Tarih: 27.12.2006 - 15:55 Mesaj konusu: 2005-2006 fazer hp ??? 2007 fazer hp ???
Arkadaşlar 2005-2006 yılında Yamaha Fazer 600 cc. kataloglarda 98 HP olarak tanıtılıp piyasaya sunuldu. Bu yıl ise 2007 modellerde yenilik yapılıp Fazer S2 modeli gücü arttırılmış şekilde 98 HP olarak tanıtılıyor. Standart Fazer 600 cc. ise 78 HP olarak tanıtılıyor. Bende 2005 Fazer vardı ve ruhsatta 78 HP olarak geçiyordu. Aldığım yere katalogda 98 HP burada neden böyle diye sorduğumda karmaşık ama ikna edici olmayan ve vergiler yüzünden olduğunu anlatan bir cevap almıştım. Şimdi aklıma takıldı birde sizlere sorayım. 2005 - 2006 Fazerlar kaç HP ??? Acaba kataloglarda 98 HP geçiyorduda biz 78 HP makinelermi kullanıyorduk ???
Kayıt: Oct 02, 2005 Mesajlar: 2106 Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)
Tarih: 27.12.2006 - 15:59 Mesaj konusu:
summer_night, Türkiye de vergiler motor hacmine ve ağırlığa ve araç yaşına bağlı bağlı beygirle ilgili vergi yok, bunlar düpe düz yalan söylüyorlar ozaman _________________ Uyan ey gözlerim gafletten uyan
Uyan uykusu çok gözlerim uyan
Azrailin kastı canadır inan
bak bu linke kaç beygir olduğu sorulmuyor bile _________________ Uyan ey gözlerim gafletten uyan
Uyan uykusu çok gözlerim uyan
Azrailin kastı canadır inan
Umarım düşündüğün gibidir. O zaman benim ruhsatta neden 78 HP yazıyordu sence? (2005 model)
düşünmüyorum biliyorum. Ruhsatın hatalı. 400 Fazer kullanıcısı yanılıyor olamaz değil mi? (Bkz: www.fazerturkiye.org)
Ayrıca Yamaha Bülteni (beldeyama'nın çıkardığı) der ki:
STANDART FZ6 FAZER VE FZ6:
Alıntı:
Yeni S2 modellerinin yanında Yamaha 2006 modellerini baz alarak standart FZ6 Fazer ve FZ6’nın üretimini de sürdürüyor. Bu modeller 78 HP gücünde, orta devir performansları çok iyi olan ve daha yumuşak güç veren bir motorla pazara sunuluyor.
_________________ Standing on the Edge!!!
Ok o siteye bende üyeyim; yanıltılmış olabileceğimi düşündüğüme göre O sitedeki diğer arkadaşlarında durumu aynı olabilir. Fazer'ı olan bir arkadaş ruhsata baksa konu daha iyi netlik kazanacak. Yine söylüyorum umarım sen haklısındır.
Hay allahım büyü mü yaptılar sana yahu. Benim 2005 Fazer'imin ruhsatımda 198 HP yazıyor. Eee ne olacak şimdi? hahaha
Bi koşu Korlas'a git Dyno'ya sok motorunu o kadar dert ediyorsan. Ayrıca o siteyi doğru düzgün takip ediyor olsan sanırım benimle tartışmaya devam etmezdin.
bende bu konuda bi topic acmıstım düzgün bi cevap gelmemişti beldeyamann sitesinde 98 yazıo eski fazer ama yeni modellerde yeni s2 98 eskisi 78 gözüküyo ben hala anlamadım
yeni model azaltilan, ama eski gibi gosterip sanki yenide hp artisi yapmis gibi gostermeye calisiyorlar, fazer bu sene de bi iki makyaj disinda ayni tas ayni hamam kisaca... _________________ Herhangi bir pazar günü kazanabilir veya kaybedebilirsin, esas önemli nokta sahada bir erkek gibi kazanabilmek veya kaybedebilmektir...
sızce 78 bg bı fz 6 278 km hız yapıp aydın otobanın da hararet yaparmı?
Fazer nasıl 278 yapabilir yaw. Fazerin kesiciye girdiği devrideki sürat 271 zaten.. Ana sehpaya kadırın 6. viteste 13900 devride 271 yapıyor. ve devri kesici devreye griiyro. 278 yapabilmesi için 14.000+ devirlere çıkması lazım ve de o süratta 98 beygir lik makinenin gücü o devirlere çıkmaya yetmez. _________________ Motogiyim Türkiye'nin en Bol Çeşit İçeren Online Motosiklet Aksesuar Magazası
ya radiohead yazmış olayın özünü hala ruhsat diye tutturmuşsunuz.
Ruhsatı yazan adam kaç yazıyosa o çıkar benim benim 2006 r6m 178hp yazıyo ruhsatında. Ayrıca 78hp olsa er6f lerle gider yanyana yada az daha iyi. Sen tahmin edemiyormusun 98hp olduğunu ...
Citronuim ruhsatta yazan 78 HP; ama her zamanki gibi forum ortamımızda anlatılanlar tam okunup yorumlanmadan herkes karşımdakini nasıl çürütürüm moduna girmiş. Foruma katılan 2005-2006 Fazer'ı olan arkadaşların ruhsatlarını kontrol etmelerini rica ediyorum tekrardan. Konu sonuca ulaşmış olur o zaman.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız