiş ki:
Lowflyer,
Gökhan makbuzun amacı zaten ileride böyle bir olay olursa bunu engellemek için kişinin elinde belge olması.O makbuzu umarım atmamışsındır.Eğer atmışsan korkarım ki cezayı ödemek zorundasın.

Bu arkadaşa katılıyorum. Üzgünüm ama dost acı söylermiş... Malesef 66 YTL'yi ödemek zorundasın kardeşim. Ya da o iki geçişe ait makbuzları bulursun (tabi alır almaz benim gibi atmıyorsan) o memurun karşısına dikilip, "ahan da makbuzlar, silin benim borcumu" dersin. Gülümsüyorum

Alper'e de bakma sen, "ver kurtul" demesi güzel de "inadına kıvır plakayı bas geç" olmamış, kanunla devletle inatlaşılmaz dimi Alper kardeşim?

Canın sağolsun, takma kafana... Bravo

Başa dön
Bluenight Çevrimdışı Bluenight Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ALPER600
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: FEar Of ThE DaRk:)

MesajTarih: 23.12.2006 - 02:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bluenight, Gülümsüyorum)))))dogru ama bazen haksızlıklar oluyor işte Gülümsüyorum)
hondabros
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: :..İstanbul..:

MesajTarih: 23.12.2006 - 08:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Lowflyer,öncelikle geçmiş olsun.bu cezadan kurtulmanın tek çaresi makbuz,ne yazık ki ülkemizde sistem işleyiş olarak çok kötü. İstemiyorum sırf bu yüzden kredi kartı ekstrelerini bile sene devri yapana kadar saklıyorum.köprü geçiş makbuzunu ben dahil hiçbirimiz saklamayız,bu olayda tamamen memurun hatası.
Beğenmedim
Alıntı:

Cezayı ödemek istemiyorum. 66 YTL değil 1 YTL dahi olsa ödemem.

çok haklısın bu konuda,gişe memurlarını denetleyen bir üst makama konuyu iletmenin faydası olabilir.ülkemizde hala sırf evrağa değil,söze de güvenen insanlar var çünkü.
Başa dön
hondabros Çevrimdışı hondabros Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
gulo
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.12.2006 - 08:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ceza ve vergileri öderken dikkat edilecek bir husus var oda t.c kimlik numarasının doğru olmasıdır..işlemlere geçisi açısından..ödenen vergi ve cezaların bu olmaz ise ödemiş olduğun makbuzları istiyorlar..çünkü vatandaş olarak devlete ödediğin herne olursa olsun maddi olarak seni bu kimlik numaran ve vergi numarandan takip ediyorlar..ödediğine dair makbuz götürülmeli başvurun böyle yapılmalı aksi takdirde tekrar ödetiyorlar.. Üzgünüm OK

Son Mesajdan 5 dakika sonra eklendi:

bir örnek verebilirim..21.12.2006 tarihinde motorsikletimi muayene istasyonuna götürdüm..muayene için temiz yazısı istedim..borcunuz var dediler.. Beğenmedim bende ne kadar diye sorduğumda 71 ytl.cevabını aldım..nedenini sorduğumda vergilerinizi ödememişsiniz dediler..2006 ya ait..elimde makbuzları var ama ..o zaman şefe gidin dediler..devletin şefleri bitmez tabii..gittim..ekrana girdi ve düzeltti ..neden ödediğim meblağ gözükmüyor sisteminizde dediğimde..yukarıda anlattığım gibi vergi numaram ve tc kimlik numaramdan kaynaklandığını söylediler.. Beğenmedim
Başa dön
gulo Çevrimdışı gulo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
kivanckaplan
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 23.12.2006 - 08:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Lowflyer, öncelikle geçmiş olsun. O gişede KGS kartımın bozulması dolayısıyla, ben de baya bir vakit harcamıştım. Sinirlendim

Verilen her makbuzun bir örneğinin arşivlenmesi gerekiyor bildiğim kadarıyla. Ödediğin tarihi hatırlıyorsan hukuki bir şansın doğabilir.

Makbuz o kadar önemli bir konu ki, motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) internetten yapılan ödemesinde vergi dairesine girişi yapılamıyabiliniyor. Dolayısıyla ödediğimiz şubeye gidip dekontu almamız gerekiyormuş. Her şube hesap dekontunu veremediği gibi, hesabın bağlı olduğu şubeden almamız gerekiyormuş.

Benim durumum bu bağlamda daha ayrı bir komediye intikal ediyor ki, motorum trafiğe girdiği zaman vergi dairesinde africa twin olarak girilmiş. İnternetten yaptığım ödemede bir üst vergi dilimine girerken, bankadan ruhsat ile normal değerini alıyorlar. Şok oldum

www.gelirler.gov.tr'den borcunuzu sürekli kontrol edin. Üzgünüm

[/url]
Başa dön
kivanckaplan Çevrimdışı kivanckaplan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
slowokan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Balmumcu, Istanbul

MesajTarih: 23.12.2006 - 09:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Geçmiş olsun Lowflyer. Benden sana tavsiye 66 lira olana kadar kaçak geç, ödeşmiş olursunuz. Hatta biraz da fazladan kaçak geç, ileride sana yapılacak olan dolandırıcılıklara karşı.

Kendimden örnek vereyim. Salak memurlar 2006 model 2 motosikletimin de muayene yenileme süresini 1 sene sonrası göstermişler. Şimdi ben motosikletlerimi satana kadar birer kez daha fazladan muayene parası vereceğim. Bunu düzelttirmek için alınması gereken formun bedeli de doldurulmasıyla birlikte 38 liraymış. O 38 lira da benden çıkacakmış. Yok yaaa...??
Öyle ...te böyle ...rak diyorum ben bu şahsiyetsizlere. Geçin kaçak kardeşim. Biz zaten fazla fazla ödüyoruz bu geçişleri. Ben hakkımı Uganda'da mı arayayım yani? Böyle rezalet dünyanın başka yerinde yok... Sinirlendim
DRAGON_10
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BALIKESİR (ZAFER KOÇ)(age group 30)

MesajTarih: 23.12.2006 - 09:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ilerde sana faiziyle her yerde karşına çıkacak pek yapcak bir şey yok devlet alacağını bırakmaz ama sen alacaklı ol 10 tane evrak ister.zar zor alırsın geçen senelerde otolarda geçici vergi geldi biz yatırdık sonra kalktı dedi devlet e verin paramızı geri sen git bir dilek çe yaz gel dedi memur ya verirken 1 dakikada aldın dilekçe istemedin dedim ver paramı sen şu formaliteleri yap gel ozaman bakarız diyor anlayacağın tr de işler çok zor kardeş en iyisi yükselmeden ver gitsin Bravo Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
(sogopa...vesselam......kaf kef...)
Başa dön
DRAGON_10 Çevrimdışı DRAGON_10 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
deliemin
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.12.2006 - 09:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Lowflyer, kardeşim ne uğraşıyorsun sök plakanı koy bagaja gitsin benim gibi .. ogs den geçerkende kameraya bakarak sol elinin orta parmağını çıkararak sallıyabilirsin bence en zevklisi buu Gülümsüyorum Çok gülüyorum Gülümsüyorum

aslında sorun para değil , durucan para çıkarıcan vericen üstünü alıcan boşa zaman kaybı Dil çıkarıyorum manıken bakılacak olursa ben 2 tekerim neden 4 teker parası ödiyecekmişimki nah alırlar benden o parayı .. nerden baksan 3-4 sende TCK ya taktığım para faizi ile beraber 10 milyarı geçmiştir Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

eminatar@hotmail.com
Başa dön
deliemin Çevrimdışı deliemin Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
trendy
Moderatör
Moderatör

Nereden: istanbul

MesajTarih: 23.12.2006 - 09:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

O tarihlerdeki parayı ödediğin yerdeki koçanları araştırarak,diğer nüshaya ulaşabilirsin.çünkü onlardada bir adet kalıyor.Tabii eğer istanbul içi yada yakın biryerde ise geçiş yaptığın yer.
Başka bir yerde ise gittiğin yada yolunun düştüğü bi zaman bakabilirsin.Aklıma gelen bu Bravo
trendy Çevrimdışı trendy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
NighteXpresS
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 23.12.2006 - 09:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Lowflyer, kardeşim ne uğraşıyorsun sök plakanı koy bagaja gitsin benim gibi .. ogs den geçerkende kameraya bakarak sol elinin orta parmağını çıkararak sallıyabilirsin bence en zevklisi buu

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum valla bencede en güzel fikir bu. Aksi takdirde o borcu ödemek zorunda kalırsın.....
Başa dön
NighteXpresS Çevrimdışı NighteXpresS Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.31 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal